Gal tai jusu, SIMENSE, mama yra jautri, ir jai labiausiai reikia seimos, jusu konkreciai palaikymo, kuri gal blogai jauciasi svetimu draugijoje, bet zmones tikrai skirtingi ir norai ju skirtingi.
Nezinau, senele po kiekvieno apsilankymo ligonineje papildo savo draugiu rata. Skambinasi veliau, susitinka, net su vaikais vazineja vieni pas kitus, dalinasi naujais liaudiskais gydymosi receptais
, kritikuoja arba zavisi gydytojais
, rekomeduoja gydymo istaigas ir vaistus, dalinasi ir keiciasi, verkiasi kai sunku, beje dazniau nei vaikams ar anukams, nes tas kuriam skauda supras labiau, nei sveikas, dirbantis, visa laika uzimtas. Jau su kai kuriais bendraujame seimomis, net i ligonine planuoja kartu gultis. Tikrai kartais buna nuostabiu seneliu, su kuriais ne tik kad malonu bet ir idomu pabendrauti, kurie visai neverkia del likimo ar ligu o su sypsena prisimena visa gyvenima ir jie tikrai turi apie ka pasneketi ir pabendrauti tarpusavyje.
Gal tai jusu, SIMENSE, mama yra jautri, ir jai labiausiai reikia seimos, jusu konkreciai palaikymo, kuri gal blogai jauciasi svetimu draugijoje, bet zmones tikrai skirtingi ir norai ju skirtingi.
QUOTE(Shania @ 2009 04 24, 14:21)
Nezinau, senele po kiekvieno apsilankymo ligonineje papildo savo draugiu rata. Skambinasi veliau, susitinka, net su vaikais vazineja vieni pas kitus, dalinasi naujais liaudiskais gydymosi receptais
, kritikuoja arba zavisi gydytojais
, rekomeduoja gydymo istaigas ir vaistus, dalinasi ir keiciasi, verkiasi kai sunku, beje dazniau nei vaikams ar anukams, nes tas kuriam skauda supras labiau, nei sveikas, dirbantis, visa laika uzimtas. Jau su kai kuriais bendraujame seimomis, net i ligonine planuoja kartu gultis. Tikrai kartais buna nuostabiu seneliu, su kuriais ne tik kad malonu bet ir idomu pabendrauti, kurie visai neverkia del likimo ar ligu o su sypsena prisimena visa gyvenima ir jie tikrai turi apie ka pasneketi ir pabendrauti tarpusavyje.
visiems labiausiai reikia seimos..didziaja laiko dali praleisti seimoje, o ne atvirksciai
QUOTE(Simense @ 2009 04 24, 01:08)
Koks jau ten linksmumas su nuolatos dejuojančiais, dėl ligos nekontroliuojamo elgesio bendraamžiais ir nuolatos užimtomis būriu kitų ligotų senukų slaugėmis.
jūs tai žinote gerai, ar ne?
Papildyta:
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 24, 15:06)
visiems labiausiai reikia seimos..didziaja laiko dali praleisti seimoje, o ne atvirksciai
jei jau kiti ja geriau supranta, tai nemazai pasako apie situacija...
ir ką pasako? Kad šeimos nariai sveiki, kad tarp jų nėra medikų? Ką dar? Kad močiutė gyva, veili, sukasi kaip vijurkas nepaisant visų savo ligų, kad nepaisant savoanžiaus moka užmegsti pažntis, visa giminę palaiko , smaratis galima sakyt. Šaunuolė močiutė. O ką tie artimieji gali suprasti, žinai pvz. aš irgi daug ką galiu suprasti tik todėl kad medikas- bet net i būdama medikė negaliu iki galo suprasti kaip skauda, iki kiek tas skausmas gilus, kiek ir kokių arbatėlių galima išgerti, nuo kokios padėties kam ir ką skauda mažiau ir t.t. aš tam neturiu patirties, tokią patirtį turi tik sirgęs ar sergantis ta liga, su juo žinoma daugiausia ir gali pasikalbėti ir būti suprastas. Kas čia nuostabaus. Kai , gluosni, priskuri tokių teorijų kokių esi pati prisifantaavus, berods būna sunkiausia suprast pačius elementariausius dalykus.
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 24, 14:06)
jei jau kiti ja geriau supranta, tai nemazai pasako apie situacija...
Ir ka gi jums tokio ji pasako? Kad senele turi draugiu, su kuriomis mielai plepa? Matyt ne.
Kodel paprastame pasakyme bandoma izvelgti kazka neigiamo? Niekas ir nesako, kad seima nera svarbi. Be to matau, kad mano posta skaitete neatidziai, praleisdama tas vietas, kur sakiau, kad bendraujame seimomis. Manyciau, kaip tik tai pasako daug ka. Man smagu, kad senele turi draugiu, nes pvz. kai kuriu dalyku as irgi mieliau paklausiu ir paplepesiu su savo draugemis, negu tarkime su mama
Jei ne kiekvienas masto taip, kaip jus, dar nereikia jo postuose ieskoti prie ko prisikabinti, kad tik "nustatyti diagnoze"
QUOTE(alfija @ 2009 04 24, 15:18)
ir ką pasako? Kad šeimos nariai sveiki, kad tarp jų nėra medikų? Ką dar? Kad močiutė gyva, veili, sukasi kaip vijurkas nepaisant visų savo ligų, kad nepaisant savoanžiaus moka užmegsti pažntis, visa giminę palaiko , smaratis galima sakyt. Šaunuolė močiutė. O ką tie artimieji gali suprasti...
Kai , gluosni, priskuri tokių teorijų kokių esi pati prisifantaavus, berods būna sunkiausia suprast pačius elementariausius dalykus.
Kai , gluosni, priskuri tokių teorijų kokių esi pati prisifantaavus, berods būna sunkiausia suprast pačius elementariausius dalykus.
kiekviena liga, problema duodami tam, kad kazka suprastume...
man daug ka pasako.
QUOTE(Shania @ 2009 04 24, 15:44)
Ir ka gi jums tokio ji pasako? Kad senele turi draugiu, su kuriomis mielai plepa? Matyt ne.
Kodel paprastame pasakyme bandoma izvelgti kazka neigiamo? Niekas ir nesako, kad seima nera svarbi. Be to matau, kad mano posta skaitete neatidziai, praleisdama tas vietas, kur sakiau, kad bendraujame seimomis. Manyciau, kaip tik tai pasako daug ka. Man smagu, kad senele turi draugiu, nes pvz. kai kuriu dalyku as irgi mieliau paklausiu ir paplepesiu su savo draugemis, negu tarkime su mama
. Ir tai visai nereiskia,kad musu santykiai su mama blogi, jie netgi labai geri, taip pat, kaip ir mano santykiai su senele. Ir kartais tik man pasako, kaip ji noretu i savo namus, kur pati seimininkautu ir ne todel, kad jai bloga pas mus, ar kad su ja blogai elgiamasi, o tik todel kad ji: nori namo. Mamai ji to sakyti nenori, nes nenori jos izeisti, nuliudinti, nenori, kad ji galvotu, kad kazka dare ne taip, kodel gi senele butinai nori i savo namus. Ir as ja visiskai suprantu, nes ir pati noreciau to paties.
Jei ne kiekvienas masto taip, kaip jus, dar nereikia jo postuose ieskoti prie ko prisikabinti, kad tik "nustatyti diagnoze"
o jus nenoretumet tureti tokiu santykiu su mama, kad galetumete be baimes kalbetis absoliuciai apie viska ..?
jei vaikas ismoksta bendrauti su mama, tai ismoksta bendrauti su visu pasauliu, su savimi taip pat, ismoksta suprasti save ir kitus. nei mazam, nei senam tada nereiketu begti is namu ir ieskoti kitur to, ko nerado savo seimoje.
senele nesako savo dukrai, jus nesakote savo mamai ir t.t. ir manote, kad jusu santykiai puikus? iliuzija
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 24, 15:23)
kiekviena liga, problema duodami tam, kad kazka suprastume...
man daug ka pasako.
o jus nenoretumet tureti tokiu santykiu su mama, kad galetumete be baimes kalbetis absoliuciai apie viska ..?
jei vaikas ismoksta bendrauti su mama, tai ismoksta bendrauti su visu pasauliu, su savimi taip pat, ismoksta suprasti save ir kitus. nei mazam, nei senam tada nereiketu begti is namu ir ieskoti kitur to, ko nerado savo seimoje.
senele nesako savo dukrai, jus nesakote savo mamai ir t.t. ir manote, kad jusu santykiai puikus? iliuzija
man daug ka pasako.
Atleiskite, bet psichologe is jusu nekokia
Savo mamai galiu pasakyti viska, o paplepeti su draugemis, kad ir apie vyrus, pasijuokti, padurnioti. Jeigu jus turite bendravimo problemu ir mokate reikstis tik semoje - man jusu gaila, nes pasaulyje daugybe nuostabiu zmoniu ir as turiu puikius draugus ir puikia seima. Nereikia isekoti problemu, kur ju nera, susidomekite savo gyvenimu, gal tai tik iluzija, kad jums pasakoja viska
QUOTE(Shania @ 2009 04 24, 16:45)
Atleiskite, bet psichologe is jusu nekokia
Ir jusu viska geriau zinojimas yra tik iluzija. Keista, niekada negalejau suprasti zmoniu, kurie nuosirdu pasakyma sugeba taip sudirbti ir perversti, kad tai skambetu, kaip problema ir kazko ieskojimas.
atleiskit, kad sudirbau jusu nuosirdu pasakyma
zmones pripranta net prie nezmogisku salygu ir sventai tiki, kad viskas gerai
viska ka rasau, rasau daugiau sau, nei kitiems
Visuose požiūriuose yra teisybės
Juk kiekvienas, kad ir kaip ten būtų, sprendžiam pagal save. Draugiški, atviri santykiai tarp šeimos narių - nuostabu, tačiau bendraamžių draugijos taip pat niekas negali atstoti. Iš savo patirties pasakyt galiu tiek - mano tėčio sveikata ženkliai prastėti pradėjo po artimiausio bičiulio ir kolegos mirties (mamos nėr jau seniai). Tas draugas ir jo kompanija tėčiui suteikdavo tą, ko negalėjau aš, ko nesuteikė netgi broliai, su kuriais taip pat artimai ir dažnai bendraudavom. Negalėjau, ir baigta, kad ir kokie artimi buvom. Tarsi būtų trūkusi kažkokia gija, siejusi tėtį su pasauliu... Ir iki ligos paūmėjimo jis neretai sakydavo, kad smagu su mumis, malonu su anūkais, bet iš tiesų atsipalaiduoja tik senų bendražygių kompanijoj... Tai va. Gal ir apie nieką aš čia. Gal ir ne į temą.
Slaugom tėtį namie. Nesu prieš slaugos namus, domiuosi, dairausi, ieškau įvairių variantų (juk ir paatostogaut norėsis, ir šiaip), bet, jau minėjau, baiminuos, kad dabartinėj ligos stadijoj jam ten būtų negera. Užtat atidžiai skaitau visas nuomones, už visas jums ačiū
Slaugom tėtį namie. Nesu prieš slaugos namus, domiuosi, dairausi, ieškau įvairių variantų (juk ir paatostogaut norėsis, ir šiaip), bet, jau minėjau, baiminuos, kad dabartinėj ligos stadijoj jam ten būtų negera. Užtat atidžiai skaitau visas nuomones, už visas jums ačiū
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 24, 16:23)
o man nieko nepasako, daugiau negu konkreti informacija, pvz. duoda senatvinė demensija ką duoda ligoniui suprast konkrečiai
Kam zaunyti apie tai ko nėra, ir ypač apie tai, kuo tiki ar netiki bet visvien gyveni pagal šio pasaulio tvarką.
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 24, 16:21)
atleiskit, kad sudirbau jusu nuosirdu pasakyma 
nes man tai rupi 
Privertete susimastyti kokiose "nezmogiskuose salygose" gyvename. Kad musu bendravimas tik "iliuzija". Butinai grizusi namo pasakysiu senelei, jog kai ji jau gales pati paeiti tik su ramentais, nevaziuosime mes pas jokia jos drauge Maryte i soda, ir jokio as joms pyrago nekepsiu, o mama mestyes nemarinuos! Nes kaip tai ji nenori likti namuose tik su mumis
QUOTE(gluosnis @ 2009 04 24, 16:23)
o jūs tik baimę žinot? iš baimės gali kabėt arba nekalbėt
QUOTE(alfija @ 2009 04 24, 17:39)
Jums nieko nepasako?
Gluosniui:
P.S. Atleiskite uz ironija, bet kartais butu juokinga, jei nebutu graudu skaityti kai kuriuos patarimus ir analizes...