Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Utėlės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4
Rudeninuke
QUOTE(taibent1 @ 2007 11 17, 13:41)
Aisku, kad leidau. Bet ispejau mokytoja.
*

mad.gif blink.gif Jau dabar tai pasisakysiu, nors niekada su niekuo nekonfliktavau ir stengiausi piktai nekalbėti. Bet jeigu šitaip visi mąstysim, tiksliau visai nemąstysim, tai vaikščiosim aplipę utėlėm, blusom ir kitokiom zarazom doh.gif Pati esu medikė ir niekaip negaliu suprasti tokių tėvų mąstymo. Kaip galima leisti vaiką su pilna galva utėlių į mokyklą ar darželį doh.gif . Kas apsaugo kitų vaikus? Ar čia tas lietuvio sindromas jei man š..., tai reikia pasidalint ir su kitais šitu gėriu?... Ir nereikia tiktai pasakot apie vaikų teises ir kitokį biesą, nes tokios pasakos, kaip mokytoja negali nieko padaryti ir pasakyti tėvams apie vaikų problemą, atsiprašant negali sesėlė patikrinti vaiko galvos be tėvų sutikimo. O aišku ves visus vaikus pas seselę galvų tikrint, tai tie tėvai, kurių vaikai turi utėlių to sutikimo neduos. O kam sužinoti kitiems klasės ar darželio draugams apie vaiko problemą, juk jis taps atstumtuoju. Aš tai puikiai suprantu ir esu tik už tai, kad būtų kuo mažiau traumuojami mūsų vaikai, bet tada nesudarykim patys sąlygų tokiems dalykams. Sako perspėjau auklėtoją lotuliukas.gif Tai dabar man neišprususiai paaiškinkit, ką auklėtoja gali padaryti?... Stovėti šešias pamokas ir vaikyti utėles, kad jos nuo jūsų vaiko neliptų ant kito?. doh.gif ar nupirkti visai klasei Pedex, kad galvas išsitrintų? Aš gink Dieve nesakau, kad jūs nešvarūs ar jūsų vaikas neprižiūrėtas, šitų bjaurybių gali bet kas parsinešti. Tik pagalvokit, kad jūsų vaikas jų parsinešė nuo kito vaiko, kurio tėvai lygiai taip pat negalvoja galvele, lygiai taip pat nuoširdžiai dalinasi bjaurybėmis su kitais thumbup.gif Šiandien darželyje mums irgi pranešė, kad pas vieną mergaitę rasta šitų gėrybių. Nieks panikos nekelia, bet tikrai rytoj bus pasiteirauta, kokių priemonių imtasi. Ir ne dėl to, kad rasčiau kam akis padraskyti(ne toks žmogus esu), bet tik dėl to, kad būtų užkirstas kelias parazitų plitimui. Vien dėl to, kad apsaugočiau savo vaiką ir jo savijautą , kad apsaugočiau nuo gėdos, kuri atsirastų jei kiti surastų galvoje vabalų (kaip jie vadina), ir kad būdama medike apsaugočiau kitus vaikus nuo to paties. Tai būkim supratingi, patiems negerai, kai reikia iš vaiko galvos gaudyti zarazas ir traiškyti glindas, tai pagalvokim ar verta dovanoti jų ir kitiems g.gif O jau jei nuspręsit, kad vis dėlto esat tie, kuriems visiškai nerūpi kiti, tai tada pagalvokit, kaip jūsų vaikas jausis, kai iš jo pradės tyčiotis sužinoję draugai. Man atrodo tada prarasit tikrai daugiau, negu neleidę vaiką į mokyklą tris dienas, kol sutvarkysit jo galvelę. Ir tikrai nereikia pulti, nes nieko nenorėjau įžeisti, bet būkim sąmoningi ir tada bus ne tik kitiems, bet ir mums patiems lengviau. mirksiukas.gif
philipuks
Atrodo turetu buti seniai tokios problemos isnyke, deja unsure.gif Baisu schmoll.gif
Rudeninuke
QUOTE(braskiuxx @ 2007 10 15, 22:06)
Miela mamyte, mus irgi žiauriai užpuolė utėlės. Mano mergaitė šeštokė ir turi gražius, ilgus plaukus. Netikėjau, kad taip gali atsitikti. Tik ketvirta diena, kaip pamačiau kas pas ją darosi plaukuose... Vienos utėlės ir glindos, žodžiu lizdas!!!  blink.gif. Puoliau ieškoti utėlių skysčio. Turguje, kur prekiaujama rusiškais vaistais-yra rusiško "čemeryčių skysčio". Šukavau su tankiomis šukomis, tryniau galvą su tuo skysčiu, užpylus ant vatos... Ir dabar dar kariauju!!! Neleidžiu jos į mokyklą. Buvau aiškintis mokykloje, bet kolkas teisybės nerandu. Auklėtoja pareiškė, kad reikalingi tėvų sutikimai patikrint kitų vaikų galvas... Ryt žadėjo paskambinti, ir kažką pasakyti. Bet aiškinsiuos ir kovosiu toliau, nes tai ką patyriau, tai yra košmaras... Sėkmės...  mirksiukas.gif
Papildyta:

Turgelių rusiškų vaistų kioskose  mirksiukas.gif .
Papildyta:

Pažiūrėt, ar nėra glindų. O jos panašios į pleiskanas, bet stipriai prikibusios prie plauko  verysad.gif .
*

Fuuuuuu net atsikvėpiau, matau yra tėvų galvojančių ir bandančių užkirsti tam kelią. Laikykitės ir tikėkimės, kad jums pasiseks kovojant su abejingumu. thumbup.gif Linkiu, kad daugiau niekada netektų to patirti smile.gif
taibent1
QUOTE(Rudeninuke @ 2007 12 04, 21:03)
mad.gif  blink.gif Jau dabar tai pasisakysiu, nors niekada su niekuo nekonfliktavau ir stengiausi piktai nekalbėti. Bet jeigu šitaip visi mąstysim, tiksliau visai nemąstysim, tai vaikščiosim aplipę utėlėm, blusom ir kitokiom zarazom  doh.gif  Pati esu medikė ir niekaip negaliu suprasti tokių tėvų mąstymo. Kaip galima leisti vaiką su pilna galva utėlių į mokyklą ar darželį  doh.gif  . Kas apsaugo kitų vaikus? Ar čia tas lietuvio sindromas jei man š..., tai reikia pasidalint ir su kitais šitu gėriu?... Ir nereikia tiktai pasakot apie vaikų teises ir kitokį biesą, nes tokios pasakos, kaip mokytoja negali nieko padaryti ir pasakyti tėvams apie vaikų problemą, atsiprašant negali sesėlė patikrinti vaiko galvos be tėvų sutikimo. O aišku ves visus vaikus pas seselę galvų tikrint, tai tie tėvai, kurių vaikai turi utėlių to sutikimo neduos. O kam sužinoti kitiems klasės ar darželio draugams apie vaiko problemą, juk jis taps atstumtuoju. Aš tai puikiai suprantu ir esu tik už tai, kad būtų kuo mažiau traumuojami mūsų vaikai, bet tada nesudarykim patys sąlygų tokiems dalykams. Sako perspėjau auklėtoją  lotuliukas.gif  Tai dabar man neišprususiai paaiškinkit, ką auklėtoja gali padaryti?... Stovėti šešias pamokas ir vaikyti utėles, kad jos nuo jūsų vaiko neliptų ant kito?. doh.gif  ar nupirkti visai klasei Pedex, kad galvas išsitrintų? Aš gink Dieve nesakau, kad jūs nešvarūs ar jūsų vaikas neprižiūrėtas, šitų bjaurybių gali bet kas parsinešti. Tik pagalvokit, kad jūsų vaikas jų parsinešė nuo kito vaiko, kurio tėvai lygiai taip pat negalvoja galvele, lygiai taip pat nuoširdžiai dalinasi bjaurybėmis su kitais  thumbup.gif  Šiandien darželyje mums irgi pranešė, kad pas vieną mergaitę rasta šitų gėrybių. Nieks panikos nekelia, bet tikrai rytoj bus pasiteirauta, kokių priemonių imtasi. Ir ne dėl to, kad rasčiau kam akis padraskyti(ne toks žmogus esu), bet tik dėl to, kad būtų užkirstas kelias parazitų plitimui. Vien dėl to, kad apsaugočiau savo vaiką ir jo savijautą , kad apsaugočiau nuo gėdos, kuri atsirastų jei kiti surastų galvoje vabalų (kaip jie vadina), ir kad būdama medike apsaugočiau kitus vaikus nuo to paties. Tai būkim supratingi, patiems negerai, kai reikia iš vaiko galvos gaudyti zarazas ir traiškyti glindas, tai pagalvokim ar verta dovanoti jų ir kitiems g.gif  O jau jei nuspręsit, kad vis dėlto esat tie, kuriems visiškai nerūpi kiti, tai tada  pagalvokit, kaip jūsų vaikas jausis, kai iš jo pradės tyčiotis sužinoję draugai. Man atrodo tada prarasit tikrai daugiau, negu neleidę vaiką į mokyklą tris dienas, kol sutvarkysit jo galvelę. Ir tikrai nereikia pulti, nes nieko nenorėjau įžeisti, bet būkim sąmoningi ir tada bus ne tik kitiems, bet ir mums patiems lengviau.  mirksiukas.gif
*

As tokia be galo Jums dekinga uz pasisakyma toki nekonfliktini ir nepikta. Zinot, atsakysiu tik viena: lengviausia perskaicius viena zinute daryti tokias isvadas! Kam cia gilintis- juk zymiai lengviau paimti ir apdergti! O juk dar kaip protingai is sono atrodys... Jerguteliau!!!
Pirmoje eileje, priminsiu, kad paskambinau aukletojai, prasydama patikrinti vaikus klaseje, o pati jau buvau vaikui galva istrynusi ir apkutulavusi. Veliau visa vakara sukavau glindas. Bet, juk ne apie tai kalba.... Su aukletoja kalbant paaiskejo, kad jie to daryti negali, bet primygtinai to prasiau, kad butu issiaiskinta, nes tikrai vaiku su siuo geriu buvo daugiau. Nesugalvojau paprasyti jos gaudyti ar vaikyti uteliu, nes, kaip suprantu, mano fantazija baisiai ribota! Be to, maniskei daugiau parsinesti nebuvo is kur. Taigi! Na, bet, anot Jusu protingo pasisakymo, neturejau to daryti- turejau ikisti vaika i vakuma ir laikyti uzmerkus i pentax.
Beje, miela nekonfliktiskoji asmenybe, norint kazko pasiekti, o ne akis padraskyti, taip ir yra elgiamasi- dalinamasi geraja patirtimi su kitomis mamytemis, patariama, o ne rekaujama is tribunos. Jus gi kaip Zirinovskis...suzibejote!!! thumbup.gif
Rudeninuke
Kas susiję su skaitymu ir įsigilinimu, tai jūs taip pat iki galo neįsiskaitėte, kaip ir aš anot jūsų neįsiskaičiau. Aš rašiau, kad net nebandau spėti ar bandyti įžeidinėti, kad jūs ar jūsų vaikas nešvarus ir neprižiūrėtas. Logiška, kad jis parsinešė iš ten pat. Aš tik kalbėjau, kad visai nesvarbu ir visai neramina ta mintis, kad klasėje yra daugiau vaikų, turinčių šių bėdų, tai ir mes į kompaniją leidžiam savo vaiką, negalvodami nei apie JĮ PATĮ, nei apie tuos, kurie dar dovanų neturi. Na bet kiekvienas turim savo poelgiams pateisinimus. O patarimai buvo parašyti ir nieko čia įspūdingesnio nesugalvosi, tik kantrybė, tepaliukas, šukos skalbimas patalynės, kad namuose gink Dieve nepasiliktumėt tų neprašytų svečių ir viltis, kad daugiau niekas nepadovanos jų dar kartą. Sėkmės smile.gif
taibent1
Viskas teisingai. Bet jei esat medike, tai turbut suprantat, kad sie gyviai renkasi ne tik vaiku galvas. Tai Jusu logika vadovaujantis, ne tik vaikams i mokykla, bet ir teveliams nedera eit i darba, parduotuve, lauka, niekur- juk visur yra zmoniu. Tai ir vaistu i vaistine irgi- schmoll.gif
Mes gi, kelias dienas is eiles tepem tepalus ir vieni kitus sukavome tankiomis sukomis. Viskas praejo, klaseje siu bedu nebera (kolkas). Bet prisimenu, kaip issigandau, kaip atrode pasibaisetinai. Bet pasislepusi nesprendziau sios problemos. O isdrisau paskambinti i mokykla, kad si problema butu stabdoma ir sprendziama.
Tik todel ir rasiau siame forume, nes prisimenu, kaip tuo metu viskas atrode. Buvau dekinga moterims sukurusioms si foruma, kad isdriso apie tai kalbeti. Todel jauciau pareiga patarti kitoms cia atejusioms.
Bet eilini karta isitikinu, kad yra zmoniu, kurie sugebes viska iskreipti... Daugiau sioje diskusijoje nedalyvausiu. Su cia besilankanciu kvalifikuotu mediku pagalba viska ispresite. Aciu uz demesi. Sekmes!
Rudeninuke
o mokykla leidot ,kol neisnaikinot?
*
Aisku, kad leidau. Bet ispejau mokytoja

Įsigilinkit į savo parašytą ATSAKYMĄ ir į PATEIKTĄ KLAUSIMĄ. Ir manau, kad bent jau jūsų vaiko klasės tėvai būtų sureagavę tikrai aštriau negu suregavau aš. Ir nereikia pulti įžeidinėti. Va čia ir visa esmė, kad NEIŠNAIKINĘ LEIDŽIAM Į MOKYKLĄ! Nieks nesako ir nesmerkia, kad jūs dalinatės patrirtimi nors ir tokia nesmagia. Mes nė vienas nuo to neapdraustas. Na bet prasmės nematau toliau diskutuoti, jei patys rašom tą ką rašom ir patys pykstam, kad kažkas į tai sureaguoja.

tigrebuzka
Visiškai pritariu Rudaninukei, pas mus irgi buvo daugybe tolerantisku teveliu ir mokytoju. Tai saviskiui jau 3 karta si rudeni naikinsiu, atrodo jau svari galva; o kokia dieną vėl parsineša. Taip ir gyvename ištisai baimėje, bandžiau aiškintis tiesa, tai mokyklos seselė pagrasino mūsų šeimą įskaiton (?) pastatyti, nors as saviskio net i mokykla neleidau kol neisnaikinau. Kas is to, kad mokytojai pranesi, kad gydaisi, kol ji tolerantiskai visiems 30 teveliu pranesa, praeina geriausiu atveju savaite, o po to galima vel is naujo gydytis. Tad nors ir laikau save labai tolerantisku zmogum, sioje situacijoje negali buti ne kalbos apie tai.
Heida
Turejom ir mes šią dovaną, toks siaubas apėmė, net keliai sulinko, negalejau patiketi kad taip atsitiko mano vaikui blink.gif išnaikinom, daugybę patalų ir rūbų išplovėm, o kol visas glindas iš ilgų ir tankių plaukučių išrinkau doh.gif geras mėnuo prėjo. Jausmas baisus, dabar , šiais laikai UTĖLĖS ir dar baisiausia kad bet kada vel šita bėda gali ateiti, nes negalima vaikų patikrinti, nes tai pažeidžia jų teises, FUI, ką padarysi, turim būt tolerantiški, gerbti visų teises.Dabar savo mergytes galvą kaip paranojikė apžiūrinėju, bet murziai orūs cool.gif
modestasta
Zinau ka reiskia , zinau kaip baisu , mamytes nesipykit tikrai nera ko smile.gif
Man uzkliuvo vienas sakinys , necituosiu, nes sakysit, kad kabinejuos, bet ar zinot, kad butent tie geriai veisiasi tik pas svarius vaikus, o ne taip kaip anksciau sakydavo va tevai nevalos tai pas vaika uteliu atsirado , nesakykit kad issigalvoju, nes apie sias "gerybes" yra ne vienas straipsnis zurnaluose MAMOS, TAVO VAIKAS, MAZYLIS ir t.t.
edicike
QUOTE(Rudeninuke @ 2007 12 04, 19:33)
mad.gif  blink.gif Jau dabar tai pasisakysiu, nors niekada su niekuo nekonfliktavau ir stengiausi piktai nekalbėti. Bet jeigu šitaip visi mąstysim, tiksliau visai nemąstysim, tai vaikščiosim aplipę utėlėm, blusom ir kitokiom zarazom  doh.gif  Pati esu medikė ir niekaip negaliu suprasti tokių tėvų mąstymo. Kaip galima leisti vaiką su pilna galva utėlių į mokyklą ar darželį  doh.gif  . Kas apsaugo kitų vaikus? Ar čia tas lietuvio sindromas jei man š..., tai reikia pasidalint ir su kitais šitu gėriu?... Ir nereikia tiktai pasakot apie vaikų teises ir kitokį biesą, nes tokios pasakos, kaip mokytoja negali nieko padaryti ir pasakyti tėvams apie vaikų problemą, atsiprašant negali sesėlė patikrinti vaiko galvos be tėvų sutikimo. O aišku ves visus vaikus pas seselę galvų tikrint, tai tie tėvai, kurių vaikai turi utėlių to sutikimo neduos. O kam sužinoti kitiems klasės ar darželio draugams apie vaiko problemą, juk jis taps atstumtuoju. Aš tai puikiai suprantu ir esu tik už tai, kad būtų kuo mažiau traumuojami mūsų vaikai, bet tada nesudarykim patys sąlygų tokiems dalykams. Sako perspėjau auklėtoją  lotuliukas.gif  Tai dabar man neišprususiai paaiškinkit, ką auklėtoja gali padaryti?... Stovėti šešias pamokas ir vaikyti utėles, kad jos nuo jūsų vaiko neliptų ant kito?. doh.gif  ar nupirkti visai klasei Pedex, kad galvas išsitrintų? Aš gink Dieve nesakau, kad jūs nešvarūs ar jūsų vaikas neprižiūrėtas, šitų bjaurybių gali bet kas parsinešti. Tik pagalvokit, kad jūsų vaikas jų parsinešė nuo kito vaiko, kurio tėvai lygiai taip pat negalvoja galvele, lygiai taip pat nuoširdžiai dalinasi bjaurybėmis su kitais  thumbup.gif  Šiandien darželyje mums irgi pranešė, kad pas vieną mergaitę rasta šitų gėrybių. Nieks panikos nekelia, bet tikrai rytoj bus pasiteirauta, kokių priemonių imtasi. Ir ne dėl to, kad rasčiau kam akis padraskyti(ne toks žmogus esu), bet tik dėl to, kad būtų užkirstas kelias parazitų plitimui. Vien dėl to, kad apsaugočiau savo vaiką ir jo savijautą , kad apsaugočiau nuo gėdos, kuri atsirastų jei kiti surastų galvoje vabalų (kaip jie vadina), ir kad būdama medike apsaugočiau kitus vaikus nuo to paties. Tai būkim supratingi, patiems negerai, kai reikia iš vaiko galvos gaudyti zarazas ir traiškyti glindas, tai pagalvokim ar verta dovanoti jų ir kitiems g.gif  O jau jei nuspręsit, kad vis dėlto esat tie, kuriems visiškai nerūpi kiti, tai tada  pagalvokit, kaip jūsų vaikas jausis, kai iš jo pradės tyčiotis sužinoję draugai. Man atrodo tada prarasit tikrai daugiau, negu neleidę vaiką į mokyklą tris dienas, kol sutvarkysit jo galvelę. Ir tikrai nereikia pulti, nes nieko nenorėjau įžeisti, bet būkim sąmoningi ir tada bus ne tik kitiems, bet ir mums patiems lengviau.  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
as saviskio neleidau 3dienas i mokykla,kol neisnaikinau ir nenukrpau plauku trumpai(buvo faini ilgi plaukuciai wub.gif ),deja vaikas nuo kurio uzsikrete 6 vaikai ,buvo gydomas ,bet leidziamas i mokykla ir tevai buvo neperspeje mokytojos.Buvau labai uzsiutus,norejau rimtai pakalbeti su tais tevais,bet mokytoja kazkodel nepasake kas tie tevai g.gif g.gif
Jurlin
mes nesusidureme, bet girdejau, kad pasitaiko kartais darzelyje ir net mokykloje unsure.gif
naca
man tai labai keistai skamba tie jusu gincai, net pikta skaityti g.gif . juk kai galvoj uteliu privise tiek, kad jas matai net daug neieskojes, tai jau buna praejes net ne vienas menuo nuo uzsikretimo. per ta laika visa klase galejo uzsikresti. o po sunaikinimo kita diena as labai pagalvociau ar leisti savo vaika,ar kad kitu neapkrestu (manau kad tokia galimybe jau labai labai maza) ar kad vel neapsikrestu blink.gif
kai mano mergyte buvo apsikretusi as pyliau spec skyscio net 2 kartus ta diena, sukavau sukavau, tai nemanau, kad galejo kas likti, kad nukeliautu i kita galva. beje tai buvo atostogos ir man nereikejo spresti problemos del m-klos. tiesa, stengiausi nors savaite saugoti, kad nesusitiktu su kitais vaikais.
Akasta
slykstus dalykas tos zarazos uteles kitaip nepavadinsiu pati savajai dukrytei naikinau is ilgu plauku ir sekmingai per 4 dienas pirmiausia isploviau pedeks vaistukais po to su tankiom sukom neradom su vyru tai teko is kikos pirkti sunims sukuoti bet zinokit superines sukytes nors kaina ir nemaza 8 lt o paskui tai su 6 procentu actu truputi praskiedziu ir pirmyn slapinu plaukus ir su sukom 2 val sukuoju po to isdziovinu klaukucius ir taip kas antra diena darbas didelis bet glindos super issisukuoja neduok dieve tokio gerio patalyne kiekviena diena irgi ploviau jau kas per laikai atejo
jusrob
MANISKIS VASARA TU BJAURYBIU IS KAZKUR BUVO PRISIZVEJOJES,TAI NEPADEJO MUMS JOKIE PEDEKSAI.,MES DAREM TAIP,I DUBENI SILTO VANDENS,IR PRIPUCIAU TEN KOBROS ROPOJANTIEMS PARAZITAMS,TADA IS TRYNIAU SITUO DALYKELIU SUNUI GALVA,APRISUS PALAIKIAU PUSVALANDI IR PATIKEKIT NEI VIENOS BJAURYBES NEBELIKO.
Akasta
nuo uteliu sako Parasidose gydomasis losjonas padeda tik va jo dar sunku rasti
moniuxx
sveikutes mamytes,
mano mazoji is darzelio taip pat pries kokias pora savaiciu buvo parsinesusi siu "gerybiu" aciu dievui greitai pastebejau ir emiausi priemoniu . pirmiausiai istryniau cemeryciu skysciu(jio vis dar yra vaistinese) ,uzrysau selofanini maisiuka ir gera valandike pirmam kartui laikiau. vakare procedura pakartojau ,isdziovinau ilgus plaukucius ir emiausi rinkti negyvas glindas.atrodo perzejau kiekviena plaukuti ir jas isrinkau iki paskutines ,,, profilaktiskai istryniau visai seimai galvas ,perzejome -pas visus svarios. sekancia diena dar karteli isploviau galvyte su ciomeryciu vandeneliu ,dar sekancia irgi ,,, taigi as dien vis perziuriu galvyte, patalyne is kart visa sudeginau. gera savaite buvo ramu ,mergytes i darzeli neleidau ,bet praejus savaitei ziuriu vel kasosi ,tai perzejau is naujo labai atydziai galvyte -radau vel kokias tris glindas ,tai vaistineje dave permetrino (raso antiparazitinis,bet minimi tik niezai)-gal kam teko bandyti ir zino ar tai tikrai tinka ir utelems ?
kai tik pirma karta radau tu "dovaneliu" is karto paskambinau aukletojai ,ji su apgailestavimu kalbejo ,kad dabar nebegalima vaiku galvyciu pertikrinti ,ka jos daugiausiai gali tai tik aprasyti tevu ,kad persizetu ,o musu grupeje per tevu susirinkima buvo kalbama apie tai ,kad rinkti parasus ,jog butu leidziama vaikus perzeti ,bet buvo kelio mamytes kurios to neleido -aukletoja sako na tos mamytes gyvena svariai ,tai tikrai negali jos tureti ,bet cia paskaicius ,kad butent pas tokius dazniausiai veisiasi ,tai jau nebezinau ka galvoti ,,,
buvau nusprendusi mazosios isvis nebeleisti i darzeli ,bet vaikams darzelis padeda lavintis, o kadangi dar vienturte tai ir vaiku labai reikia ,,,net nebezinau ka daryti ,,,
jau vien cia berasant ima visa galva niezeti ,,, verysad.gif unsure.gif na lekiu trinti vel mazosios galvytes ir sau profilaktiskai ,,,
labai tikiuosi ,kad visos glindos atvers kojas ir daugiau su jomis niekad nebeteks susidurti ,,,nors nezinai kada ir kur jos taves vel laukia ,,, verysad.gif doh.gif
Valedy
Na su tokiais gyviais kol kas neteko susidurti unsure.gif
O ir nenorėčiau smile.gif
moniuxx
QUOTE(Valedy @ 2008 01 21, 12:34)
Na su tokiais gyviais kol kas neteko susidurti  unsure.gif
O ir nenorėčiau  smile.gif
*

patikek,valedy geriau su jais reikalu ir netureti ,,, niekas to nenori , schmoll.gif bet jei jau taip nutinka, tai tenka kovoti iki galo ,,,
stai gal kam pravers -siandien viename straipsnyje apie uteles radau kuom jas naikinti : blink.gif
Lietuvoje registruoti utėles naikinantys medikamentai (pedikuliocidai)
Benzilbenzoat – tepalas, gaminamas Estijoje,
Nittyfor (permetrinas) – tirpalas, gaminamas Vengrijoje,
Pedeks (permetrinas) – 0,5 proc. losjonas, gaminamas Latvijoje,
Permetrino 4 proc. tepalas, gaminamas Latvijoje.
bei vaistinese galima rasti cemeryciu vandenelio,,, ax.gif
beje ten radau ir tai ,kad glinda issirita po 7-10 dienu ,tai po pirmojo plovimo butina pakartoti po savaites ,,, nepakenks ,,, verysad.gif
ir dar ,kad jos lengviau issisukuotu tankias sukas sudrekincite actu,,,bet aisku geriau jau isrinkti -tik tiek ,kad laiko nemazai atima ,o ir nervu ,bet pasiaukoti butina ,nes nezinai ar su tom sukom viskas issisukuoja ,,, doh.gif
na nenuleiskim ranku ir tikekimes ,kad tai tai pirmas ir paskutinis kartas ,,,
stai dar idedu nuoroda kur galima placiau apie tai pasiskaityti -gal kam pravers
http://www.sam.lt/lt/main/sveikatos_patari...ija/pedikulioze g.gif
Akasta
as kai klausiau vaistineje stipriu tai man sake ciameryciu vanduo silpnas dabartinems utelems ir dave pedeks skysti padejo mums bet glintas tas rupuzes tai po 1,3 val kiekviena diena sukavau is kikos pirktom sukom ai pries tai gerai su actu perskalauti as tai tryniau su actu 5 procentu tai jos greit nuo plauko atkibo dar yra sake neblogas losjonas parasidose tik ka pasirodes tik va kaina atrodo kiek mamytes rase 60 lt bet kai tokios bedos aptinka tai negaila tikrai
Papildyta:
[quote=moniuxx,2008 01 21, 13:31]
patikek,valedy geriau su jais reikalu ir netureti ,,, niekas to nenori , schmoll.gif bet jei jau taip nutinka, tai tenka kovoti iki galo ,,,
stai gal kam pravers -siandien viename straipsnyje apie uteles radau kuom jas naikinti : blink.gif
Lietuvoje registruoti utėles naikinantys medikamentai (pedikuliocidai)
Benzilbenzoat – tepalas, gaminamas Estijoje,
Nittyfor (permetrinas) – tirpalas, gaminamas Vengrijoje,
Pedeks (permetrinas) – 0,5 proc. losjonas, gaminamas Latvijoje,
Permetrino 4 proc. tepalas, gaminamas Latvijoje.
bei vaistinese galima rasti cemeryciu vandenelio,,, ax.gif
beje ten radau ir tai ,kad glinda issirita po 7-10 dienu ,tai po pirmojo plovimo butina pakartoti po savaites ,,, nepakenks ,,, verysad.gif
ir dar ,kad jos lengviau issisukuotu tankias sukas sudrekincite actu,,,bet aisku geriau jau isrinkti -tik tiek ,kad laiko nemazai atima ,o ir nervu ,bet pasiaukoti butina ,nes nezinai ar su tom sukom viskas issisukuoja ,,, doh.gif
na nenuleiskim ranku ir tikekimes ,kad tai tai pirmas ir paskutinis kartas ,,,
stai dar idedu nuoroda kur galima placiau apie tai pasiskaityti -gal kam pravers
su sukom gerai tikrai pabandykit pedeks perplauti galva pades tikrai nes ciameryciu vanduo tik profilaktiskai as sukas pirkau labai tankias kikoje ir per 2 kartus visas glindas issukavau
moniuxx
cemeryciu vanduo nemanau padejo mazajai ,bet va gal kokios glindutes nedatepia nors atrodo visa slapia galvyte buvo ,,,
dabar nupirkau kazkokio kremuko pavydalo ,net nz kaip besivadina -pakuote jau sukurenau,vaistinej sake,kad tai kur kas stipresnis - kazkoks is "p" raides regis-tokia susinervinus ,net nepamenu ,,,
na man isrinkti geriau ,bent matau ,kad tikrai ne vienos nelieka, o juolab ,kad ju nera daug -na kai dabar atsinaujino jos -radau vos pora tu glinduciu ,gali buti ,kad ir negyvos jos ,bet apsidraudziant visvien mazaja ir save vaistais istryniau ,,,si syk pataline isvyrinau ,nes pagalvojau jei kas dvi savaites deginsiu ,tai tuoj bus namie jos trukumas lotuliukas.gif doh.gif
moniuxx
QUOTE(moniuxx @ 2008 01 21, 16:56)
cemeryciu vanduo nemanau,kad butu blogas- padejo  musu mazajai ,bet va gal kokios glindutes nedatepia nors atrodo visa slapia galvyte buvo ,,,
  dabar nupirkau kazkokio kremuko pavydalo ,net nz kaip besivadina -pakuote jau sukurenau,vaistinej sake,kad tai kur kas stipresnis - kazkoks is "p" raides regis-tokia susinervinus ,net nepamenu ,,,
  na man isrinkti geriau ,bent matau ,kad tikrai ne vienos nelieka, o juolab ,kad ju nera daug -na kai dabar atsinaujino jos -radau vos pora tu glinduciu ,gali buti ,kad ir negyvos jos ,bet apsidraudziant visvien mazaja ir save vaistais istryniau ,,,si syk pataline isvyrinau ,nes pagalvojau jei kas dvi savaites deginsiu ,tai tuoj bus namie jos trukumas  lotuliukas.gif  doh.gif
*

ten taip neaiskiai pirma eilute buvau parasius tai pataisiau ,,, ax.gif
Akasta
gal kremas apsauginis parasidose vadinasi kazin ar jis geras gal kas parasys labai idomu cia as del ateities
fasstum
Prieš du mėnesius pirmą kartą aptikau pas vaikus šių gyvių - parnešė iš mokyklos. Ir niekaip negalime išnaikinti atrodo jau švaru, bet po savaitės kitos vėl pas kurį nors vieną kitą aptinku blink.gif verysad.gif Išvirinau patalynę, išploviau visas kepures, nupirkau visiems naujas šukas... Ką dar galiu padaryti?
Gal žinot kokių liaudiškų priemonių.
Surfinija
Jei tikrai namuose išnaikinat, o vaikai naujai parneša iš mokyklos, tai pirmiausiai jos turi būti išnaikintos mokykloje. Gal ten glaudžiasi paltai, kepuraitės, šalikai rūbinėse. Vaikams išaiškinkit, kad negalima kitų žmonių rūbų, kepurių matuotis, negalima savų kitiems duoti, negalima šukų skolinti ir iš kitų skolintis. Jūsų vaikai neturėtų eiti į mokyklą, kol turi utėlių ir klasės vaikai privalo būti patikrinti, ar neturi utėlių. Turintys jų taip pat privalo gydytis. Mokytojai turi teisę sergančių moksleivių nepriimti į pamokas, kol jie neatneš pažymos iš šeimos gydytojų, kad yra sveiki. Jei nesiseka tvarkytis ir židinio sunaikinti savo jėgomis, kreipkitės į visuomenės sveikatos centrą. Mokykla turės šiek tiek nemalonumų, bet problema bendrom jėgom bus išspręsta.
Beje, kuo jūs patys gydotės? Vaistinėse yra preparato permetrino. Išbandykit. 4u.gif
fasstum
Gydomes Pedeksu. Apie kepures, ir salikus bendroje rūbineje nepagalvojau... doh.gif Del skolinimosi su vaikais kalbeta. Kai tik aptikau sia problema, vaiku i mokykla neleidau, įspėjau mokytoja, o ji man zinot ka pasake: "Ne jus pirma, kiti teveliai irgi jau pranese. Tai vienoj, tai kitoj klasej vis atsiranda zidinuku" doh.gif Tai ka daryt? Viesai, par susirinkima pvz., apie sia problema nekalba, tai gal kiti teveliai ir nezino, nepastebi.
O del visuomenes sveikatos centro wink.gif Pati ten dirbu
Lalique
O as duosiu liaudiska paprasta veiksminga recepta.
Man tas pats atsitiko ligonineje, kai buvau vaikas.
Mano mamai kazkas patare istepti galva kerosinu, palaikyti (atrodo 20 min), isplauti galva, aisku smirda bet padejo is pirmo karto.
O jau buvom issigande kad teks apkirpti mano ilgus plaukus.

Tik nezinau kur to kerosino gauti. Gal statybinese parduotuvese.
fasstum
Kerosinas - tai zibalas? blink.gif
Lalique
QUOTE(fasstum @ 2008 03 07, 10:25)
Kerosinas - tai zibalas? blink.gif
*

Taip smile.gif
Tai nera kenksminga plaukams, zibala naudoja plaukam gydyti (liaudiska priemone)
Surfinija
Tik pas bobutes reikia tiksliai išsiaiškinti, kaip tą žibalą naudoti, ar gryną, ar skiestą, kiek minučių laikyti. Teko girdėti, kad ilgai palaikius galvos oda pūslėm nuėjo blink.gif Bet tikrai žmonės sako, kad veiksminga.
agute07
Čemeryčių vandenuko pilti ir aišku rankutėmis rinkti mirksiukas.gif
Naistė
QUOTE(Surfinija @ 2008 03 05, 15:27)
Jei tikrai namuose išnaikinat, o vaikai naujai parneša iš mokyklos, tai pirmiausiai jos turi būti išnaikintos mokykloje. Gal ten glaudžiasi paltai, kepuraitės, šalikai rūbinėse. Vaikams išaiškinkit, kad negalima kitų žmonių rūbų, kepurių matuotis, negalima savų kitiems duoti, negalima šukų skolinti ir iš kitų skolintis. Jūsų vaikai neturėtų eiti į mokyklą, kol turi utėlių ir klasės vaikai privalo būti patikrinti, ar neturi utėlių. Turintys jų taip pat  privalo gydytis. Mokytojai turi teisę sergančių moksleivių nepriimti į pamokas, kol jie neatneš pažymos iš šeimos gydytojų, kad yra sveiki. Jei nesiseka tvarkytis ir židinio sunaikinti savo jėgomis, kreipkitės į visuomenės sveikatos centrą. Mokykla turės šiek tiek nemalonumų, bet problema bendrom jėgom bus išspręsta.
Beje, kuo jūs patys gydotės? Vaistinėse yra preparato permetrino. Išbandykit. 4u.gif
*

Aš pati dirbu mokykloje ir puikiai žinau, kad be tėvų sutikimo niekas neturi teisės vaiko galvos apžiūrėti. Dabar įstatymai gina nevalas ir jų utėles. Tai auklėtojai išdalino tėvams lapelius, kur jie turi pasirašyti, kad sutinka, kad mokyklos medikė patikrintų vaikų higieną. Apie galvas ir utėlės niekas net nekalba. Mano dičkis iš darželio parsinėšė ir dabar jau daugiau kaip mėnuo vargstam. Įšnaikinam ir vėl atsiranda. Kai užsiminiau auklėtojai, tai didžiai nustebo ir pareiškė, kad dar tokių dalykų pas juos nėra buvę. Atseit niekas nesiskundžia, čia aš viena tokia atsiradau. Iš pradžių pasijaučiau labai nešvari ir nevala. Bet po mėnesio mūsų kovų su ta bjaurastim jau eisiu bartis. Naudojam Pedex, lyg ir gerai veikia. Šiandien dar su tėčiu kirpykloj buvo, grįžo kaip kareivis beveik be plaukų. Viską, ką radau internete perskaičiau apie tuos parazitus. Jos be galvos ilgai neišgyvena, todėl patalynės virinti, o juo labiau deginti tikrai nereikia. Na ką, laikykimės. Utėlės negali laimėti.
Ai, dar prisiminiau, darželio auklytė, ar kaip ji ten vadinasi, pareiškė, kad galbūt nuo streso jos pas vaiką atsirado. Nes nelabai mum darželis patinka. Juokas ima.
taibent1
QUOTE(naiste777 @ 2008 05 07, 23:45)
Aš pati dirbu mokykloje ir puikiai žinau, kad be tėvų sutikimo niekas neturi teisės vaiko galvos apžiūrėti. Dabar įstatymai gina nevalas ir jų utėles. Tai auklėtojai išdalino tėvams lapelius, kur jie turi pasirašyti, kad sutinka, kad mokyklos medikė patikrintų vaikų higieną. Apie galvas ir utėlės niekas net nekalba. Mano dičkis iš darželio parsinėšė ir dabar jau daugiau kaip mėnuo vargstam. Įšnaikinam ir vėl atsiranda. Kai užsiminiau auklėtojai, tai didžiai nustebo ir pareiškė, kad dar tokių dalykų pas juos nėra buvę. Atseit niekas nesiskundžia, čia aš viena tokia atsiradau. Iš pradžių pasijaučiau labai nešvari ir nevala. Bet po mėnesio mūsų kovų su ta bjaurastim jau eisiu bartis. Naudojam Pedex, lyg ir gerai veikia. Šiandien dar su tėčiu kirpykloj buvo, grįžo kaip kareivis beveik be plaukų.  Viską, ką radau internete perskaičiau apie tuos parazitus. Jos be galvos ilgai neišgyvena, todėl patalynės virinti, o juo labiau deginti tikrai nereikia. Na ką, laikykimės. Utėlės negali laimėti.
Ai, dar prisiminiau, darželio auklytė, ar kaip ji ten vadinasi, pareiškė, kad galbūt nuo streso jos pas vaiką atsirado. Nes nelabai mum darželis patinka. Juokas ima.
*

O tai visa menesi vaikas nejo i darzeli???

P.S. Atsirado naujos kartos vaistas Parasitose (brangus- apie 35 lt)- supyliau du buteliukus per kelis kartus ir nepadejo absoliuciai- patariu nemetyt pinigu. Padejo geriausiai zibalas (pirktas degalineje, nevalytas)- tik operacija skausminga (mazam vaikui butu nepakeliama)... Istrini galva- ikisi i maisa ir laikai nemaziau 30 min. Po to plauti, plauti, plauti ir sukuoti, sukuoti, sukuoti lauk visa briuda... Dar patare veliau profilaktiskai galva trinti cemeryciu vandeniu...i savaite karta.
Sekmes kovojant smile.gif
Surfinija
QUOTE(naiste777 @ 2008 05 07, 23:15)
*

doh.gif Na ir išprusimas... Čia kaip pelės "iš" trupinių atsiranda lotuliukas.gif
Beje, patalynę keisti ir skalbti tikrai reikia, nes ta bjaurastis "šeimininko" iki vakaro (manau ir ne vieno) tai jau tikrai sulaukia. O ką jau kalbėt apie glindas... Greitai žūtų, tai nebūtų tokios problemos.
Auksinės kantrybės jums, mamos 4u.gif
Urtytė_mergytė
Niekada net nepagalvojau, kad mano vaikas galėų turėti utėlių. Plaukučiai šviesūs, trumpi, nėra labai tankūs.
Ir staiga - vaikas ištraukia iš galvos kažką ir sako: "Mama, žiūrėk, vabaliukas". Pasižiūriu, tikrai-utėlė verysad.gif Apžiūriu galvą - surandu dar 8 verysad.gif Ir pilna glindų. Vyrą staigiai siunčiu į vaistinę, pati puolu tų parazitų rinkti. Purškėm galvą, atrodo, su Parasitose, nes apie 40 Lt kainavo. Kartojom procedūrą kelis kartus, kaip parašyta instrukcijoj, ir rinkom, rinkom, rinkom.... doh.gif
Plovėm patalynę, rūbus. Abu su vyru lyg neužsikrėtėm (tfu tfu tfu, kad neprisišnekėčiau). Paskambinau auklėtojai. Ji labai rimtai sureagavo. Pasakė, kad tai jau 3 atvejis mokykloje, kai skundžiasi tėvai. Kadangi kažkada anksčiau jau buvo surinti tėvų sutikimai dėl vaikų galvyčių patikrinimo, auklėtoja pasake, kad iš ryto patikrins visų vaikų galvas, ir, jei bus pas kurį nors rasta, įspės tėvus. Nežinau, ar pas ką nors rado, nes auklėtoja neturi teisės to pasakyti.
Tas buvo prieš mėnesį kažkur. Atrodo, jau buvom susitvarkę, nieko nebebuvo galvoj. Net seselė mokykloj tikrino, tikrai nerado. Bet periodiškai pati vis patikrindavau. Ir šiandien patikrinu vaikui galvą - ir vėl randu 3 utėles, ir kelias glindas. Dieve, vėl viskas iš naujo cray.gif Vėl neleidom į mokyklą, vėl plaunam, vėl renkam. Klasės vaikai taip išeina, kad patikrinti, auklėtojai skambinti jau nenorėčiau. Vaikas lanko krepšinio būrelį, galbūt iš tų vaikų parsineša? Nors ta mokykla prestižinė.
Ką daryti? Su mokykla viskas aišku, gauna tėvų sutikimus ir tikrina, o kaip patikrinti tą patį būrelį (šiuo atveju krepšinį) lankančius vaikus? verysad.gif

žanin
mano vaikinukas irgi buvo pasigavęs šio "gėrio". Gerai, jog laiku pastebėjau. ir atrodo, klasė švari, dažnai tikrinama. gal, sakau, bendrose rūbinėse jų pasigauna. bet kaip žiauru, kai šiais laikais vaikai dar vaikšto utėlėti. Brrrr...
Kotik
Mano dukra sio gerio atnese is darzelio doh.gif bet laiku pastebejau,dar buvo mazai unsure.gif
Omrum
nu nu nuo tokių patarimu ir nuplikt galima, yra kosmetinis žibalas jis kitoks nei statybinis būna vaistinėse, bet dabar nereikia žaist su visokiom liaudiškom priemonėm, jk smirda jie dažniausiai vaikui nemalonu, yra pirkt kiek žinau dabar visko juk smile.gif
ausriuke
savo sunu pastebejau kasantis galva pries kokia savaite,sakau blogai galva issiplauni parejes is lauko,isploviau jam pati,jis daugiau lyg nesikase ir man nieko nesake g.gif ,siandien paciai uznieztejo galva lyg vaiksciotu kas po plaukus pasiziurejau pries saule su veidroduku o ten doh.gif vaiksto vabaliukai ir pilna lyg pleiskanu prikibe glindu doh.gif ,man sokas,apziurejau dukrytes plaukus tas pats verysad.gif ,vajezau puoliau i panika musu su dukryte plaukai iki uzpakalio ilgi,issiunciau sunu i vaistine nupirkti skyscio parnese pedeks buteliuka tai kur ten sunui uzteko pilnai,o mums tik saknim o kur visi galai dar doh.gif po proceduros nubegau zibalo nusipirkti zinau kad irgi veiksminga tik nezinau kaip ji skiesti gal kas gali patarti,kaip ji paruosti,nes su tais is vaistines su tokiais ilgais plaukais mes bankrutuosim cray.gif
Naistė
Kai mes buvo utėlėti (košmaras, kaip skamba baisiai), mum padėjo tik tas Pedeks. O daugiau nieko ir nebandėm. Aš siūlyčiau kaip nors susispausti ir visiems su Pedeksu galvas išsiplauti. Užteko vieno karto.
ausriuke
QUOTE(naiste777 @ 2008 08 22, 18:58)
Kai mes buvo utėlėti (košmaras, kaip skamba baisiai), mum padėjo tik tas Pedeks. O daugiau nieko ir nebandėm. Aš siūlyčiau kaip nors susispausti ir visiems su Pedeksu galvas išsiplauti. Užteko  vieno karto.
*

itariu kad jis is stovyklos mums ta laukneseli parnese verysad.gif ,o ta pedeksa dar skiesti reikia kad rasai issiplauti g.gif ,nes as tai tryniau su vatyte saknis o visiems galams tai neuztenka g.gif ilgi plaukai labai, taip itariu kad jos jau apmire po vieno to patepimo,issukuoti tai neissisukuoja visai,bijau labiausiai to kad ryte atsikelus vel jos prades knibzdeti verysad.gif kaip jas issukuoti,ar po kiekvieno perbraukimo sruogos reikia pakisti sukas po vandeniu kad nusiplautu tos glindos ,siaubas man taip nezti ta galva net visa kuna kartu,beda ta dar kad mergaite mano visai nesiduoda plauku pasukuoti ,nei parakineti,maisiuka uzdejau istrynus tuo skysciu tai nusimete po keliu minuciu unsure.gif nezinau kaip mes cia issinaikinsim,o idomu pacioje galvos odoje ju ten nera,nu laukiam dabar vyro is darbo su pedeks dar nupirks dar ji reikes apziureti unsure.gif
Naistė
QUOTE(ausriuke @ 2008 08 22, 20:21)
itariu kad jis is stovyklos mums ta laukneseli parnese verysad.gif ,o ta pedeksa dar skiesti reikia kad rasai issiplauti  g.gif ,nes as tai tryniau su vatyte saknis o visiems galams tai neuztenka  g.gif  ilgi plaukai labai, taip itariu kad jos jau apmire  po vieno to patepimo,issukuoti tai neissisukuoja visai,bijau labiausiai to kad ryte atsikelus vel jos prades knibzdeti  verysad.gif kaip jas issukuoti,ar po kiekvieno perbraukimo sruogos reikia pakisti sukas po vandeniu kad nusiplautu tos glindos ,siaubas man taip nezti ta galva net visa kuna kartu,beda ta dar kad mergaite mano visai nesiduoda plauku pasukuoti ,nei parakineti,maisiuka uzdejau istrynus tuo skysciu tai nusimete po keliu minuciu unsure.gif nezinau kaip mes cia issinaikinsim,o idomu pacioje galvos odoje ju ten nera,nu laukiam dabar vyro is darbo su pedeks dar nupirks dar ji reikes apziureti unsure.gif
*

Nu neišsiplauti, o taip kaip instrukcijoj parašyta reik daryt. Ištrinti, aprišti skarele, palaikyti atrodo 40 min ir išplauti. Paskui šukavom tankiom šukom, ir viską iššukavom. O galvos odoje jų tikrai nėra. Kai mes buvom užpulti, perskaičiau viską, ką radau internete apie tuos gyvūnėlius. Jie net be žmogaus galvos ilgai negyvena, atseit net patalynės nėra reikalo skubiai keisti. Bet aš viską skalbiau labai karštam vandeny. Kitos net degino, manau visai be reikalo. Taip, atsimenu, kaip baisu. Tokia baisi nevala pasijaučiau. O darželis artėja, jaučiu, vėl bus "dovanų"
varnikė
siandien ir as aptikau savo dukrytes galvoje sio gerio doh.gif rugsejo 1-osios dovana kogero, nuotaika visai dienai sugadinta.
uzsukau i vaistine, labai nustebau, kai vaistininke pasake, kad tai vienas perkamiausiu vaistu siuo metu, per vasara kiekviena savaite po 30 buteliuku ju parduoda, o juk vaistiniu tai pilna aplinkui blink.gif vaikui nupirkau brangesniu "Hedrin" apie 32 Lt jis, profilaktiskai pasiemiau ir sau pigesniu "Pedeks" 8 Lt (galvoju esu jau didele, istversiu betkoki truca biggrin.gif ) parsinesus namo issistudijavau, kad jie veikia visiskai kitaip, tas vaiko toks aliejukas bekvapis, jis uzkemza uteliu sporas, jos uzdusta ir zuva, bet reikia po savaites pakartot, nes tos lervos mazdaug po savaites issiris, kad ir jas dabaigt. Pedeks yra labai nemalonaus kvapo, veikia paleryzuojanciai utele ir ji zusta. labai dziaugiuosi kad paemiau vaikui brangesnio, juk vistiek kazkiek ir vaikui kenkia ta smarve. dar ir man to gerojo uzteko, nes pakuote didesne. pedekso nesinorejo teptis
naitas
Mane baisiai nustebino net per TV pradėta utėles naikinančio preparato reklama doh.gif
Va kur nusirito "laisva" Lietuva hihihi.gif Darželyje net parašą turėjau padėti, kad sutinku, jog mano vaiko galva gali būti kada nors patikrinta dėl utėlių buvimo/nebuvimo.
Manau, kad tiesiog privalo vos ne kas savaitę tikrinti galvas vaikams tokiuose grupiniuose susibūrimuose, kaip darželiai ir mokyklos. Juk tikrai yra tiesiog "etatiniai" utėlių augintojai.

Kai prisimenu, prieš 25 metus pradinėse klasėse mano mokykloj ištisai tikrindavo galvas. Rado utėlių - tokį vaiką iškart namo grūsdavo, skambindavo į darbovietę tėvams ir sugėdindavo, kad yra tokie apsileidę. Net didžiausi pijokai ilgainiui išmoko bent utėles vaikams išgaudyt.

O dabar... pažįstama kirpėja pasakojo, kad kai rado savo vaiko plaukuose utėlių, pranešė darželio auklėtojai. Tai gavosi taip, kad pati buvo apkaltinta vaiko nepriežiūra, nes "daugiau pas nieką utėlių neradom" doh.gif Saugo savo grupės prestižą doh.gif
krisstal
Na va, ir mes to "gerio" turim doh.gif blush2.gif Vyras nuejo i darzely parsivest panikes,o aukletoja ir sako-beda turim-radom utelikiu doh.gif Nu kaip nefainiai,pas ja viena tik rado, o tik2 dienas darzely tebuvo, tikrai ne is ten pasigavo,gal lauke kur.Niekaip neysivaizduoju is kur jos atsirado doh.gif
Failas
QUOTE(naiste777 @ 2008 05 07, 23:15)

*

Nu taip senesni žmonės ir sako g.gif Atseit judrūs, linksmi ir otimistai jų nepasigauna. O utėlės apninka tik liūdnus ir lsusikrimtusius ...
prekestolen
O gal kas žinote- gal yra kokia profilaktinė priemonė purškalas??
Saviškiui darželinukui galvą tikrinu kelis kartus per savaitę, nes buvo užnešęs šio gėrio visai šeimai. sad.gif Bet, gal yra dar kokių puškaliukų-losjoniukų- kad toms utėlėms nepatiktų g.gif
valda2000
sveikos mamos smile.gif mano dukra jau paaugle ji urgi uzsikrete tais nelemtais parazitais nuo klasiokes ;( ir as nuodiju jas jau antra karta , pirma karta kai nuodijau tai liko glindu ir is ju vel issirito :\ vakar isnuodijau antra karta ir bandziau tas glindas issukuot tik kad nelb iseina as net neisivaizduoju kaip jas issukuoti ir tos tankios sukos nelabai ir padeda sad.gif norejau paklausti jei glinda yra negyva ji turi traksteleti kai ja sutraiskai? aciu uz atsakymus is anksto smile.gif
valda2000
ei padekit lb reikia ar galyte pasakyti kai uteles buna jos gyvos ir ju glindos kai jos susitraisko tada su garsu o kai buna negyvos tiesiog susitrina ? lb prasau padekit nes nezinau ka man daryti verysad.gif doh.gif schmoll.gif
valda2000
[SIZE=14][B]DEMESIO!!!! MAYTES AS ZINAU KAIP GALIMA TAS UTELES GREITAI ISNAIKINTI BET TIK KAD TEKS SAVO MERGAITEI PLAUKUS NUDAZYTI!!! ZINOMA CIA TINKA LABIAU PAAUGLEMS IR PRIES DAZYMA REIKIABUTINAINUMARINTI TAS VISAS KUR YRA GYVOS UTELES O GLINDU GALIMA IR NERINKTI KAI PLAUKUS NUDAZAI JOS DINGSTA!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dije @ 2008 10 10, 10:15)
O gal kas žinote- gal yra kokia profilaktinė priemonė purškalas??
Saviškiui darželinukui galvą tikrinu kelis kartus per savaitę, nes buvo užnešęs šio gėrio visai šeimai. sad.gif Bet, gal yra dar kokių puškaliukų-losjoniukų- kad toms utėlėms nepatiktų  g.gif
*

TAI YRA BET LASIJONAS I VAISTINE NUEIKITE IR PAPRASYK APSAUGAI NUO UTELIU TIKRAI DUOS O KAINA APIE 40LT BET TIKRAI VEIKSMINGA NES NSESUO SAVO MERGAITEI ISBANDE thumbup.gif
Papildyta:
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.