Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių slaugosnamai. Už ar prieš?

QUOTE(KibirVibir @ 2009 04 20, 18:12)
onkologijos klinika nera slaugos namai. Mirties ir bejegiskumo joje daugiau - nepriklausomai nuo pacientu amziaus  smile.gif

bejėgiškumo onkologijos klinikoj g.gif net nejuokaukit taip. Ten daug daugiau yra stiprybės ir susitelkimo nei kur kitur,ir tai priklauso nuo amžiaus.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 04 19, 19:04)
Buvau Vokietijoj milžiniškuose senelių namuose, kvapas specifinis, daugybė senukų zombių veidais, jiems rengiami koncertai, jie puošiasi, bet ta atmosfera nenatūrali (taip, kaip ir vaikų namuose).

Kai bute gyvena labai senas žmogus- specifinio kvapo taip patneišvengsi. O jie patys to kvapo nejaučia. Blogiau, kai šeimynykščiai prieš atvykstant svečiams, pradeda dezodoruoti visus pakampius, o tas senelis supranta, kas ir kaip doh.gif Ir jam būna gėda, o padaryti juk nieko negali...
Turiu pažįstamą slaugos namų direktorių, gražioj vietoj tie namai, kaži kokia pensija turi būti, kad visą kambariuką sau išsipirkti iki gyvos galvos , a? g.gif Labai jau norėčiau su visu komfortu,jei išeitų.. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2009 04 20, 18:15)
drinks_cheers.gif susitiksim

"SUPERBOBUTĖS" forume nardysim su nešiojamais kompais lovose biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -- Meeresfrau --: 20 balandžio 2009 - 17:21
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 20, 15:59)
tevai turetu priziureti ir mokyti anukus, o vaikai padeti tevams... o ne begti vieni nuo kitu. taip jau yra, kad zmones gimsta-mirsta nenutrukstamu srautu, kad gyvenime galetu pasimokyti ne tik is savo, bet ir is kitu patirties... gyvenimas be saknu - nepilnavertis gyvenimas.

tėvai, t.y seneliai neturi prižiūrėti anūkų. Jie juos gali mylėti, žaisti, gėrėtis jais ir mėgautis meile vaikui už kurios nestovi dižiulė atsakomybė. Žmonės gista ir miršta, bet tikrai ne tam, kad kažkas iš jų gyvenimo patirties mokytųsi, tai žmonės gyvendami visą tą laiką mokosi ir mokosi patys iš savęs, kiekvienas atranda ir suranda tik patį save ir nieko daugiau.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 20, 15:05)
Bet norejau parasyti,kad anyta niekada nesiskusdavo schmoll.gif jokiu savigrauzu,tiesiog begalinis atsidavimas..geriau sau kasni skanesni nepasiliks bet atiduos slauganciajam,vitaminu pripirkdavo,nuolat priziuredavo,visada viskas laiku budavo suteikta,padaryta 4u.gif

Juk apie tai ir šnekame. 4u.gif Matyt, jai nebuvo taip sunku.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2009 04 20, 16:52)
Juk apie tai ir šnekame.  4u.gif Matyt, jai nebuvo taip sunku.

buvo sunku,tiesiogiai nesakydavo,bet suprasdavau,matydavau,jausdavau,anyta nepratusi skustis...tiesa,kai viskas pasibaige unsure.gif atsikvepe....nors ir buvo liudna,bet jau galedavo nors i parduotuve laisvai iseiti,nezvilgciojant nuolat i laikrodi..galejo galu gale anuke jos namuose aplankyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 04 20, 18:24)
tėvai, t.y seneliai neturi prižiūrėti anūkų. Jie juos gali mylėti, žaisti, gėrėtis jais ir mėgautis meile vaikui už kurios nestovi dižiulė atsakomybė. Žmonės gista ir miršta, bet tikrai ne tam, kad kažkas iš jų gyvenimo patirties mokytųsi, tai žmonės gyvendami visą tą laiką mokosi ir mokosi patys iš savęs, kiekvienas atranda ir suranda tik patį save ir nieko daugiau.

o kaip jie gali myleti, geretis, zaisti ir pan. jei anukai darzeliuose, o seneliai seneliu namuose? g.gif
seneliai anukus supranta geriausiai... neturi priziureti turi ... rusiskai нянчиться smile.gif lietuviu k. tinkamesnio zodzio neradau...
mokytis tik is savo patirties yra sunkesnis ir kvailesnis pasirinkimas, protingi mokosi is svetimu klaidu. Net neabejoju, kad ir jus taip darote...net ir is to pvz. su pagyvenusiais zmonemis, kurie sokdina savo artimuosius...jus tikrai taip nedarysite, nes matote kaip tai atrodo istikruju... todel taip ir snekate smile.gif tik nereikia pulti i kita krastutinuma ir dar gyvai ir sveikai paciai vaziuoti ar is anksto parupinti sau vietele seneliu prieglaudoje. Jus ir be viso to taip nedarysite...jus jau ismokote.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 20, 19:38)
o.. neturi priziureti turi ... rusiskai нянчиться  smile.gif lietuviu k. tinkamesnio zodzio neradau...
mokytis tik is savo patirties yra sunkesnis ir kvailesnis pasirinkimas, protingi

net jei ir nenori, vistiek- TURI? g.gif
mano mama tai neturėjo...ir neisniančino su anūkais..
Aš tai jau tikrai nieko neturėsiu... ir greičiausiai irgi nesiniančinsiu.. schmoll.gif
jau geriau man į senelių namus..kad ir man nesiniančinti ir su manimi nesiniančintų.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 20, 19:38)
o kaip jie gali myleti, geretis, zaisti ir pan. jei anukai darzeliuose, o seneliai seneliu namuose?  g.gif
seneliai anukus supranta geriausiai... neturi priziureti turi ... rusiskai нянчиться  smile.gif lietuviu k. tinkamesnio zodzio neradau...
mokytis tik is savo patirties yra sunkesnis ir kvailesnis pasirinkimas, protingi mokosi is svetimu klaidu. Net neabejoju, kad ir jus taip darote...net ir is to pvz. su pagyvenusiais zmonemis, kurie sokdina savo artimuosius...jus tikrai taip nedarysite, nes matote kaip tai atrodo istikruju... todel taip ir snekate  smile.gif  tik nereikia pulti i kita krastutinuma ir dar gyvai ir sveikai paciai vaziuoti ar is anksto parupinti sau vietele seneliu prieglaudoje. Jus ir be viso to taip nedarysite...jus jau ismokote.

tam kad būtų galima gėrėtis, mėautis, net anūkų kompanija neturi būti nei dažna. Aštik iš savo klaidų mokausi, iš svetimų net nežinau kaip pasimokyt, nes savo klaidas aš darau pati,mano klaidos yra manos, kitų yra kitų. aš nežinau, ar aš pagyvenusius žmones matau, kokiek jie iš tikrųjų, nes neturiu galių matyti vieninteles ir neginčijamas tiesas. aš kalbu, ne kad kažkas klysta, o apie tai kas man nepriimtina, aš nežinau klysta žmonės vienaip ar kitaip besielgdami ar ne, jiems ir tik jiems tai žinoti, savas kaidas ir klystkelius. Senelių prieglauda pasirūpinsiu iš anksto, ir pati- pati pasižiūrėsiu kur man labiau patinka ir kaip tai atitinka mano finansines galimybes.
Atsakyti
as tai esu uz tai kad tevai butu namie su artimais zmonemis ,man net minciu nebuvo atiduoti mama, bet as turejau tam salygas ,o kas ju neturi deja skaudu ....
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 04 20, 20:02)
tam kad būtų galima gėrėtis, mėautis, net anūkų kompanija neturi būti nei dažna. Aštik iš savo klaidų mokausi, iš svetimų net nežinau kaip pasimokyt, nes savo klaidas aš darau pati,mano klaidos yra manos, kitų yra kitų. aš nežinau, ar aš pagyvenusius žmones matau, kokiek jie iš tikrųjų, nes neturiu galių matyti vieninteles ir neginčijamas tiesas. aš kalbu, ne kad kažkas klysta, o apie tai kas man nepriimtina, aš nežinau klysta žmonės vienaip ar kitaip besielgdami ar ne, jiems ir tik jiems tai žinoti, savas kaidas ir klystkelius. Senelių prieglauda pasirūpinsiu iš anksto, ir pati- pati pasižiūrėsiu kur man labiau patinka ir kaip tai atitinka mano finansines galimybes.

jusu kitokia patirtis...bet kaip anukams reikalingi seneliai, taip ir seneliams reikalingi anukai... kad pamatyti savo gyvenimo vaisius, nes anukai ir parodo ju gyvenimo tiesa..kad nereiketu ieskoti kitu kaltu ..o jus norite atimti is seneliu tokia svarbia pamoka? palengvinti jiems gyvenima, kad jie net senatveje pries mirti nieko nesuprastu ir nepasimokytu ka gi dare ne taip?
Zmones vis labiau nesupranta kas is tiesu yra gerai ir kas yra blogai g.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 20, 20:17)
jusu kitokia patirtis...bet kaip anukams reikalingi seneliai, taip ir seneliams reikalingi anukai... kad pamatyti savo gyvenimo vaisius, nes anukai ir parodo ju gyvenimo tiesa..kad nereiketu ieskoti kitu kaltu ..o jus norite atimti is seneliu tokia svarbia pamoka? palengvinti jiems gyvenima, kad jie net senatveje pries mirti nieko nesuprastu ir nepasimokytu ka gi dare ne taip?
Zmones vis labiau nesupranta kas is tiesu yra gerai ir kas yra blogai  g.gif

nesuprantu kol kas , kas trukdytų seneliams lankyti anūkus ir anūkams senelius kurjis ebūtų senelių namuose ar gretimoj gatvėj. Gyvent dėl to su jais nebūtina.
Atsakyti
QUOTE(tinneorama @ 2009 04 20, 19:15)
as tai esu uz tai kad tevai butu namie su artimais zmonemis ,man net minciu nebuvo atiduoti mama, bet as turejau tam salygas ,o kas ju neturi deja skaudu ....

Daug žmonių turi sąlygas, bet tėvų nenori žiūrėti. Net padėti savo artimam prižiūrėti. Tik padėti. verysad.gif
Žinau atvejį, kai septynis vaikus turinti moteris trejus paskutiniuosius gyvenimo metus praleido slaugos namuose, ir nė vieno vaiko namuose jai neatsirado vietos. O tarp tų vaikų buvo ir gydytojų! blink.gif Ta močiutė buvo tyli. Tik tiesdavo ranką kiekvienam atėjusiam, norėdama savojoje palaikyti...
Labai retai būna, kad žmonės tikrai neturi sąlygų (apie jas rašiau jau anksčiau šioje temoje), ir tai dažniausiai laikinai.
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 20, 18:01)
buvo sunku,tiesiogiai nesakydavo,bet suprasdavau,matydavau,jausdavau,anyta nepratusi skustis...tiesa,kai viskas pasibaige unsure.gif atsikvepe....nors ir buvo liudna,bet jau galedavo nors i parduotuve laisvai iseiti,nezvilgciojant nuolat i laikrodi..galejo galu gale anuke jos namuose aplankyti mirksiukas.gif

Tai natūralu. Ir kiekviena mama lengviau atsikvepia, kai užaugina vaikus. 4u.gif O iki tol būna ir neperskaitytų knygų, ir neaplankytų draugių... O pabandykit jūs tai mamai pasakyti, kad vaikus galima atiduoti į ,,valdišką įstaigą'' arba apskritai... negimdyti... g.gif

Tiesiog yra savi gyvenimo tarpsniai - vaikystė ir senatvė. Ir joms abiem turi būti pakankamai vietos šeimos gyvenime.
Atsakyti