Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

oho,kaip grazu wub.gif mano vanilla daug didesne,o jau tiek nenori zydet schmoll.gif mano moroznaja vysnia irgi su pumpuriukais,manau maniskes tik dabar prades krautis pumpurelius,o tu,vidam gali prie sienos kokia lentyna pasidaryt su lempa,bus ir patogu ir puosnu rolleyes.gif mano princeses visos po lempom,bent kol kas,nes greit ir ten neliks visoms vietos unsure.gif o palanges okupuotos strepsu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2015 11 11, 19:07)
o tu,vidam gali prie sienos kokia lentyna pasidaryt su lempa,bus ir patogu ir puosnu rolleyes.gif

Man gaila pinigų už elektrą. Ir taip žiemą daug išdeginu, nes nuo pietų reikia šviesą jungti. Kas žydės tas žydės, o kas miegos-lai miega irnesakyk.gif
Atsakyti
tai degs prie sanpauliju,ir nereikes papildomai apsviest kambari,o jom galingu lempu nereikia,pas mane yra dvi po 18w,kitos po 21w ax.gif
Atsakyti
Mano planuose pakol kas nėra dirbtinio apšvietimo: kiek žydi šiuo metu, tiek ir gerai mirksiukas.gif Juk žiemą džiugina kiekvienas žiedas. Tai nesusiję su papildomais pinigais. Greičiau su tuo, kad augalams reikalingos ne įprastinės lempos, o su specialiu spektru. O kiek tas spektras priimtinas mano akims? Gal tegul gėlės derinasi prie manęs, o ne aš prie jų g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2015 11 11, 08:56)
Rimmuse iš ko sprendžiat kad trūksta šviesos? Kad lapų kotukai trumpi ar kad žiedkočiai žemi ?

Trumpi lapkočiai ir žiedkočiai kaip tik rodo šviesos gausumą. Tiesiog Ancient Lace mažieji lapeliai beveik statmeni. Sanpaulijų lapai parodo kiek tinkamas apšvietimas savo pakrypimo kampu: jeigu šviesos per daug lapai leidžiasi žemyn, tarsi bado "apglėbti vazonėlį"; jeigu per mažai - kyla aukštyn, kaip rusai sako: "руки в верх"; idealia laikoma skrotelė, kurios lapai horizontalūs.
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 11, 18:40)

Labai gražu wub.gif Ypač sužavėjo Mарлезонский балет - tokie lengvai atrodantys žiedai thumbup.gif Puoliau ieškoti kieno ši veislė blush2.gif Pasirodo K. Morevo sėjinukas. Matyt vienas iš sėjinuko tėvelių mano mėgiamas Looking Glass ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 12 lapkričio 2015 - 01:40
Jau tokie gražūs visų žydėjimai wub.gif ,o tam laistytuvui labai neblogai tinka šiaudelis,galima 2 sukišt vieną į kitą,tada jie siekia iki pat butelio dugno ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tina79 @ 2015 11 12, 07:18)
o tam laistytuvui labai neblogai tinka šiaudelis,galima 2 sukišt vieną į kitą,tada jie siekia iki pat butelio dugno ax.gif

Gal ne visai. Pirmiausia širdelė yra gerokai tvirtesnė, todėl aš galiu nukreipti vandens srovę į labai tikslų tašką, kas labai aktualu laistant, pavyzdžiui, miniatiūras arba laistant iš toliau, kai gėlės sustatytos keliomis eilėmis. Be to man visiškai nereikia, kad ji siektų dugną, nes veikia ne kaip purkštuvas susisiekiančių indų principu, bet vanduo pilamas, o jo kiekis reguliuojamas spaudžiant buteliuko šonus. Širdelė dangtelyje įtvirtinta sandariai (įkaitinu ant dujinės vinį, ištirpdau skylę ir iškart kišu širdelę, todėl ištirpdyta plastmasė užpildo tarpus sandariai).
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2015 11 12, 03:37)

Trumpi lapkočiai ir žiedkočiai kaip tik rodo šviesos gausumą. Tiesiog Ancient Lace mažieji lapeliai beveik statmeni. Sanpaulijų lapai parodo kiek tinkamas apšvietimas savo pakrypimo kampu: jeigu šviesos per daug lapai leidžiasi žemyn, tarsi bado "apglėbti vazonėlį"; jeigu per mažai - kyla aukštyn, kaip rusai sako: "руки в верх"; idealia laikoma skrotelė, kurios lapai horizontalūs.
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 11, 18:40)

Labai gražu wub.gif Ypač sužavėjo Mарлезонский балет - tokie lengvai atrodantys žiedai thumbup.gif Puoliau ieškoti kieno ši veislė blush2.gif Pasirodo K. Morevo sėjinukas. Matyt vienas iš sėjinuko tėvelių mano mėgiamas Looking Glass

Pas mane dabar dauguma „rankas“ iškėlusios doh.gif ...nors yra ir tokių kur matyt mažesnis šviesos poreikis. Mарлезонский балет kaip tik viena iš tų - labai gražiai savarankiškai formuojasi, lapeliai labai simpatiški, visi auga horizontaliai, simetriškai. Kai įsigijau ją kartu su kitais vaikučiais pavasarį - tai paskaitinėjus radau atsiliepimų kaip apie gan kaprizingą veislę g.gif Tačiau pas mane matyt jai patiko mirksiukas.gif nes iš visų tos partijos panašaus amžiaus sanpaulijų vaikų pirmoji pražydo vanilla, nors dar tikrai nedidelė, o baletas užsiaugino labai gražų krūmelį ir taip pat pradžiugino žiedais, kol kitos visos dar net nemano krauti pumpurų, tik lapus kilnoja biggrin.gif
Baleto žiedai realiai kiek šviesesni, foto nelabai išeina tikrą spalvą išgauti, su dvigubais tokiais pakraštėliais wub.gif
user posted image
Tavo vyšnia, Rima, nepaprasta gražuolė - žiedai didžiuuuliai, žydi ilgai ilgai, nors tai vienoj tai kitoj pusėj lapelius irgi pakilnoja aukštyn tongue.gif

"Magaryčių" dovanotas Deivės lapelis jau užaugino porą vaikų, o vat Arcturus lapas tai man kelia nuostabą savo charakteriu blink.gif Įmerkiau į vandenį atsivežus iš Klaipėdos (pirmosios liepos dienos buvo!), po nepilno mėnesio išleido šaknis, įsodinau į žemę, ir taip jis ten tupi iki šiol, jau ketvirtą mėnesį mastau.gif jau ir lapo dalį nulaužiau, ir išėmus iš bendro šiltnamio įdėjau į atskirą šiltnamiuką, pastačiau kur šilčiau ir šviesiau - jokios reakcijos. Sėdi sau gražus žalias, ir užsispyręs kaip tikras ožys bebe.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 12, 12:29)
Tavo vyšnia, Rima, nepaprasta gražuolė - žiedai didžiuuuliai, žydi ilgai ilgai, nors tai vienoj tai kitoj pusėj lapelius irgi pakilnoja aukštyn  tongue.gif 

Arcturus lapas tai man kelia nuostabą savo charakteriu  blink.gif Įmerkiau į vandenį atsivežus iš Klaipėdos (pirmosios liepos dienos buvo!), po nepilno mėnesio išleido šaknis, įsodinau į žemę, ir taip jis ten tupi iki šiol, jau ketvirtą mėnesį  mastau.gif jau ir lapo dalį nulaužiau, ir išėmus iš bendro šiltnamio įdėjau į atskirą šiltnamiuką, pastačiau kur šilčiau ir šviesiau - jokios reakcijos. Sėdi sau gražus žalias, ir užsispyręs kaip tikras ožys  bebe.gif

Mėgstu K. Morevo veisles. Bent jau man jos auga ir žydi be didesnių problemų thumbup.gif

Arcturus lapą pabandyčiau pažiūrėti, gal per gyliai pasodintas g.gif Tokiu atveju kartais vaikiukai vystosi žemėse. Tiesiog pabandyčiau aplink dantų krapštuku žemes pakrapštyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 14 lapkričio 2015 - 15:16
user posted image,user posted image,user posted image
Atsakyti
Gražu wub.gif
Atsakyti
Tikrai gražu smile.gif kaip vasaros tęsinys... Ar Viktorijos puokštės čia reali spalva žiedų? Turiu vieną bevardę, labai jau panaši - lapai tai tiksliai tokie, o žiedeliai tai irgi būtų tokie, bet tamsesni šiek tiek g.gif
Atsakyti
Nauja mano "zabava" - sanpaulijų sėjinukai
user posted image
Tiesa, taip jie atrodė prieš porą savaičių. Dabar didieji jau šiek tiek ūgtelėjo, o mažieji beveik visi nusibaigė doh.gif
Atsakyti