Įkraunama...
Įkraunama...

Sluoksniuotos tešlos gaminiai

Zinau laaabai skanu recepta, kas paragauja visiems thumbup.gif
Saldytos teslos
vistos krutineles
svogunu smulkintu
Rama Bonjour ar kito panasaus surio
sviesto
parmezano surio

Isvirt viestienos krutinele, supjaustyt kaip salotoms. Puode istirpinti rama suri su sviestu, galima truputi idet ir grietines bei majonezo. Sudeti smulkintus svogunus, uzvirti, tada sudeti krutinele. Nukelt nuo ugnies, atvesinti ir su idaru daryti tokius didesnius pyragelius, pries baigiant kepti apibarstyti parmezano suriu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 19 kovo 2007 - 14:46
Sveikos kulinares, noreciau prisijungti prie jusu 4u.gif
siandien kepiau pyragaicius, gal galit patarti kaip suvynioti. kepiau su vysniu uogiene skareles bet jos issiskete doh.gif g.gif . gavosi paklodes lotuliukas.gif
kaip jus vyniojat? o tos teslos paplotelius gal dar reikia kociot, kad plonesni gautusi? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
saldus dalykėlis "Šulinys"

indelis kondensuoto pieno,
bemielės sluoksniuotos tešlos,
100 gr. sviesto,
džiovintų vaisų,aguonų ir tt.

Skardą patepti riebalais (margarinu ar sviestu).Bemielę tešlą supjaustai išilgai juostelėmis ir kepi kol paruduoja (apie 15 min). Tada reik išvirti kondensuota pieną (į puoda su vandeniu istačius neatidaryta kondensuoto pieno skardinę virti 1 h).Išvirusį pieną atšaldyti ir sumaišyti su sviestu.Tuomet imi iškepusią juostelę,kondensuoto pieno mase patepi juostelės viršų ir delioji šulinio forma (dvi lygiagrečias juosteles vertikaliai,ant viršaus dvi lygiagrečias horizontaliai. na maždaug ----> # ).Pabaigoje pabarstai aguonomis ar džiovintais vaisiais (nors puikiai susivalgo ir be jų). Volia thumbup.gif

P.S. asmeniškai man,skaniausia būna,kai truputėlį palaikoma,kad kondensuotas pienas susigertu i tešlą. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2007 06 18, 23:14)
saldus dalykėlis "Šulinys"

indelis kondensuoto pieno,
bemielės sluoksniuotos tešlos,
100 gr. sviesto,
džiovintų vaisų,aguonų ir tt.

Skardą patepti riebalais (margarinu ar sviestu).Bemielę tešlą supjaustai išilgai juostelėmis ir kepi kol paruduoja (apie 15 min). Tada reik išvirti kondensuota pieną (į puoda su vandeniu istačius neatidaryta kondensuoto pieno skardinę virti 1 h).Išvirusį pieną atšaldyti ir sumaišyti su sviestu.Tuomet imi iškepusią juostelę,kondensuoto pieno mase patepi juostelės viršų ir delioji šulinio forma (dvi lygiagrečias juosteles vertikaliai,ant viršaus dvi lygiagrečias horizontaliai. na maždaug ----> # ).Pabaigoje pabarstai aguonomis ar džiovintais vaisiais (nors puikiai susivalgo ir be jų). Volia thumbup.gif

P.S. asmeniškai man,skaniausia būna,kai truputėlį palaikoma,kad kondensuotas pienas susigertu i tešlą. wub.gif


thumbup.gif
Skamba skaniai. Bandysim cool.gif
Atsakyti
QUOTE(motorela @ 2007 04 13, 19:26)
Sveikos kulinares, noreciau prisijungti prie jusu  4u.gif
siandien kepiau pyragaicius, gal galit patarti kaip suvynioti. kepiau su vysniu uogiene skareles bet jos issiskete  doh.gif  g.gif . gavosi paklodes  lotuliukas.gif
kaip jus vyniojat? o tos teslos paplotelius gal dar reikia kociot, kad plonesni gautusi?  g.gif  rolleyes.gif

aš nekočioju, su kokiu puoduku išspaudžiu apvalius paplotėlius, dedu įdarą, perlenkiu, kraštukus patepu plaktu kiaušiniu ir užspaudžiu su šakute. nei vienas neišsiskėtė rolleyes.gif skau gal tas kiaušas padėjo g.gif
Papildyta:
aš darau nesaldžius pyragėlius, įdaras: malta jautiena + svogūnas+alyvuogės+ kečupas+prieskoniai. Tik mėsą prieš įdarydama kepu keptuvėj. pyragiukus sezamo sėklom apibarstau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2007 06 18, 23:14)
saldus dalykėlis "Šulinys"

indelis kondensuoto pieno,
bemielės sluoksniuotos tešlos,
100 gr. sviesto,
džiovintų vaisų,aguonų ir tt.

Skardą patepti riebalais (margarinu ar sviestu).Bemielę tešlą supjaustai išilgai juostelėmis ir kepi kol paruduoja (apie 15 min). Tada reik išvirti kondensuota pieną (į puoda su vandeniu istačius neatidaryta kondensuoto pieno skardinę virti 1 h).Išvirusį pieną atšaldyti ir sumaišyti su sviestu.Tuomet imi iškepusią juostelę,kondensuoto pieno mase patepi juostelės viršų ir delioji šulinio forma (dvi lygiagrečias juosteles vertikaliai,ant viršaus dvi lygiagrečias horizontaliai. na maždaug ----> # ).Pabaigoje pabarstai aguonomis ar džiovintais vaisiais (nors puikiai susivalgo ir be jų). Volia thumbup.gif

P.S. asmeniškai man,skaniausia būna,kai truputėlį palaikoma,kad kondensuotas pienas susigertu i tešlą. wub.gif


O Rududu netiktų? Ar valandą pavirtas kondensuotas pienas jau būna parudavęs kiek nors? unsure.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Toks nepatyrusios kepejos klausimas blush2.gif : kaip jus ta lakstine tesla atskiriat, na, bandziau jau antra karta, bet labai tuos lakstus sunku atskirti - kol uzsaldyta tai visai neimanoma, kai jau atsila tai sulimpa doh.gif
Gal kokiu budu patartumet ax.gif

Cia kalba apie mieline tesla, nes bemiele atsiskiria kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amadina: 26 liepos 2007 - 15:06
QUOTE(jolia @ 2005 04 26, 21:48)
2 stiklines miltu
1 kiausinis
1/2 stiklines vandens
200 g sviesto(galima margarino)

Pilu ant stalo miltus,sutarkuoju sviesta,kiausini ir vandeni.Tik visus produktus dedu atskirai ir  kapoju.Turi gautis elastinga ir ne kieta tesla.Tada tesla 30 min. uzdengiu ir palieku saltai.Po to iskocioju blyna,perlenkiu kaip voka ir taip 4 kartus.Ir vel trumpam palieku saltai.Ir viskas,galima daryti ka nori.As is tokios teslos kepu sausainukus su uogiene viduje.


Jergutėl, iki šiol dar nebuvau girdėjus, kad vandenį kas tarkuotų.
Atsakyti
gal kas zinote sluoksniuotu bandeliu ''palme'' receptuka? ax.gif
atrodo neturetu buti sudetingas... g.gif
ju yra ir maximoj ir rimi ir iki tai turbut mantingos g.gif
bet tikrai labai skanios ir paprastutes tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
kepiau vakar pyragelius is Mantingos sluoksniuotos bemieles teslos su stai tokiu idaru: pasmulkinau mesyte nuo vistos kulseliu, pakepinau pora su paprika ir pievagrybiai, viska sumaisiau su siek tiek majonezo, dar planavau ideti tarkuoto fermentinio surio, bet pamirsau ax.gif gavosi labai skanus pyrageliai pusryciams bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kuri žinot kapotos (pusiau sluoksniuotos) tešlos pyrago su obuoliais receptą? Tokį kurį kepdavo ir sovietmečiu. O dabar yra pirkti Kaune, Kalniečių turgelyje- palapinėje -„Paulenės“ gamybos. Viršuje ir apačioje plonas , lūžtančios plokštelėmis tešlos sluoksniai, o tarp jų- storas obuolių su cinamonu sluoksnis. Aš dariau pagal tokį kapotos tešlos receptą:

250g margarino,
200 ml grietinės,
2 kiaušinių tryniai,
3stiklinės (250 ml) miltų (510g)

Dariau pagal visas kapotos tešlos gamybos taisykles, bet neišeina tokia, kaip minėjau nors tu ką. Kas bandėt pagal jolia receptą, kažin ar gaunasi panaši?
Labai laukiu išbandytų receptų.
Atsakyti
QUOTE(mėlynė @ 2007 09 14, 18:35)
gal kas zinote sluoksniuotu bandeliu ''palme'' receptuka? ax.gif
atrodo neturetu buti sudetingas... g.gif
ju yra ir maximoj ir rimi ir iki tai turbut mantingos g.gif
bet tikrai labai skanios ir paprastutes tongue.gif  biggrin.gif



Gali pasinaudoti šiuo receptu. 4u.gif
Atsakyti