Įkraunama...
Įkraunama...

Sluoksniuotos tešlos gaminiai

QUOTE(Flashas @ 2006 05 28, 01:14)
taip jau nutiko, kad gyvenau su seima airijoje ir beieskant pyragu receptu daznai susiduriu su sloksniuota tesla... Del laiko stokos daugelis mamu sloksniuota tesla paprasciausiai nusiperka, bet airijoje tai neimanoma. Gal padetumete su receptu, ns paieskos sistemos jokiu rezultatu nedave. Aciu.

as patarciau su sia tesla geriau nepradek,nes bus sugadinti produktai ir laikas,o geriau tu pajieskok parduotuvese,nes tikrai rasi,nes as gyvendama usa irgi galvojau nerasiu,jieskojau ilgai,bet radau.patarimas,jeiskok kitu saliu parduotuvese as radau mazoje rusu parduotuveleje,net nesitikejau,kad ten gali buti.sekmes.
Atsakyti
Sveiki,
Nusipirkau sluoksniuotos tešlos ir nežinau ką su ja daryti. g.gif
Taip ydejų pilna galva, o dabar doh.gif
Gal galite pasiūlyti ir desertų, ir antrų patiekalų blush2.gif

P.S. jei tokia jau tema buvo, prašau trinti - nepasigailėti smile.gif (aš neradau)
Ačiū
Atsakyti
a) paprastai iškepti lakštais, kuriuos po to sutepti obuoliene, plikytu kremu, uogene (galima ir sviestiniais, bet man asmeniškai labai riebu tada būna)
b ) tešlą patepti kiaušinio plakiniu, supjaustyti piršteliais, pabarstyti druska, kmynais, sūriu, sezamu, aguonomis ir t.t.
c) tešlą patepti kiaušinio plakiniu, supjaustyti norimomis formomis, pabarstyti cukrumi su cinamonu, kapotais riešutais, aguonomis, tik cukrumi ir t.t.
d) supjaustyti juostelėmis, persukti - bus bantukai
e) padaryti valovanus arba krepšelius, pripidyti juos įvairiomis masėmis, ikrais
f) vyniotiniai su špinatais ir lašiša ar kiaulienos file
g) dešrelės mėgsta būti su sluoksniuota tešla
h) naudoti kišams (quish)
i) iškepti pachlavą ... etc. smile.gif

P.S. Sluoksniuotą tešlą reikia pjaustyti labai aštriu peiliu, atsargiai, kad kiaušinio plakinys nepatektų ant kraštų - nes priešingu atveju kraštai sulips ir dings sluoksniuotumas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 23 spalio 2006 - 14:00
As irgi bandau kepti . Tik ko tai nelabai ruduoja .Orkaite sena .Gal ijungti kad is virsaus keptu .Darau su dziovintais grybais ir ryziais .Idara vyras padare , gal tik riebokas kiekv. nes as tai nelabai prie virtuves 4u.gif
Atsakyti
sveikos, turiu klausimeli, kokiose parduotuvese pirkot sluoksniuota tesla , nes as ieskojau IKI neradau, gal neten ziurejau bet nemaciau, ir kokiam skyriuj? blush2.gif
Atsakyti
Iki tikrai yra smile.gif ieskok kur saldyti gaminiai -koldunai visokie, picos ir etc
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2006 12 08, 19:00)
Iki tikrai yra smile.gif ieskok kur saldyti gaminiai -koldunai visokie, picos ir etc

tai saldytuvose?
Atsakyti
QUOTE(lora++ @ 2006 12 08, 19:51)
tai saldytuvose?

Tai be abejo wink.gif Nes ji šaldyta wink.gif
Atsakyti
Aš irgi kepiau su sluoksniuota tešla.... 4u.gif Mmmmm, koks skanumėlis išėjo... bigsmile.gif Iš pradžių sumuštinių keptuvėj bandeles kepiau su viskuo, kas į galvą šovė, o Naujiems kepiau tokį apkepiuką: apačioj trys tešlos lakštai sujungti, ant viršaus kiaušinio plakinio truputį, tada faršiuko apkepto su porais, morkom, paprikom, pomidorais ir įvairiausiais prieskoniais, tada dar gausiai tarkuoto sūrio, kaip visada mano mėgiamų petražolių (negaliu be jų blush2.gif ), o paskui du lakštus supjausčiau juostelėmis ir padariau tinkleli, kurį vėl aptepiau kiaušinio plakiniu. Ir gražu, ir skanu mirksiukas.gif Vyras ir į darbą nešėsi thumbup.gif Įsimes į mikrobangę ir suniamniuos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveraite1302: 02 sausio 2007 - 00:49
O bandeles su kopustais is sitos teslos turbut irgi iseitu? g.gif
Gal kas galetu pakonsultuoti, kaip tokias padaryti 4u.gif
Atsakyti
as tai esu dariusi su obuoliene pyragelius trikampelius.. tai labai greit istirpo lekstej, o va vakar tieisog supjauciau nuluptus obuolius, biski razinu, saukstas medaus ir viskas i truputi pakociota ta tesla sudejau..galus sulibdziau ir i 200 ikaitinta orkaite 20 min.. gavosi super! thumbup.gif thumbup.gif ir labai greita..
Atsakyti
Be jau minėtų trikampėlių su įdarų įvairove, esu kepus kelis kartus pyragus. Pvz., pyragas su vištiena.

1-2 sluoksniuotos tešlos pakelių (aš dnaudoju mielinę)
2-3 smulkiai supjaustytos vištos krūtinėlės
2-3 smulkintos česnako skiltelės
griežinėliais pjaustytas poras
(galima anakardžių riešutų)
2 šaukštai miltų
2 stiklinės pieno
druskos
pipirų
kario
aliejaus kepimui
1 plaktas kiaušinis aptepimui

Susmulintą vištieną pakepinti aliejuje, suberti česnaką ir porą (jei dedate riešutus - tai i juos drauge pakepinti) ir dar šiek tiek pakepinti. Miltus išplakti su pienu, druska, pipirais ir kariu (galima ir kt. prieskonių dėti - čia skonio reikalas). Gautą plakinį užpilti ant kepamos vištienos ir maišant užvirinti; maišant kepinti kol sutištės.

Per tą laiką skardą iškloti tešlos lakštais ir pakepiti kaip nurodyta ant pakelio ~180 C (jei neklystu) ~15min. Tada ant jos sudėti pakepintą su padažu vištieną, uždengti antru sluoksniu sluoksniuotos tešlos, suraižyti paviršių ir aptepti kiaušinių plakiniu. Kepti kaip nurodyta ant pakelio ~ 15 min, ~180 C temperatūroje.
patiekti šiltą, tinka šviežių daržovių salotos.
Skanaus!

Atsakyti