Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

Man tikrino tulzi, kepenis, kasa, inkstus echoskopijos metu, viskas atitinka normos. Del skrandzio kad po zondo nerado nieko, buvo keista, nes nuo 15 metu skrandis nesveikuoja, tai opa tai gastritas... o ir dabar grynai jauciasi skrandzio butent negalavimai (turiu su juo liudnos patirties) o cia nerado nieko, keista.. stai ir sumaniau nueit pas geresnius specialistus. Gal uz pinigus geriau istirs???

as irgi nuo vaikystes su skrandziu turiu problemu tai skauda tai kas bet ikalbejo mane ryti zarna ir nieko nerado. Uz pinigus  :D 

https://www.kardioli...ASAAEgKIkfD_BwE

gal verta susikoncentruoti ir i stresa nes kuo labaiu nieko neranda nuo didesnis stresas  :unsure:​ tuo blogiau.

Atsakyti

Skrandi gali skaudeti ir nuo stuburo . Nuo osteochondrozės pvz.

Atsakyti

Skrandi gali skaudeti ir nuo stuburo . Nuo osteochondrozės pvz.

tai reiketu eiti pas nervu gydytoja ir prasyti MRT. Gal koki nerva spaudzia dar plius. Ir tas nervas duoda impulsa i skrandi.

As siais metais jau supratau kad tai ka skauda, nebutinai reiskia kad beda yra ten. Pvz as ilgai kamavausi su baisiu nugaros skausmu, esu stipriai sportuojanti, po sproto nebeislipdavau is lovos. Turejus buvau nugaros sumusima. Pradejau nuo nervu gydytojo ir MRT. Bet tuo paciu koki puse metu turejau dideli emocini pastovu stresa, kai pradejau lankytis pas psichologa-skausmas apmazejo. Tada po visu MRT kai nieko baisuaus nerado, gavau siuntima pas reabilitologa. Tada suzinojau kad nuo nervu, mano virsutine nugaros dalis, peciai yra persitempe, raumenys sutrumpeje. Po teisingos reabilitacijos, viskas susitvarke. 

Tai tiesiog ka norejau pasakyt, kad kaip ir minejau, kartais tai kas skauda-nereiskia kad ten ir gydyti reikia  :) 

Atsakyti

as atkreipiau demesi i tai kad esant stresui ar itemptam laikotarpiui kai jautresne nervu sistema is kart skausmas prasideda

Atsakyti

ar daugeliui prie refliukso dar ir smaugia kaklą? pastebėjau, kad kai smaugia kaklą man dar ir ryjant vandenį ar seiles traška ties gerkle, bet neskauda, kaklas, priekinėje pusėje. taip pat užsidėjęs toks pagurklis nuo to smaugimo. skydliaukė tirta, lyg nieko nemato, pilori nėra, o refliuksą įtaria, bet... šiuo metu išgyvenu labai sudėtingą laikotarpį gyvenime, šeimos nario netektis ir t.t. žarna neryta, bet sakė jei nėra bakterijos, galbūt nieko ir nerastų. 

Atsakyti

Taip, golfo negaliu nešioti, smaugia. irgi žiūrėjo skydliaukę, atmetė

Atsakyti
Turiu perspeti,priminti, kad refliuksas yra ir su mazu srandžio rugstingumu. Kaip man. Tada su srandžiu viskas gerai. Didesnes problemos su stemple. Pagalba-ne vaistai,o naturalus obuolių actas ir dieta paumejimo metu
Papildyta:
QUOTE(PinkMartini @ 2019 09 23, 21:05)
<p>Aha, skaičiau šį tyrimą. Ir kaip tik bendravau su vienu iš šio tyrimo chirurgu. Darė ir man tą radiologinį.  smile.gif Irgi kardija atvira. O jus geriat vaistus pastoviai ar poreikiui esant? Kaip dažnai mums su išvarža reikia tirtis - kartą į metus ar dažniau?</p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="ajd" data-cid="72505383" data-time="1569154552"><div><p>Paskaitykit: <a data-ipb='nomediaparse' href='https://refliukso.gydymas.eu/stemplines-angos-isvarzu-ir-gastroezofaginio-refliukso-chirurginio-gydymo-velyvieji-rezultatai-lietuvos-bendrosios-praktikos-gydytojas-2013-m-kovas-t-17-nr-3/'>https://refliukso.gydymas.eu/stemplines-angos-isvarzu-ir-gastroezofaginio-refliukso-chirurginio-gydymo-velyvieji-rezultatai-lietuvos-bendrosios-praktikos-gydytojas-2013-m-kovas-t-17-nr-3/</a></p><p> Reikia tikėtis kad medicina patobulės. Man išvaržą rado prieš  27 metus-pirmam kurse po egzaminų, aišku nervai ri stresas.   Prieš du metus  darė Radiologinį tyrimą su kreida. ir sakė gastro gydytoja" nu dar pakentėk, gal medicina pažengs, gal bus rezultatai operacijų geresni". O atpylinėju nes stemplės kardija  pravira-vat tas dalykas labai užknisa. Ką reikia būtinai išmokti tai valgyti 10 kart dienoj nedaug, nevalgyti 4 val prieš miegą.</p></div></blockquote><p></p>

Noriu pritarti. irgi atpylineju. Man mazas rūgstingumas. Va,užsiedžiau,graziau nepasakysi,paūmejimas,kosiu visą naktį,.bemieges spaudimą išsjudina. vaistai turimi nepadeda. padeda daznaz valgymas,nevalgymas ir skysčių ribojimas pries miega,man asmeniskai-obuoliu acto sidras. mane labiausiai papjauna sausainiukai vakare. Turiu emocinį ...edimą
Atsakyti

Visur ieškau kur daro tyrimus skrandžio rūgštingumui nustatyti. Nes visos arbatos kurios mažina rūgštį tik pablogina situaciją. Tas testas su soda , tai atsirūgstu gal po 10 min, būtų kaip ir mažo rūgštingumo atsakymas, vat kur išsitirti rūgštingumą-nežinau. 

Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2019 11 21, 08:53)
<p>Visur ieškau kur daro tyrimus skrandžio rūgštingumui nustatyti. Nes visos arbatos kurios mažina rūgštį tik pablogina situaciją. Tas testas su soda , tai atsirūgstu gal po 10 min, būtų kaip ir mažo rūgštingumo atsakymas, vat kur išsitirti rūgštingumą-nežinau. </p>

patikekit testu ir pradekit draugauti su nat.0buoliu actu. O ten jau isitikinsit. Jei nejausit jokio remens skausmo isgerusi(sauksta su puodeliu siltovandens),tai riskia viskas gerai. neradau,kad kas darytų tyrimus,. Gal ir neverta del jų plesytis,ne didele chemija,ir ant saves isbandius. Palyginus,kai aklai geriam nurugstinančius ir siaubingai sujaukiame visa virskinima.tai čia ziedeliai. Zinot, niekaip nesuprantu,kaip taip aklai galima skirti vaistus be testo unsure.gif visi ant vieno kurpalio maunami.Baisu blink.gif
Atsakyti

Mano močiutė 58 metų mirė nuo skrandžio vėžio. Visą gyvenimą buvo per mažas rūgštingumas , ko tik nedarė ir rūpužę gėrė. Esmė kad tiek per didelio tiek per mažo rūgštingumo pasekmės vienodos. O obuolių acto su gastritu ant tuščio skrandžio negalima. KAžin jei po valgio bendyčiau?

Atsakyti
Mano giminaitė kankinosi su GERL virš gerų 6 metų, ko tik negerė: vaistus, bandė visokiausias liaudiškas priemones, laikėsi dietos... niekas napadėjo.

Buvo išbandyti visi vaistai: PPI - Protonų pompos inhibitoriai: -prozoliai, Noplazos, Nexium ir kiti, kurie, ilgai vartojant, gali sukelti vėžį, PSI - protonų siurblio inhibitoriai - ranitidinas - kuris dabar irgi po klaustuku dėl vežio sukėlimo, antacidai: Rene, Maalox, Refluxaid, Gerloff ir kt. - niekas nepadėjo, bet dar ir blogiau nuo jų buvo.

Kas žmogui padėjo, ir pasibaigė visos nesamonės - tai sodos gėrimas kiekvieną rytą ant tuščio skrandžio. Po gerimo nevalgyti bent pusvalandį.
Iš pradžių gėre po pusė arbatinio šaukštelio stiklinėje vandens (kad pripratinti organizmą), po to po visą šaukštelį sodos.

Užgesinti sodą verdančiu vandeniu mažiau nei pusė stiklinės (kažkur apie 50ml), palaukti kol baigsis putojimas, gerai išmaisyti, dapilti kambario temperatūros švaraus vandens (ne iš krano, ne virinto), filtruoto ar pvz. Akvilės negazuoto vandens - kad gautųsi pakankamai šiltas gėrimui.
Gerti lėtai, mažais gurkšneliais.

Tik sodą naudojo ne rusišką, naudojo švarią, išvalytą iš JAV, yra kelios:
Arm & Hammer Pure Baking Soda
Bob's Red Mill Aluminum Free Baking Soda

Geria sodą kiekvieną dieną daugiau nei pusė metų, sakė, naudos pastoviai.
Soda padeda prie refliukso, šarmina organizmą.

Jokiu būdu negerti nenugesintos sodos, tik nugesintą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 24 lapkričio 2019 - 16:36

O sodą geriant kasa nenukentės?

Atsakyti