QUOTE(Avlura @ 2010 03 20, 11:50)
O slaugos ligoninė, kaip įsivaizduoju, pritaikyta tokių žmonių priežiūrai, gal dušai specialūs, lovos masažuojančios, pakeliamos ir t.t. Ir daktaras vietoj jei ko prireiks. Lankytis planuojam kasdien, kaip ir ligoninėse lankomės, tad pamaitinti ar pakeisti pampersus galim.
Mama pati apsileido, kiaurais batais visą žiemą išvaikščiojo, neturi noro apsipirkti. Tėvas nuo viso to pavargo, darbe jam ramiau nei namie.
O iš kitos pusės tai mano močiutė, mamos mama, artimas žmogus. Kol buvo sveika, viskas buvo gerai.
Žodžiu depresija užpuolė. Kaip pasielgti? Aukoti savo sveikatą, šeimos ramybę artimam žmogui ar spjauti į viską ir atiduoti į bent trumpam laikotarpiui į slaugos įstaigą ir pasirūpinti savimi, savo vaikais, galų gale išeiti susitikti su drauge ir atpalaiduoti smegenis.
Slaugos ligoninėje yra vonios su pakėlimo mechanizmu (bent jau tuose, kuriuose teko kurį laiką "gyventi"), lovos nemasažuojančios, tačiau kai kurios - tikrai pakeliamos, o daktaras ar bent jau seselė netoliese. Į palatas užsukantys bendravimo norintys bendraamžiai - taip pat.
Mes prie ligonio - a.a.Močiutės - būdavome nuolat: tiesą sakant, nebūdavome tik tada, kai į darbus ir mokslus išeidavome, o vėlai vakare mus tiesiog išprašydavo, kad patys pailsėtume.
Depresija yra neišvengiama. Jeigu ne dabar, tai artimajam išėjus, ji vis tiek užgriūna kartu su kaltės jausmu. Mano Mama save kaltino kelerius metus dėl to, kad Močiutės gulėjimo slaugos ligoninėje laikotarpiu sirgo sunkia plaučių uždegimo forma ir negalėjo pati visą laiką savo mamos slaugyti. Aš kaltinau save dėl to, kad neišsaugojau Močiutės nepaisant mano apsigyvenimo ligoninėje ir ją suėdė žaibiška vėžio forma (per porą mėnesių žmogaus nebeliko), etc. Tiesiog reikia susitaikyti su tuo, kad slaugant artimąjį reikia papildomai investuoti į savo sveikatą...
Tai, kad jūs paguldytumėte artimąjį į slaugos ligoninę, nereiškia nusispjovimo: juk nuolat lankytumėte, prižiūrėtumėte, etc. Tik sprendimą apie paguldymą turite vieningai priimti visa šeima - atsakomybę už ligonio priežiūrą slaugos ligoninėje taip pat.
Beje, kai "apsigyveni" dėl slaugymo slaugos ligoninėje, galiausiai prižiūri ne tik savo ligonį, bet dar keletą, kurių niekas nelanko - visose ligoninėse yra tokių niekam nereikalingų žmonių. Man tai buvo bene didžiausia bendražmogiškumo pamoka.