Reikės:
Bemielės šaldytos tešlos lapelių
Obuolių (tiek pat, kiek šaldytos tešlos lapelių)
Didelių, sveikų graikinių riešutų
Bruknių uogienės
Kiaušinio
Vanilinio cukraus
Cinamono
Riebalų skardai patepti
Atšildytus tešlos lapelius pjauname per pusę (gaunasi tokie kvadratėliai). Obuolius perpjauname per pusę, nulupame luobelę, išimame sėklalizdžius. Imame tešlos kvadratėlį, pakočiojame, patepame jo vidurį kiaušinio ir vanilinio cukraus plakiniu, dedame obuolio puselę išskobta duobute į viršų, į duobutę dedame šaukštelį uogienės, vieną graikinį riešutą. Kvadratėlio kampus užlenkiame į viršų, sulipdome virš riešuto ("skarelė"). Bandeles dedame į riebalais išteptą skardą, aptepame kiaušinio ir vanilinio cukraus plakiniu, apibarstome cinamonu ir dedame į karštą orkaitę, kepame neilgai, apie 20 min. (dujinėje orkaitėje gal ir ilgiau).
Skanaus
