QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 20:45)
beabejo,kad galima atideti,bet jeigu reiktu kasdien slaugyti

naktimis nemiegoti....suprantu viska,bet pvz.....mano anyta savo mama slauge....pora metu,nuo lovos nepasikeldavo...naktimis,kas pora val keldavosi perversti,dienomis,sutartomis valandomis reikedavo maitinti,pakeisti pampersa,sugirdyti vaistus,vitaminus ir t.t...nedirbo.....nes kitaip nebutu nieko suderinus.....metus laiko net i parduotuve ne kasdien eidavo,karta i savaite,pati vezdavau maisto,reikalingu daiktu,nes budavo nesaugu palikti serganti ligoni.
Tai jei turi savo vaiku,darbas,beabejo ir namu nesinori apleisti...vaikams pamokas patikrinti....argi ne begales neatideliotinu darbu

tik spek suktis...aisku buna visokiu ligoniu lengvesniu,sunkesniu...bet susidariau nuomone,kad kartais geriau speciali profesionali pagalba,slaugymas.Aisku niekas nenori tevu atiduoti...as irgi nenoreciau,bet jei nebesuspeciau viska

kas tada
Na, nežinau, kaip ten iš tiesų buvo su Jūsų anyta, bet ir pamaitinti, ir pampersą pakeisti tikrai nereikia
tiksliomis valandomis.

Tikrai galima tą padaryti pusvalandį ir net valandą į vieną ar kitą pusę. O jeigu žmogus nedirbo, tai jis kad ir keldavosi naktį, tai pamiegoti galėdavo ir dieną. Juk ligonis kažkada miega.
Aš išmokau puikiai prisitaikyti prie savo neramaus ligonio priežiūros, ir pasnausti, kai trūkdavo miego, kitu laiku, kai ligonis irgi ilsisi. Manau, kad viskas yra įmanoma, jei tik žmogus pats neužsiima savigaila, ir ieško išeities. Į parduotuvę tikrai nereikia lakstyti kas dieną. Juk pati matote, kad atsiranda kažkas, kas nors šiek tiek padeda, ir to užtenka.
Beje, kai išmokau įsiklausyti į savo ligonio poreikius, mano ligonis
nurimo. Jokie slaugos namai į ligonį tiek neįsiklausys, kaip namiškiai. Svarbiausia, kad žmogus nusistatytų sau prioritetus, ir atliktų tik
tikrai būtinus ne su ligoniu susijusius darbus. Dažnai mes prisigalvojame ,,darbų''.
Su ligoniu tikrai būna sunkių periodų. Bet labiausia žmogį graužia savigaila, o ne artimojo bėdos.