Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2015 04 30, 22:47)
O akvai jau be mėnesio 2 metukai. Tad  pertvarkymus tokius daryti gana sudėtinga visko nesujaukus iki buizos, nes ,,aukso'' atsargos gausios.

Bet cia jus apie didyji bigsmile.gif ? Pas Kvyka gi maziukas...paprasciau..o ir amzius dar jaunas akvuko, tai tiek aukso krevetukai neuzgyveno.
As savaji 60ltr irgi persodinau ir gerai nusiurbiau po 26 menesiu gyvavimo...Juodziausias darbas buvo krevetkas isgaudyt doh.gif
Atsakyti
Aš žuvų negaudžiau-patupėjo kitoj akvos pusėj, kaip per eilinį apsišvarinimą. Krevetukai kas kita, galima ir nuskriausti ir prarasti kokį.

----------------------------------------------

giege, man jūsų akvukas labai mielas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 30, 23:02)
Bet cia jus apie didyji  bigsmile.gif ? Pas Kvyka gi maziukas...paprasciau..o ir amzius dar jaunas akvuko, tai tiek aukso krevetukai neuzgyveno.
As savaji 60ltr irgi persodinau ir gerai nusiurbiau po 26 menesiu gyvavimo...Juodziausias darbas buvo krevetkas isgaudyt  doh.gif

Kai pamatai tokius "jaunus-maziukus" kaip pas Kvyka ar Giege,- gyvent uzsinori nors ir iki... gal net iki dar uz uz kito, kito ketvirtadienio thumbup.gif Skias ne veltui peizeta!!! Sitas dziunglinis stilius nuo siol vadinsis ARVYDIZMAS O kaip karpyt/ravet lai jau pacios savo dazytas kudlas suka! Bet faktas kaip blynas: jau yr ka ravet ir kur fantazija pademonstriuot thumbup.gif SAUNUOLES BLONDZINKOS!!!! Grazus jaunimelis auga!! Vat jums ir pavyzdys kaip puse metu nagus kisenese islaikius turi bliudeliai atrodyt lotuliukas.gif
Jo, to net negali paaiskint; nu as galiu menesi ir t.t. net dangcio nenuiminet (jei, zinoma, jus neliepiat mirksiukas.gif ), bet buna, kad ir po 10 kartu i diena kilnoju! (Ypac kai planarijas aba melanijas gaudau) biggrin.gif Ot yra is kazkur tas toks jausmas atsirades, kad vat rytoj reikia siurbt, o ne vakar ar poryt. Nezinau. Man kazkaip is akies visi tie testai pasidaro g.gif ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 04 30, 22:33)
  Ot yra is kazkur tas toks jausmas atsirades, kad vat rytoj reikia siurbt, o ne vakar ar poryt. Nezinau. Man kazkaip is akies visi tie testai pasidaro  g.gif  ax.gif  rolleyes.gif

Pritariu . Ir man kažkoks vidinis balsas sufleruoja kada ką daryti. Net kažkokia nuojauta atsiranda ką blogai darau ar kodėl taip atsitiko. Tas man galioja ir kaktusus auginant, ir su gyvūnais bendraujant.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 05 01, 00:47)
Pritariu . Ir man kažkoks vidinis balsas sufleruoja kada ką daryti. Net kažkokia nuojauta atsiranda ką blogai darau ar kodėl taip atsitiko. Tas man galioja ir kaktusus auginant, ir su gyvūnais bendraujant.

A niu tai Tu pas mumis jau SENE biggrin.gif lotuliukas.gif biggrin.gif
Kita karta net pamislyju, jog gal net ne akvas turi uzsistartint, o savininkas? bigsmile.gif
Nu rimts!! Jau toki kuklu bliudeli turiu... Teoriskai uz pusmecio jau turetu lyg ir nusistovet biopusiausvyra, bet ir dabar nepasakyciau, kad kas nors blogai blush2.gif
Ir va tos dazytosios pusmetukes. Puikus akviukai!! Ner prie ko prisifist 4u.gif Nei verkia, nei ka... Ramiai sau nesiblaskydamos kuo puikiausias dziungles uzsiaugino ir pabandyk dabar joms ka nors papasakot apie startus/restartus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 30, 20:23)
Radome gražių kriauklių į akvariumą.Tiesa,jose kažkada kažkas gyveno...
Kaip jas tinkamai paruošti, kad būtų tinkamos dėti į akvariumą ?  ax.gif

Visose kriauklese kada nors kas nors gyveno lotuliukas.gif Turetum zinot kaip penketukininke! biggrin.gif
Paruost nieko papildomo nereikia, tik paziuret ar jau niekas nebegyvena bigsmile.gif
Bet siaip nedek nei kriaukliu, nei kaukuoliu schmoll.gif Kriaukles druciai kietina vandeni, o kaukoles minkstina smegenis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 05 01, 07:30)
Visose kriauklese kada nors kas nors gyveno  lotuliukas.gif  Turetum zinot kaip penketukininke!  biggrin.gif
Paruost nieko papildomo nereikia, tik paziuret ar jau niekas nebegyvena  bigsmile.gif
Bet siaip nedek nei kriaukliu, nei kaukuoliu  schmoll.gif  Kriaukles druciai kietina vandeni, o kaukoles minkstina smegenis  drinks_cheers.gif

Katik įdėjau į akvariumą,kažkoks šliužas išlindo ir neoną suėdė...
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 05 01, 10:29)
Katik įdėjau į akvariumą,kažkoks šliužas išlindo ir neoną suėdė...

Nu Tu visuomet patarimu klausaisi! thumbup.gif
Zinok kriauklese ir rykliai, ir krokodilai gyvena... biggrin.gif ax.gif biggrin.gif
Tai ka dabar darysim? bigsmile.gif
O gal galetum mane pamokyt kaip graziau kasytes susipint?!? bigsmile.gif
Mama tikrai nieko apie akvariumus nenori pasiteiraut? Kiek dar pinigu seimos kiaulej-taupyklej liko? drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 05 01, 10:29)

QUOTE(arvydas. @ 2015 05 01, 10:52)

Oi pralinksminot, negaliu lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
ax.gif
su tais manais...
vakar nusipirkau kikoj tetra medica contralck... ant pakuotės parašyta jautrioms žuvims (turiu neonų 10, bet jie sveiki) 5 ml - 40l, supyliau vakar 4ml. Liepė kikoj išjungt šviesą ir sumažint temp., išimt filtrą (ar tikrai taip reikia???), šiand žuvis vis dar taškuota (bent tris taškelius tikrai suskaičiavau) ( gal, tikint, kokias dviem taškeliais mažiau nei vakar) bet, atrodo, geriau jaučiasi, daugiau plaukioja.. ką toliau daryt?
ant pakuotės daugiau nieko neparašyta...ieškojau forume (AQUA) ten prirašyta variantų
a) Idealiausia butu pilt vaistus kas diena , dozavimas 5 ml /10 ltr. Pries nauja doze pakeist 30-50% vandens ( bent kas anta diena). Temperatura laikyt apie 26-27 laipsnius.
b)nusipirkau kikoj contralck, supyliau kiek instrukcijoje parasyta, tai ryte pastebejau, kad sumazejo zymiai taskeliu. po dvieju dienu dar pakartojau, ir nebesimato taskeliu ir zuvu (tai kaip ir išeitų pylė vieną dien, dvi nedarė nieko, pylė trečią dieną?)
c)tai va nusipirkau tetramedica Contralck.Pyliau po 5ml-20l vandens .ir iskilo klausimas kiek laiko man reiks ji naudoti nes instrukcijoje neparasyta?
jeigu instrukcijoje nėra parašyta kaip naudotis vaistais arba instrukcijos nėra lietuvių kalba,tokius vaistus pardavinėti draudžiama wink.gif šių vaistų gydymo ciklas yra 5 dienos ( pilant vaistus tik pirmą ciklo dieną ).Gamintojas rekomenduoja gydyti 3-4 ciklus. Taigi sekančią dozę dabar reikės pilti 6-tą dieną skaičiuojant nuo pirmojo įpylimo dienos. (tai dar kitaip? pilt pirmą dieną, po to šeštą dieną, po to dar po penkių dienų?)

ždž klausimas: žmonės gerieji, kaip gydyt? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Corvus_Corone: 01 gegužės 2015 - 10:28
QUOTE(Corvus_Corone @ 2015 05 01, 10:26)
ax.gif
su tais manais...
vakar nusipirkau kikoj tetra medica contralck... ant pakuotės parašyta jautrioms žuvims (turiu neonų 10, bet jie sveiki) 5 ml - 40l, supyliau vakar 4ml. Liepė kikoj išjungt šviesą ir sumažint temp., išimt filtrą (ar tikrai taip reikia???), šiand žuvis vis dar taškuota (bent tris taškelius tikrai suskaičiavau) ( gal, tikint, kokias dviem taškeliais mažiau nei vakar) bet, atrodo, geriau jaučiasi, daugiau plaukioja.. ką toliau daryt?
ant pakuotės daugiau nieko neparašyta...ieškojau forume (AQUA) ten prirašyta variantų
a) Idealiausia butu pilt vaistus kas diena , dozavimas 5 ml /10 ltr. Pries nauja doze pakeist 30-50% vandens ( bent kas anta diena). Temperatura laikyt apie 26-27 laipsnius.
b)nusipirkau kikoj contralck, supyliau kiek instrukcijoje parasyta, tai ryte pastebejau, kad sumazejo zymiai taskeliu. po dvieju dienu dar pakartojau, ir nebesimato taskeliu ir zuvu  (tai kaip ir išeitų pylė vieną dien, dvi nedarė nieko, pylė trečią dieną?)
c)tai va nusipirkau tetramedica Contralck.Pyliau po 5ml-20l vandens .ir iskilo klausimas kiek laiko man reiks ji naudoti nes instrukcijoje neparasyta?
jeigu instrukcijoje nėra parašyta kaip naudotis vaistais arba instrukcijos nėra lietuvių kalba,tokius vaistus pardavinėti draudžiama wink.gif šių vaistų gydymo ciklas yra 5 dienos ( pilant vaistus tik pirmą ciklo dieną ).Gamintojas rekomenduoja gydyti 3-4 ciklus. Taigi sekančią dozę dabar reikės pilti 6-tą dieną skaičiuojant nuo pirmojo įpylimo dienos.  (tai dar kitaip? pilt pirmą dieną, po to šeštą dieną, po to dar po penkių dienų?)

ždž klausimas: žmonės gerieji, kaip gydyt? doh.gif

Man kažkaip įdomu paliko, kodėl KIKOJ temperatūrą liepė sumažinti. Lyg ir padidinti visada reikėdavo žuvims susirgus. Ar aš jau tikrai visai kaip Arvydas sako SENĖ ir man senatvinė amnezija. Jau nebeprisimenu kada žuvys sirgo, tfu-tfu-tfu..bar, bar, bar.... Gal kažkas su ta temperatūra pasikeitė?

----------------------------------------------

Visi kažkada esam sirgę ir teko vartoti antibiotikus. Iš savo patirties žinome, kad net nukritus temperatūrai, pagerėjus savijautai-reikia baigt sugerti nurodytą kiekį vaistų. Su akvos vaistais galioja ta pati taisyklė. Ar mano senoj galvoj, vėl ne ta lemputė šviečia?
Atsakyti
ax.gif su a/b tai viskas aišku - skiri kuo siauresnio spektro (atsižvelgiant į sukėlėją , pradžioj empirinį, vėliau, pagal a/biotikogramą), vartot 5-7 paras, vaikams paskaičiuot pagal kg , suaugusiems, dažniausiai 2-3x paroj, pagal pusperiodį žiūri, kad reikiamą koncentraciją palaikyt....ir taip, jei simptomai palengvėja (turėtų tai padaryt per tris paras, jei ne, galvot dėl ab keitimo) vartojimo nenutraukt kol baigisis kursas... tongue.gif
o va su žuvim niekas neaišku.. blink.gif tai kaip manot, pilt man šiand dar dozę? 30 proc vandens pakeitus?
o su šviesa? įjungt? palikt patamsiais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Corvus_Corone: 01 gegužės 2015 - 11:24