Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

QUOTE(šifonyte @ 2015 11 08, 12:54)
Labas mamytės, mes jau irgi jungsimes prie jūsų - 2015 11 07 naktį 3.44val gimė mūsų stebuklas - dukrytė, 3535g ir 51 cm  wub.gif bandom kartu susigyventi, priespienio turiu, tik spenelius panelė jau nukramte ir dabar kiekvieną kart padudodant labai skauda, bet vėliau zindziant nebeskauda - ką daryt - ar užtenka tik kremo, ar jau pagalvot apie antspenius, ar dar anksti jiems ? Gal kas kokių patarimų turit ?  ax.gif ryt planuojam jau namucio grizt  wub.gif

Sveikinimai sulaukus dukrytės! 4u.gif ale merginų kad užderėjo biggrin.gif
O dėl spenelių tai ir aš pritariu atsakiusioms, tai laikina, jie greit užgis, užtrunka savaitę. Aš naudojau irgi medelos su lanolinu tepaliuką. Man jis labai padėjo. Nusipirkau du, maniau prireiks, ale taip ir liko nesunaudoti. Nežinau kur gimdei, nes pvz. klinikų vaistinėje medelos produkcija pigiau nei visur kitur. Aš ten ir pientraukį pirkau medelos, bet taip ir stovi namie nenaudojamas doh.gif antspeniai man kažkokia totali nesąmonė, mečiau von biggrin.gif matyt netiko ir šiaip jie nerekomenduojami. Multimam kompresiukai man nepatiko, ir kvapas, ir nemokėjau aš ten jais naudotis, nukrisdavo biggrin.gif o medelos tuo tepalu tepdavau po kiekvieno maitinimo ir dar dažniau. Dar atseit padeda pienukas, truputį išspausti iš krūties ir patepti spenelius bei leisti nudžiūti. Tad kantrybės!!! Viskas labai greit pagerės mirksiukas.gif Sėkmės kuo dideliausios!
Atsakyti
Turiu klausima piktukei 4u.gif tavo trijule is prigimties tokie nemiegaliai, kad rezime sugebi juos tiek islaikyt gyvus ar kazkaip to siekei? biggrin.gif nes as jau rezimo ivedinejimo stadijoje, taciau jie man miega kai turetu nemiegoti, tai dar leidziu pasimegauti naturaliu noru parpt smile.gif galiu pasigirti, kad mano pupsiai ismiega visa nakti pavalge 22.30 ir keliasi 6.30-7 h bigsmile.gif thumbup.gif nezinau kiek ilgai truks ta laime, bet kol kas viskas sklandziai ir be jokiu pratinimu ar atpratinimu 4u.gif taciau ismiegoje visa nakti ir atsikele bei pavalge jie eina vel miegoti ryte, parpia visas 3-4 h su minimaliais pabudravimais iki sekancio maitinimo, dar sekanti maitinima gal siek tiek mziau miega bet irgi gana dar nemazai miega, nu o jau nuo pietu i vakara abudu nemiega, bicas tai ok nuo 19 h kaip ir priklauso jau eina gult, uzlausiu as ji, betr pana del diegliu ar refliukso nemiega iki 24 h kaip minimum paskutiniu metu nuo kokiu 20 h,o dar pries tai budravo daug tai jokio cia rezimo nera su tuo miegu lotuliukas.gif tik pagal rezima keliames ir valgom, kaip kazi juos papratinti ryte maziau miegoti ir biskutuka pabalansuoti ju ta miego-nemiego laika?? g.gif gal kas turi kokiu patarimu ar techniku 4u.gif as skaitau kad maniskiai dar beveik nebudrauja, o tik del pilvuku nemiega kai nemiega didziaja dalimi, bet tas irgi iskreipia ju naturalu miego rezima ir bijau, kad po to uzlauzt iki to kaip noriu sancu nebus daug blush2.gif
Atsakyti
Krown, oho kiek išmiega. Aš irgi po truputį bandau įvest rėžimá. Maniškiai tikrai daugiau miega diená nei tarkim pagal Gina Ford vadovėlį. Mūsiškiai linkę keltis kas 3 val. Bet bandom paramint, paglostyt, soskė ir ištempiam ilgiau. Nes kilnojasi dažnai ir suvalgo tada pvz 60 ml vietoj 150.
Atsakyti
laba
senokai berasiau, bet prisipazistu, vis paskaitau prisokus retkarciais. Maniskis auga turbinis bernas, tai jau laiko pasedet , deja... Zodziu, zdraica pajodzarga ir dar visokiu epitatu galiu prigalvot. eina, lipa, karstosi, kuricia vercia, ir taip istisai doh.gif uzsisuki ka nors padaryt, atsisuki - jis jau ant palanges... nukeli, vel uzsisuki ..atsisuki ir begi nukelt nuo stalo doh.gif ir taip koki 50 kartu is eiles... jau gasdinau, kad nupirksiu gelezini narva ir ten pasodinsiu , kaip bezdzioniuka biggrin.gif

visa laime, kai iseinam i kiema, ten daug erdves, ir maziau kur uzsikart galima. bet orai sia savaite tai ne kokie. vakar tik miegojo kieme 2 val. Siandien jau gal reiks iseit (nes kitaip as iseisiu is proto biggrin.gif)

siaip auga gerai vaikis. jau visa komplekta dantu turi, ne per seniausiai pastebejau , kad ir paskutines iltys isdygo (apacioje), tai zodz, jau visi 16 dantu yra. Reiks paieskot dar, mazum ir visi 20 jau sudyge ... tik labai nesiduoda apziurimas , matot, jie gi ne arklys lotuliukas.gif ...

su sese labai draugjauja, galetu istisai su ja dukt, tik tai greitai pabosta. Na, bet vaikis auga toks linksmas, suprantantis jumora. Sneket tai dar nieko nesneka, bet suprast tai supranta viska. Ir paprasytas padaro, ir parodo, bet va, pasakyt - niekaip. tik intonacijas super valdo, viska galima suprast biggrin.gif

sifonyte, sveika prisijungus 4u.gif
sveikatos ir istvermes visoms mamytems, ypac tu neramiuju ir nemiegaliu... cool.gif
kazin kur kitty pradingus? jau labai seniai cia berase unsure.gif Kitty, jei gyva - alaus puta....
O kad natalija, wiliux ir kitos jorio bendraamziu mamos reciau prisijungia, tai as pilnai suprantu kodel biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 11 09, 08:09)
tuo miegu  lotuliukas.gif  tik pagal rezima keliames ir valgom, kaip kazi juos papratinti ryte maziau miegoti ir biskutuka pabalansuoti ju ta miego-nemiego laika??  g.gif gal kas turi kokiu patarimu ar techniku  4u.gif as skaitau kad maniskiai dar beveik nebudrauja, o tik del pilvuku nemiega kai nemiega didziaja dalimi, bet tas irgi iskreipia ju naturalu miego rezima ir bijau, kad po to uzlauzt iki to kaip noriu sancu nebus daug  blush2.gif

Krown, as kai bandziau pirma karta ivedinet rezima, kazkur 3 menesiai irgi buvo tai man visiskas Sh gavosi, nes kai pazadindavau vaikus per ju saldu miegeli, tada kai 'neturedavo' miegoti, tai jie man tokie pikti ir nelaimingi budavo, tai as spjoviau ir leidau dar jiems miegot tiek kiek nori ar reikia.
Bet is kitos pusestai nezinau ar 2.5 men ivedineciau rezima. Ypac tik netrumpink bendro miego kiekio. Miegas yra labai reikalingas vaikam, jie jo metu auga, tai jei jie miega daug, reiskia jiems to reikia. Nebent tik pastumdyt laika. Paskui tikrai sumazes tu miegu pamatysi. O dabar tegul miega tiek valandu kiek ismiega, nebent sakau, tik pastumti nori laika, kad ryte maziau miegotu, vakare daugiau. Na ben nelengva istiesu taip jau padaryt kad tiksliai viskas butu. Bet gi gali bandyti visada 4u.gif
Po to nuo 4 menesio kai jau zymiai sumazejo ju paciu poreikis miegoti diena, tada ir ivedinejau. Kazkaip naturaliau ir paprasciau tada buvo. O tau jei nori pabandyti dabar, tai tieiosg reikia zadinti ir neleisti miegoti tomis valandomis kai pagal knyga turetu budrauti. Bet tai cia ziaurus reikalas tas zadinimas. Ir ziuret kaip taviskiai reaguos. Jei nieko blogo jiems, tai taip ir pratini- kada raso kad reikia, tada guldai ir mikdai, kada keltis turi, tada grieztai zadini ir viskas. Per keleta dienu daug maz ir pripranta. Jokiu stebuklingu techniku nera biggrin.gif 4u.gif

O mano bernas nauja 'pramoga' susirado- pagrndinis jo uzsiemimas dabar tai 'perdimas 'su lupom doh.gif biggrin.gif Tiek jis ten isijautes su jom purskia kad slapia visur aplink. Pats apsispjaudo visas, kakta visa slapia net buna, ir maike iki bambos slapia, turiu keist kelis kart dienoj . Nu tiek jam idomu , tiek susikaupes jis ten purskia ne duok die biggrin.gif

Laina, ale geras sportas tau ten gaunas lakstant paskui maziu biggrin.gif Dieve, as kai pagalvoju kaip po metu reiks du gaudyt doh.gif nu garda garantuotai isigysim biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 09 lapkričio 2015 - 10:43
Burbuliacija,o seilinuku nededi? ax.gif as i diena visa kruva pakeiciu, nes norint sausa islaikyt,tai kas pusvalandi praktiskai keist reikia doh.gif gal jau dantuku sulauksit,kad taip smarkiai seilejates wub.gif gali primint,nuo kada tu savo beibius primaitint pradejai? Ai,bet tu jei misini davei, tai gal anksciau kiek. Gal Edenos cia klaust reiktu. Maniskis nakti vel valgyt keliasi du kartus,nors jau buvo nustojes,ir suvalgo nemazai,sakau gal jm jau mazai mp,gal reikia nakciai i mp ibert tos kosytes. O nuo keliu men ja galima duot? Edena,kaip ji vadinasi ir ar visur yra pirkt?ji dezutese?

Laina12, linksminates kasdien thumbup.gif jau isivaizduoju ta amziu. Smagu savotiskai wub.gif tik pavargsti nuo to lekimo. Dvynuku/trynuku mamytems cia bus naujas issukis. Bet uztai paskui jau kaip smagu keliese augti!

Sifonyte,sveiknu su dukrytes gimimu 4u.gif o man multi mum labai padejo kompresiukai, as tuo skaudejimo piku isvis nenusiimdavau,liemenelej ir laikiau. O labiausiai padedavo nakciai visai atvirais (.)(.) Eit miegot. Pasitepdavau gausiai kremuku ir neliesdavau. Yai ats labiausiai padejo. Man kancios baigesi po 10 dienu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2015 11 09, 11:27)
Krown, as kai bandziau pirma karta ivedinet rezima, kazkur 3 menesiai irgi buvo tai man visiskas Sh gavosi, nes kai pazadindavau vaikus per ju saldu miegeli, tada kai 'neturedavo' miegoti, tai jie man tokie pikti ir nelaimingi budavo, tai as spjoviau ir leidau dar jiems miegot tiek kiek nori ar reikia.
Bet is kitos pusestai nezinau ar 2.5 men ivedineciau rezima. Ypac tik netrumpink bendro miego kiekio. Miegas yra labai reikalingas vaikam, jie jo metu auga, tai jei jie miega daug, reiskia jiems to reikia. Nebent tik pastumdyt laika. Paskui tikrai sumazes tu miegu pamatysi. O dabar tegul miega tiek valandu kiek ismiega, nebent sakau, tik pastumti nori laika, kad ryte maziau miegotu, vakare daugiau. Na ben nelengva istiesu taip jau padaryt kad tiksliai viskas butu. Bet gi gali bandyti visada  4u.gif

O mano bernas nauja 'pramoga' susirado- pagrndinis jo uzsiemimas dabar tai 'perdimas 'su lupom doh.gif  biggrin.gif  Tiek jis ten isijautes su jom purskia kad slapia visur aplink. Pats apsispjaudo visas, kakta visa slapia net buna, ir maike iki bambos slapia, turiu keist kelis kart dienoj . Nu tiek jam idomu , tiek susikaupes jis ten purskia ne duok die biggrin.gif

Oj kaip faina wub.gif skaitau ir juokiuosi isivaizduodama ta vaizdeli biggrin.gif
Ne, as nieko drastisko su jais nedarysiu - miega tai miega mirksiukas.gif tiesiog kadangi ir taip keldavomes panasiais laikais kaip pagal ginos fors knyga 3 men. kudikiai tai ir prisilaikau to rezimo (na keliames 7h ar anksciau jeigu jau pritempt nebeiseina ir valgom iki 22.30) o tuose tarpuose tarp maitinimu kiek miega tiek, kiek budrauja tiek - man irgi gaila vaiku butu zadinti kad i kazkokius remus istatyti, as taip pat manau kad miegas yra pats svarbiausias elementas, jeigu jiems jo reikia vadinasi BUTINA ta jiems ir suteikti, o jie po 4 h isalksta ir pataikom i tas rezimo valandas be jokiu pastangu ir taip biggrin.gif tik jie diena labai issiparpia ir vakare maziau to miego nori, o galetu buti atvirksciai biggrin.gif bet aisku, prades budrauti tai ir soksiu su jais ir koreguosiu ju ta budravimo laika drinks_cheers.gif jie matyt pas mane ne vyturiukai tai tikrai. aj, bet jeigu bent kazkokio rezimo pavyks prisilaikyti, o nakti gana gerai miegoti - rojus cia gi! cool.gif va manau kai jau diena issiparpe man prades naktimis keltis ir bludinet - as is naujo pakelsiu sita klausima i viesa erdve ir jau tada tai juos varginsiu dienom. uztat man labai idomu kaip piktukes sitiek sugeba nemiegot tokie pirskiukai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lock @ 2015 11 09, 09:26)
Krown, oho kiek išmiega. Aš irgi po truputį bandau įvest rėžimá. Maniškiai tikrai daugiau miega diená nei tarkim pagal Gina Ford vadovėlį. Mūsiškiai linkę keltis kas 3 val. Bet bandom paramint, paglostyt, soskė ir ištempiam ilgiau. Nes kilnojasi dažnai ir suvalgo tada pvz 60 ml vietoj 150.

Aha, mano miegaliai tikrai yra 4u.gif as jokio rezimo iki dabar netaikiau, bet jis mums gavosi absoliuciai naturaliai - irgi valgydavom kas 3 h, po to leidau miegot kiek istempia tai istempdavo po 4-5 h, aha galvoju, laikas retint maitinimus tada kas 4 h nu ir va - ginos ford rezimas ir iseina biggrin.gif nu o nakti kad ismiega 4-5 h jau seniai maciau, bet vis galvodavau kad nori valgyti, pana zadindavau labai imigusia, o bicas mielai valgydavo, bet paemiau ir pabandziau viena nakti nebemaitinti, mergina nuvargusi nuo diegliu ismiegojo iki pat 7 net nepabudus, o bicui neistverus daviau 5 h, nors galejau su soskiuku apgaut (pati neatlaikiau ir grauziau kad badu marinu ale), kita nakti grizus vyrui jau sakau dzin kas bus bet bandysim nevalgyt - mergina vel be problemu miega, o bicas nuo 4.30 muistosi, pasidariau misinio, bet daviau tik soskiu - istempem iki pat 6.30 thumbup.gif , dar sekancia nakti mergina jau nuo 6 h zirzia, o bicas su soskiuko pagalba tempia iki 6.30 tai pasupuoju, pamyluoju ir jeigu jau nebetveria einu maitinti biggrin.gif ir dabar tiesiog matau kad be maisto jie tikrai gali istempti visa nakti, o jeigu pradeda zirzt galima kazkaip tempti laika iki ryto ir tiek, tegu pripranta nevalgyti biggrin.gif man su mergina sunkiau, aciu D ji ismiega ilgiau nei brolis, bet jai tai soskes neikisi biggrin.gif tai jau kai atsibunda valgyt tai jau atsibunda doh.gif

Beje, mano vaikai irgi nesuvalgo normu (na apie 170 ml) - praktiskai visada 120-130 mergina suvalgo arba maziau, o bicas buna ir 170 ml iveikia, bet dazniausiai 130-150 ml ritina. duodu visada virs 100 ml savo pienuko ir jau kiek truksta misinys eina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krown: 09 lapkričio 2015 - 12:36
QUOTE(Atisa @ 2015 11 09, 10:44)
Burbuliacija,o seilinuku nededi?  ax.gif as i diena visa kruva pakeiciu, nes norint sausa islaikyt,tai kas pusvalandi praktiskai keist reikia  doh.gif  gal jau dantuku sulauksit,kad taip smarkiai seilejates  wub.gif gali primint,nuo kada tu savo beibius primaitint pradejai? Ai,bet tu jei misini davei, tai gal anksciau kiek. Gal Edenos cia klaust reiktu. Maniskis nakti vel valgyt keliasi du kartus,nors jau buvo nustojes,ir suvalgo nemazai,sakau gal jm jau mazai mp,gal reikia nakciai i mp ibert tos kosytes. O nuo keliu men ja galima duot? Edena,kaip ji vadinasi ir ar visur yra pirkt?ji dezutese?

pas mus tos koses yra dvejos- viena nuo 4 menesiu, kita nuo 6. o pradejau rimciau duot tai tik dabar, 4 menesiu bandziau duot kelis kart dazroviu paragaut, tai sh buvo, pilvus skaudejo, nevirskino. kai sukako 5 men pradejau duot kosytes rytais su saukstuku, apie 5val duodu koki trinta banana ar obuoli ar dar koki vaisiu ar darzove, ir vakarais iberiu tu skaidulu i piena. aisku jie dar labai nedaug suvalgo, tiksliau berniukas jau valgo o mergina dar tik stumdo su liezuviu, na bet jau mokinames po biki. O taviskiui gal irgi jau truksta , ypac jei tik mp duodi, tai gal tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 11 09, 09:09)
Turiu klausima piktukei  4u.gif tavo trijule is prigimties tokie nemiegaliai, kad rezime sugebi juos tiek islaikyt gyvus ar kazkaip to siekei?  biggrin.gif

Mano pirskytė jau virš 7 kg, jei ką, storulė, bliamba biggrin.gif Man atrodo ji tik svorį augina, kai berniukai su kojom ir rankom makaluoja visą dieną lotuliukas.gif

Gal pradžioj įsivedinėkite maitinimo rėžimą, o tada jau koreguokite miegojimą? Nors taviškiai jei tiek išmiega naktį, tai yra labai super thumbup.gif Maniškiai po 6h ryto maitinimo nei per kur nebemiega, o patys pradeda zirsti apie 8h, vadinasi miego metelis. Viskas atitinka Ford knygą, tik mes ryto pradžią darome 6h, o ne 7h kaip knygoje. O įvedinėjau tai kad ir kaip žiauriai skambėtų, bet budindama. Jie normaliai reaguoja į pažadinimą ne laiku, tai ir taikiau šį metodą biggrin.gif jei būtų klykę pakelti, tai būčiau kažką kito galvojusi.

QUOTE(burbuliacija @ 2015 11 09, 13:39)
pas mus tos koses yra dvejos- viena nuo 4 menesiu, kita nuo 6. o pradejau rimciau duot tai tik dabar, 4 menesiu bandziau duot kelis kart dazroviu paragaut, tai sh buvo, pilvus skaudejo, nevirskino. kai sukako 5 men pradejau duot kosytes rytais su saukstuku, apie 5val duodu koki trinta banana ar obuoli ar dar koki vaisiu ar darzove, ir vakarais iberiu tu skaidulu i piena. aisku jie dar labai nedaug suvalgo, tiksliau berniukas jau valgo o mergina dar tik stumdo su liezuviu, na bet jau mokinames po biki. O taviskiui gal irgi jau truksta , ypac jei tik mp duodi, tai gal tikrai 4u.gif

Kadangi kitą savaitę pas gydytoją, o ir tie 6 mėnesiai ne už kalnų, jaučiu gydytoja sakys pradėti duoti košes. Ta proga pradėjau skaityti apie primaitinimą. kažkaip įsivaizdavau, kad pradžioj duodama košės, o paskui kiek neprivalgo - mišinuko. O sveiko kūdikio dienotvarkėje viskas atvirščiai. Pradžioj kažkokia dalis mišinuko, o tik paskui košytė. Ar taip ir reikia daryti? Tai kiek to mišinuko duoti, kad paskui dar ir košės valgytų? Man jau stresas kyla dėl to primaitinimo pradžios, bijau, kad nesusitvarkysiu doh.gif

Edena, kaip fainai, kad jau kojytes atranda mažiukas... wub.gif

O aš jau galiu nuo vakar pasigirti, kad mergiotė su vienu berniuku jau apsiverčia ant pilvuko patys bigsmile.gif Liko mažėlis, kuris kol kas tik ant šoniukų ridinėjasi biggrin.gif
Atsakyti
As pirma duodu koses, o paskui jei nori atsigerti dar pienuko; bet maniske tos koses buna tiek pripirdolina, kad i piena jau nebeziuri. Labai jai patinka tiek darzoves tiek aviziniai.

BURBULIACIJA, maniske irgi megsta purksti, tai mes neperslampamus seilinukus jau senai naudojam, nes dar jei atpila tai kiaurai kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 11 09, 13:23)
O aš jau galiu nuo vakar pasigirti, kad mergiotė su vienu berniuku jau apsiverčia ant pilvuko patys  bigsmile.gif  Liko mažėlis, kuris kol kas tik ant šoniukų ridinėjasi biggrin.gif

Sveikinimai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš labai tiksliai ford nesilaikysiu. Bet dabar mano tikslas suguldyt nakčiai 19:00-20:00, ty užgesinamos šviesos, labanakt ir jokių linksmybių (gultukų, žaislų, pokalbių, kito kambario) po to laiko. Tada noriu pailgint tarpys tarp maitinimų. Na maniškiai traukia maks 3,5 val. Dažnuausiai dienom žiūrėk ir po poros valandų zirzia, tada nieko doro nesuvalgo,kažkoks balaganas. Tai dienom noriu tempt bent 3 val. Jie tikrai tiek gali. O naktį va pavyko 4,5 su pastangom. Tai gal reik investuotis ir ilgainiui pripras.
O žadint nežadinu dėl rėžimo. Vieną kartą pažadinau, buvo toks koncertas, kad geriau naktį keltis nei jo klausytis.
Maniškiai žiūriu jau sveria 6,1 ir 5,1, tai jei maisto reik 20 proc kūno masės, tai po 150 ir 180 turėtų kaskart suvalgyti. Tikrai tiek nesuvalgom.
Mes tai duodam pieną arba mišinį. Kai pieno turiu 300 ml, padalinam ir duodam, jiems tiek kol kas užtenka. Jei trūksta iki to, darom mišinį, o pieni banką kaupiu. Tai per parą 2-3 kartus valgo mišinį.
Atsakyti