Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Ekologiškas gyvenimo būdas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
indrusep
QUOTE(dovilyte48 @ 2011 08 27, 10:07)
Sveikos merginos,
ir as jungiuosi prie jusu.

Zaliavalgiaujam su vyru ir sunyciu jau koks trecias menuo. Aisku taip staigiai 100% neperejom, bet nuklydimai sudaro viena kebaba per savaite, kelis troskintos lasisos gabalelius per menesi, vyrui - zalia arbata kasdien, o man .....bandeles kas kelias dienas blush2.gif . Bet sau identifikuoju sita 'nuodeme' kaip trukuma kazkokiu medziagu, nes jei prisiverciu vietoj bandeles ikalt kelias sermuksnio uogytes, visi potraukiai ant saldaus baigiasi keliom dienom.

Na tai tiek pirmam kartui, kazkaip smagu kai kazkam galiu pasipasakot biggrin.gif
*



Sveika prisijungusi 4u.gif
Grazus pasakojimas wub.gif
Dauguma is musu, kiek pasnekame, nera nei vieno/-os 100% zaliavalges, bet siekiam visos to thumbup.gif
spalvota
QUOTE(micefee @ 2011 08 27, 16:40)
Nežinau, ar čia užklausiu, bet gal matėt kur internete siųstis spec. indų daigams auginti? Arba pačių sėklų daiginimui, kad būtų galima parsisiųsti?
*


bioteka.lt prekiauja
big_smile

QUOTE(dovilyte48 @ 2011 08 27, 09:07)
Sveikos merginos,
ir as jungiuosi prie jusu.


Va pvz vakar susidziovinau lekste duoneles (nuo trapuciu ir duoniuku skiriasi tuo, kad nera sausa iki trupejimo, ji daugiau tokia kaip tikra duona), vysniu kauliuku (pagalvelei vaikui renku), krapu ziemai ir eksperimentinini migdolu jogurta pasidariau - nzn kaip cia gausis, nes pirma karta dariau, bet gavos tiesiog kazkokia fantastika, vos prisiverciau visko nesuvalgyt is karto. Ir viskas tik per kazkur 4,5val.

Beje duoniukus ir duoneles darau paprasciausiai is per diena likusiu sulciu isspaudu, man tai puikus atradimas tiek taupaus maisto naudojimo, laiko klausimu (nereik specialiai ruost teslos duoniukams), tiek skoniu ivairoves (siandienai turim pvz. kalafijoru ir pomidoru duonos).

Na tai tiek pirmam kartui, kazkaip smagu kai kazkam galiu pasipasakot biggrin.gif
*



Sveika prisijungus smile.gif
O tai i ta darzoviu duona tik darzoviu isspaudas dedi ar dar kokiu semenu ar ko?

Ir kas ten per migdolu jogurtas???
ivil
QUOTE(dovilyte48 @ 2011 08 27, 11:07)

Beje duoniukus ir duoneles darau paprasciausiai is per diena likusiu sulciu isspaudu, man tai puikus atradimas tiek taupaus maisto naudojimo, laiko klausimu (nereik specialiai ruost teslos duoniukams), tiek skoniu ivairoves (siandienai turim pvz. kalafijoru ir pomidoru duonos).



Kaip supratau tiesiog reikia iki galo neisdziovinti duoneliu?
As dabar irgi mokinuosi visokius duoniukus gaminti, kol kas eksperimentuoju daug, o rezultatu geru nelabai yra.
Vienu duoniuku nesudziovinau iki galo, galvojau, kad savaime isdzius, kiek truksta, tai prarugo.. Jus gal savo duoneles greitai suvalgote?

vieni duoniukai gavosi super, tai rasau ju recepta:
2 puodeliai linu semenu
1 raudona paprika
1/2 puodelio sauleje dziovintu pomidoru
2 puodeliai svieziu pomidoru
vienos citrinos sultys
1 skiltele cesnako ir/arba 1/2 svoguno pjaustyto

as gaminau tiesa be censako ir svoguno, vistiek buvo super skanu smile.gif


*Rūta*
4u.gif labuka,


o kur dziovinate duoniukus? persiprasau jei rasete ir as neuzmaciau 4u.gif
neiruke
sveikos, gal kuri vartojate pastarnoka? gal galite pasidalinti kaip ji valgote? blush2.gif
Ice
Gal galėtumėte pasidalinti, kur ir kokį geriausia nusipirkti blenderį (kaip kokteilinę, ne tą su metaliniu kotu), kad viską sutrintų į kokteilį. Turiu šiokią tokią kokteilinę, bet ji man nepaveža schmoll.gif

Pasidalinkite, prašau, patirtimi blush2.gif
*Rūta*
QUOTE(Ice @ 2011 09 01, 22:41)
Gal galėtumėte pasidalinti, kur ir kokį geriausia nusipirkti blenderį (kaip kokteilinę, ne tą su metaliniu kotu), kad viską sutrintų į kokteilį. Turiu šiokią tokią kokteilinę, bet ji man nepaveža  schmoll.gif

Pasidalinkite, prašau, patirtimi  blush2.gif
*



kokia suma planuoji isleisti? ir ar ieskai tik kokteilines ar ir smulkintuvo tuo paciu?
irmulia
mes turime Blendtec'ą nors šis žvėris ir kainuoja nemažai, bet jau n kartų atsipirko thumbup.gif biggrin.gif
Ice
QUOTE(irmulia @ 2011 09 02, 07:31)
mes turime Blendtec'ą   nors šis žvėris ir  kainuoja nemažai, bet jau n kartų atsipirko  thumbup.gif   biggrin.gif
*



Aš jau vakare buvau dėl šito beveik apsisprendusi. Susiradau internete informaciją. Bet teks dabar tik pasvajoti verysad.gif po naktį atsitikusios mūsų šeimai nelaimės... dėl ko dabar finansiškai negaliu leisti sau to...
spalvota
QUOTE(irmulia @ 2011 09 02, 09:31)
mes turime Blendtec'ą  nors šis žvėris ir  kainuoja nemažai, bet jau n kartų atsipirko  thumbup.gif  biggrin.gif
*


o kokia jo kaina ir galingumas? jauciu pigiau iseina nei vitamix pirkti?
viskas_bus_gerai_:)
QUOTE(Ice @ 2011 09 01, 22:41)
Gal galėtumėte pasidalinti, kur ir kokį geriausia nusipirkti blenderį (kaip kokteilinę, ne tą su metaliniu kotu), kad viską sutrintų į kokteilį. Turiu šiokią tokią kokteilinę, bet ji man nepaveža  schmoll.gif

Pasidalinkite, prašau, patirtimi  blush2.gif
*


As tokia kokteiline nuziurejus esu... 1000W galingumas.
neiruke
as 700Watu pirkaus blederi, tai superinis.
dovilyte48
QUOTE
Sveika prisijungus smile.gif
O tai i ta darzoviu duona tik darzoviu isspaudas dedi ar dar kokiu semenu ar ko?

Ir kas ten per migdolu jogurtas???


I visas duonas stengiuosi ideti maltu, mirkytu semenu (jie sulipdo gerai). O bendrai tai taip jau yra, zalias maistas be konservantu (druska ir cukrus konservuoja) greit sugenda, tokia naturalumo kaina:)

Db apie jogurtus - toks zaliavalgis jau 38metai, labai propoguoja raugintus produktus (rauginti kopustai, agurkai, kt. darzoves) tarp ju ir risutu, seklu pieno jogurtus ir surius. Jo teigimu tai geriausias baltymu saltinis, tiems kas nenori zaliavalgiaudamas stipriai prarasti raumenu mases. Fermentacijos metu baltymai suskaidomi i aminorugstis, todel kasai nebereikia vargti isskiriant papildomus fermentus juos skaidant, na ir zinoma augalines aminorug., jo teigimu, zymiai lengviau pasisavinamos nei gyvulines. Kita vertus reikia su tais baltimingais produktais atsargiai, nes mes ir taip per daug ju vartojam. Bet as pasidarau koki karta i savaite ir man baisiai patinka:)

Gaminimas lb paprastas: seklas ar riesutus reikia pamirkyti (geriausia 24h, kas 8-10h pakeiciant vandeni), kad suirtu enzimu inhibitoriai, tada supilam viska i blenderi, uzpilam dvigubai daugiau vandens, idedam sauksta naturalaus jogurto (pvz dobilo) arba bakteriju parduodamu vaistinese, ir malam iki kiek imanoma vientisesnes mases. Tada i uzdengiama indeli ir siltai paliekam, rugsta nuo 3 iki 24 val.priklausomai nu aplinkos temp. As pvz dedu i dehidratoriu ir jau po triju valandu turim jogurtuka, o jei virtuvej palieku per nakti, tai ryte jau uzsipilimam dribsnius:)

Suris: viskas taip pat, tik po sublenderinimo pilam mase i merliuka ir nusunkiam, pamaigom. Tai kas lieka merliuke paspaudziam po kokiu sunkiu daiktu ir va varskes suris po paros mazdaug, jei nepaspaudziam, po mazdaug paros gaunam varske riesutu (skonis bais jau tikroviskas), o skystis geriamas kaip pienas arba parauginamas ir gaunamas raugintas pienas (viskas tradiciskai, tik karves produktai keiciami i augalinius produktus).
mėnulis
QUOTE(dovilyte48 @ 2011 09 05, 20:43)
I visas duonas stengiuosi ideti maltu, mirkytu semenu (jie sulipdo gerai). O bendrai tai taip jau yra, zalias maistas be konservantu (druska ir cukrus konservuoja) greit sugenda, tokia naturalumo kaina:)

Db apie jogurtus - toks zaliavalgis jau 38metai, labai propoguoja raugintus produktus (rauginti kopustai, agurkai, kt. darzoves) tarp ju ir risutu, seklu pieno jogurtus ir surius. Jo teigimu tai geriausias baltymu saltinis, tiems kas nenori zaliavalgiaudamas stipriai prarasti raumenu mases. Fermentacijos metu baltymai suskaidomi i aminorugstis, todel kasai nebereikia vargti isskiriant papildomus fermentus juos skaidant, na ir zinoma augalines aminorug., jo teigimu, zymiai lengviau pasisavinamos nei gyvulines. Kita vertus reikia su tais baltimingais produktais atsargiai, nes mes ir taip per daug ju vartojam. Bet as pasidarau koki karta i savaite ir man baisiai patinka:)

Gaminimas lb paprastas: seklas ar riesutus reikia pamirkyti (geriausia 24h, kas 8-10h pakeiciant vandeni), kad suirtu enzimu inhibitoriai, tada supilam viska i blenderi, uzpilam dvigubai daugiau vandens, idedam sauksta naturalaus jogurto (pvz dobilo) arba bakteriju parduodamu vaistinese, ir malam iki kiek imanoma vientisesnes mases. Tada i uzdengiama indeli ir siltai paliekam, rugsta nuo 3 iki 24 val.priklausomai nu aplinkos temp. As pvz dedu i dehidratoriu ir jau po triju valandu turim jogurtuka, o jei virtuvej palieku per nakti, tai ryte jau uzsipilimam dribsnius:)

Suris: viskas taip pat, tik po sublenderinimo pilam mase i merliuka ir nusunkiam, pamaigom. Tai kas lieka merliuke paspaudziam po kokiu sunkiu daiktu ir va varskes suris po paros mazdaug, jei nepaspaudziam, po mazdaug paros gaunam varske riesutu (skonis bais jau tikroviskas), o skystis geriamas kaip pienas arba parauginamas ir gaunamas raugintas pienas (viskas tradiciskai, tik karves produktai keiciami i augalinius produktus).
*


o koks tu suriu ir jogurtu skonis, ar skanus, ar Idomus" toks ?
Diva:)
QUOTE(mėnulis @ 2011 08 08, 14:05)
Ar pradejusios si buda praktikuoti, gali pasakyti, kad zenkliai pagerejo odos kokybe,grozis? Po kiek laiko tai pasijunta. Zinau, kad zaliavalgiai gali valgyti ir zalia mesa, ar ja kaip nors galima siek tiek apdoroti. Man labai idomus zmoniu pasidalinimais apie savijauta, sveikata, pradejus tai praktikuoti. Jau seniai stebiu sia "mada", jei galima tai pavadinti. Labai noriu isbandyti, bet megstu sokolada, mesa. Nevartoju tik pieno produktu, beto zindau vaika...
*


Taip, labai oda pastebimai pagrazejo, pasvelnejo. Svarbiausias man pliusas viso sio valgymo- pamirsau pilvo putimus ir su tuo susijusias pasekmes... Ir numeciau 5 kg tongue.gif , zinoma, ne vien del to- as nesu zaliavalge, tik labai stengiuosi, kad didesne dienos norma butu "zalia", aisku grieztas maitinimosi laikas , sportas- tie kg ne vien del to nukrito, BET IR DEL TO smile.gif


Ruta, ir as su vynu doh.gif , tas krepsinis pragirdyti baigia biggrin.gif Alaus nemegstu.

Is idomybiu, tai teko paragauti starkio karpacio smile.gif Zalias starkis,plonai supjaustytas, visko ten uzspausta ant jo- KAIP MAN BUVO SKANU!! MB tai ziurejo i mane kaip i nenormalia lotuliukas.gif , bet man labai patiko! Zalia zuvi valgiau pirma karta. Itariu pasidaryti visai nesunku, tik jau apsaugok viespatie,kad sviezia zuvis butu!!! Nelyginu su lasisa zalia, ten balta zuvis- visai kitoks pojutis,lasisa yra lasisa- ji skaniausia zalia, bet vat baltosios zuvys...labai idomu buvo smile.gif
dome
Sveikutes,merginos 4u.gif
As irgi labai pradejau dometis zaliavalgyste,tik nera taip lengva keisti is esmes mityba,nes tie isiseneje yprociai doh.gif
Nusipirkau kelias knygas apie zaliavalgyste,nemazai receptu ten ir tikrai skamba viliojanciai,kai ka jau isbandziau.Tik nesu bandziusi dziovinti duoneles. Noriu paklausti jusu,ar dziovinate tik spec dziovintuvej ar galima ir orkaitej dziovinti?
dovilyte48
QUOTE
o koks tu suriu ir jogurtu skonis, ar skanus, ar Idomus" toks ?


Oi, skonis geras, avizu jogurtas labiausiai artimas yprastam naturialiam jogurtui, migdolu toks sodresnis (labai baltymu daug), megstantiems saldziau ir sociau geriausiai tinka migdolu-kokosu jogurtas (idedama kokoso mesa, o vietoj yprasto vandens i blenderi pilamas kokosu vanduo) gaunasi naturaliai saldaus skonio beveik grietine thumbup.gif . Mes tiesa gyvenam anglijoj, tai cia is babaju perkam jaunus kokosus, o Lt nesu niekur tokiu macius:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS...uAimcniIbW7Iv5U

Sezamo seklu jogurtas gavos kartus ir net astrokas, bet kazkodel man jo vis norejosi, tai net nepastebejau kaip neliko, matyt kokiu medziagu man reikalingu jame buvo:)
O su suriais dar nesu per daug eksperimentavus, dariausi mieziu ir saulegrazu suri, tai skonis kaip rauginto pieno,sausoko, varzkes surio. Net paciai buvo keista, kd taip panasu:)
Ice
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2011 09 02, 14:20)


Būtų įdomu sužinoti atsiliepus, jeigu įsigysite. Kaina tokia dar padoresnė rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(neiruke @ 2011 09 02, 20:05)
as 700Watu pirkaus blederi, tai superinis.
*



Gal pasidalintumėte konkrečiau - kokį? rolleyes.gif
Ice
http://zoevblog.com/2011/08/03/chef-zoes-r...onut-ice-cream/

Man labai patiko šitas blog'as smile.gif Pamaniau, pasidalinsiu ax.gif Kaip norėčiau paragauti tooooookių ledų wub.gif
Papildyta:
O dabar norėčiau Jūsų paklausti blush2.gif

Nuo ko Jūs pradėjote keisti savo mitybą į žaliavalgystę? Kokie buvo pirmieji žingsniai? Ar gyvenant Lietuvoje ne kaime, o vos ne didmiesčio viduryje, ji įmanoma?
*Rūta*
QUOTE(Ice @ 2011 09 07, 17:04)
Nuo ko Jūs pradėjote keisti savo mitybą į žaliavalgystę? Kokie buvo pirmieji žingsniai? Ar gyvenant Lietuvoje ne kaime, o vos ne didmiesčio viduryje, ji įmanoma?
*




gyvenu miesto centre, blaivia galva viskas imanoma (t.y. nepamisus nuo zodzio eko)

o nuo ko? nuo noro gyventi sveikiau, ir daugiau darzoviu vaisiu racione
viskas_bus_gerai_:)
QUOTE(Ice @ 2011 09 07, 15:55)
Būtų įdomu sužinoti atsiliepus, jeigu įsigysite. Kaina tokia dar padoresnė  rolleyes.gif

As turiu toki isigijus. Nesigailiu, nors nesu jokios kitokios ciupinejusi, tai palyginti nelabai galiu. Zaliuju kokteiliu nepamegau, gerdavau nuspaustas sultis. Gal kita vasara pamegsiu.

QUOTE(Ice @ 2011 09 07, 17:04)
Nuo ko Jūs pradėjote keisti savo mitybą į žaliavalgystę? Kokie buvo pirmieji žingsniai? Ar gyvenant Lietuvoje ne kaime, o vos ne didmiesčio viduryje, ji įmanoma?
*


Domejimusi kas yra sveika mityba, ivairiu autoriu literaturos skaitymu. Pirmieji zingsniai: atisakiau mesos ir pradejau i meniu itraukti kuo daugiau zaliu vaisiu, darzoviu, kazkiek riesutuku, kt. seklu. Karts nuo karto vis koki receptuka isbandau, stengiuosi, kad ir seimynai butu skanu. Gyvenu didmiescio viduryje, su skausmu palikau salotu pilna darza kaime, kur vasarojau... Nemazai darzoviu, vaisiu gaunam is kaimo, sodu. As ne fanatike, po zingsniuka po zingsniuka keiciu meniu ir stebiu, ar tinka man, ar ne. Beje, vien zaliavalgiaujant- vegetariaunant man salta net ir vasaros metu, tenka uzkast mociutes darytu rukytu lasinuku.
_Demetra_
Ar pradejus zaliavalgiauti neatsirado siek tiek salytiniu poveikiu kaip padidejes prakaitavimas ? mes gi pradzioje kol viskas valosi blink.gif
Ice
Dėkui už pasidalinimą patirtimi 4u.gif Aš irgi stengiuosi taip daryti - po žingsniuką, po žingsniuką...O kad šalta vegetariaujant - esu tai pastebėjusi, todėl visai mėsos negaliu atsisakyti blush2.gif bet mėsą valgome - tai tikrai ne kasdien rolleyes.gif
dovilyte48
O mes su vyru, jei ko silto norisi, tiesiog isimetam idehidratoriu 10min. Suiltis, mirkytas koses, smufius, ka tik norim pasisildom, o svarbiausia temperatura visada tolygi ir aiskiai kontroliuojama:)
rytorasa
O kaip ruošiat žalumynus žiemos sezonui? Šaldot? Džiovinat?
*Rūta*
QUOTE(rytorasa @ 2011 09 16, 12:05)
O kaip ruošiat žalumynus žiemos sezonui? Šaldot? Džiovinat?
*




saldau 4u.gif
viskas_bus_gerai_:)
*Rūta*, o ka saldai? As tik krapus ir petrazoles zaliai mitybai. Ai, dar spanguoles, bruknes... smile.gif
rytorasa
QUOTE(*Rūta* @ 2011 09 16, 19:44)
saldau  4u.gif
*



turiu nemažai špinatų, manau reik sušaldyt... rolleyes.gif
*Rūta*
QUOTE(rytorasa @ 2011 09 18, 09:12)
turiu nemažai špinatų, manau reik sušaldyt...  rolleyes.gif
*




tik nuplovus labai gerai isdziovinkite ir is didesniu lapu butinai pasalinkite siula (viduriuka)
Me-Boho ♥
Labuka,

isbandziau visu zaliavalgiu isgirta ir megiama vaisiu Durian.

Dar neapsisprenziau ar patinka. Ziuresim po antro bandymo sivakar bigsmile.gif
rytorasa
QUOTE(*Rūta* @ 2011 09 18, 11:51)
tik nuplovus labai gerai isdziovinkite ir is didesniu lapu butinai pasalinkite siula (viduriuka)
*



kodėl? rolleyes.gif
rytorasa
Sakykit, ar 1000w galingumo kokteilinės pakanka, kad gerai susmulkintų vaisius, daržoves, mirkytus riešutus?
RitaVM
QUOTE(rytorasa @ 2011 09 18, 15:25)
Sakykit, ar 1000w galingumo kokteilinės pakanka, kad gerai susmulkintų vaisius, daržoves, mirkytus riešutus?
*


Laba smile.gif Manau pakankama smile.gif Pati turiu 700w gera, bet 1000w butu idealu smile.gif
rytorasa
QUOTE(RitaVM @ 2011 09 21, 14:30)
Laba smile.gif Manau pakankama smile.gif Pati turiu 700w gera, bet 1000w butu idealu smile.gif
*



na, bandysiu, jau nusprendžiau.. 4u.gif
lithuania55
QUOTE(Fajeta @ 2011 03 17, 10:27)
Sveikos  4u.gif

Po truputi linkstu prie zaliavalgystes...

Norejau toki klausimeli... Ar yra kaviniu zaliavalgiams, sveikai besimaitinantiems Lietuvoje? Gal kas uzmate tokiu?
*



Sveika,
ka tik grizau porai menesiu is Floridos. Smagu, kad zmones domisi zalio maisto gaminimu... Yra Vilniuje tokia kavine Raw Raw, kur butent tuo galima megautis. Siaip turiu LABAI daug info zalio maisto, jo ruosimotema, jei kas idomu, visada atsakysiu...
viskas_bus_gerai_:)
QUOTE(lithuania55 @ 2011 09 30, 10:10)
Siaip turiu LABAI  daug info zalio maisto, jo ruosimo tema, jei kas idomu, visada atsakysiu...
*


Klausimas truputeli is kitos puses apie zaliavalgyste.

Gal zinai kokios sveikatos bedos kankina zaliavalgius? Ar jie visi ilgaamziai? Kiek zinau, amerikoj garsaus lietuvio zaliavalgio V.K. zmona gana jauna mire nuo vezio. Speju, kad buvo uzdelstas atvejis ir tiesiog manoma, kad organizmas valosi, pats susitvarkys.
Ar zaliavalgiai (uz atlanto) kreipiasi i tradicines medicinos gydytojus? Ar ziuri vieni i kitus kaip i priesus (vieni pries cheminiais vaistais salinamas pasekmes, o kiti i nesamoninga mityba)...

Kiek laiko pati zaliavalgiauji? Ar Lietuvoje esi 100proc raw? smile.gif
viskas_bus_gerai_:)
Ir dar klausimelis apie daigintas seklas - iki kiek daigintos seklos valgomos? Ka daryt su peraugusiomis? Gal zelmenis augint galima ir sultis spaust? g.gif
braskel
QUOTE(dovilyte48 @ 2011 09 07, 12:20)
Oi, skonis geras, avizu jogurtas labiausiai artimas yprastam naturialiam jogurtui
*


dovilyte48, ar galite maždaug parašyti jogurto proporcijas, darant iš tarkime avižų? Kiek avižų kokiu kiekiu vandens užpilti mirkant? Ar jau dedant avižas į kokteilinę jas nusunkti ir užpilti šviežiu vandeniu (jei taip, kokiu kiekiu)? 4u.gif
Būčiau dėkinga jei atsakytumėte, labai skaniai viska aprašote, o pati tik pradedu domėtis apie raw food...
Akutee
kokia nuostabi tema, ar yra lietuvisku knygu, idealiausia butu internetiniu, nes kolkas neturiu galimybiu nei ieskotis, nei skaityt kita kalba, uztruktu, o taipviskas smalsu, aciu uz receptukus, dar nieko nebandziau, bet noreciau ir as pradziai bent jau prijaucianti zaliavalgystei butu..o poto viskas su laiku imanoma, ar ne? smile.gif O jusu susitikimai buna kokie, ar jau yra cia simtaprocentiniu zaliavalgiu, ir kodel perejot i sita srity, ar del svorio, sveikatos, na seip idomu, kaip sekes keistis, ar sunku, kokie sunkumai iskyla, gaila kad tema tokiapamirsta o juk verta demesio, tikrai thumbup.gif:
nu gal kas grys ir i cia smile.gif
yulia_smile
Sveiki,
faina kad radau sita tema ir cia smile.gif
truputi tingiu perziuret visu 50 pusl cia - gal galetumet pasakit, kur Jus pirkote riesutai su kariu? Ir dar seklos? Domina ko mazesne kaina smile.gif
Oksanik
Sveiki
As su savo trigrasiu biggrin.gif
As visgi laikausi tokios nuomones, kad valgyt reikia tai kas valgoma.
As prisidziovinau zoles, malu kavamale ir beriu i kokteilius, salotas kazkiek palaikau ir valgau thumbup.gif
O seip tai ligos isgydomos ne vien mityba, turi buti salytis su gamta...Civilizuotame pasaulely mes kazkur skubam, daryt kazka svarbaus, bet nesustojam apmastyti esmes, ar tai mus padarys laimingus, ar verta kenteti, kad patenkinti savo primityvius norus, uzgaidas...Mes maisom, skubam, klystam, pasimetam, o rezultatas dazniausia liudnas....
_Čiučiundra_
Radau pagaliau temą, knisausi kulinaros kyrelyje ir nieko neradau 4u.gif

Ar buvote kas Vilniuje RawRaw restorane? Mane Jų meniu labai vilioja, norėčiau daugiau paslapčių apie skanų žaliavalgių - veganų maistą sužinoti bigsmile.gif

Einu saugotis receptų, kol tema dar yra!
liepa27
4u.gif sveikutes zaliavalges,as irgi pradejau dometis zaliavalgyste,ji yra mano siekiamybe,bet kazin ar pavyks,skaitau siuo metu Butenko knyga ir galiu pasakyti-esu laabai priklausoma nuo maisto,o kaip zinia priklausomybiu atsisakyti labai sunku,siuo metu dar tik atsisakau mesos,mazinu kepinius,saldumynus,su mesa viskas gerai,nepasigendu,o vat jei yra namie koks sausainis,tai sunkiai istveriu doh.gif
pradejau gerti zaliuosius kokteilius ir man iskilo toks klausimas,o jei perkamose darzovese neleistinas kiekis nitratu ir kt blogybiu,taip juk daugiau zalos galima pasidaryt,nei naudos g.gif nutariau nitratam matuot juosteles isigyt,gal zinot kur pigiau kaune ju rast smile.gif
indrusep
Sveikos,

Galbut zinote, ar yra pirkti blenderiu, kurie kartu ir pasildytu maista iki 40C?

Is anksto aciu uz ats.
_Demetra_
Sveikos gal zinote kiek kainuoja B12 tyrimas ?
Rasma
QUOTE(_Demetra_ @ 2011 10 31, 21:38)
Sveikos gal zinote kiek kainuoja B12 tyrimas ?
*


40 Lt 4u.gif (konrečiai "Narmedoje")
Rasma
QUOTE(liepa27 @ 2011 10 31, 18:49)
man iskilo toks klausimas,o jei perkamose darzovese neleistinas kiekis nitratu ir kt blogybiu,taip juk daugiau zalos galima pasidaryt,nei naudos g.gif nutariau nitratam matuot juosteles isigyt,gal zinot kur pigiau kaune ju rast smile.gif

Neverta, nepasiduokit tokiai betikslei baimei. Tiesiog kadangi gyvenime pabodo įrodinėt kokia ji nepagrįsta, o verslininkai šauniai įgyvendina savo rinkodarinius triukus dėl nitratų juostelių, tai siūlau geriau atsiminti kaip buitinėmis sąlygomis sumažinti nitratų kiekį iki minimumo ir mėgautis skaniais bei sveikais kokteiliais 4u.gif
Aš pati juos labai mėgstu tongue.gif


Tingiu viskąč surašyt pati, tai dalį percituosiu surinktos inf-jos, dalį papildysiu 4u.gif
"Daržoves, kurios kaupia nitratus, galima mirkyti vandenyje. 1-2 val. vandenyje mirkytų salotų nitratų kiekis sumažėja 25-30 proc., svogūnų laiškų - 35-40 proc., kopūstų - 25 proc.

Mirkant parūgštintame vandenyje nitratų sumažėja apie 15–20 % daugiau, negu mirkant neparūgštinus (parūgštintame vandenį actu arba vitaminu C)

Gamybai reikėtų naudoti tas daržovių dalis, kuriose kaupiasi mažesnis nitratų kiekis, pavyzdžiui, nulupus agurką bei nupjovus prie kotelio esančią (2–3 cm) dalį, nitratų kiekis sumažėja 15–20 proc.
Kenksmingos medžiagos visada kaupiasi arčiau stiebo – juos nupjaustykite. Taip pat pašalinti reikia išorinius lapus, kotą, galima ir šerdį.

Nerekomenduojama valgyti arbuzo minkštimo esančio prie žievės, čia kaupiasi kenksmingos medžiagos.

Ruošiant salotas labiau kaupiančias nitratus daržoves reikia maišyti su mažiau nitratų turinčiomis daržovėmis.

Daugiausiai nitratų sukaupia šakniavaisinės daržovės: salierai, burokėliai, griežčiai, ridikėliai (visų šalinti tą dalį kuri būna ties lapais). Nitratų ženkliai sumažinsime Iš šakniavaisinių daržovių - morkose (šalinti šerdį) nitratų susikaupia mažiausiai.
Nemaži nitratų kiekiai aptinkami ir Pekino kopūstuose (šalinti kotą, išorinius lapus), poruose (šalinti dalį prie šaknies), cukinijose (šalinti dalį ties koteliu ir žievę - tas pats ir agurkams), kaliaropėse (šalinti dalį prie lapų), salotose (šalinti apatinę dalį prie šaknies), špinatuose (šalinti kotelius, stambesnes 'gyslas'), svogūnų laiškuose (šalinti baltas apatines dalis).
Kopūstui reikia šalinti išorinius lapus, mesti lauk išpjautą kopūsto kotą ir storas 'gyslas', žiediniam kopūstui ir brokoliui - kuo daugiau pašalinti kotelius, paliekant vertingiausius žiedynus. Paprikai, pomidorui reikia šalinti 'vidurius', t.y. sėklas.

Daržoves pjaustyti reikėtų prieš pat valgant. Mat pjaustytuose žalumynuose nitratai tuoj pat virsta nitritais. Tą procesą galima sulėtinti į daržoves įpylus aliejaus – geriausia saulėgrąžų arba alyvuogių.
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.