Įkraunama...
Įkraunama...

Sluoksniuotos tešlos gaminiai

QUOTE (RIKIS @ 2004 10 15, 11:42)
As labai daznai naudoju Malsenos teslas.Sausainukai labai skanus iseina, o ivynioti galima bet ka (obuoliai lasinukai aguonos varske).Bet viska kepu orkaiteje.Pameginkit ju pyraga su vysniom arba su varske kaip skanu ir greitai. Jeigu atejo netiketi sveciai,kol uzkandziaus saltais uzkandziais ir pyragas spes iskepti.Aisku jiai turesi jo nusipirkusi del viso pikto.

Ale gal ne Malsenos, o Mantingos, a?
Atsakyti
g.gif Oho ir rasyti nebemoku doh.gif Pazadu pasitaisyti mokysiuos smartass.gif kartu su sunumi.
Atsakyti
QUOTE(jolia @ 2004 08 22, 15:14)
Visai nesunku daryti sluoksniuota tesla,tik reikia kantrybes. Miltus pili ant stalo,viduje sutarkuoji margarina ar sviesta ir kapoji kol nelieka sausu miltu.Tada dedi paeiliui kiausini ir kapoji,grietine ir vel kapoji.Turi gautis vientisa mase,jokiu budu negalima minkyti,tik suspausti.Dedi valandai i saldytuva.Isemus darai ka nori.Pabandyk,is tokios teslos as darau ,napaleona,.

gal ir kvailas klausimas,bet gal galit parasyt kiek visko det?
Atsakyti
QUOTE(tindi @ 2005 04 24, 23:49)
gal ir kvailas klausimas,bet gal galit parasyt kiek visko det?

Aš paieškosiu ir rytoj parašysiu visas proporcijas mirksiukas.gif
Atsakyti
labai aciu Jolia thumbup.gif
Atsakyti
As turiu dyydelyy dyydelyy prasyma biggrin.gif
Zinot pyragelius "7days"? Labai noriu ismokti tokius kepti
Bea cia manu reikia prasyti tavp pagalbos,buk gerute imsek recepta jei zinai
Arba yra dar tokie prancuziski rageliai (trapios,sluoksniuotos teslos) su avieciu uogiene (vajej seiles tysta vien pagalvojus ) Gal ir ju recepteli kas zino? Buciau begalo-bekrasto dekinga
Atsakyti
2 stiklines miltu
1 kiausinis
1/2 stiklines vandens
200 g sviesto(galima margarino)

Pilu ant stalo miltus,sutarkuoju sviesta,kiausini ir vandeni.Tik visus produktus dedu atskirai ir kapoju.Turi gautis elastinga ir ne kieta tesla.Tada tesla 30 min. uzdengiu ir palieku saltai.Po to iskocioju blyna,perlenkiu kaip voka ir taip 4 kartus.Ir vel trumpam palieku saltai.Ir viskas,galima daryti ka nori.As is tokios teslos kepu sausainukus su uogiene viduje.
Atsakyti
QUOTE(*mamyte* @ 2004 09 20, 01:02)
Tai cia yra "kapota" tesla smile.gif as visus produktus iskarto sukraunu ant miltu ir kapoju wink.gif .Patarciau deti tikra sviesta , o ne margarina smartass.gif .

Kiek dariau,tai man gaunasi ne kapota tešla,o sluoksniuota.Lygiai taip pat darau tešlą ir Napoleonui.Ir gaunasi super thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 03 gruodžio 2005 - 18:57
QUOTE(jolia @ 2005 04 26, 20:48)
2 stiklines miltu
1 kiausinis
1/2 stiklines vandens
200 g sviesto(galima margarino)

Pilu ant stalo miltus,sutarkuoju sviesta,kiausini ir vandeni.Tik visus produktus dedu atskirai ir  kapoju.Turi gautis elastinga ir ne kieta tesla.Tada tesla 30 min. uzdengiu ir palieku saltai.Po to iskocioju blyna,perlenkiu kaip voka ir taip 4 kartus.Ir vel trumpam palieku saltai.Ir viskas,galima daryti ka nori.As is tokios teslos kepu sausainukus su uogiene viduje.


Čia tikrai yra kapota tešla. Juk ją ir gaminat kapojant. Sluoksniuotą tešlą gaminant susidaro plonyčiai tešlos sluoksneliai. Jie atsiranda kočiojant ir lankstant tešlą su sviestu.
Ruošiant tešlą pirmiausia užminkoma liesa tešla, po to paruošiami riebalai (sviestas ar margarinas). Tada tešla sluoksniuojama, kočiojama, formuojami gaminiai ir kepama.
Atsakyti
man rodos, kad kapota ir sluoksniuota tešla yra tas pats.
Atsakyti
Ne, hobo, ne tas pats! mirksiukas.gif Kapota tesla gaunasi tokia trapi, o sluoksniuota- su oro tarpeliais tarp sluoksniu. smile.gif trapi tesla gaminama kartu kapojant sviesta, kiltus, cukru ir kt. pribumbasus. O sluoksniuota gaminama is preskos teslos, kur miltai, vanduo ir kiausas, kuri po to plonai iskociojama, sudedamos sviesto kruopeles plonu sluoksniu, sulankstoma voku ir iskociojama. Vel sulankstoma voku, atsaldoma ir kociojama. Ir taip n kartu! Kuo daugiau kociosi, tuo daugiau sluoksneliu gausis ir bus skaniau! 4u.gif
Atsakyti
Gryniausia tiesa, smike. 4u.gif
Atsakyti