Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

As ne i tema. Pasirodau, kad akvas vis dar gyvena pas mane.

Beveik 5 men. suejo. Augalai nezelia taip, kad galeciau dalintis... Tiesiog nuskabau senus ir parudavusius, o vieta atauga kiti. Jis man kaip koks paveiksla. Kai zuveliu ner, tai ramybe lotuliukas.gif

Pradzia pirmo menesio buvo tokia biggrin.gif
user posted image

Keitese keites ir beveik suejus 5 men. tokia pelke..... Nagus kisu tik karta per savaite. Pakeiciu apie 25-30 proc. vandens. Nuvalau stiklus. Neseniau radau viena ampuliarijos kiauta biggrin.gif Tuscia. Nezinau kada ir kaip dingo. Kai mazai kisu nagus, tai ir nepastebejau, kad nesliauzioja dviese. Kreveciu prieaugi vis pamatau. Bet visumoj l. jau mazai islenda ju vienu metu. Tad nezinau ar ju daug, ar tik stabilus skaicius (viena kita pakeicia).
user posted image

BORDAKAS biggrin.gif bet 25 l. akvukyje sita pelke man patyyyyynk.
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 29, 21:30)
Matau,kad niekas nežino mūsų akvariumo baisumo,ir neabejoju,kad manote,jog greit bujojantys augalai viską sutvarkys...Deja,tokius dumblius išnaikinti reikia stiprios ir dvigubos dozės chemijos...

Chemija išnaikins dumblius,bet nepanaikins jų atsiradimo priežasties,jeigu akvariume nieko nekeisit,vėl bus tas pats.Žuvų gi pastoviai nenuodysi.Klausyk patarimų geriau,o ne chemiją pilk
Atsakyti
QUOTE(kvyka @ 2015 04 30, 17:19)
Keitese keites ir beveik suejus 5 men. tokia pelke.....
BORDAKAS biggrin.gif bet 25 l. akvukyje sita pelke man patyyyyynk.

neblogas bordakas, tik mano akiai labai prasosi augalu pergrupavimo, ypac auksciausius orientuojant i desinio kampo slepima rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 30, 18:38)
neblogas bordakas, tik mano akiai labai prasosi augalu pergrupavimo, ypac auksciausius orientuojant i desinio kampo slepima  rolleyes.gif

Su situo sutinku... Valisnerijos pradzioj l.l. neaugo. Sukisau bele kur... taip ir liko blush2.gif IR veisiasi dabar kur nori, ir kaip nori. Kol kas neprisiruosiu rimtai sukisti rankas. Mat pravalau, pakeiciu vandeni, nukerpu papuvelius ir visi vargai ax.gif
Atsakyti
Radome gražių kriauklių į akvariumą.Tiesa,jose kažkada kažkas gyveno...
Kaip jas tinkamai paruošti, kad būtų tinkamos dėti į akvariumą ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 30, 12:31)

Nežinau, kas kiek laiko keiti akvariumo vandenį.
Kai pora kartų akvariumą valiau ir vandenį pakeičiau kas dvi savaites, labai staigiai (per savaitę) kai kurie augalai smarkiai sunyko (tiesiog sutežo, suskylėjo lapai). Dabar vėl vandenį sąžiningai keičiu (apie 20-30 proc.) kas savaitę ir lyg ir viskas normaliai.
Gal ir dažnesnis vandens keitimas padėtų, kad akvariumas geriau atrodytų.

Aš nesidariau, bet kai su augalais prasidėjo problemos ir pradėjau ieškoti, kas Klaipėdoje daro vandens testus, tai radau, kad daro Akvamanija (http://www.skelbiu.lt/skelbimai/nauja-siunta-9334497.html). Šiaip pirkti testus tai jau labai brangu, bet vieną kartą pasidaryti gal bus įmanoma. Ir ten gal pakomentuotų testo reikšmes.

Ir dar prie ciles nelepių augalų sąrašo pridėčiau vyšnią (nebūtinai siauralapę), tik nežinau augalo oficialaus pavadinimo. Man iš parduotuvėje pirktų augalų, šitas auga geriausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giege: 30 balandžio 2015 - 20:11
Pradžia:
user posted image
3 mėn.:
user posted image
Jau šiek tiek daugiau nei 6 mėn.:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(giege @ 2015 04 30, 19:41)
Nežinau, kas kiek laiko keiti akvariumo vandenį.
Kai pora kartų akvariumą valiau ir vandenį pakeičiau kas dvi savaites, labai staigiai (per savaitę) kai kurie augalai smarkiai sunyko (tiesiog sutežo lapai). Dabar vėl vandenį sąžiningai keičiu (apie 20-30 proc.) kas savaitę ir lyg ir viskas normaliai.
Gal ir dažnesnis vandens keitimas padėtų, kad akvariumas geriau atrodytų.

Aš nesidariau, bet kai su augalais prasidėjo problemos ir pradėjau ieškoti, kas Klaipėdoje daro vandens testus, tai radau, kad daro Akvamanija (http://www.skelbiu.lt/skelbimai/nauja-siunta-9334497.html). Šiaip pirkti testus tai jau labai brangu, bet vieną kartą pasidaryti gal bus įmanoma. Ir ten gal pakomentuotų testo reikšmes.

Ir dar prie ciles nelepių augalų sąrašo pridėčiau vyšnią (nebūtinai siauralapę), tik nežinau augalo oficialaus pavadinimo. Man iš parduotuvėje pirktų augalų, šitas auga geriausiai.

Ačiū už info 4u.gif .Būtinai pasidomėsiu kiek ima už vandens testavimą.
Nusprendėm keisti vandenį dažniau,kad 1.5 savaitės.Turėtų pakakti?
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 30, 20:07)
Ačiū už info      4u.gif  .Būtinai pasidomėsiu kiek ima už vandens testavimą.

Aš panašiai tokia pati naujokė akvariumuose, kaip ir tu, tad dėl vandens keitimo dažnumo nepatarsiu. Kai panikuodama dėl augalų nykimo forume paprašiau pagalbos, sulaukiau patarimo dažniau keisti vandenį. Man tai tikrai padėjo, todėl patirtimi dalinuosi su tavimi.
Net nespėjau testų pasidaryti, kai akivaizdžiai situacija pasitaisė ir augalai nebenyko bei pradėjo augti.

Ir pasistenk augalų įsigyti iš žmonių. Tokie augalai tikrai geriau auga, nei pirkti parduotuvėje. O ir bus pigiau.
Atsakyti
QUOTE(kvyka @ 2015 04 30, 18:13)
Su situo sutinku... Valisnerijos pradzioj l.l. neaugo. Sukisau bele kur... taip ir liko   blush2.gif  IR veisiasi dabar kur nori, ir kaip nori.  Kol kas neprisiruosiu rimtai sukisti rankas. Mat pravalau, pakeiciu vandeni, nukerpu papuvelius ir visi vargai  ax.gif

O tai ner upo susiimt, sugaudyt krevetkas, nuleist vandeni i talpa kokia ir tuos augalus susodint padoriai..tada vandeni atgal ir krevetes taip pat...net restartu sito reikalo nepavadinsi. Talpa gi nedidele, kazi kiek neutruks..ir nei grunto keist. bigsmile.gif

QUOTE(giege @ 2015 04 30, 20:41)

Siauralape paminejau, placialape - hygrophyla corymbosa stricta.

QUOTE(giege @ 2015 04 30, 21:04)
Jau šiek tiek daugiau nei 6 mėn.:

Grazu ir net praravet jau galima bigsmile.gif

QUOTE(Aira2 @ 2015 04 30, 21:07)

O tu kai siurbi vandeni kiek stipriai jis nesvarus buna..siaip sau, ar jau kaip reikiant "sriuba"?
Kempines tam paciam vandeny pramaigot, ne po kranu?
Siaip kas 1,5 savaites gana daznas tvarkymas ir turetu pakakt, tik tiek kad kiekvienas akvariumas labai individuliai priziurimas, reik jaust ir suprast kas ten vyksta.
Kaip sakiau as savo 60 ltr gana padoriai apgyvendinto akvuko visa menesi nevaliau ir viskas ten buvo O.K. ir zoles puskibiri isravejau paskui..ir tokios visai kondicines, tasyk ir pardaviau kazkiek biggrin.gif bet pas mane per pusmeti nitro ciklas buvo isivaziaves, nes pradzioj buvo daug zoles ir gal pora zuveliu koki menesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 30 balandžio 2015 - 21:10
QUOTE(giege @ 2015 04 30, 21:22)
Ir pasistenk augalų įsigyti iš žmonių. Tokie augalai tikrai geriau auga, nei pirkti parduotuvėje. O ir bus pigiau.

Tai joa, tiktai is zmoniu, juolab kai reikia greitaeigio sieno, tai jo isvis kone uz sokolada galima gaut...O kai susitvarkys bedos, tada jau galima bus ieskot kas grazu ir patinka bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 30, 20:34)
O tai ner upo susiimt, sugaudyt krevetkas, nuleist vandeni i talpa kokia ir tuos augalus susodint padoriai..tada vandeni atgal ir krevetes taip pat...net restartu sito reikalo nepavadinsi. Talpa gi nedidele, kazi kiek neutruks..ir nei grunto keist.  bigsmile.gif

Kai norėjau persodinti augalus akve, išroviau ką reikėjo rauti, bet atsargiai, kad labai visais Š vandens nesudrumsčiau. Filtras ir burbuliatorius išjungtas buvo, kad vanduo nesimakaluotų. Išrovus augalus , pasiėmiau nusiurbėją su tuo dideliu cilindru gale ir giliai į gruntą įkišusi siurbiau keldama aukštyn. Taip išrausiau visą grunto atsilaisvinusį plotą. Tuo pačiu aeravau gruntą, supurenau, kad sodinti lengviau būtų ir sumažinau visokio Š sankaupas. Taip pirmiau persodinau vieną akvos pusę, po to -kitą. Vanduo labai smarkiai nesusidrumstė, labai staigiai vėl skaidrus tapo. Pabaigoje pajungiau techniką. Nereikėjo net restarto viską pertvarkyti ir greit padaroma.
O akvai jau be mėnesio 2 metukai. Tad pertvarkymus tokius daryti gana sudėtinga visko nesujaukus iki buizos, nes ,,aukso'' atsargos gausios.
Atsakyti