Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo, primal mityba

QUOTE(jautiena @ 2015 05 26, 17:12)
aisku (.)(.) liks kaip spanieliaus ausys ir iki bambos, bet ne jais as pinigus uzdirbu, tai koks man susiktas skirtumas.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

kaip smagu buvo skaityt

sveikos

LumiLumi sveikinimai didziausi. maniske vidurinele irgi kruopelyte gime - o dabar 1.80+ be batu....
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2015 05 26, 07:04)
drinks_cheers.gif

Magnio pagerkit. Ir kuo daugiau  žalios spalvos daržovių.

aciu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2015 05 26, 11:44)
Sveikos, as trumpai prisiduodu. Sestadieni 22.31 pasauli isvydo musu mazoji Agota  wub.gif  3070 g svorio ir 50 cm ugio.

Kai ivaziuosiu i sioki toki ritma uzsuksiu dazniau  smile.gif  visoms linkejimai  mirksiukas.gif

NUOSTABIOS NAUJIENOS !!!! SVEIKINU !!!
Papildyta:
QUOTE(Adelina40 @ 2015 05 26, 15:21)
Labas merginos,
Ačiū visoms už pasiūlymus ir mintis  4u.gif  paskaičiusi nusprendžiau dar nesipulti prie pieno produktų, o sumažinti vaisių. Ir turiu nusipirkti būtinai knygą, nes jaučiu, kad man trūksta žinių.... ir trūksta receptų be pieno produktų  blush2.gif  kažkokia galva visai tuščia, nieko įdomesnio nesugalvoju. Dar įtariu, kad per mažai gal valgau, kai paskaitinėjau kiek jūs valgot. Nu pvz, pusryčiams vienas virtas kiaušinis, pomidoras, žalia arbata, priešpiečiai — bananas, kava,  pietūs — žuvis su troškintomis daržovėmis,  vaisius  iš pavakarių išbraukiu, vakarienei salotos su mėsyte arba lašiša.  Ar ne per mažai?  blush2.gif

Kokie cia priespieciai ,kokie dar ten pavakariai ? Tikslas pereiti i du valgymus - 1 pirmoje dienos puseje (nebevadinu jo pusryciais , nes kartais pirmas valgymas buna 12-13 val.) ir vakariene. Pereinamu laikotarpiu valgiau 3 k. bet tai truko apie savaite , labai greit dingo alkis ir noras uzkandziauti ( anksciau ir kas pusvalandi lesiodavau ).

1 valgymas daugiau angliu ir riebalu energijai ir zinoma baltymas
2 valgymas daugiau baltymo , kad ramesnis meigas butu

o del viduriavimo ardau staripsni senose temose apie granatu zieve , gal ji padetu .
http://www.homosanit...ta_zarnoku_beda

man tai cia kaip stebuklas atrodo blink.gif

ne veltuio senoveje granatas buvo labai vertinamas vaisius.

Papildyta:
siandien leksiu i Asorti . Drauge sake ,kad ten yra puikus , sunoke avokadai .
Atsakyti
LumiLumi, sveikinimai thumbup.gif Kokios naujienos thumbup.gif Laukiau aš irgi vis šitų žinių. Gražus vardas, pas mus jis irgi svarstomas buvo.
Kaip merginos greit visų vaikučiai auga, atrodo tik su pilvais vaikščiojom. Maniškei irgi jau trys su puse, kuo toliau, tu įdomesnė darosi smile.gif
Jautiena, smagiai surašei biggrin.gif Visada įdomu paskaityt tavo postus
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2015 05 26, 23:12)
zylute biggrin.gif o maniskis - pupukas, jau beveik 10men, kelis zingsniukus nueina savarakiskai, dar menesiukas ir lakstys.

Nu rimtai gera tavo kalbas skaityti. Tai užkabini!
Pupukas, jau visas Pupas tongue.gif Pažiūrėjau ir video kaip braškes su šilauogėm valgo. Nu graž-us reginys! Atsimenu rodei ir kaip kaulą graužia avies atrodo biggrin.gif thumbup.gif
Galvojau, gal net nusipirkti tą knygą. Bet super būtų ir daug greičiau jei man permesi pdf. Parašysiu adresą į PM 4u.gif Kol kas šiek tiek paskaitau forume, kurį įmetus buvai.

O kaip paduodavai bananą ar avokadą, kol mažius buvo? Pjaustei? Bananą tai įsikibti gali, bet kai susigrūdo vos ne visą vos nenualpau biggrin.gif
Ar kai pradėjai taip ir davei kaip rekomendujama - tris dienas vieną maistą, tris kitą. Aš kažkaip įsivaizduoju, kad BLW yra jog pats vaikas renkasi, tai gal reikia jam kelis dalykus pasiūlyti?
Nuo mėsos ir aš mielai būčiau pradėjusi, tik va laukiu kol kaimo žmonės atsiųs jos biggrin.gif
Ir dar man svarbiausias aišku lūžis būtų, pačiai pradėti sveiką maistą gaminti. Nes dabar irgi bananai ir vynuogės eina valgiui... blush2.gif

QUOTE(cushy @ 2015 05 27, 08:20)
Kaip merginos greit visų vaikučiai auga, atrodo tik su pilvais vaikščiojom. Maniškei irgi jau  trys su puse, kuo toliau, tu įdomesnė darosi  smile.gif

O kaip jums sekasi augti? Jetus, jau trys mėnesiai. Kaip greitai, tikrai. wub.gif
Atsakyti
LumiLumi, nuosirdziai sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Mu-stard , kazi ar galesiu kuom patart del primaitinimo. Pradejau nuo 6 men trintom darzovem, paskui kruopu kosiu daviau , be gltimo. Mesa - nuo 7 menesiu kazkur. Gal nuo kokiu 8 men gabaliukais duodu . Paziaukciojo pora kartu ir ismoko normaliai maista po burna varinet.O dabar kruopu kosiu nemegsta. Megsta grubia trintas darzoviu sriubas, zirnelius, avokadus, mesa tai mums is ranku atima net. Putpele per karta sudoroja ir dar praso. Nemegsta saldziai sad.gif . Is vaisiu tik apelsinas. Obuolius , bananus tik susmulkina ir isspjauna. As nulupu ir duodu cielus. Pieno produktus pradejau nuo 11 men , ir tik naturalu jogurta ir kefyra. Duodu retai bet nelabai ir megsta.
Siuo metu yra norejimo valgyt paciai su irankiais periodas.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2015 05 27, 09:11)

Mu-stard , kazi ar galesiu kuom patart del primaitinimo.

Patarei patarei! Bent jau ramiau man, kad irgi nuo daržovių pradedu. Bet ir vaisių. smile.gif Aš kaip kada: jei viena namie, duodu frontas. Jei yra vyras - gabalais. Tai tokia maišyta mityba. Tik atrodo pačiai valgyti jai labiau patinka.
O kaip tie nekelti grikiai? Jų maistingumas. Ir svarbiausia geležies kiekis - gal juos verta duoti kūdikiui?

Ai, o va jautiena rašė dėl makaronų. Tai man šokas buvo, kai daviau saviskei bandelę pauostyti. Šitaip nė vieno produkto dar nėra griebusi! O tai buvau tikra, kad leisiu vaikui rinktis ką valgyti. Galvojau savo švaria sąmone ir skonio receptoriais rinksis tik labai sveiką maistą! biggrin.gif Naivuolė, ar ne?

Atsakyti
Jautiena, ten tavo pupukas nuorodoj? Nuostabuolis smile.gif

QUOTE(MU-Stard @ 2015 05 27, 10:31)

O kaip jums sekasi augti? Jetus, jau trys mėnesiai. Kaip greitai, tikrai.  wub.gif

Ne vaikas, o aukso gabalas pas mus biggrin.gif Gera mergaitė wub.gif
Atsakyti
ka tik buvau RIMI , pirkau ta kokosu alieju su akcija .
labai nusivyliau . Atrodo toks pat aliejus amrita pavadinimas, koki pirkai Maximoj , bet skonis kazkoks , fui sad.gif
parasyta nerafinuotas , extra virgin su geltona etikete. Na bet skiriasi . yra ir kitas aliejus Rimi , tokiu pat uzrasu , tik etikete balta . Bet jam netaiko nuolaidos .

Idomu kas tam aliejui pridirbta . Tai, kad neskubekit pirkti - nebent kunui , plaukams.

ai dar juokingai parasyta - kad aliejus 100 proc, bet neriebus . smalsu , kas tada ten vietoj riebalu ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 05 27, 12:46)
labai nusivyliau . Atrodo toks pat aliejus amrita pavadinimas, koki pirkai Maximoj , bet skonis kazkoks , fui sad.gif
parasyta nerafinuotas , extra virgin su geltona etikete. Na bet skiriasi . yra ir kitas aliejus Rimi , tokiu pat uzrasu , tik etikete balta . Bet jam netaiko nuolaidos .

Idomu kas tam aliejui pridirbta . Tai, kad neskubekit pirkti - nebent kunui , plaukams.
ai dar juokingai parasyta - kad aliejus 100 proc, bet neriebus . smalsu , kas tada ten vietoj riebalu ?

4u.gif

Ir aš pirkau tą aliejų, ir jis man tokio pat skonio, kokį pirkau iš ekopirk.lt , kaip ir neblogas rodos. Hm, gal aš skanaus nevalgius g.gif
Matau, Jolitamaria, kad svoris jum pajudėjo dar -1 kg. Man svoris stovi. Kaip džiaugiausi kai per savaite 5 nuvažiavo. O dabar nieko. Kaip man jį išjudint? Nors po 1 kg į savaitę ax.gif
Aišku, nesuprantu kodėl , sustojo viduriai. Oi , sunkiai man su jais dabar.
Kitas klausimas - iškilo burnoje , ant liežuvio tokios skausmingos aftos , kad košmaras. Negaliu net maisto nuryti. Kame reikalas?

Ir prisidedu prie sveikinimų LumiLumi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2015 05 27, 11:23)

Ne vaikas, o aukso gabalas pas mus  biggrin.gif Gera mergaitė  wub.gif

Pas mus irgi! Nežinojau, kad būna tokių vaikų! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 05 27, 12:46)

Tai va būtent, kad įdomiai su tuo aliejumi. Stovi ne maisto skyriuje šis akcijinis ir rašo ant etiketės, kad skirtas kosmetikai. Aš pabijojau pirkti, pamaniau, kad bus su priedais. Taigi teko pirkti be akcijos. Ir knygą nusipirkau, eisiu skaityt rolleyes.gif O dėl mano dažnesių valgymų, tai nieko kol kas neišeina, vakar kirtau lašinius 22.00 nes supratau, kad neužmigsiu.Nors dieną prisikraudavau maisto pilną didžiulę lėkštę. Ir svoris tebekrenta. Man svorio mesti nereikia visai, jau ir taip visa kaip degtukas. Aš daugiau dėl sveikatos noriu keisti mitybą. Kažkaip su laiku viskas susidėlios.
Atsakyti
ka cia snekat, nebuna tokiu! maniskis - velnio nestas ir pamestas.
cushy - jo, ten mano Pupas video maivosi.

MU-Stard (nu kas per nikas biggrin.gif): pradzioj banana duodavau pusiau aplupta - skura apipjauni ir nulupi, kad galas banano kysotu:
user posted image

avokada knygelej taip pat rekomendavo duoti su oda rieke atpjauta, bet maniskis su dantim jau buvo 6men, tai jis vis atsikasdavo tos skuros, o ispjaut nemokejo. stresas ir man ir jam, kai reikedavo ja istraukinet is burnos (labai nekencia, kai lendu prie burnos, net dantu negaliu suskaiciuot). po keliu tokiu skuros incidentu, duodavau nulupta griezineli ir susitvarkydavo.
duodavau pora dalyku vienu metu, kad galetu pasirinkt. vienu metu buvo toks periodas, kai valge tik brokolius ir avokadus. i sauskelnes kraudavo zaliai biggrin.gif brokolio ziedynai visgi patogiausi suimt ir sukramtyt. virtos ar garintos morkos yra gan kietos, tai situ nerekomenduoju. geriau garintos saldzios bulves, bet maniskis niekada jom nesizavejo, dar moliugai, cukinija. as nesilaikiau jokios sistemos, kaip kad ivedinet nauja kas 3 dienas ar pan. as niekam nealergiska, valgiau viska kai nescia buvau ir dabar maitindama viska valgau (isskyrus aisku sudmaisti). vaikas kol kas niekam neparode jokios reakcijos, daviau ir migdolu sviesto palaizyt. pagrindine taisykle - viskas tas pats, ka ir mes valgom, tik be druskos. jau taip ipratau be druskos gamint, kad man jos net nereikia. o MB girdziu anadien skundziasi pupukui: "when you joined our dinner table food lost all its taste" lotuliukas.gif

taip, is pradziu plaukai piestu stojosi, kai jis prisigrusdavo i burna gabalu ir pradedavo ziaukciot. as stengiausi uzsiimt kita veikla virtuvej, vietoj to, kad sedet ir i ji ziuret, nes buciau neistverus neistraukinet maisto jam is burnos. svarbiausia, kai vaikas sedi staciai ar net kiek palinkes i prieki.
as esu airiu BLW facebook grupej jau gerus 6men, joje beveik 7000nariu, diskusijos verda visokiom temom, bet kad vaikas butu tikrai springes esu macius tik karta vienos mamos nusiskundima. ir tai buvo 1.5metu mergaite, paspringusi kriause, ji begiojo, zaide ir valge vienu metu, tevai jau buvo iskviete greitaja, bet sugebejo patys atpurtyt. pasiziurek video youtubej yra kaip elgtis uzpringus vaikui. as profilaktiskai vis perziuriu tuos filmukus.

BLW knygele padejau cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 27 gegužės 2015 - 17:50