Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

QUOTE(Piktukė @ 2015 11 09, 13:23)
Kadangi kitą savaitę pas gydytoją, o ir tie 6 mėnesiai ne už kalnų, jaučiu gydytoja sakys pradėti duoti košes. Ta proga pradėjau skaityti apie primaitinimą. kažkaip įsivaizdavau, kad pradžioj duodama košės, o paskui kiek neprivalgo - mišinuko. O sveiko kūdikio dienotvarkėje viskas atvirščiai. Pradžioj kažkokia dalis mišinuko, o tik paskui košytė. Ar taip ir reikia daryti? Tai kiek to mišinuko duoti, kad paskui dar ir košės valgytų? Man jau stresas kyla dėl to primaitinimo pradžios, bijau, kad nesusitvarkysiu  doh.gif

O aš jau galiu nuo vakar pasigirti, kad mergiotė su vienu berniuku jau apsiverčia ant pilvuko patys  bigsmile.gif  Liko mažėlis, kuris kol kas tik ant šoniukų ridinėjasi biggrin.gif

Piktuke, su pasiekimais tavo maziukus, saunuoliai thumbup.gif 4u.gif

nu as kose duodu tai tarpe tarp buteliu. pvz rytini buteli valgo 7, tada apie 9-10 duodu tos koses, bet kiek ten suvalgo kolkas- minimaliais ir sekantis butelys 11 val. as skaiciau kad nei misinio nei mp kiekis neturi sumazeti pradejus primaitinima. kad iki metuku pagrindinis vaiku maistas turi buti mp arba misinys. ir raso jei pastebima kad vaikas daug maziau isgerai pieno pradejus primaitinima, tada nutraukt ji, ir toliau duot tik piena arba misini.Nes to maisto pradzioj nesuvamgo tiek kad petenkintu visus mineralu ir vitaminu poreikius. minimum turi apie 600ml isgerti mp arba misinio. o primaitinimas tai papildomos kalorijos. O kaip 'reikia' as kazkaip pati nusprendziau kaip mum reikia. As nusrendziau kad duosiu tarp buteliu nes ju skrandukai dar kolkas labai jauni ir jautrus, tad maisyti misini su kazkokiu maisto produkti man atrodo kad apsunkins jiems virskinima, todel ir duodu ant apytuscio skrandzio kad priprastu pradzioj, o po to ziuresim gal ka reiks ir koreguot.
Tu primaitinimo modeliu yra keletas, tiesiog pasirenki kaip patiems patogiau ir priimtiniau. Vienur nuo darzoviu rekomenduoja pradet, kitur nuo kosiu. Kitur sako neduot vaisiu pradzioj nes vaikas pripras prie saldaus ir nevalgys kitu skoniu. O kitur raso kad pradet nuo vaisiu nes vaikas jau priprates prie salstelejusio skonio nes tiek mp tiek misinys yra saldoki biggrin.gif Ant galo supratau kad kaip nori taip pradek primaitinti irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(Lock @ 2015 11 09, 14:44)

Maniškiai žiūriu jau sveria 6,1 ir 5,1, tai jei maisto reik 20 proc kūno masės, tai po 150 ir 180 turėtų kaskart suvalgyti. Tikrai tiek nesuvalgom.
Mes tai duodam pieną arba mišinį. Kai pieno turiu 300 ml, padalinam ir duodam, jiems tiek kol kas užtenka. Jei trūksta iki to, darom mišinį, o pieni banką kaupiu. Tai per parą 2-3 kartus valgo mišinį.

Lock, maniskiai irgi nesuvalgo tiek kiek reikia. Kaip pastrigo ant tu 120-150 ml nuo 3 menesio taip ir lesa toliau po tiek, kad ir valandas praretinau, vistiek ziuriu nesuvalgo daugiau. Labai retais atvejais kai koki 170-180 sutvarko. Apie dien gaunas 600-800ml vidutiniskai pas juos. Nu minimalia riba siekia, tai ir gerai. NOrs svoriai auga pas juos normaliai :4u
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 09 lapkričio 2015 - 15:27
Burbuliacija, o kiek jie kartų per parą pas tave valgo? Pas mane 5 kartus, tai pana dienom po 200 ml kaip nieko, nakciai ir 230 ml sulapnoja... Berniukai dienom po 190 ml mazdaug, o nakciai po 210 ml mazdaug.
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 11 09, 15:38)
Burbuliacija, o kiek jie kartų per parą pas tave valgo? Pas mane 5 kartus, tai pana dienom po 200 ml kaip nieko, nakciai ir 230 ml sulapnoja... Berniukai dienom po 190 ml mazdaug, o nakciai po 210 ml mazdaug.

nu va taviskiai valgo tiek kiek ir turetu pagal visas rasliavas, o maniskiai toli grazu iki tiek. valgo i para : mergina 5 kartus, o berniukas 6
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 11 09, 17:38)

Oho, apetitai pas taviskius blink.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kaip normaliai valgo visi. Aš galvojau, kad tie apetitai dvigubai išaugs ir kad to pieno man tikrai neprisigamins. Bet žiūriu, kad tą patį jūsų valgo plius minus, neženkliai daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 11 09, 14:23)

Gal pradžioj įsivedinėkite maitinimo rėžimą, o tada jau koreguokite miegojimą? Nors taviškiai jei tiek išmiega naktį, tai yra labai super  thumbup.gif  Maniškiai po 6h ryto maitinimo nei per kur nebemiega, o patys pradeda zirsti apie 8h, vadinasi miego metelis. Viskas atitinka Ford knygą, tik mes ryto pradžią darome 6h, o ne 7h kaip knygoje. O įvedinėjau tai kad ir kaip žiauriai skambėtų, bet budindama. Jie normaliai reaguoja į pažadinimą ne laiku, tai ir taikiau šį metodą biggrin.gif jei būtų klykę pakelti, tai būčiau kažką kito galvojusi.

Ka cia ziauriai skambetu piktuke - su trimis vaikais be rezimo ne per zingsni, tad manau as buciau dariusi ta pati, o ir gerai kad jiems tiko ir dabar visiems lengviau, o svarbiausia tau, juk jiems esi viskas ir turi suspeti ir patenkinti ju poreikius, tad manau viskas cia labai puiku mirksiukas.gif
Atsakyti
Atisiuk Hipp Organic cereal (nuo 4 men) be pienuko perku ten avizu kosyte, labai skani 4u.gif dezutese. Darau su mp nes kai pradejau primaitint tai jo tiek daug nebereik ziuriu pradejo atlikineti..Jei padaznejo kelimasis matyt trukt pradejo, mums su kosem susitvarke , buvo pradejes juk kas 1,5 val kilnotis isvis😌😌tai diena kose duodu darzoviu o apie 19 val pries vakara avizu kosytes sumaitinu wub.gif

O kaip jusu vaikai atsigeria? Ta prasme kaip pripratint ar prie arbateles ar vandens, nu niekaip negeria maniskis sad.gif jam is butelio tik pienas jei ne pienas tai negeria, jau ir kompotuka dziovintu obuoliu viriau viska bandziau..

Vega kuria slyvu tyrele valgot? Maniskiui nuo bulviu moliugu morku truputi pakietejo viduriukai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edena: 09 lapkričio 2015 - 17:45
QUOTE(burbuliacija @ 2015 11 09, 16:59)
nu va taviskiai valgo tiek kiek ir turetu pagal visas rasliavas, o maniskiai toli grazu iki tiek. valgo i para : mergina 5 kartus, o berniukas 6

Tikri prancūzai pas tave auga biggrin.gif

QUOTE(Edena @ 2015 11 09, 18:41)
Atisiuk Hipp Organic cereal (nuo 4 men) be pienuko perku ten avizu kosyte, labai skani 4u.gif  dezutese. Darau su mp nes kai pradejau primaitint tai jo tiek daug nebereik ziuriu pradejo atlikineti..Jei padaznejo kelimasis matyt trukt pradejo, mums su kosem susitvarke , buvo pradejes juk kas 1,5 val kilnotis isvis😌😌tai diena kose duodu darzoviu o apie 19 val pries vakara avizu kosytes sumaitinu  wub.gif

O kaip jusu vaikai atsigeria? Ta prasme kaip pripratint ar prie arbateles ar vandens, nu niekaip negeria maniskis sad.gif jam is butelio tik pienas jei ne pienas tai negeria, jau ir kompotuka dziovintu obuoliu viriau viska bandziau..

Nežinau ar matėte, bet maximoje nuo rytojaus Hipp maistui -25%. Sakiau reikės ir man kažką nusipirkti, kad turėčiau spintoje. Jei sakot, kad šitas geras maistas, tai paismiu ir šitos košytės. O maitinate gultukuose? Ir jei valgo košytes, tai gal jau atrūgint nebereikia?

Tiesa, maniškiai visai negeria. Irgi, jei ne pienas, tai pačiulpia, pačiulpia ir spjauna lauk ir matau, kad nieko kiekis vandenuko nesumažėjęs.
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2015 11 09, 17:41)

Vega kuria slyvu tyrele valgot? Maniskiui nuo bulviu moliugu morku truputi pakietejo viduriukai..

QUOTE(Piktukė @ 2015 11 09, 18:49)

Tiesa, maniškiai visai negeria. Irgi, jei ne pienas, tai pačiulpia, pačiulpia ir spjauna lauk ir matau, kad nieko kiekis vandenuko nesumažėjęs.

Maniskai truputi geri
Atsakyti
Maniskai truputi geria vandens, labai nedaug, bet atsigeria. Nezinau net kaip pripratint, manau reik vis siulyt ir bandyt kazka kol ras kas patiks ar tiesiog pripras kad ne tik pienukas buna buteliuke smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 11 09, 19:49)
Tikri prancūzai pas tave auga  biggrin.gif 
Nežinau ar matėte, bet maximoje nuo rytojaus Hipp maistui -25%. Sakiau reikės ir man kažką nusipirkti, kad turėčiau spintoje. Jei sakot, kad šitas geras maistas, tai paismiu ir šitos košytės. O maitinate gultukuose? Ir jei valgo košytes, tai gal jau atrūgint nebereikia?

maniškės irgi beveik negeria. net ir MP labai mažai, po košių nebenori.

o nuo ketvirtadienio Hipp košėm IKI nuolaida. aš irgi šitą Edenos minėtą perku ir labai ją valgo, paskaninu su kokiu bananu ar uogų tyrele, tai kerta kaip reikiant. tik nu kai kurių čia jūsų vaikų valgymo kiekiai tai mums nerealūs, nes maniškės daugiausiai suvalgo 120ml košės ar pieno. daugiau sukišt nerealu. keista g.gif
aš maitinu vibrokėdutėse, nes sėdi dar labai netvirtai ir supasi, o atrūgint dar reikia, kaip tik daug stipriau atsirūgsta, tik paguoda, kad gana greitai.

maniškė viena šiandien vėl nuo lovos nusirito. nesužiūrėjau verysad.gif doh.gif sekundei nusisukau. nu bet nieko, išgąsčiu atsipirkom vėl...

padaviau mobilų pažaist, tai rodo, kad SIM kortelės nėra lotuliukas.gif prasideda jau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tino: 09 lapkričio 2015 - 20:29
QUOTE(Tino @ 2015 11 09, 20:28)
maniškės irgi beveik negeria. net ir MP labai mažai, po košių nebenori.

o nuo ketvirtadienio Hipp košėm IKI nuolaida. aš irgi šitą Edenos minėtą perku ir labai ją valgo, paskaninu su kokiu bananu ar uogų tyrele, tai kerta kaip reikiant. tik nu kai kurių čia jūsų vaikų valgymo kiekiai tai mums nerealūs, nes maniškės daugiausiai suvalgo 120ml košės ar pieno. daugiau sukišt nerealu. keista  g.gif
aš maitinu vibrokėdutėse, nes sėdi dar labai netvirtai ir supasi, o atrūgint dar reikia, kaip tik daug stipriau atsirūgsta, tik paguoda, kad gana greitai.

maniškė viena šiandien vėl nuo lovos nusirito. nesužiūrėjau  verysad.gif  doh.gif sekundei nusisukau. nu bet nieko, išgąsčiu atsipirkom vėl...

padaviau mobilų pažaist, tai rodo, kad SIM kortelės nėra lotuliukas.gif prasideda jau smile.gif

O tai neuzsigauna nuo lovos nukritusi? Ant kilimo krenta? Baisu man tie kritimai, atrodo ir galva gali susitrenkt, ar susilauzyt ka doh.gif As jau dabar akylai ziuriu, nors tiek dar nejuda, bet vistiek. O po to tai pagrinde ant grindu laikysiu zaidimu metu kai jau judes stipriai, arba kazkuom aptverinesiu lova kad nenusiristu.

Nu geras, jau zino kur sim kortele turi but bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti