Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dukra iš pirmos santuokos

QUOTE(Hmmm... @ 2015 06 03, 11:35)
Ai, nežinau, man atrodo, kad labai pavojinga žmones į tokius stalčiukus dėliot. Žinau ir tų, kur labai normaliai auklėti, o vos mokyklą baigę kaip nuo grandinės nutrūko ir kelis metus vien nesąmones darė. Žinau ir tokių, kur atrodo niekas jų neauklėjo, kaip piktžolės augo, o nė vieno blogo žodžio apie juos nesu išgirdus. Taip kad labai jau slidus dalykas tas "normalus auklėjimas".

Stereotipai čia ir tiek. Žiūriu, labai dar daug žmonių jais vadovaujasi.

Paskaičiau visą temą ir pagalvojau - čia kai kurios labai verkia vis dėl pelnytos/nepelnytos pagarbos, o pačios jiems asmeniškai nieko blogo nepadariusią panelę vis vadina tai "merga", tai "mergiščia". Labai žavinga, ypač, kuomet žinom tik vieną istorijos (medalio) pusę. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2015 06 02, 22:52)
Prie to, kad tą paauglę augino būtent motina. O normaliai auklėjami vaikai (paaugliai) neišsidirbinėja, ožių nerodo ir nesiuntinėja. Net ir su nepatinkančiu žmogum jie geba bendrauti minimaliai, tačiau mandagiai.

Mes truputį nesusikalbam. Jūs tiesiog teigiat savo įsitikinimus, bet kaip šitas jūsų teiginys padės išspręsti problemą? Kas iš to kad augino mama? Tai ar autorei dabar imt auklėt ir mergaitės mamą? doh.gif Ar suprantat kad čia tik teorinės kontempliacijos "kas kaltas o kas nekaltas" tema, bet ne sprendimas?
P.S. beje aš nesutinku kad vien mama atsakinga už vaiko auklėjimą. Žmogaus vystymuisi įtakoja VISA jo aplinka, tiek tėvai, tiek giminės, kaimynai, draugai ir net tėvo žmonos, miestas ar kaimas ir visa kita ,ir kas be ko išauklėjimas yra labai subjektyvus dalykas. Vat man pvz. čia viena komentuojanti forumietė atrodo siaubingai neišauklėta, o jai taip tikrai neatrodo nes yra norma atsinešta iš savo aplinkos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(illuminated @ 2015 06 03, 13:01)
Paskaičiau visą temą ir pagalvojau - čia kai kurios labai verkia vis dėl pelnytos/nepelnytos pagarbos, o pačios jiems asmeniškai nieko blogo nepadariusią panelę vis vadina tai "merga", tai "mergiščia".

Čia dar viena labai dažna tendencija: "aš" pagarbos nusipelnau savaime, nes ESU, nepriklausomai nuo to, ką sakau ir kaip elgiuosi (net jei mano elgesys netinkamas, tai aš čia netyčia arba ne iš blogos valios), o va kitas ją turi užsitarnauti doru elgesiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 birželio 2015 - 13:16
QUOTE(Terezza @ 2015 06 02, 23:52)
Skaitėm skaitėm. Ir bent jau aš nei jūsų, nei į jus panašių sutikti gyvenime tikrai nenoriu. schmoll.gif Baisu, kai žmogus iš anksto, be jokios priežasties yra pasiruošęs puolimui. Kaip kalėjime - kol neįrodysi, jog esi vertas "pagarbos", tol gerbiamas nebūsi doh.gif .
Nes man atrodo natūralu mandagiai ir pagarbiai elgtis su kiekvienu sutiktu žmogum, bent jau kol jis neparodė, jog norėtų, kad su juo būtų elgiamasi kitaip. T.y. nusipelnyti reikia ne pagarbą, o nepagarbą.

Neatrodo, kad skaitėt bigsmile.gif Perskaitykit dar kartą.
Nieko pulti aš nesu pasiruošus, nes elgiuosi taip kaip ir su manim. Pirma aš niekad nieko nepradedu, bet jei mane pradeda ''pulti'' tai patikėkit manim - net nesiruošiu tyliai sėdėti ir nieko nedaryti.
BŪTENT, štai ką aš ir norėjau pasakyti. Niekas be reikalo neima ir nepradeda kažko nemėgti ar įžeidinėti.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 06 03, 16:47)
Neatrodo, kad skaitėt  bigsmile.gif Perskaitykit dar kartą.
Nieko pulti aš nesu pasiruošus, nes elgiuosi taip kaip ir su manim. Pirma aš niekad nieko nepradedu, bet jei mane pradeda ''pulti'' tai patikėkit manim - net nesiruošiu tyliai sėdėti ir nieko nedaryti.
BŪTENT, štai ką aš ir norėjau pasakyti. Niekas be reikalo neima ir nepradeda kažko nemėgti ar įžeidinėti.

taip, be reikalo niekas nieko neizeidineja, tik ne visada tas reikalas yra tame, kuris yra izeidinejamas. ax.gif Ar jus galvojate, kad visi kuriu kazkas nemegsta ar tyciojasi yra del to kalti. Kartais kaltas yra tik tas izeidinetojas smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 06 03, 18:02)
taip, be reikalo niekas nieko neizeidineja, tik ne visada tas reikalas yra tame, kuris yra izeidinejamas.  ax.gif Ar jus galvojate, kad visi kuriu kazkas nemegsta ar tyciojasi yra del to kalti. Kartais kaltas yra tik tas izeidinetojas  smile.gif .

Aš kalbu apie save, o ne apie Onutę ar Petriuką. Aš jau sakiau, kad pirma nepradedu, bet jei mane įžeidinėja - tegul laukia to pačio.
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 06 03, 17:02)
taip, be reikalo niekas nieko neizeidineja, tik ne visada tas reikalas yra tame, kuris yra izeidinejamas.  ax.gif Ar jus galvojate, kad visi kuriu kazkas nemegsta ar tyciojasi yra del to kalti. Kartais kaltas yra tik tas izeidinetojas  smile.gif .

Gal netaikykim tų pačių standartų suaugusiems ir vaikams mirksiukas.gif Suaugę už savo veiksmus ir jų pasekmes visapusiškai atsakingi, o vaikai/paaugliai- ne. Ir ne veltui, nes jie mokosi ir elgesio modelį perima iš juos supančių suaugusiųjų. Kas vienam žmogui atrodo patyčios, kitam gali būti visiškai normalus ir kasdieniškas reiškinys.
Papildyta:
Paskaičius visą temą dar kartą ir padarius sau išvadas, galiu teigti kad: Dauguma dėl paauglės netinkamo (autorės atžvilgiu) elgesio yra kalti tėvai, t.y. tėvas ir motina. Kadangi jos tėvas yra naujasis autorės vyras, tai autorei reikėtų susimąstyti ką išsirinko į porą g.gif Nes tas jos išrinktasis nesugebėjo tinkamai išauklėti savo vaiko iš ankstesnės santuokos. O tai labai didelis minusas santykiams, nes vyras ne tik netinkamai išauklėjo savo dukrą, bet ir visai netinkamai pasirinko ankstesnę moterį sau į poras, su kuria susilaukė vaikų ir kuriuos netinkamai auklėjo. Kas gali būti tikras kad šį kartą jis pasirinko teisingai g.gif Taigi, manau kad arba ir dabartinė moteris, t.y autorė pasirinko savo lygio vyrą ir jis ją ir jiems viskas bus gerai nes abu viens kitam tinka pagal auklėjimo lygį ir visi ten vieni kitus siuntinės kuo toliau įprasta tvarka, arba ji tuoj jo atsikratys su visais jo vaikais... lotuliukas.gif Žodžiu santykiams anksčiau ar vėliau ateis galas. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 06 03, 19:19)
Gal netaikykim tų pačių standartų suaugusiems ir vaikams  mirksiukas.gif Suaugę už savo veiksmus ir jų pasekmes visapusiškai atsakingi, o vaikai/paaugliai- ne. Ir  ne veltui, nes jie mokosi ir elgesio modelį perima iš juos supančių suaugusiųjų. Kas vienam žmogui atrodo patyčios, kitam gali būti visiškai normalus ir kasdieniškas reiškinys.

Siaip siulau isiskaityti i oponuojama posta, itariu nepagavot kampo. 4u.gif

Idomus teiginiai, sakyciau vienas kitam priestaraujantys.

Butent, vaikai elgesio modelio mokosi is suaugsiu, nes jie turetu buti protingesni, turintys gyvenimo patirti ir t.t.

Del siu priezasciu, jei kyla konfliktas tarp suaugusio ir vaiko, kaltas yra suages, nes jis protingesnis, jis gali modeliuoti savo veiksmus, numatyti galimas savo veiksmo pasekmes, samoningai itakoti kita zmogu.

Mane glumina, kad sioje temoje is suagusiu zmoniu komentuojanciu pateikta situacija, vaiko atzvilgiu liejasi tiek daug negatyvo. Jog sie neva suauge zmones rasantys apie pagarba, savo rasliavoje nepagarbiais epitetais koneveikia vaika... Ka tokie suage gali ismokinti vaika? Agresijos, bet tikrai ne pagarbos. Tai kodel stebimasi kadel vaikas taip elgiasi...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 06 03, 19:04)

Mane glumina, kad sioje temoje is suagusiu zmoniu komentuojanciu pateikta situacija, vaiko atzvilgiu liejasi tiek daug negatyvo. Jog sie neva suauge zmones rasantys apie pagarba, savo rasliavoje nepagarbiais epitetais koneveikia vaika... Ka tokie suage gali ismokinti vaika? Agresijos, bet tikrai ne pagarbos. Tai kodel stebimasi kadel vaikas taip elgiasi...

Būtent drinks_cheers.gif
O kampo gal ir nepagavau, jau pradėjau aplaidžiau gilintis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 06 03, 18:50)
Aš jau sakiau, kad pirma nepradedu, bet jei mane įžeidinėja - tegul laukia to pačio.

Smėlio dėžės principu vadovaujatės? Kažkaip niekada nemačiau prasmės patapti tokiu pat, kaip tas, kuris man iš šono durnas ir neteisus atrodo. Ir niekaip nesuprantu, kodėl kiti tai laiko norma ir būtinybe mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 04 birželio 2015 - 07:46
QUOTE(Hmmm... @ 2015 06 04, 07:46)
Smėlio dėžės principu vadovaujatės? Kažkaip niekada nemačiau prasmės patapti tokiu pat, kaip tas, kuris man iš šono durnas ir neteisus atrodo. Ir niekaip nesuprantu, kodėl kiti tai laiko norma ir būtinybe mastau.gif

kad žinok, per gyvenimą įsitikinau, kad smėlio dėžės principas veikia. Neduok durniui kelio.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 06 04, 08:54)
kad žinok, per gyvenimą įsitikinau, kad smėlio dėžės principas veikia. Neduok durniui kelio.

O aš per gyvenimą įsitikinau, kad pasielgus visiškai priešingai, nei tikisi "agresorius", rezultatai būna daug geresni ir greitesni visoms pusėms.
Ir tai nereiškia, kad durniui kelią duodi. Nebūtina nusileist iki turgaus bobos lygio tam, kad būtum išgirstas, suprastas ir tikslą pasiektum. Ir tai man 100 proc. pasitvirtina tiek darbe, tiek gatvėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 04 birželio 2015 - 08:10