QUOTE(Una Li @ 2009 04 21, 11:34)
Manai kažkas toje srityje labai pasikeitė į gerąją pusę? Šiaip negaliu plačiai šia tema diskutuot, nes patirtį turiu labai ribotą, o teorinių galimybių aptarinėt neverta.
Neįgalumas būna labai skirtingas tiek vaikų tiek senelių. Kaip suprantu, tu už tai, kad žmonėmis su visiška negalia privalo rūpintis valstybė (o gal netgi pritaikyti jiems eutanaziją), nes jie yra našta savo šeimoms. Aš lieku prie nuomonės, kad savo artimaisiais kiek gali ir pajėgia turi rūpintis šeima, nes taip yra žmoniška, šito norime tikėtis ir sau įvykus nelaimei, kad liksime mylimi ir svarbūs savo artimiesiems. O kad netaptume nepakeliama našta, jau dabar derėtų pasirūpinti savo charakteriu, nes didžiausia problema dažniausiai ne fizinis neįgalumas, o charakterio sunkumas...
Neįgalumas būna labai skirtingas tiek vaikų tiek senelių. Kaip suprantu, tu už tai, kad žmonėmis su visiška negalia privalo rūpintis valstybė (o gal netgi pritaikyti jiems eutanaziją), nes jie yra našta savo šeimoms. Aš lieku prie nuomonės, kad savo artimaisiais kiek gali ir pajėgia turi rūpintis šeima, nes taip yra žmoniška, šito norime tikėtis ir sau įvykus nelaimei, kad liksime mylimi ir svarbūs savo artimiesiems. O kad netaptume nepakeliama našta, jau dabar derėtų pasirūpinti savo charakteriu, nes didžiausia problema dažniausiai ne fizinis neįgalumas, o charakterio sunkumas...
kažkiek pasikeitė, niekas vietoj nestovi. Taip, aš už tai, kad valstybė žmonėms su visiška negalia sudarytų tokias sąlygas, jog jais artimieji galėtų rūpintis specialiose įstaigose. Kad visiškai neįgalus ligonis būtų medikų priežiūroje, o artimasis su juo galėtų praleisti laiko tiek, kiek gali ir pats to nori, t.y sudarytos sąlygos nakvoti, pasiimti ligonį su savim be rizikos prarasti vietą, ir palikti jį ten. Taip pat aš noriu, kad visiškai neįgalaus, nepagydomai sergančio žmogaus valia būtų gerbiama,ir jam išreiškus tokį pageidavimą jam būtų pritaikyta eutanazija.
Dėl charakterio , Una Li, tai mes juo galim rūpintis ar nesirūpinti tai dar labai daug kas įtakos ir visų pirma ligų pobūdis kuriomis mes susirgsime, ar mirsim staiga. Taip pat mūsų charakterio ypatumus įtakos ir dar daugybė fiziologinių pokyčių mūsų organizmuose. Taigi tuo užsiimti yra beprasmiškas darbas, geriau užsiimkim kuo nors labiau naudingu- pvz. džaiugimės gyvenimu, džiuginkim kitus, padarykim savo artimiesiems ką nors gera ir t.t.