Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

QUOTE(LedAsta @ 2008 10 31, 10:59)
Pritariu šioms mintims, o kitų nebekomentuosiu, nes jau prasidėjo išvedžiojimai ir visiškai teisybės neatitinkančios interpretacijos.

Moonte, aš būtent ir nesiūlau veidmainiauti. Mano manymu "lindimas į užpakalį" ir bandymas pritempti meilę anytai yra veidmainiavimas. Man tai nepriimtina. Mes bendraujam pagarbiai, bet pakankamai mažai ir nesikišam kiekviena į kitos gyvenimus.

Bet jums skauda sirdi, nes jusu postuose jauciasi, kad mociute vangiai, nenoriai, bendrauja su jusu vaiku.

Norejau pasakyti, jei jums yra zmogus niekas, tada nereikia skaudintis, piktintis jo poelgiais. Lygiai taip kaip ir jus, jos nepriversi myleti jusu, jusu vaiku, nes jis ju nepazysta, jie jai yra svetimi. Tai tiesiog to suvokimas, o ne veidmainiavimas, apie ka raso Salve123. Tai jusu, anytos, veiksmu padarinys. Is kitos puses, manau yra neteisinga vien kaltinti NIEKA, nes nieku jis tapo ne be jusu pastagu. Savo seimos kaip vieneto, ryskus atskirimas nuo tevu seimu, nesvarbu vyro ar zmonos, savos rusies dvasine izoliacija, tai sukelia daug padariniu. Vienas is ju susvetimejimas. Jusu mazyliai, kurie tures jusu seimos modeli, nutols nuo jusu. As nesakau, kad vaikai turi buti prilipe prie tevu, bet dvasinis artumas, tai tokie saitai, kuriuos isskiria zmogu is gyvunu tarpo, nors ir jiems tai budinga. Dabar gi i tevus ziurima tik pragmatiskoje plotmeje, butas, turtas, padejimas ir t.t. Ar jus norite buti tik trukdziu vaikams, priedais, atskirais vienetais, nes savo funkcijas jau atlikote, ne jau del to jums, jiems, dvasines silumos nereikia? Taip pagyvene zmones irzlus, pikti, bet vaikai irgi yra ne dovaneles. Manau, sioje situacijoje dideli vaidmeni atlieka zmogiskumas, pakantumas.

Siaip klausimas. Jei marciai - vyro tevai ne gimine, o vyrui - zmonos tevai ne gimine, tai kas juos karsins?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 31 spalio 2008 - 11:48
QUOTE(Moonte @ 2008 10 31, 12:40)

Siaip klausimas. Jei marciai - vyro tevai ne gimine, o vyrui - zmonos tevai ne gimine, tai kas juos karsins?

jie ir karsins. Cia yra zmogiskumas. Kad ir kaip nemegciau as to zmogaus, tai musu vaiku pareiga, na bent as taip manau. Bet vien del to kad as juos karsinsiu, nereiskia kad iki to laiko as turiu padlaiziauti, belieka forumalumas.
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 31, 14:38)
jie ir karsins. Cia yra zmogiskumas. Kad ir kaip nemegciau as to zmogaus, tai musu vaiku pareiga, na bent as taip manau. Bet vien del to kad as juos karsinsiu, nereiskia kad iki to laiko as turiu padlaiziauti, belieka forumalumas.

Kam taip aukotis, sukandus dantis, na gal pries kaimynus gimines geda... Geriau jau kilpa ant kaklo. Zmogus yra brangus kol gyvas. As jauciu bjauri anyta busiu. Man nereikia jausmu is pareigos ir nebutinai kalbu apie marcia, tai taikau ir vyrui, sunui...

Padlaiziaujama, kai parsiduodama mainais, ko nors tikimasi, demostruojama netikra meile ir tolerancija...

Kaip nekeista, tema apie anytas, bet anyta ir yra pagyvenusi moteriske. Ir jus ne visada busit jaunos, zydincios. Kaip siandien elgetes jus, jusu vyrai, taip elgsis su jumis ir jusu vaikai.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 10 31, 17:58)
Kam taip aukotis, sukandus dantis, na gal pries kaimynus gimines geda... Geriau jau kilpa ant kaklo. Zmogus yra brangus kol gyvas. As jauciu bjauri anyta busiu. Man nereikia jausmu is pareigos ir nebutinai kalbu apie marcia, tai taikau ir vyrui, sunui...

Padlaiziaujama, kai parsiduodama mainais, ko nors tikimasi, demostruojama netikra meile ir tolerancija...

Kaip nekeista, tema apie anytas, bet anyta ir yra pagyvenusi moteriske. Ir jus ne visada busit jaunos, zydincios. Kaip siandien elgetes jus, jusu vyrai, taip elgsis su jumis ir jusu vaikai.

blink.gif blink.gif blink.gif be komentaru

Labai maisote sampratas, mano nuomone, meile ir draugiskumas kitam yra vienas dalykas, karsinimas-kitas dalykas, t.y. zmogiskumas, kuri praradus ( jei pasak jusu kilpa ant kaklo) tampi jau nebe zmogus o gyvulys. tai yra pareiga kokia ji bebutu is meiles ar neapykantos. ir ka pagalvos kiti tai cia visai nesvarbu sioje vietoje, cia yra kiti aspektai. beje mamoms turincioms sunus pirmiausia reikia prisiminti kad kaip bebutu bet ne sunus pats o jo zmona jus karsins.
Papildyta:
zinot kai kurios taip ginat anytas, vos ne kaip sektoje galima pasijausti lotuliukas.gif Bet argi esate 100 % isitikinusios kad visos anytos yra geros, As suprantu kad galbut daugelis ir perlenkia padorumo ribas, bet visgi nereikia taip kategoriskai pulti tu marciu kurioms galbut isitiesu nepasiseke su anyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 10 31, 12:40)
Jusu mazyliai, kurie tures jusu seimos modeli, nutols nuo jusu.

bet jūs pamiršote, kad tie mažyliai galbūt turi močiutę iš kitos - motinos - pusės, ir ta močiutė galbūt yra "normali" ir mylėti moka, ir kad būtent bendravimo su šia močiute modelį vaikai gali perimti ir greičiausiai perims. vaikai moka atsirinkti, suvokia kas juos myli, o kam jie nesvarbūs...
Atsakyti
QUOTE(marinatas @ 2008 10 31, 17:57)
bet jūs pamiršote, kad tie mažyliai galbūt turi močiutę iš kitos - motinos - pusės, ir ta močiutė galbūt yra "normali" ir mylėti moka, ir kad būtent bendravimo su šia močiute modelį vaikai gali perimti ir greičiausiai perims. vaikai moka atsirinkti, suvokia kas juos myli, o kam jie nesvarbūs...

Tame esme ir yra, "normali" tik is motinos puses, nes jus ja zinot, ir sugeba atelsiti, nes tai jusu mama, ko neatleisi savo mama, ir ji tikrai yra jusu gimine mirksiukas.gif O kas butu jei jusu vyras galvotu, kad jusu mama yra nenormali, ne gimine, o jo motute atitinka visus normos kriterijus. Todel siulytu, reikalautu, riboti jusu mamos kisimasi i judvieju seima, nurodytu jai jos vieta, ar jums tai patiktu?

Ir pagaliau, kas yra norma? Ne jau tai ka jus is mazens pazystate ir esate apsipratusi...

Siaip as atkreipiau demesi, daugumai nepatinka kai anyta lenda su pamokymais, auklejimu, patarimais ir tuo pat metu pacios bando aukleti zmogu, nurodineti ka daryti. Keista ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 31 spalio 2008 - 18:34
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 31, 17:56)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  be komentaru

Labai maisote sampratas, mano nuomone, meile ir draugiskumas kitam yra vienas dalykas, karsinimas-kitas dalykas, t.y. zmogiskumas, kuri praradus ( jei pasak jusu kilpa ant kaklo) tampi jau nebe zmogus o gyvulys. tai yra pareiga kokia ji bebutu is meiles ar neapykantos. ir ka pagalvos kiti tai cia visai nesvarbu sioje vietoje, cia yra kiti aspektai. beje mamoms turincioms sunus pirmiausia reikia prisiminti kad kaip bebutu bet ne sunus pats o jo zmona jus karsins.
Papildyta:
zinot kai kurios taip ginat anytas, vos ne kaip sektoje galima pasijausti  lotuliukas.gif  Bet argi esate 100  % isitikinusios kad visos anytos yra geros, As suprantu kad galbut daugelis ir perlenkia padorumo ribas, bet visgi nereikia taip kategoriskai pulti tu marciu kurioms galbut isitiesu nepasiseke su anyta  g.gif

As nevertinsiu jusu pasisakymu, ir nepriskirinesiu jus kokiom nors ten... Tai jau vidines kulturos reikalas, nors suprantama, kai nera argumentu ir tokios priemones geros.
Savo anytos zodzius pacitavau auksciau, jus ir nesapnavot tokio turto, kuri man leme likimas. Bet viskas nublanksta, nes as gyvenu su jos sunumi, auginu jos anuka, ka ji apie tai besakytu, nesas juk zinau, kad tai jos. Jei ne ji, as nebuciau laiminga, mylima.

Velgi, mes traktuojame zmogskuma skirtingai. Tos kurios turi sunus, nebutinai privalo buti karsinamaos marciu... As asmeniskai, jei buciau neigali, nemylima, nereikalinga, pasirinkciau kilpa. Man nereikia "jausmu isedu", jei nera dvasinio artumo. As neparsiduodu uz pinigus, samti srebalo, man reikia dusios silumos, nes as pati atiduodu ja be salygu. Gyventi "saldytuve" ne man, jau geriau visai negyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 31 spalio 2008 - 19:00
QUOTE(Moonte @ 2008 10 31, 19:58)
As nevertinsiu jusu pasisakymu, ir nepriskirinesiu jus kokiom nors ten... Tai jau vidines kulturos reikalas, nors suprantama, kai nera argumentu ir tokios priemones geros.
Savo anytos zodzius pacitavau auksciau, jus ir nesapnavot tokio turto, kuri man leme likimas. Bet viskas nublanksta, nes as gyvenu su jos sunumi, auginu jos anuka, ka ji apie tai besakytu, nesas juk zinau, kad tai jos. Jei ne ji, as nebuciau laiminga, mylima.

Velgi, mes traktuojame zmogskuma skirtingai. Tos kurios turi sunus, nebutinai privalo buti karsinamaos marciu... As asmeniskai, jei buciau neigali, nemylima, nereikalinga, pasirinkciau kilpa. Man nereikia "jausmu isedu", jei nera dvasinio artumo. As neparsiduodu uz pinigus, samti srebalo, man reikia dusios silumos, nes as pati atiduodu ja be salygu. Gyventi "saldytuve" ne man, jau geriau visai negyventi.

Moonte, jūsų postai smelkte, smelkiasi gyvenimo išmintimi. Skaitau juos labai atidžiai, nes tai nėra rašymas dėl rašymo. Kiekvienas jūsų žodis yra prasmingas ir verčiantis galvoti...
Mąstau, kaip aš būdama jauna ir nepatyrusi kone nuo bendravimo pradžios su anyta, išjaučiau tai apie ką jūs kalbate. Taip, taip. Aš išjaučiau, o ne išmąsčiau...

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 10 31, 19:58)

uzjauciu jusu busima marcia ax.gif

QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 20:25)
Moonte, jūsų postai smelkte, smelkiasi gyvenimo išmintimi. Skaitau juos labai atidžiai, nes tai nėra rašymas dėl rašymo. Kiekvienas jūsų žodis yra prasmingas ir verčiantis galvoti...
Mąstau, kaip aš būdama jauna ir nepatyrusi kone nuo bendravimo pradžios su anyta, išjaučiau tai apie ką jūs kalbate. Taip, taip. Aš išjaučiau, o ne išmąsčiau...

kur ta ismintis kai kalbama apie savizudybe doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 31, 22:26)
uzjauciu jusu busima marcia  ax.gif
kur ta ismintis kai kalbama apie savizudybe  doh.gif

Na as sveika aciu dievui, ir mano sunus ne kirviapentis, sugeba jausti, nors yra labai savarankiskas. Ismaldos neprasysiu nieko. As jau dabar pasirupinau savo nepriklausomybe, nes nenoriu buti savo vaikui trukdziu, kas zino kokia mergina taps jo zmona, ta su kuria jis dabar gyvena, mes labai gerai sutariam. Gaila, kad jus matote tik tiek. Kalba eina apie jausmus, kam gyventi senam, ligotam, irzliam, piktam zmogui, jei jo artimi zmones-vaikai, laiko ji nieku, ir dantis sukande, vaidina is saves kankinius, mat atlieka pareiga, tik be zmogiskos silumos, mat taip reikia. As sirgau veziu, mirties nebijau, bet patikekite manim, labai gera stovint ant mirties slenkscio matyti mylincias akis, o kokia yra gyvenimo prasme, jei mirstant nera salia mylincio zmogaus, kuriam tu brangus ne todel koks tu esi, o kad tu esi pasaulyje. Nevisada yra gera imti, nemaziau gera ir duoti, nelaukiant padekos.

Salve123, dekui uz sirdziai mielus zodzius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 31 spalio 2008 - 23:38
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 31, 22:26)
uzjauciu jusu busima marcia  ax.gif

A marti čia prie ko? mastau.gif Joms gi anyta - nulis be barankos. Ne nuo to galo užuojautas dalinat man rodos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 11 01, 00:37)
Na as sveika aciu dievui, ir mano sunus ne kirviapentis, sugeba jausti, nors yra labai savarankiskas. Ismaldos neprasysiu nieko. As jau dabar pasirupinau savo nepriklausomybe, nes nenoriu buti savo vaikui trukdziu, kas zino kokia mergina taps jo zmona, ta su kuria jis dabar gyvena, mes labai gerai sutariam. Gaila, kad jus matote tik tiek. Kalba eina apie jausmus, kam gyventi senam, ligotam, irzliam, piktam zmogui, jei jo artimi zmones-vaikai, laiko ji nieku, ir dantis sukande, vaidina is saves kankinius, mat atlieka pareiga, tik be zmogiskos silumos, mat taip reikia. As sirgau veziu, mirties nebijau, bet patikekite manim, labai gera stovint ant mirties slenkscio matyti mylincias akis, o kokia yra gyvenimo prasme, jei mirstant nera salia mylincio zmogaus, kuriam tu brangus ne todel koks tu esi, o kad tu esi pasaulyje. Nevisada yra gera imti, nemaziau gera ir duoti, nelaukiant padekos.
Salve123, dekui uz sirdziai mielus zodzius.

Sunus juk jus myles bet kokiu atveju, o marti vardant savo vyro taip pat stengsis buti maloni. As suprantu kad yra tu marciu tikrai nesupratingu, kada kiekviena smulkmena joms trukdo, bet daugelis vistiek savotiskai isileidzia i sirdi savo anyta ir jaucia bent truputeli palankumo jai. Tarkim as su anyta nesam artimos, bet iskilus konfliktinei situacijai stengiames ja apeiti be pykciu. Kad yra musu bendravimas daugiau kaip formalumas, bet tai manau geriau nei pykciai ir nemokejimas vardant seimos islaikyti pagarbius santykius.

QUOTE(Hmmm... @ 2008 11 01, 00:37)
A marti čia prie ko? mastau.gif Joms gi anyta - nulis be barankos. Ne nuo to galo užuojautas dalinat man rodos g.gif

nu taip marti gali buti tik baisa pabaisa ir nieko daugiau doh.gif
Atsakyti