Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 14, 11:37)
Žvengia, raitosi iš laimės kad seną, guminį maistą kelis kartus valgo, nu įdomiai čia  g.gif Čia iš pavydo taip puolat, ar kaip suprast  g.gif Neturit galimybės valgyt šviežio, tik pagaminto ekologiško maisto tai taip ir sakykit, ko čia žviegt kaip kumelėm reikia  g.gif Lygis tai žemiau 0...


aš nepuolu jūsų, bet ir negaliu pritarti šiuo klausimu - mes maistą šildom, vlgom ir antros, ir net trečios dienos maistą - tiesiog nematom tame nieko blogo ir neturim laiko tiek gaminti.

AIšku, ekologiško, savo užauginto maisto neturim, bet ir turėdami - vis tiek negamintume kasdien, nes neturėtume laiko, nes ir jis, deja, turi būti leidžiamas ekologiškai... smile.gif t. y. - mama irgi žmogus, tad teks makaronus pasišildyt ir tai yra geresnis variantas, negu puiki vakarienė ant stalo ir iš pykčio ir nuovargio alpstanti žmona ir mama.

Atsakyti
as siuo metu nedirbantis, bet tikrai gaminu dazniausiai porai dienu 4u.gif galeciau gaminti tik tam kartui, bet nors ir nedirbu, vistiek gyvenime yra svarbesniu dalyku nei istisai stovet prie puodu, niekada is seimos negirdejau bumbejimu del to 4u.gif

tikrai valio jei kazkam iseina gamint tik tam kartui, super,nors skamba kaip is fantastikos srities ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 09 14, 10:54)
Kad dirbanti moteris (nebent namuose dirba gal g.gif ) gali kasdien gaminti pietus? Kaip čia taip? Net jei kokiom pamainom dirbi, kaip taip sugebėti?

Aš turiu daugiau įdomių užsiėmimų, negu stovėt visą dieną prie puodų.


QUOTE(Leksa @ 2015 09 14, 11:18)
Tai man atrodo, jei jau moteris raso, kad kasdien vis sviezia maista gamina seimai triskart per diena, tai arba nedirba, arba meluoja, kas labiau itiketina.

skaičiau skaičiau tyliai, bet kažkaip.. panorau pasisakyt, nors jau labai tema nukrypo nuo išlaidų maistui... rolleyes.gif

ne vieoj vietoj vis paakcentuojama visą dieną prie puodų... tai ką tokio norit gamint, kad visą dieną prie puodų stovėt?? nebent po kelis patiekalus, desertus ir dar uogienes virt?
ir tas pasakymas 3 kartus per dieną šviežią tai turbūt ir truputį perdėtas, dažniausiai gaminama kartą dienoj kas karšto, o daugiau jau pagal galimybes.

ir, nesuprantu, kodėl taip sunku suprasti kad dirbantis žmogus dar po darbo gali turėt laiko pagamint g.gif nebent jūs daugiau nei po 12 valandų dirbat g.gif aš tai pvz tikrai laisvai galiu kasdien gamint (na teisingumo dėlei galiu pasakyt, kad gyvenam dviese, tai grįžus vaikais kol kas dar nereikia rūpintis ), bet ir tas nesutrukdytų net neabejoju.
kiek trunka normalios vakarienės paruošimas ? nu man tai mažiau nei valandą, labai retais atvejais valandą. nebent ką ypatingo gaminu, kur pvz. ant silpnos ugnies turi valandą troškintis ar kepti. o visa kita, mažiau nei valanda ir karšta vakarienė, tai man tos valandos negaila kažkaip ir grįžus 5 val ar anksčiau, pvz aš dar tikrai galiu gamint g.gif
kartais gaminu kasdien, kartais valgom sumuštinius/salotas/šildom kas liko, mes valgom šildytą maistą tai ne tame esmė. bet dažniau stengiuos gaminti mažiau, kad neliktų, nes kai gaminu 2 dienom, tai visada lieka ir dar biškutis, kur paskiau maistas išmetamas, o tai jau netaupu.
dažnai valgom visokius troškinukus su jautiena, supjaustyt jauiena smulkiai ir paepint su svogūnais pvz. ir morkom + padažiukas, tuo tarpu verda ryžiai ar kitos kruopos. max 40 min darbo
pakepint vištienos krūtnėlę ar dėt į orkaitę šalia pjaustytos bulvytės ar verda kokios kruopos, makaronai, max 30-40 min darbo. jau su kepimu.
noodlai su mėsyte ir daržovėm max pusvalandis su visais pjaustymais
faršo kukuliai su padažu kokiu ir daugiau valandos neužims.
bandau sugalvot ką gaminu kas ilgiau nei valanda g.gif , tai būtų balandėliai turbūt(darau retai), čenakai, guliašas (tą darau dažnai, bet ir tai į valandą su biškiu telpu) kas čia dar, kokia jei visą vištą kepu su bulvėm, tai su visais prieskonių paruošimais ir įtrinimais ir kepimu valanda bus su biškiu.
na ir t.t. galiu plėstis
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2015 09 14, 18:26)
ir tas pasakymas 3 kartus per dieną šviežią tai turbūt ir truputį perdėtas, dažniausiai gaminama kartą dienoj kas karšto, o daugiau jau pagal galimybes.

Na su vienu karstu, turint mazameciu vaiku, nelabai prasisuksi. Ir problema ne karsta vakariene padaryti, nes kad ir kose isvirti nera sunku. Sunku padaryti sviezius pietus dirbant tradcinemis darbo valandomis. Nu tarkim pietus 13h00-14h00, ofisas 20 min nuo namu. Nu ir kaip tuos sviezius pietus pa(si)daryti?
As ne tik sildau vakaryksti maista, bet ir verdu daugiau darzoviu sriubos, kad liktu ka uzsaldyti.
Kazkada teko dirbti darbe, kur pietu pertrauka trukdavo 30min, jokios pietavimui skirtos patalpos, tai maitindavomes naminiais sumustiniais, majonezinemis misrainemis, geriausiu atveju varske. Patikekit, 100x geriau mikrobangineje sildytas vakarykstis maistas...

Ir ne pasakymas, kad sildo/nesildo uzgauna... Keista, kai suauges zmogus "raugeja" viesoje erdveje. Gal tas maistas neskanus/nemielas, bet toks pasakymas gali ir labai uzgauti.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 09 14, 20:16)
Na su vienu karstu, turint mazameciu vaiku, nelabai prasisuksi. Ir problema ne karsta vakariene padaryti, nes kad ir kose isvirti nera sunku. Sunku padaryti sviezius pietus dirbant tradcinemis darbo valandomis. Nu tarkim pietus 13h00-14h00, ofisas 20 min nuo namu. Nu ir kaip tuos sviezius pietus pa(si)daryti?

Ir ne pasakymas, kad sildo/nesildo uzgauna... Keista, kai suauges zmogus "raugeja" viesoje erdveje. Gal tas maistas neskanus/nemielas, bet toks pasakymas gali ir labai uzgauti.

tai bet suprasčiau tos, kas dirba ir turi mažamečius vaikus,tai vaikai arba darželyje arba su aukle?na ar mkloj, nes jei namie tai kas juos prižiūri? ta prasme, kad realiai gaminimas gaunas vienas, vakare. na ryte košė sakykim, ar blyneliai kokie. varškė ar dar kas ant greito.
o jei vaikai darželyje ar mokymo įsitaigoj, tai jiems gaminti nereikia pietų. ar kažko nesuprantu. nes jei nedirbi tai tada jau su vaikais namie būni. g.gif

ten kuri parašė, kad vimdo, tai ten žinoma, kad netaktiškai..
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2015 09 14, 18:26)


ir, nesuprantu, kodėl taip sunku suprasti kad dirbantis žmogus dar po darbo gali turėt laiko pagamint  g.gif

niekas cia nesistebejo apie maisto gaminima PO DARBO. Cia viena veikeja rase, kad visad seimai gamina tik sviezia maista, todel kitos stebisi, kaip imanoma per pietu pertrauka grizus kasdien sviezius pietus pagamint. PIETUS, ne vakariene ar pusrycius. Nebent kokios netradicines darbo/pietu valandos ir pietu pertrauka kokias 2 val. trunka g.gif

QUOTE(Pireja @ 2015 09 14, 20:16)
Sunku padaryti sviezius pietus dirbant tradcinemis darbo valandomis. Nu tarkim pietus 13h00-14h00, ofisas 20 min nuo namu. Nu ir kaip tuos sviezius pietus pa(si)daryti?


va va drinks_cheers.gif as dirbau mazdaugf 15 min. pestute iki namu. Neueit ir grizt 30 min., tai tik 30 min. likdavo gaminimui, + pietavimui ir indu isplovimui. Tai ka jau tiek prigamint galima, kad visad sviezia butu????
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2015 09 14, 20:22)
o jei vaikai darželyje ar mokymo įsitaigoj, tai jiems gaminti nereikia pietų. ar kažko nesuprantu. nes jei nedirbi tai tada jau su vaikais namie būni.  g.gif

Tai ir savaitgaliais reikia vaikus maitinti biggrin.gif O darbo dienomis suagusiems per pietus ka valgyti? Netikiu, kad majonezine balta misraine yra geriau uz sildytus makaronus. As is viso majonezinemis misrainemis "netikiu". Visuomet nesuosi pietu ar vakarienes likucius, siltas maistas man butinas.

Siaip mano vyresnysis dienos metu daznai namie pietauja. Tai vakaryksciai pietus labai tokiu atveju gelbsti. Aisku, galima butu paliepti ir paciam tuos pietus pasigaminti, bet meniu butu: koldunai, bulves fri, picos ir co. O siandiena, pvz, valge: vakarykstes bulves pasildytas su troskintais kopustais ir morkomis bei virtas sviezios mesos desras. Tai man jau geriau antras variantas. Juolab kad si vakara valgyti visai negali. Parbegt pagamint sviezius pietus neturiu galimybes (o ir noro, pietu pertrauka ne tam skirta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 14 rugsėjo 2015 - 21:31
QUOTE(Leksa @ 2015 09 14, 20:25)
niekas cia nesistebejo apie maisto gaminima PO DARBO. Cia viena veikeja rase, kad visad seimai gamina tik sviezia maista, todel kitos stebisi, kaip imanoma per pietu pertrauka grizus kasdien sviezius pietus pagamint. PIETUS, ne vakariene ar pusrycius. Nebent kokios netradicines darbo/pietu valandos ir pietu pertrauka kokias 2 val. trunka  g.gif

tada ne taip paskaičiau, nes aš tai manau kad turėjo omeny gaminant vakarienę dar pasiruošia ir kitai dienai, būtent vakarienei.
aš kadangi lt nevadinu tai pas mane būna pusryčiai-tada lunch ir tada dinner. tai kaip ir priešpiečiai gaunas, bet juos valgau darbe. o tai ,ką gaminu namie tai jau vakare...


QUOTE(Pireja @ 2015 09 14, 21:30)
Tai ir savaitgaliais reikia vaikus maitinti  biggrin.gif O darbo dienomis suagusiems per pietus ka valgyti? Netikiu, kad majonezine balta misraine yra geriau uz sildytus makaronus. As is viso majonezinemis misrainemis "netikiu". Visuomet nesuosi pietu ar vakarienes likucius, siltas maistas man butinas.

bet savaitgaliais ir tėvai namie smile.gif dažniausiai.
bet čia jau sutinku, kad žinoma šildytas pačios paruoštas maistas yra geriau, nei pirktinės salotos ar dar kas nežinau.
nors dabar mano darbas labai pagerina gaminimo situacija, yra valgykla ir šiltas maistas jei noriu, tai namie galiu ir negamint, ir kainos darbuotojams labai žemos, už 3 eur gali antrą ir sriubą ar salotas. tai neapsimoka nė gamint. bet gaminu, įprotis... negaliu vakare sumuštinių kasdien valgyt..

ir šiaip aš čia nei vienos nei kitos neginu ar neteisiu, pati ir gaminu taip ir valgau, tik kažkaip kitaip paskaičiau reiškias doh.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2015 09 14, 21:44)
nors dabar mano darbas labai pagerina gaminimo situacija, yra valgykla ir šiltas maistas jei noriu, tai namie galiu ir negamint, ir kainos darbuotojams labai žemos, už 3 eur gali antrą ir sriubą ar salotas. tai neapsimoka nė gamint. bet gaminu, įprotis... negaliu vakare sumuštinių kasdien valgyt..

Jei galima pavalgyti uz 3€, tai tikrai neapsimoka is namu nestis. Man daznai tenka tokiose "valgyklose" valgyti, kai dirbu pas klientus (dazniausiai sostineje). Tikrai geras dalykas - ir nebrangu, ir pasirinkimas yra. Noreciau tureti tokia galimybe.
Atsakyti
be galo megstu gaminti.... dirbu namie... turiu du mokyklinio amziaus vaikus.... gaminu mazdaug taip: sriuba viena, sriuba kita, vienas karshtas, antras karshtas, salotos, mishraines, salsos keliu rushiu .... visad prikepta cheesecake'u, ar tinginys padarytas ir t.t. bet tai atstovi diena prie puodu ir ramu savaitei.... kas nenori to, pasishildo kita ir tiek.... pas mus visas veiksmas prasideda po darbu... musu sportai, vaiku treniruotes ir t.t. tai kai ishvaziuojam 5pm, parsirandam tik 8pm.... nematau visishkai nieko blogo, kad pasishildomas naminis maistas, vis geriau nei kokiam Makdake pusfabrikaciu shiltu prisivalgyt.... 4u.gif cia ik mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
Mes kasdien gaminam šviežius pusryčius ir šviežią vakarienę. Ta pati taisyklė, kaip pas Grange, maisto gamyba neužtrunka ilgiau nei valandą, na pusantros. O, jei kepi ką nors orkaitėje, tai išvis rankos laisvos. Šiais laikais, kai pilna visokių kombainų, viską sumalo, supjausto, indaplovės plauna, tai nėra sudėtinga. Jeigu maisto lieka kitai dienai, vadinasi pagaminau per daug. Jei aš nesuvalgysiu, pas mus sunkiai kas jį suvalgys kitą dieną, taigi keliauja į šiukšlinę. Geriau mažiau pagaminti.
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2015 09 15, 06:00)
be galo megstu gaminti.... dirbu namie... turiu du mokyklinio amziaus vaikus.... gaminu mazdaug taip: sriuba viena, sriuba kita, vienas karshtas, antras karshtas, salotos, mishraines, salsos keliu rushiu .... visad prikepta cheesecake'u, ar tinginys padarytas ir t.t. bet tai atstovi diena prie puodu ir ramu savaitei.... kas nenori to, pasishildo kita ir tiek.... pas mus visas veiksmas prasideda po darbu... musu sportai, vaiku treniruotes ir t.t. tai kai ishvaziuojam 5pm, parsirandam tik 8pm.... nematau visishkai nieko blogo, kad pasishildomas naminis maistas, vis geriau nei kokiam Makdake pusfabrikaciu shiltu prisivalgyt....  4u.gif  cia ik mano nuomone  4u.gif

Ir savaite laiko valgot ta maista? 5d senumo kotletus pvz g.gif ar ka tada reikia "atstoviu visa diena prie puodu ir ramu"?
Atsakyti