Kepiniai išeis nuostabūs.
Su sluoksniuota tešla daugiau darbo negu su kapota, bet verta paprakaituoti.
Vėl ir vėl atrandu "Mantingos" tešlą, ir nenustoju ja žavėtis
Mano praeito mėnesio atradimas: pabandžiau iškepti picą iš sluoksniuotos bemielės tešlos - nu gi liuks gavosi, va, pažiūrėkit
Mano praeito mėnesio atradimas: pabandžiau iškepti picą iš sluoksniuotos bemielės tešlos - nu gi liuks gavosi, va, pažiūrėkit
Sveikos, sveikos
labai megstu sita tesla. Vaiku gimtadieniam paprastai gaminu sultini su karstais pyrageliais - niam.
O receptas labai paprastas:
lygiom dalim fermentinis suris ir vistiena (virta, kepta ar rukyta) supjaustyti kubeliais, truputis svogunu laisku ir prieskoniu su majonezu.
I teslos kvadrateli dedu idara, kampukus patepu kiausiniu ir suspaudziu tarpusavyje ir greiciau kepti.
Na tai ne mano isradimas - kazkada zurnale isskaiciau - bet man labai skanu.
labai megstu sita tesla. Vaiku gimtadieniam paprastai gaminu sultini su karstais pyrageliais - niam.
O receptas labai paprastas:
lygiom dalim fermentinis suris ir vistiena (virta, kepta ar rukyta) supjaustyti kubeliais, truputis svogunu laisku ir prieskoniu su majonezu.
I teslos kvadrateli dedu idara, kampukus patepu kiausiniu ir suspaudziu tarpusavyje ir greiciau kepti.
Na tai ne mano isradimas - kazkada zurnale isskaiciau - bet man labai skanu.
o aš tai mėgstu džiovintų grybų įdarą pyragėliams. Nuplikau ir apverdu džiovintus grybus, supjaustau smulkiai, pakepinu su kumpiu ir svogūnais ir formuoju iš tešlos ar tai trikampiukus ar kvadratėlius, nuo nuotaikos priklauso
gal galit parasyti tikslu, ta prasme, su visais gramais, sluoksniuotos teslos recepta? siuo metu praktikuojuosi saldumynu srityje...
O aš mantingos tešlą perku...
Ir man skanu... Pagarba kantriom kepėjom
Na merginos kaip matau mekstate gaminti namuose piragelius.
Va as tai ne, nes dirbu, su sluoksnuota ir kitom teslom tai man, jei reiktu, dar ir namie gamint tai nupusciau.
Na teisingai pasakyta, kad sluoksnuota skyriasi, nuo kapotos. Sluoksnuota sunkiau, nes dar ir to kaip kociosi ja. Nes jei sulanksciusi ne i ta puse kociosi, tai s. gausis. Ir be to ji buna mieline ir ne, ir mano pastebejimais zmones labai daznai maiso, kur kuri.
Na parasysiu, be mieles recepta.
2-kg. miltu,
50-g. druskos,
10-g. kepimo milteliu.
125-g. margarino,
ir 1l. vandens.
Va as tai ne, nes dirbu, su sluoksnuota ir kitom teslom tai man, jei reiktu, dar ir namie gamint tai nupusciau.
Na teisingai pasakyta, kad sluoksnuota skyriasi, nuo kapotos. Sluoksnuota sunkiau, nes dar ir to kaip kociosi ja. Nes jei sulanksciusi ne i ta puse kociosi, tai s. gausis. Ir be to ji buna mieline ir ne, ir mano pastebejimais zmones labai daznai maiso, kur kuri.
Na parasysiu, be mieles recepta.
2-kg. miltu,
50-g. druskos,
10-g. kepimo milteliu.
125-g. margarino,
ir 1l. vandens.
QUOTE(pupute @ 2005 12 03, 11:28)
tik va norejau pasakyt jei kas nezinot, kad jau atsiradus mieline ir bemiele teslos
tik ka per sestadienio ryta isgirdau
ir dar papildomai gausim kazkokiu sausainiu ar ko, neisgirdau, spejau jum rasyt 
tai prasides musu kepimai
tai prasides musu kepimai
Kur jos bus galima nusipirkti?
Kad bemielės pirkti jau seniai yra, bent jau sluoksniuotos
QUOTE(lotute @ 2005 12 03, 17:20)
Bandelės yra bandelių temoj!