Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių slaugosnamai. Už ar prieš?

QUOTE(Simense @ 2010 05 06, 08:42)
Gaila, kad kiekvienas jūsų komentaras lydimas atviros paniekos (formaliai ,,bandomos'' slėpti) pašnekovui. sad.gif Tokiu atveju tikrai sudėtinga dalintis patirtimi.  g.gif  verysad.gif

Dekoju uz nuomone, paniekos nejauciu, jei to nepastebite, paziurekite kad ir senus jums butent skirtus postus smile.gif
Bet kiekvienas mato ir jaucia savaip ir tebunie, man tai netrukdo.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 05 06, 08:51)
Cia apklausa: uz ar pries slaugos namus. Karsinancios savo artimuosius renkasi atitinkamoje temoje, jei uzsimirsote netycia...
O gal jus cia pasijutote indikatorius "gyvenimo patyrimo" bei galite leisti arba neleisti diskutuoti?

Deja, čia yra tema, o ne jūsų vadinamoji apklausa. Jei pastebėjote, yra ir prierašas ,,Jūsų nuomonė apie tai'' (netyčia turbūt nepastebėjote smile.gif ).
O ši tema, jūsų nuomone, turėtų būti nuomonių ,,sąvartynas''? mirksiukas.gif Ar mes bandome ne tik išgirsti skirtingas nuomones, bet ir bandyti išisiaiškinti, kuo jos paremtos? g.gif

O jūs jau nurodysite, kam kur rinktis? Karšinančios (ir karšinusios), jei nepastebėjote anksčiau, irgi čia užeina. Nes joms irgi svarbu, kaip palengvinti priežiūrą. Kartais ir labai krašutinėmis galimybėmis (juk krizės kartais ištinka). 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2010 05 06, 09:00)
Dekoju uz nuomone, paniekos nejauciu, jei to nepastebite, paziurekite kad ir senus jums butent skirtus postus smile.gif
Bet kiekvienas mato ir jaucia savaip ir tebunie, man tai netrukdo.

Senus komentarus karts nuo karto pasiskaitau. Perskaitau ir savuosius. Nėra prasmės dabar analizuoti senųjų komentarų, bet paskutiniuosius saviškius jums būtų gerai, kad pasiskaitytumėt. Jei nepastebite savo atviros ironijos, tai gal tai jums įprasta (o gaila) bendravimo forma. g.gif
Atsakyti
Nepastebiu. Matyt tai iprastas bendravimo budas. Ka galvoju, sakau tiesiai, ko nesuprantu - klausiu irgi tiesiai. Tiesiog buna zmoniu, jautriu, su kuriais bendrati reikia ypac atsargiai, renkantis zodzius, kad kas nors ju neizeistu, ar nemandagu nepasirodytu. Toks bendravimas vargina, nes jame tik apsimestines kaukes. Tokia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 05 06, 09:48)
Nepastebiu. Matyt tai iprastas bendravimo budas. Ka galvoju, sakau tiesiai, ko nesuprantu - klausiu irgi tiesiai. Tiesiog buna zmoniu, jautriu, su kuriais bendrati reikia ypac atsargiai, renkantis zodzius, kad kas nors ju neizeistu, ar nemandagu nepasirodytu. Toks bendravimas vargina, nes jame tik apsimestines kaukes. Tokia mano nuomone.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kodėl tema pasikeitė į " Simense vertina pašnekoves" blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 05 06, 09:56)
Kodėl tema pasikeitė į " Simense vertina pašnekoves"  blink.gif ?

Vadinasi, kiekviena žmogaus mintis jums jau keičia pavadinimą? g.gif Ir, beje, pašnekovės vertinti kažkurią vieną gali? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2010 05 06, 09:48)

Nežinau, koks bendravimo būdas yra įprastas, bet net ir bendraudama su ne tik su svetimais žmonėmis, bet ir su savo mama, manau, jūs žodžius parenkate. Nesakote bet ko ir bet kaip. g.gif Ir turbūt nevadinate to ,,kauke'', o tiesiog pagarbiu bendravimu.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 05 06, 14:29)
Vadinasi, kiekviena žmogaus mintis jums jau keičia pavadinimą?  g.gif Ir, beje, pašnekovės vertinti kažkurią vieną gali?  mirksiukas.gif
Papildyta:

Nežinau, koks bendravimo būdas yra įprastas, bet net ir bendraudama su ne tik su svetimais žmonėmis, bet ir su savo mama, manau, jūs žodžius parenkate. Nesakote bet ko ir bet kaipg.gif Ir turbūt nevadinate to ,,kauke'', o tiesiog pagarbiu bendravimu.

alio alio smile.gif gal galit ii klausyma atsakyt-kuo skiriasi tevu ir seneliu slaugymas?
o tai niekaip nesugalvoju
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 05 06, 08:47)
gal visgi galite pasakyti kuo tai skiriasi?

Kiek laiko ir kokiomis sąlygomis jūs esate prižiūrėjusi savo tėvus ir senelius? g.gif
Iš to, kad man sakote: ,,mojuojate ta savo patirtimi'', spėju, kad savos patirties ne tiek jau daug turite. Nes jei tokios patirties būtų daugiau, jums manoji neužkliūtų. Tiesiog pasidalintumėt savo patyrimais, ir tiek. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(wit @ 2010 05 06, 13:33)
alio alio smile.gif gal galit ii klausyma atsakyt-kuo skiriasi tevu ir seneliu slaugymas?
o tai niekaip nesugalvoju

Alio, alio! Girdžiu. smile.gif Tai, kad aš šiuo metu galiu prieiti prie interneto, yra dovana, taigi, kantrybės. 4u.gif
Atsakyti
[quote=Simense,2010 05 06, 14:39]
Kiek laiko ir kokiomis sąlygomis jūs esate prižiūrėjusi savo tėvus ir senelius? g.gif
Iš to, kad man sakote: ,,mojuojate ta savo patirtimi'', spėju, kad savos patirties ne tiek jau daug turite. Nes jei tokios patirties būtų daugiau, jums manoji neužkliūtų. Tiesiog pasidalintumėt savo patyrimais, ir tiek. 4u.gif
Papildyta:

Alio, alio! Girdžiu. smile.gif Tai, kad aš šiuo metu galiu prieiti prie interneto, yra dovana, taigi, kantrybės. 4u.gif
[/quote
spejimas absoliuciai neteisingas, mama po insulto 7 metai. nevaiksciojanti ir nekalbanti.dar klausimu turit?
labai mojuojate, taip mojuojate, kad smirda.
tai jei radote laiko paklausti , gal rasite laiko ir atsakyti?
as jus labai uzjauciu del jusu mamos mirties (nors reiketu dekoti dievui kad pagaliau baigesi jos kancios) bet siaip i jusu postus net nesinori atrasineti ar kazkaip kitaip reaguoti.. nes is ju galima susidaryti tik toki vaizda kad daugiau niekas kitas niekada neslauge savo artimu zmoniu ir nezino ka tai reiskia. tik jus.
savo nuomone sioje temoje pasakiau - as uz ir tik uz slaugos namus. daugiau su jumis diskutuoti nesiruosiu. neskite savo karuna toliau..
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 05 06, 14:01)
spejimas absoliuciai neteisingas, mama po insulto 7 metai. nevaiksciojanti ir nekalbanti.dar klausimu turit?
labai mojuojate, taip mojuojate, kad smirda.
tai jei radote laiko paklausti , gal rasite laiko ir atsakyti?
as jus labai uzjauciu del jusu mamos mirties (nors reiketu dekoti dievui kad pagaliau baigesi jos  kancios) bet  siaip i jusu postus net nesinori atrasineti ar kazkaip kitaip reaguoti.. nes is ju galima susidaryti tik toki vaizda kad daugiau niekas kitas niekada neslauge savo artimu zmoniu ir nezino ka tai reiskia. tik jus.
savo nuomone sioje temoje pasakiau - as uz ir tik uz slaugos namus. daugiau su jumis diskutuoti nesiruosiu. neskite savo karuna toliau..

Tiesiog nesuprantu, kodėl jums užkliuvo mano patirtis. g.gif Jeigu irgi panašios patirties turite, tai, prašau, dalinkitės. Bet jūs kažkodėl laabai ilgai aiškinate, kokia aš blogiukė, todėl iki esmės... tik dabar priėjome. doh.gif
Jeigu būtumėte skaičiusi mano patį pirmąjį komentarą šioje temoje, ši keista diskusija būtų net neprasidėjusi, nes jums būtų aišku, ką aš noriu pasakyti, remdamasi savo patirtimi.
Ir čia jau tikrai atmesiu tą kaprizingąjį kamuolį atgal, pasakydama, kad jums turbūt svarbiau kažką įrodinėti, o ne perskaityti komentarus, netgi jums palankius. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 05 06, 16:35)
Tiesiog nesuprantu, kodėl jums užkliuvo mano patirtis.  g.gif Jeigu irgi panašios patirties turite, tai, prašau, dalinkitės. Bet jūs kažkodėl laabai ilgai aiškinate, kokia aš blogiukė, todėl iki esmės... tik dabar priėjomedoh.gif
Jeigu būtumėte skaičiusi mano patį pirmąjį komentarą šioje temoje, ši keista diskusija būtų net neprasidėjusi, nes jums būtų aišku, ką aš noriu pasakyti, remdamasi savo patirtimi.
Ir čia jau tikrai atmesiu tą kaprizingąjį kamuolį atgal, pasakydama, kad jums turbūt svarbiau kažką įrodinėti, o ne perskaityti komentarus, netgi jums palankiusg.gif

man uzkliuvo ne jusu patirtis o jos pateikimo budas.. ( ir kiek pastebejau ne man vienai , beje). as jums sakiau kad jus blogiuke? sorry, nepamenu kada ir kur. ir dar klausimas iki kokios esmes mes priejome? ir kur atsakymas kaip ten su tuo slaugymu tevu ir seneliu? kuo jie skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2008 03 15, 13:30)
Slaugos namai yra išeitis tiems, kurie negali savo tėvų ar kitų artimųjų prižiūrėti dėl kažkokių sunkių konkrečių aplinkybių:
savo paties liga (dėl kurios nėra fizinių jėgų prižiūrėti),
nuovargis dėl ilgalaikės ligonio priežiūros,
pagalbos ir pamainos trūkumas  namie (norint ilgesnį laiką prižiūrėti, reikia, kad būtų dar vienas žmogus užpakaliukui valyti arba prižiūrėti ligonį, kai jam nervinis priepuolis ar šiaip pabudėti, kad ko neatsitiktų),
paties ligonio paralyžius, lūžis ir didelis antsvoris (kai vienam nepakelt ir nepavartyt),
menkos galimybės (ypač finansinės) pasisamdyti slaugytoją.

Išvardytus dalykus galėčiau priskirti prie slaugos namų pliusų.

Cia jusu tas pirmas komentaras. Realus ir sveikas poziuris. Visos taip vadinamos oponentes apie tai ir kalba savo postuose. Tik kodel jus iziurite tuose postuose nenora slaugyti, nusikratyma tevais, pareigos permetima "kazkam kitam", nemeile ir t.t.?
Ar jusu poziuris per du metus taip pasikeite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivinycia: 06 gegužės 2010 - 15:53