Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir panašios bėdos

O per kiek laiko maždaug praeina? Jau 3 sav geriu vaistus, negereja. Virsuje gomurys dega ir liežuvis, stempleje nieko nejaučiu. Jau nebežinau ką daryt, o ir kreiptis nėra kur.  :unsure:​ 

Atsakyti

Jau turėjo praeiti, gal stresuojate? 

Atsakyti

Žinoma neramiai jaučiuosi... Jei nepraeis, net nežinau kur kreiptis, gal čia kokia burnos liga.. Kas tokiu atveju konsultuoja? LOR, Gastroentetologas ar kas kitas? 

Atsakyti

Būtų gerai kad abu apžiūrėtų, bet neaišku kada baigsis karantinas. Dar pabandykit paskalauti ir pagargaliuoti su soda, gal grybelis.

Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2020 04 08, 09:56)
<p>O per kiek laiko maždaug praeina? Jau 3 sav geriu vaistus, negereja. Virsuje gomurys dega ir liežuvis, stempleje nieko nejaučiu. Jau nebežinau ką daryt, o ir kreiptis nėra kur.  unsure.gif​ </p>

Man taip yra buvę, ilgai vargau kol supratau, kad čia rūgštys kyla, nes stemplėje nieko nejaučiau, o liežuvis visas nudegintas buvo, jau galvojai gal man koks burnos vėžys. Bet kai rūgštys susitvarkė tai ir visos problemos dingo. Dėl maisto tai nieko, galiu valgyti viską, bet vat stresuoti negaliu, jei tik pavargstu, ar koks stresas iškart rūgštys kyla.
Atsakyti

Man taip yra buvę, ilgai vargau kol supratau, kad čia rūgštys kyla, nes stemplėje nieko nejaučiau, o liežuvis visas nudegintas buvo, jau galvojai gal man koks burnos vėžys. Bet kai rūgštys susitvarkė tai ir visos problemos dingo. Dėl maisto tai nieko, galiu valgyti viską, bet vat stresuoti negaliu, jei tik pavargstu, ar koks stresas iškart rūgštys kyla.

O jums kiek laiko taip buvo? Ar tik liežuvis? Patepu nakčiai Kamistad N, tai kiek apramina kol užmiegu. O iš ryto vel tas pats 🙄 Ir net telefonu nėra kaip pasikonsultuot, i šeimos gydytoja nieko nepatare. 

Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2020 04 08, 22:33)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Klaudijaaa" data-cid="72642883" data-time="1586370015"><div><p>Man taip yra buvę, ilgai vargau kol supratau, kad čia rūgštys kyla, nes stemplėje nieko nejaučiau, o liežuvis visas nudegintas buvo, jau galvojai gal man koks burnos vėžys. Bet kai rūgštys susitvarkė tai ir visos problemos dingo. Dėl maisto tai nieko, galiu valgyti viską, bet vat stresuoti negaliu, jei tik pavargstu, ar koks stresas iškart rūgštys kyla.</p></div></blockquote><p>O jums kiek laiko taip buvo? Ar tik liežuvis? Patepu nakčiai Kamistad N, tai kiek apramina kol užmiegu. O iš ryto vel tas pats 🙄 Ir net telefonu nėra kaip pasikonsultuot, i šeimos gydytoja nieko nepatare. </p>

Man buvo ilgai, gal pusmetį. Buvo liežuvis ir burna, dantenos, skaudėdavo kai reikdavo dantis išsivalyti.
Atsakyti

O ką jus gerete, kuo skalavote gal? Ačiū kad dalinates patirtimi. 

Atsakyti

Pasidaryki stiklines testa, matysit anr nėra grybelio. https://sveikata.lry...a-jusu-kuna.htm

Jie ne tada vistik liks kaltos rūgštys. O čia jau ir gydytoja Jums ne kažką padės, gydymas veinodas: omeprazoliai  ir mityba, nu ir aišku stresas, gal net pirmoj vietoj.

Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2020 04 08, 23:29)
<p>O ką jus gerete, kuo skalavote gal? Ačiū kad dalinates patirtimi. </p>

Kažkokios efektyvios priemonės neradau, tuo metu šaltalankių aliejų naudojau, nolpaza nuo rūgšties gėriau, kažkiek padėdavo, bet nevisiškai, kažko stebuklingo neradau.
Dėl grybelio jeigu yra baltos apnašos ar kažkas panašaus tai gal grybelis. Man tai buvo liežuvis raudonas kaip nugraužtas, ypač pats galiukas, tai tada tikrai ne grybelis.
Atsakyti

Sveiki, pagaliau prisijungiau...ir vakar būtent pamačius jūsų istoriją, taip nuliūdau, kad neradau anksčiau...Man viskas prasidėjo būtent nuo liežuvio ir su visu tuo nesupratimu, kas man darosi, kartais beveik  iki išprotėjimo, pragyvenau greit bus jau tris metus :cry2: . Viskas prasidėjo ūmiai ir netikėtai: vienas rytas ir jaučiu peršti, dega liežuvis, lyg viskas ištinę, skonio receptoriai lyg išplikyta. Gydytoja šeimos jau tada paskyrė escada, sugėriau, o man negerėjo: nuolatinis, kankinantis liežuvio perštėjimas, deginimas, besimėtančios opelės, skausmingumas, tada burnos sausumas. Kadangi man nuo escados nepagerėjo, o ir gastroenterologas, deja, pasakė, kad refliukso man nėra, viskas sandariai užsidarinėja, skrandyje jokių pakitimų: nervai ir bala žino, kas dar, bet nėra refliukso, nėra skrandžio pažeidimų, ieškokit ligų kitur. Atsidūriau pas LOR, ji laikėsi pozicijos GERL, o aš netikėjau, koks gali būt GERL, jei gastroenterologas visų išgirtas sako, kad jo nėra. Tada kalnai visko: keičiama šeimos gydytojos pozicija: gal grybelinė burnos infekcija (tris kartus imti pasėliai ant liežuvio ir gerklose nieko blogo nerodė), tada na kažko trūksta organizmui: tai ir vit c, vit d, b grupė, ir aliejai, ir šaltalankiai ir įvairiausios priemonės stiprint organizmą, bent kiek malšint liežuvio deginimą: rezultato 0. Visko nepapasakosiu, nes labai plečiuosi, bet dėl to liežuvio ir gastroenterologo patikinimo, kad man ne GERL, ir reikia ieškoti kitų priežasčių mano knygutė sveikatos taip išsipūtė nuo neurologų, endokrinologų, gastroenterologų, echoskopijų, burnos chirurgų, stomatologų, kad baisu net galvoti: nes gyvenimas pasidarė viena varginant kančia be jokios atokvėpio minutės, kai bent kada nejaustum, kai tau burnoje peršti, dega, jautru, gleivinių pažeidimai. Su visu tuo ieškojimu ir depresija pragyvenau tris metus. Šiemet žiemos sezonu, prasidėjo gerklės skausmas (būdavo dažnai ir taip), bet prasidėjo klaikus gleivių (skreplių) kaupimasis gerklėje, krenkštimas. Ir vėl pas LOR, ji jau matė tarpvedeginės išpjovos edemą ir tvirtai laikės pozicijos- GERL LF. Paskyrė Nexium porai savaičių: ir tiktai pabaigoj tų savaičių pajusdavau, kad nejaučiu liežuvio, išsivalė gleivės. Aišku, nutraukus ir va per visą karantiną viskas sugrįžo smagiai atgal: ir su perštinčia gerkle, ir gumulu gerklėj, ir skreliais ir rūgštumais, deja, pirmus kartus gyvenime pajaučiau ir ką reiškia atpilimas. Labai labai visų jūsų atsirašau už tokią ilgą istoriją, tiesiog tiek prisikaupę per tuos metus ir norėjau pasakyt, kad man pradžia viso GERL ir buvo jūsų minimas liežuvis ir daugiau nei 2 metus aš nieko kito nejutau ir tris kartus daryta endoskopija jokių pakitimų ar įtarimų GERL nedavė, o dabar aš jau imu patikėti savo diagnoze  :hmm: 

Atsakyti
Darant skrandžio tyrimą manau dar vertėtų pasidaryti helyvobaltery testą, nes būna jog ši bakterija dažnai sukelia gerl simptomus. Mano atveju išsigydžius šią bakterija dauguma problemų dingo. smile.gif
Atsakyti