QUOTE(LedAsta @ 2008 10 30, 12:36)
Ji man nėra giminė, mano mylimasis ar mano giminė. Ji man svetimas žmogus su kuriuo suvedė gyvenimo keliai.
Nematau čia nieko baisaus ir kraupaus. Aš jai irgi esu svetimas žmogus. Ji, lygiai kaip ir aš neprivalo manęs mėgti. Ir tame nieko blogo nematau. Juk jei ne mano vyras, aš su jais nebendraučiau - mes neturim absoliučiai nieko bendro. Tad kodėl aš turiu apsimetinėti, kad juos myliu, dievinu ir pan.? Aš juos gerbiu ir tik dėl jų amžiaus, patirties.
Aš nepalikinėju savo mergaitės ten, nes man nepatinka jos auklėjimo būdai (kad tik vaikas atsikabintų, pasodinamas prie kompo ir viskas), o ir nepasitikiu, nes ne kartą vidurį dienos radau išgėrusią?
Dar karta kartoju, as nekalbu apie jusu seimos modeli, o apie reiskini toki kaip anytos ir marcios.
I protingas mintis apie giminystes rysius ir krauja, galiu jums pacituoti kitos, nemaziau "protingos", mano anytos zodzius.
Man nusispjauti, kokia mergse krusa mano sunus, vis tiek tik jis yra mano kunas ir kraujas ir bus visiem laikam. Is jos gime sunpalaikiai man ne gimine, bo niekas neduos garantiju ir as nezinau, kam ji apart mano sunaus buvo kojas iszergus. Va kai gimdys mano dukra as busiu 100 proc. tikra, kad tai mano anukai.
Mano su anyta santykiai irgi ne rozem kloti, bet as ne veidmainiauju, kaip jus siulote, ar galvojate. Yra normali bendravimo forma kaip pagarba, pagaliau nesusitapatinimas su asmeniu, jo neigiamomis savybemis, kurios man neimponuoja. Esu anytos priesingybe visame kame. O giminystes-kraujo rysia visai neipareigoja myleti asmeni. Nezinau kaip jus, as tikrai nemyliu visu savo giminiu, yra dalis kuriu as net negerbiu, nebendrauju. Bet tai yra zmogiska. Tiesiog kiekvienas blaiviai mastantis zmogus pasirenka "Bloga taika, nei gera kara" ypac, jei del to kencia artimi zmones, kurie yra jusu nemylimos anytos gimine ir kraujas, turiu galvoje vyra ir jusu vaikus, taigi... kaip nesuksi, 2/3-daliai, jei ne daugiau, jusu seimos yra vyro seimai gimine.
Niekada nebandziau itakoti vaiko nuomones, atskirti ji nuo anytos, pati savo veiksmais ji atstume. Mano sazine rami, niekas mane neapkaltins, jog as itakojau-traumavau, atemiau, is savo sunaus mociute.
As irgi esu busima anyta, jei man mieloji martele uzmes kazka panasaus "zinok savo vieta" as ramiai i ja atsistosiu, tiksliai i ta veta kur nurode, bet manau butu nesazininga butu is manes reikalauti daugiau, jei man nieko "neduodi". Davima as suprantu kaip dvasini artuma, isileidima i dusia, nes atumas, draugyste neatsiranda is dangaus tai reikia kurstyti, kaip ir dveiju asmenu seima. Jei as jums nereikalinga dziaugsme, kai viskas gerai, tada nusiteikite, kad ir varguose as busiu tolerantiska, bet svetima, kaip sakoma NIEKAS. Tiesa pasakius, man tokie santykiai seimoje atgrasus, ne is piktumo nedalyvauciau sunaus seimyninese sventese, o del to, kad nenoreciau buti "kviestiniu generoliu", fikcija, kad tokia kazkur esu, kaip vienetas.