QUOTE(Pavasario saulė @ 2015 06 21, 18:58)
Sveiki, Monteverte. Gal galėtumėte padėti? Norėjau paklausti, ką reiškia sapnuoti, kad savo senus drabužius pridavinėju labdarai? Lyg ir priduodu juos, bet tuo pat metu kelis iš jų prieš pat priduodant persigalvoju ir pasičiumpu (viena mano labai mėgstama palaidinė, kiti mano gal porąkart apsirengti šortai, kurių ir toliau nesiruošiu nešiot). Tada išeinu iš ten ir pradedu bėgti vaikų darželio koridoriais. Bebėgant apima toks labai keistas jausmas- lyg be proto norėčiau čia grįžti, tačiau žinočiau, jog tai neįmanoma. Koridoriai primena tunelius, bet jie šviesūs, su dideliais langais vietomis, vietomis langų nėra ir visur sienos išdažytos švelnia kakavos spalva. Tada pamatau kažkokią blondinę moterį. Aš nubėgu toliau, kaip ir atsiduriu bibliotekoje, ar tai patalpoje, kur daug kaip ligonio kortelių. Ji manęs klausia, ar kažko ieškau darželyje, aš pasakau, kad nieko ir pasakau, kad norėčiau grįžti į darželį, bet negaliu. Tada ji žiūri į mane ir klausia mano amžiaus. Aš pasakau, kad man 23, nors man ne tiek ir tada ji klausia "Žinau, kas tu. Tavo vardas Karina, tiesa?" Aš patvirtinu, nors mano vardas ne Karina ir atsibundu. Atsibudusi jaučiausi, kaip iš tikrųjų nubėgusi porą mylių.
P.S. Aš labai dažnai (bent porąkart į savaitę) sapnuoju, kad bėgu tuneliais. Dažniausiai tai būna ligoninė. Gal tai irgi turi kažkokią prasmę?
Sveiki, Saulyte.
Pagal simboliką, manyčiau, kad tai yra noras atsikratyti kažko seno, seniai slegiančio, noras tarsi atsinaujinti, pereiti į naują etapą. Bet kartu jaučiama ir nostalgija, ypač tam tikriems dalykams/žmonėms, nes ne viskas tame senume/praeityje nepatinka ar erzina. Kai ką norisi ir pasilikti.
Dėl vaikų darželio, galbūt esate etape, kai reikia daryti kažkokį sprendimą, žingsnį, reikia tarsi užaugti, imtis atsakomybės ar padaryti tą, ką atidėliojate, bet labai nesinori to imtis, daryti ir t.t. Tarsi vyrautų noras dar neužaugti, dar pabūti tame pačiame taške, pozicijoje kaip yra dabar. Arba dar variantas - gal artėja jūsų gimtadienis? Prieš gimtadienius irgi gali būti toks jausmas, kad norisi sustabdyti jaunystę, nesenti, užsilikti tokiu koks esi ir pan. Ypač tai būtų, jei jūs iš tiesų vyresnė, o sapne pasakėte jaunesnį amžių. Patvirtinti ar pasakyti ne savo tikrą vardą irgi yra noras nuslėpti kažką, būti tarsi ne savimi, pabėgti nuo savęs ar žavėtis kieno nors kitu gyvenimu, sėkme, manant, kad jis sėkmingesnis, laimingesnis nei esi pats.
Tunelių simbolika ir bėgimas jais, o dar ligoninėje gali reikšti norą tarsi išsivaduoti, įgyti daugiau laisvės, jus gal kažkas varžo, darbe ar asmeniniame gyvenime. Tai daugiau psichologinio pobūdžio dalykai, nereiškiantys ligų ar pan., nors... kadangi ta mūsų pasąmonė klaidi, verta pasitikrinti ar nėra kvėpavimo takų ligų, nes tokiu atveju tada čia psichologija galėtų būti ne prie ko.