Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamukų pokalbiai

QUOTE(Mika... @ 2015 05 14, 08:56)
As irgi kaip zuzla, ziuriu AI rudeniui ax.gif

Wiliux, as irgi ta pagalvojau, juk vaikui ne 3 metai, kad reiktu pergyventi del prisirisimo prie mamos/krutines. Juk jai yra tas pats ir neatsiejama, pienas, mama, saugumas. O del svorio, tai kazkaip praleidau ar valgot kosytes jau? Ar ji kada gerus is buteliuko?

Svoris mažas, košes bando valgyti, bet prastai. Va dabar pusryčiams netoli 100 ml suvalgė, bet jau dirbom susierzinusios abi smile.gif, o per vidurį buvo mp pertraukėlė. Jau tuoj jungsiu tv, kad valgytų, nors labai man Natalijos žodŽiai įstrigę, kad paskui visą gyvenimą ir reiks žaisti norint ką nors sumaitinti.
Papildyta:
Moka iš buteliuko gerti. Chm gal ir tikrai verta pabandyti. Ačiū Mika, ačiū Natalija!
Įdomu kokios dar kaloringesnės košės. Sviestuko dedu į visas, gal reikia ir mišinuko dėti? g.gif
Atsakyti
laba visoms mamulems ir vaikiukams smile.gif
kazkaip sunku prisiruost parasyt doh.gif . Tai lauke malames su mazium, tai namie - bet nepaleidzia labai manes... Reik jam dabar mane matyt, o ir as turiu ji matyti, nes kitaip, gali but daug guzu ir kitokiu traumu doh.gif. Ismoko jau graziai atsitupti, atsisest atsargiai is stovimos padeties, bet kartais dar avariju atsitinka biggrin.gif Dygsta septintas dantukas, tai toks kartais niurzglys buna . Bet siaip , viskas neblogai. Zaizdos jau beveik uzgijo.

Trumpai tiek. paskui gal daugiau parasysiu. Neiseina man niekaip susikaupt biggrin.gif tai stojasi , tai eina-turi begt palaikyt doh.gif . tai dar koki finta sumasto doh.gif Oi, sitas vaikas ner ka lygint su dukra (ana ramiake buvo palyginti ) ... ui, bus ka veikt, itariu, kai jau jis savom kojytem lakstys doh.gif

geru dienu jums visoms...ir ramybes smile.gif

Atsakyti
Natalija, mano keliones su vaikais sako, kad mums lengviau lektuvu (aisku, ne amerika) tiesiogiai kelias valandas, nei ilgos keliones masina biggrin.gif ten gi turi prisegta sedet, jei nemiega, rekia...

Wiliux, as keliu menesiu pirkdavau toki misinuka-kosiuka is Semper linijos. Jis pereinamas toks nuo misinio prie koses, avizinis ir skanus. Ju yra dideliuose prekyb centruose pirkti.
Aisku, del svorio, galima deti misinio i koses. Mano kai svorio netruko niekad , tai to nedarydavau, virdavau tik vandenyje.
O del miegojimo ir prisirisimo prie krutines, tai kai jau nuspresi ta daryti, tik nebeikit atgal. Atidirbsit kelias naktis ir gal viskas bus gerai. Manau, kad mamai reiktu gultis kitame kambaryje, o tetis jau kazkaip kelias naktis pavarges uzmigdys be krutines.
Atsakyti
Ačiū Mika, turėsiu omenyje pereinamą košytę. Nieko neišmanau apie mišinukus. Turim vieną dėžutę pradinio maitunimo. Ar galim sunaudoti į košytes, vaikei 9 mėnesiai.
Dėl atostogų. Mes irgi pradžioje planavome kelionę automobiliu į alpes. Persigalvojom smile.gif Gaudysim paskutinę minutę į šiltus kraštus. Gaila esam stipriai išsileidę, neišeis birželį skristi ir 10 metų santuokos pažymėti kelionėje. Bet planuojam dvi neilgas išvykas į pajūrį artimiausią mėnesį .
Atsakyti
As manau, kad gali sunaudot ta misinuka, jei nepraplesta pakuote. I koses juk labai nedaug jo reik ax.gif p
Atsakyti
Kelionę lėktuvu tai įveiktume, bet kas po to? Ropot nepaleisi, nes viską, o viską kemša į burną. Visus trupinukus, plaukus.. Vaikščiot ji iki metų gal ir nepradės. Pavažiuot kur toliau irgi nepavyks, vaikščiot ir nešiot nuolat viešbučio teritorijoje...daugiau nieko. Ne, man tokios atostogos nepatiktų. Jei vaikas sėdi vežime ir daug miega, tai taip-visai nieko variantas.

Wiliux, o tai paėmė tyrimus dėl disbakteriozės? Kada atsakymai? Žinai, tokio ūgio/svorio ir metinukų buna... Prisiskaičiau forumuose. Ir nieko blogo neranda gydytojai.

Maniškė tai pusryčių nevalgo. Naktį prisisiurbia pieno ir prieš rytinį miegą irgi papas. Valgo vidurdienį. Spėja normaliai išalkt, tai jau kai pamato, kad traukiu blenderį, pradeda nerimaut, kojas kandžiot, kad paskubėčiau. Gal ir N ryte dar nebūna alkana? Maniškė ir vakare kartais atsisako košės. Nesuku galvos, nes prieš miegą gauna papą. Tai valgo maždaug taip: Ryte nubudus prisipapina, po devynių prieš pogulį prisipapina, vidrudienį daržovės su mėsa, suvalgo 200-300g, apie 14:30 - prieš pogulį prisipapina. Kartais ir po jo dar atsigeria. Tada apie 16:30 arba vėl ta pati daržovienė arba grūdinė su bananu 200g, 19:00 grūdinė su bananu arba atsisako, tada 20:30 papinasi ir miegot, 23:00 papas. Nu ir naktį dar du-tris kartus papas. Sumoje nemažai valgo, bet tai ji ir krauna po 4-7 kartus dienoj... doh.gif Žodžiu, gadina maistą, nes priauga juokingai...
Taip, maistas turi teikti džiaugsmą pats iš savęs. Ne darbas, ne prievolė, ne bausmė, o malonumas. Aš buvau labai labai liesa ir nevalgi, tai su siaubu prisimenu visų pastangas mane primaitint. Būdavo, kad net apsivemiu... sad.gif Vyresnėlės niekad neverčiau valgyt, nors ji nuo dviejų metukų irgi tapo nevalgi ir liesa. Dabar, tiesa, paraginu vis, nes pamiršta pavalgyt smile.gif
Na, lauksim update'o su skystom košėm. Elė tai mišinio skonio neperneša, taip ir liko nesunaudoti. Įberus į košę-nevalgė. Gal N valgys ir bus į naudą. Tų mišinukų gi ir su probiotikais yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalija_V: 14 gegužės 2015 - 13:50
Va kas blogiausia tai neėmė tyrimų. Vienu žodžiu alergologė siunčia pas gastro, o gastro sako, kad nesąmonė ta disbakteriozė. O tyrimus tik po mėnesio kartos. Ir tai tik dėl kraujo, o dėl disbakteriozės siūlo į Santariškes priduoti. Bet aš dabar mašinos neturiu, reiks šiek tiek palaukti . Šiaip ar taip geria probiotikus, o toks disbakteriozės gydymas ir būtų. Nepatiko man gastro gydytoja visai. Jei po mėnesio vėl bus kraujo ieškosim kitos nuomonės.
Mūsiškė naktį papinasi, paryčiais ypatingai. Pusryčiai 9 h, suvalgė šiek tiek grūdinės košės su mp pertrauka per viduriuką, 12 h priešpiečiams maždaug pusę mažo indelio tyrelės (o mes kavinėje papietavom su MB thumbup.gif ), 14 h 70 ml daržovienės su mėsyte, 14:30 mp ir pietų miegas, atsikels dar gaus mp, vakarienė 18 h grūdus duosiu ir 20:30 vėl mp miegui. Reikia pradėti tiksliau matuoti kiek suvalgo ir pabandyti skystą košę. Pavesiu dienoraštį, galėsim tiksliau aptarti su pediatru.
Taip, jei vežime visai nebūna sudėtinga būtų atostogauti. Na pažiūrėsim kaip mums seksis mini atostogos LT pajūryje. Dabar mažė lauke būna 2-2,5 h ryte (iš jų vieną valandą miega) ir 1-1,5 h vakare (nemieganti). Tikrai ne visi pasivaikščiojimai sklandūs būna. Vieną vakarą išėjom su nešykle, o gavom vaiką rankose parsinešti, būna, kad ir vežimas netinka ir reikia nešti. Bet visumoje visai neblogai pasivaikštome. Vakariniams pasivaikščiojimams padeda duonytė rankose smile.gif Natalija, o žaisliukai, čiulptukai, užkandžiai (jei po vakarienės) nepadėtų? Bet turbūt bandėt viską... ai ir dar mūsiškė mėgsta vaikščioti kur veiksmas vyksta, miške jai neįdomu smile.gif
Atsakyti
Aha, mūsiškei neįdomu miške. Įdomiausia-prekybos centre. Bet irgi ant rankų daugiausiai biggrin.gif Užkandžių neduodu, tik kritiniu atveju, jei įsirėkia, o aš nespėju jai maisto paduot, įduodu saliero kotą ar morką. Abu veža biggrin.gif Mes vakare kartais pasivaikštom, ji tada užmiega pusvalandžiui ir visas režimas sutrinka... Žaislai jai iš viso mažai įdomūs. Išverčia ir tiek žinių.

Nu, aš tai kvanka. Matavau vaiką stačiom. Dabar pamatavau paguldžius, tai 69 cm. Telpam į normas, ufff...
Atsakyti
Na ką po pietinio miego pabudo vėlai, nedaviau mp, kad geriau valgytų vakarienę. Ta proga suvalgė du šaukštus ir užsiisterikavo kur mp. Gavo, suvalgė dar du šauktus ir dabar laiminga terorizuoja šunį. Pabandysiu po dar 10 min. Pasiūlyti.
Atsakyti
Kaip bebūtų, MP vis dar pagrindinis maistas tokio amžiaus vaikui. Jei ne tas kraujas, vien dėl svorio galima būtų nepergyvent per daug. Judri, riebaliukų turi, greita, sparčiai vystosi... 4u.gif

Maniškė VĖL seilėjasi. Pasuka galvą ir tyška. Kaip koks senbernaras. Kur eina, ten balos tų seilių. Vėl keista sloga ir nerimas miego metu. Tai ką dabar...krūminių jau laukt?
Atsakyti
laba
tyluma pas mus ir vel smile.gif

na ka, atsventem vakar 9 men Joriuko. Ta proga isdygo 7 dancius ir jis ismoko sakyti 'mamama' biggrin.gif ..tai dabar sliauzia ar ropoja ir vis 'mamsi' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 05 19, 08:51)
laba
tyluma pas mus ir vel smile.gif

na ka, atsventem vakar 9 men Joriuko. Ta proga isdygo 7 dancius ir jis ismoko sakyti 'mamama' biggrin.gif ..tai dabar sliauzia ar ropoja ir vis 'mamsi' biggrin.gif

laba,
pokalbis nesiriša smile.gif

thumbup.gif D.C. taip ilgai mamsėjo be "reikalo", kad net neatsimenu, kada tai pavirto į sąmoningą kreipimąsi į mane smile.gif
antra savaitė kaip D.C. prašosi ant puoduko clap_1.gif ir skiria gi, kai yra su pampersu nesiprašo, o kai su trumpikėm prašosi. kokie 9 mėn praėjo nuo to laiko, kai pradėjome pratinti prie puodo, va kaip progresuoja mano vaikas laugh.gif didelio reikalo ant puoduko jam "nesinori" arba "nesigauna".. į darželį kol kas leisiu su pampersu, nes šalta grupėj. įšils pastatas, tada bandysim ir daržely būti be pamperso smile.gif
Atsakyti