Įkraunama...
Įkraunama...

Nacionaliniai valgių receptai

kai buvau slovakijoje labai patiko ju cesnakine sriuba, isanalizavau turini, pora kartu pabandziau ir dabar verdu namuose.

SLOVAKISKA CESNAKINE SRIUBA

juodos duonos,
fermentinio surio,
sultinio,
cesnako

juoda duona supjaustyti nedideliais kubeliais ir pakepti aliejuje (galima isspausti cesnako). kol duona keps, sutarkuoti suri, taip pat kol keps duona issivirti sultini, i ji isspausti cesnako skilteles. kai iskeps duona, ja deti i lekstes, apbiberti suriu ir viska uzpilti sultiniu. jeigu reikia isideti druskos. valgyti iskarto po paruosimo, kol duona dar kieta ir traski, neistizusi. skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 08 30, 23:43)
Neseniai buvau Sicilijoje, o ten maistas...  wub.gif  labai skaniai jie kepa sviezia zuvi... o isigytoje sicilijos valgiu receptu knygoje radau ir buda, kaip ja paruosti kepimui:

4 asmenims:

4 riekeliu sviezio tuno (gali buti ir kita jurine)
1 svogunas
1 citrina
pundelis petrazoliu
alyvu aliejaus
druska ir pipirai

Susmulkinti svoguna ir petrazoles, suberi i koki dubeni ir ant ju isspausti citrinos sultis bei uzpilti dvi stiklines alyvu aliejaus. Gerai ismaisyti, leisti truputi pastoveti.
Tuno gabalelius ideti i si marinata, kad pilnai "panirtu" ir palikti 2 valandoms.

Isimti tuna, deti ant bletos, uzpilti ant virsaus ta pati marinata ir kisti i orkaite. Kepti vidutineje temperaturoje apie 40 min.

Skanaus! mirksiukas.gif

Dvi stiklines aliejaus keturiems gabaliukams zuvies!:blink: nu nu...
Atsakyti
Minestrone, arba regionaliniai pavadinimai minestra, minestroni - tiršta daržovių sriuba. Paprastai yra sakoma, kad kiek yra virėjų, tiek yra minestrone receptų, bet būtini ingredientai yra cukinijos, pomidorai, morkos, pupelės, salierai, svogūnai, klasikiniam receptui būtini smulkūs makaronai, arba vėl gi priklausomai nuo regiono - ryžiai. Pateikiant sriuba pagardinama pesto padažu ir tarkuotu parmezano sūriu. Taip pat galima pridėti rūkytų mėsos gaminių, taip pat naudoti sriubos virimui mėsos arba vištienos sultinį. Skystesnė sriuba verdama, o labai tiršta sriuba paprastai yra supilama į ugniai atsparų indą ir užkepama, pabarstyta sūriu.

Aš darau labai paprastai ir kuo greičiau:) Viskas viename puode ir dažniausiai variantas be mėsos smile.gif

Daržoves - svogūną, morką, saliero kotą, bulves, cukiniją lengvai sušutinu šaukšte sviesto (būtent sušutinu, nekepu), po to užpilu vandeniu ir verdu, kol suminkštės. Tada sutarkuoju pomidorą, įdėdu žiupsnelį cukraus, druskos ir dar porą minučių paverdu, tada supilu pupeles iš skardines, užverdu, supilu saują smulkių makaronų - vermišeliai, žvaigždutės, ryžiukai ir dar paverdu tiek, kiek reikia makaronams išvirti. Pabarstau smulkinta žaluma ir palaikau uždengus puodą dar kokias penkias minutes. Pesto ir sūrio sriuboje mano šeimyna nemėgsta smile.gif
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 20 spalio 2006 - 09:45
Falafelis

250 g nuto (užmirkyti nakčiai)
riekelė baltos duonos
1 vidutinis svogūnas
1-3 skiltelės česnako
chili paprikos gabalėlis
petražolių pundelis
kolendros pundelis
maltos kolendros žiupsnelis
džiovinto baziliko žiupsnelis
a.š. druskos
žiupsnelis pipirų
šaukštelis kepimo miltelių
aliejus kepimui

Nutą, svogūną, česnaką, užmirkytą ir nuspaustą duoną, papriką, žalumynus sumalti mėsmale, pridėti kepimo miltelius, druską, pipirus, išmaišyti. Formuoti nedidelius apvalius kotletukus, kepti aliejuje.
Patiekti su tahini, daržovėmis, jogurtu su česnaku.
Paprastai falafelis kepamas fritiūroje, labai karštame aliejuje.
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 29, 20:20)
Patiekti su tahini


Valio, jau senokai norėjau paragaut falafel. Bet dabar iškyla klausimas - o mūsuose parduoda tahini? Žinau, kad anksčiau problemų net su avinžirniais buvo, tai kur jau čia tokią egzotiką surasi..
Atsakyti
Nemačiau, bet labai ir neieškojau smile.gif O galima padaryti patiems, nes sezamo sėklų pas mus yra pirkti. Tai labai paprasta smile.gif

2 stiklinės sezamo sėklų
1/4 stiklinės aliejaus, geriausiai sezamo

sezamą padžiovinti keptuvėje (tik padžiovinti, negalima, kad paruduotų), ir į blenderį, trinti šiek tiek prilaistant aliejumi, kol gausis vienalitė masė. Viskas smile.gif Tik patikrinti sezamą reikėtų, kad nebūtų kartus, nes gali apkarsti pats tahinis.
Išėjo šiek tiek daugiau, nei stiklinė.

O falafelis - mniam smile.gif essen.gif bet man labiau patinka su jogurtu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2004 06 26, 12:54)
Nacionalinis totoriskas patiekalas azu. Ji reikia gaminti taip: morkas supjaustyti pusmenuliais ir pakepti su svogunais. Su deti i puoda, ant virsaus sudeti nedideliais gabaliukais (bet stambiau negu guliasui) supjaustyta aviena, uzberti prieskoniu negailint, uzpilti vandens ir koki 15-20 min, patroskinti. Tada sudeti gabaliukais ne itin smulkiais supjaustytas bulves ir uzdsengus vel troskinti. S,kyscio daugiau nedapilineti-is pirmo karto ipilti tiek, kad uztektu. Na jei jau labai reikia tai galima ipilti, bet verdancio! Kai pusiau issitroskins bulves sudeti trumpomis juostelemis supjaustytus marinuotus agurkus ir pabaigti troskinti. Gaminimo eigoje nieko nemaisyti!!!! Sumaisyti pries patiekiant!  Man tas patiekalas kai pirma kart paragavau laaaaabai patiko! Bet butent su aviena jis gaunasi skaniausias!!!  VIsu komponentu imti daugmaz santykiu 1:1:1:1 Na, avienos gali buti daugiausiai!

Super patiekaliukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Labai labai skanu!! Vyras visą vakarą gyrė mano kulinarinius sugebėjimus po tokios vakarienės ax.gif tongue.gif
Atsakyti
mastau.gif gal kas kokius afrikietiskus patiekalus zinot, su musiskais produktais kad butu galima panasiai padaryti?
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 29, 21:20)
Falafelis

250 g nuto (užmirkyti nakčiai)



Atleiskit uz neisprusima, bet kas tas nutas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 11 04, 13:58)
mastau.gif gal kas kokius afrikietiskus patiekalus zinot, su musiskais produktais kad butu galima panasiai padaryti?

Jau kažkur rašiau apie vištą afrikietiškai, darysiu ją ir rytoj. Reikia: vištos (ar jos 4 šlauneliu su viršutine dalim, kad būtų irgi apie 1kg), 2 svogūnų, 4 pomidorų, 8 skiltelių česnako, skardinės kokoso pieno, curry miltelių, druskos, maltų pipirų, aliejaus. Supiaustytą vištą ištrini prieskoniais , palaikai, kad jie įsigertų (pagal nuotaiką - nuo pusvalandžio iki nakties), apkepini, sudedi puodan, tame pačiame aliejuje pakepini smulkiai supiaustytus svogūnus, sudedi juos ant mėsos, o taip pat smulkiai supiaustytus nuluptus pomidorus, užpili kokoso pienu, uždengi ir verdi, kol išvirs. Skystimą išėmusi mėsą dar kiek pavirini, kad sutirštėtų - gausis padažas. Patieki su ryžiais. Dar gali įberti šafrano ar kurkumos geltonai spalvai. Kokoso pieną gali pasigaminti iš kokoso drožlių, jas užplikinusi ir pavirinusi, bent taip jau radau parašyta, aš imu 1 skardinę vienam apie kilo svorio viščiokui. Česnaką vienoje vietoje radau, kad dėti kartu su svogūnu pakepintą, kitoj - kad juo kapotu įtrinti mėsą. Man skaniau juo įtrintu palaikyti, o paskui prieš apkepinant nukrapštyti. Internete tas receptas vadinasi poulet au lait de coco, yra įvairių variantų su menkais svyravimais.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 11 04, 15:33)
Jau kažkur rašiau apie vištą afrikietiškai, darysiu  ją ir rytoj.

mirksiukas.gif aciu, uzsirasiau... Reikia pradeti ruostis ka cia savo brangiausiajam gamint reiks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 29, 21:20)

250 g nuto (užmirkyti nakčiai)

gal merginos dar kokių receptėlių iš nuto žinote? kad ir paprastų visai, nes aš niekad iš jo nieko negaminau blush2.gif
Atsakyti