QUOTE(taibent1 @ 2007 11 17, 13:41)
Aisku, kad leidau. Bet ispejau mokytoja.

Jau dabar tai pasisakysiu, nors niekada su niekuo nekonfliktavau ir stengiausi piktai nekalbėti. Bet jeigu šitaip visi mąstysim, tiksliau visai nemąstysim, tai vaikščiosim aplipę utėlėm, blusom ir kitokiom zarazom

Pati esu medikė ir niekaip negaliu suprasti tokių tėvų mąstymo. Kaip galima leisti vaiką su pilna galva utėlių į mokyklą ar darželį

. Kas apsaugo kitų vaikus? Ar čia tas lietuvio sindromas jei man š..., tai reikia pasidalint ir su kitais šitu gėriu?... Ir nereikia tiktai pasakot apie vaikų teises ir kitokį biesą, nes tokios pasakos, kaip mokytoja negali nieko padaryti ir pasakyti tėvams apie vaikų problemą, atsiprašant negali sesėlė patikrinti vaiko galvos be tėvų sutikimo. O aišku ves visus vaikus pas seselę galvų tikrint, tai tie tėvai, kurių vaikai turi utėlių to sutikimo neduos. O kam sužinoti kitiems klasės ar darželio draugams apie vaiko problemą, juk jis taps atstumtuoju. Aš tai puikiai suprantu ir esu tik už tai, kad būtų kuo mažiau traumuojami mūsų vaikai, bet tada nesudarykim patys sąlygų tokiems dalykams. Sako perspėjau auklėtoją

Tai dabar man neišprususiai paaiškinkit, ką auklėtoja gali padaryti?... Stovėti šešias pamokas ir vaikyti utėles, kad jos nuo jūsų vaiko neliptų ant kito?.

ar nupirkti visai klasei Pedex, kad galvas išsitrintų? Aš gink Dieve nesakau, kad jūs nešvarūs ar jūsų vaikas neprižiūrėtas, šitų bjaurybių gali bet kas parsinešti. Tik pagalvokit, kad jūsų vaikas jų parsinešė nuo kito vaiko, kurio tėvai lygiai taip pat negalvoja galvele, lygiai taip pat nuoširdžiai dalinasi bjaurybėmis su kitais

Šiandien darželyje mums irgi pranešė, kad pas vieną mergaitę rasta šitų gėrybių. Nieks panikos nekelia, bet tikrai rytoj bus pasiteirauta, kokių priemonių imtasi. Ir ne dėl to, kad rasčiau kam akis padraskyti(ne toks žmogus esu), bet tik dėl to, kad būtų užkirstas kelias parazitų plitimui. Vien dėl to, kad apsaugočiau savo vaiką ir jo savijautą , kad apsaugočiau nuo gėdos, kuri atsirastų jei kiti surastų galvoje vabalų (kaip jie vadina), ir kad būdama medike apsaugočiau kitus vaikus nuo to paties. Tai būkim supratingi, patiems negerai, kai reikia iš vaiko galvos gaudyti zarazas ir traiškyti glindas, tai pagalvokim ar verta dovanoti jų ir kitiems

O jau jei nuspręsit, kad vis dėlto esat tie, kuriems visiškai nerūpi kiti, tai tada pagalvokit, kaip jūsų vaikas jausis, kai iš jo pradės tyčiotis sužinoję draugai. Man atrodo tada prarasit tikrai daugiau, negu neleidę vaiką į mokyklą tris dienas, kol sutvarkysit jo galvelę. Ir tikrai nereikia pulti, nes nieko nenorėjau įžeisti, bet būkim sąmoningi ir tada bus ne tik kitiems, bet ir mums patiems lengviau.