Išgėriau vieną kartą obuolių acto su vandeniu ryte ant tuščio skrandžio sakiau numirsiu visą dieną skaudėjo ir degino po to nebandžiau.
Pabandžiau obuolių actą tris rytus, akys rytais sutinę kaip burunduko, dabar žinau kur pas mane inkstai. Kažin gal kas bandėt sodą ?
Pabandžiau obuolių actą tris rytus, akys rytais sutinę kaip burunduko, dabar žinau kur pas mane inkstai. Kažin gal kas bandėt sodą ?
Nuo nugesintos - ne, juolab, kad JAV soda švari, tei ne ta - rusiška... geriant nenugesiną sodą, galėtų nukentėti kasa, insktai, atsirasti akmenų.
Bet jei yra problemos su inkstais - tai nelabai patartina.
Reikėtų pradėti nuo mažesnių dozių, po pusė arbatinio šaukštelio ar mažiau ir palaipsniui didinti iki šaukštelio. Stebėti, kaip jūsų organizmas priims sodą, jei bus kokių nemalonių pojučių - reiškia jums netinka. Galima kurį laiką pagerti, kai pagerės - nutraukti, po kiek laiko vėl pagerti, galima kursais.
Pilna youtube video, kur žmonės geria sodą ilgai, ne vienus metus, taip pat ja gydosi ir onkologines ligas.
patikekit testu ir pradekit draugauti su nat.0buoliu actu. O ten jau isitikinsit. Jei nejausit jokio remens skausmo isgerusi(sauksta su puodeliu siltovandens),tai riskia viskas gerai. neradau,kad kas darytų tyrimus,. Gal ir neverta del jų plesytis,ne didele chemija,ir ant saves isbandius. Palyginus,kai aklai geriam nurugstinančius ir siaubingai sujaukiame visa virskinima.tai čia ziedeliai. Zinot, niekaip nesuprantu,kaip taip aklai galima skirti vaistus be testo
visi ant vieno kurpalio maunami.Baisu
Tai taip ir uzsisuka karusele pirmiausa nuo rugsciu vaistai po to sutrikes virskinimas arba visiskas nevirskinimas o po to jau viskas streikuoja baisiau nei baisu
Sveikos, jungiuosi ir aš į temą. Turiu GERL jau daug metų, bet taip blogai, kaip paskutinius du metus niekada nebuvo. Būdavo užeina porą kartų per metus paūmėjimas ir praeina. Dabar taip smarkiai ir be perstojo dega burnos ir nosies gleivinė. Ryte atsikėlus čiaudau ir sloguoju. Tas deginimo pojūtis burnoje niekada nepraeina, naktį atsikeliu, atrodo kaip koks slibinas tuoj ugnimi spjaudysiu. Į nosį purškiu hormoninį purškalą, tai truputį nuima tą deginimo pojūtį, bet burnoje dega, džiovina, košmaras. Dar žarnynas nedirba, nevirškina ir viduriai užkietėją. Kaip tyčia su gydytojais taip nesiseka. Aštuonis mėnesius lankiausi pas Jonaitį Kauno Klinikose. Padarė tyrimus, rado išvaržą, paskyrė Deksilant, pagėriau. Toliau gydytojas nenorėjo su manim terliotis, vis sakydavo, kad neturi laiko gilintis ir už durų laukia daug žmonių.... Paskutinio vizito metu pasakė "Priimkit mano nuraminimą ir viso gero, bus blogiau, ateikit" Išėjau nustėrus....nepritaikė vaistų, nieko nepatarė....tik pasakė, kad apie operacją net kalbėti nenori, nes daug komplikacijų sukelia. Ir viskas. Likau su tuo Deksilantu, kurs man nieko nepadeda....Nuo to deginimo jausmo atrodo, kad nuprotėsiu, tikrai tokia būsena veikia psichiką.....dar lankiausi pas profesorių Malecką. Jis paskyrė PH metriją. Ji parodė, kad siaubingai daug rūgščių stemplėje ir pati stemplė nedirba 80%. Dėl operacjos duoda tik 50% garantiją, kad bus gerai. O komplikacijų daug, rijimo sutrikimai, pilvo pūtimas ir išlikę tie patys simptomai, kurie buvo iki operacijos. Baisiausia, kad profesorius sako, kad aš pati turiu nuspręsti ar man reikia operuotis ar ne. Kaip man nuspręsti, ar aš kompetetinga nuspręsti? Žodžiu neviltis.......Šiandien užsisakiau pas Kurpienę mitybos planą segant GERL. Žiūrėsiu, gal padės....
Mano 14metis sunus ruko zole su savo bendraamziais draugais. Kiekviena savaite darau narkotiku testa ir jis buna teigiamas!!! Taciau jam nerupi nors ir sakau kad isvesiu i pataisos namus. Pagalbos!
Sveikutės, karts nuo karto paskaitau šitą temą, sergu apie 1,5 metų, yra nustatyta 1 laipsnio išvarža... planavau operuotis... bet dėl nukritusių kraujo rodiklių atsisakė mane priimti
o dabar jau dvejoju, ar verta išvis. Bendrauju su žmonėm iš Maskvos, Sankt Peterburgo (yra toks vienas rusiškas forumas apie GERL), kurie tyrėsi pas įžymiausius profesorius iš visokių mokslinių institutų, tai dar nei vienam nepasakė, kad operacija padės, atvirščiai, nerekomenduoja ją daryti.... visokių komplikacijų gali atsirasti ir pan. Bet mūsų šalyje, Kauno Klinikuose man prižadėjo, kad viskas yra išsprendžiama operacijos dėka, duoda 90% Nežinau... Gal kas KK operavosi ar planuoja ?? Šiaip, yra sakoma, jog ši liga visam gyvenimui, reikia susitaikyti, pastoviai laikyti dietą... esant paūmėjimui, vaistai. O jūms rėmuo dažnai degina? Na man 1 kartą dienoje tikrai būna, nepaisant vartojamo Nexiumo, tai sučiulpiu 1 tabl. Maalox, padeda. Sako, dėl išvaržos sfinkteris (klapanas) neužsidaro.... tai vaistus teks vos ne visą laiką vartoti....
Aha, skaičiau šį tyrimą. Ir kaip tik bendravau su vienu iš šio tyrimo chirurgu. Darė ir man tą radiologinį.
Irgi kardija atvira. O jus geriat vaistus pastoviai ar poreikiui esant? Kaip dažnai mums su išvarža reikia tirtis - kartą į metus ar dažniau?
Paskutiniu metu as jokiu vaistu nuo rugstingumo negeriu stengiuosi maista daugiau derint bet svoriu kritimas man ne pliusas. Jus vardijote vaistus kuriais geriau pakeisti omeprozoli ar ranitidina o jie kaip veikia cia kazkas tokio kaip renie
Tikrai rekomenduoju nueiti į Šilainius pas Makarevičienę. Ko jau ko bet kantrybės ji turi,ir tyrimus reikiamus padaro ir pirma bando nustatyti priežastį o tik po to gydymą ar mitybą. Mitybos planas aišku nepablogins, bet manau čia mes dauguma turim nervinį GERLą. O klinikose aš irgi pastebėjau jeigu nevėžys-tai tu jiems neįdomus pacientas. Kur daro kaune tą PH metriją? o nakčiai tai gerkit Gerdoff , į nosį rūgščių nepribėgs. Operuoti tai supranatu išvaržą pasiūlė? Kokio dydžio nustatė?
ačiū už patarimus man nepasakė kokio dydžio ta išvarža
Ph metriją paskiria gastroenterologai Klnikose. Bjaurokas tyrimas, per nosį įkiša zondą ir prijungia prie tokio aparačiuko, jis fiksuoja viską kas darosi stemplėje. Su tuo zondu paleidžia namo ir reikia pragyventi su juo parą laiko. Bjauru, ypač kai reikia valgyt, labai tas vamzdelis jaučiasi gerklėj.
Tyrimas man parodė, kad laaabai daug rūgšties papuola į stemlpę.
Bet aš dabar truputį pasimetusi, paskaičiau apie per simptomus, kurie pasireiškia, kai skrandyje per mažai rūgščių: pilvo pūtimas,raugėjimas,rėmuo,polinkis į viduriavimą,vidurių užkietėjimas,sutrikęs virškinimas, išangės niežulys, lėtinis nuovargis, alergija maistui,autoimuninės ligos, grybelinė infekcija,geležies ir cinko stoka (plaukų slinkimas, trapūs nagai),vitamino B12 stoka (mažakraujystė),aknė, pleiskanos,sausa oda.
Didžioji dalis simptomų aš turiu......Ryte pasidariau tą rūgšties testa su soda. Jis rodo, kad per mažai rūgščių..... Tai gal pas mane per mažai rūgšties ir per tą išvaržą ji kyla į stemplę. Unikauskas taip aiškno laidoj, kad jei mažai rūgščių, tada ji kyla į viršų, nes skrandžio klapanas neužsidaro, o man ir taip neužsidaro, nes yra išvarža....Sunku suprasti.....
Vat čia ir blogiausia, kad nedaro tyrimo nustatyti ar perdaug ar permažai rūgšties, o simptomai vienodi kuriuos išvardinote ir vienu ir kitu atveju.
https://www.youtube....h?v=r6zN-yVa9qU paziurekit merginos as pati viska pradejau rugseji ir dziaugiuosi cia jokia reklama tiesiog as jauciuosi geriau bandykit ir jus nieko neprarasit . Parasykit kaip sekasi jeigu nuspresite keisti savo mityba