Pietų Afrikos pyragas -vyniotinis - laabai skanus
Produktai:
300g.sluoksniuotos tešlos
250g.abrikosų džemo
100g. maltų migdolų
1 kaiušinio trynys.
Glaistui 125g. cukraus,
1/4 l pieno;
apelsinų esencija;
1 arbat. š. cinamono. 1 valg. š. sviesto; 1/8 l nestipraus likerio ; 2 arbat š. kukurūzų miltų arba klrakmolo
Iškočioti stačiakam[pį tešlos lakštą.Džemą sumaišyti su migdolais ir užtepti ant tešlos. Palikti 1 cm pločio neteptus kraštus.Trynį išplakti ir juo aptepti tuščius kraštus. Vyniotinį susukti nuo ilgesniosios stačiakampio kraštinės.Kraštus gerai užspausti.Aštriu peiliu vyniotinio viršų šiek tiek įpjauti, kad įpjovos būtų 1 cm atstumu viena nuo kitos.Vyniotinį dėti į skarda, suvilgyta šaltu vandeniu.
Kepti 30 min. 250 laipsnių temp. (elektrinėje orkaitėje)
Cukrų pakaitinti su pienu, apelsinų esencija, sviestu, cinamonu ir likeriu.Krakmolą ar kukurūzų miltus išmaišyti su 2 valg. š. vandens ir supilti į karštą skystį.Maišant kaitinti kol sutirštės.Po to užilti ant iškepusio vyniotinio. Skaniausias šiltas.
mano dukryte

