Įkraunama...
Įkraunama...

Žieminiai mamyčių namučiai

Nu ir parasiau,tikiuosi ka nors supratai 😂😂 migdziau vaika ir rasiau, rasymo rezultatas kalba pats uz save 😄
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2016 01 20, 15:47)
Gal labiau savisaugos instinktas.  Maciau filmuka kaip ji tikrina, tai paima vaika ant ranku horizontaliai per liemeni ir truputi kojas prilaikant, leidi vaika zemyn link kokio nors pavirsiaus, zemes ar lovos, truputi zemyn galva kad jam jaustus ir vaikas instinktyviai turi istiesti rankas i prieki, tam kad nenukristu ant galvos. O pats savisaugos jausmas man atrodo ateina daug veliau. Juk ir vieneriu+ metu vaikai nelabai turi to savisaugos jausmo, eina griuna, kisa pirstus kur nereikia.  Bet aisku griudami automatiskai atstato rankas i prieki- tai cia ir yra tas savisaugos instinktas, kuris gana anksti pas kudikius atsiranda, pagal ta filmuka man atrodo 3-4men  4u.gif
Piktuke, su gera TA 4u.gif

Edena, burbuliacija gerai parašė. Tik dar tikrino dar kitaip. Na pasodino prie kvadratinio bliūdo su žaislais ir davė įsikibti. Tai vaikis griebia abiem rankytėm žaisliukus ir pasileidžia ir griūna. Dar tikrino raumenų stiprumą. Paimi vaiką ir priglaudi prie savęs nugara į save. Apkabini tik per šlaunis ir paleidi. Jei jis išlaiko savo kūno svorį sakė jau galima apie sedėjimą galvoti. Tai mano du išlaiko, mažius ne. Klausiau ar gerai darau, kad kartais pasodinu į bumbl kedutę dėl taisyklingo sėdėjimo formavimosi, tai sakė superine kedutė ir sodinti.

QUOTE(Atisa @ 2016 01 21, 00:46)
Na o mes is prekybcentrio vistik rota parsinesem matyt..maniskis sndn jau ir viduriuoja, ir vemia  verysad.gif  na bet mums tai nieko, tik mazyliui  g.gif

Vajezau... Sveikit.

QUOTE(Krown @ 2016 01 21, 14:17)
sveikos,

Prisiduodu ir as po TA:
Mergina - 6.5 kg, 65 cm
Berniukas - 8 kg, 69 cm - irgi ne is mazuju auga  bigsmile.gif  wub.gif
Abieju kakuciai priduoti, lauksim verdikto ir sprendimo budu, o as ant dietos pasedesiu  4u.gif

Visoms mamoms ir ju ligoniukams stiprybes ir sveikatos, mes gavom 4 menesiu skiepus tai ziuresim kaip cia sikart sureaguos, uzlauziau tai labai sunkiai po maisto  ax.gif

Oho, kokie jau dičkiai bigsmile.gif

Vakar mačiausi su Wunder, tai labai darbais užsikrovus. Ne tik dvynukus augina, b ir savo versliuką turi. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2016 01 22, 09:10)
Edena, burbuliacija gerai parašė. Tik dar tikrino dar kitaip. Na pasodino prie kvadratinio bliūdo su žaislais ir davė įsikibti. Tai vaikis griebia abiem rankytėm žaisliukus ir pasileidžia ir griūna. Dar tikrino raumenų stiprumą. Paimi vaiką ir priglaudi prie savęs nugara į save. Apkabini tik per šlaunis ir paleidi. Jei jis išlaiko savo kūno svorį sakė jau galima apie sedėjimą galvoti. Tai mano du išlaiko, mažius ne. Klausiau ar gerai darau, kad kartais pasodinu į bumbl kedutę dėl taisyklingo sėdėjimo formavimosi, tai sakė superine kedutė ir sodinti.
Vajezau... Sveikit.
Oho, kokie jau dičkiai  bigsmile.gif

Vakar mačiausi su Wunder, tai labai darbais užsikrovus. Ne tik dvynukus augina, b ir savo versliuką turi.  bigsmile.gif

Piktuke, kiek idomybiu tavo daktare daro thumbup.gif na bet turbut kai trynukai tai labiau demesi skiria.
Nu va, versliukas reiskia imanomas,su dvynukais ar su trynukais smile.gif Na as ir pati sioki toki versliuka taip pat suku blush2.gif dienos aisku turbines, cia atsikelei, cia jau vel vakaras, ir toks jausmas kad non stop visa diena, karsta ziauriai, prakaitas musa nuo nuolatinio begimo. Bet kazkaip i SM vistiek suspeju uzsukti biggrin.gif Cia kaip zalingas iprotis biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 22 sausio 2016 - 09:27
Sveikos 4u.gif

As tesiu toliau savo vaiku pilvuko detektyva - taigi kakucio tyrimai kaip ir geri, na rodo siek tiek nesuvirskinto maisto pas mergyte, bet jai belaktozinio misinuko tikrai isvis nevirskino beveik tai po jo gi ir kakis nunestas buvo - zodziu gydytoja nieko negali daugiau pasiulyti kaip geruju bakteriju ir tiek doh.gif o jas gerem iki 4,5 menesio istisai ir nuo to nezinau ar mums buvo geriau, bet duju kaupimasis tikrai nuo ju nedingo 4u.gif
Ingbri - gal tu is teorijos zinai ar ka nors reiskia tai, kad mano mergyte kai ispucia pilva, issipucia daugiau patine dalis o ne visas pilvas vienodai, as jau prisigalvoju visokiu dalyku, sakau gal echoskopiskai patikrinti jos zarnytes? negali buti kokiu nors patologiju kazi g.gif dabar ji valgo misinuka tik, viskas ok - ismatu konsistencija ir spalva grizo i savo vietas, ji valgo be skausmu, atsirugsta siek tiek skausmingai bet jau gereje su kiekvienu maitinimu situacija BET ji man kakoja po kiekvieno maitinimo! blink.gif ir net kazkokio skyscio isbega tuo metu unsure.gif kakutis tai kietas, o kas tas skystis tada? g.gif labai man neramu kazkaip, ji is paziuros atrodo gerai, miega po 3-4h ir mazai budrauja, bet gavom vakar skiepus, tai gal cia labiau del ju rolleyes.gif
Atsakyti
Krown, užjaučiu dėl pilvukú bėdú!
Mums neurologė sakė, kad pilvú klausimai susitvarko iki 6 men, jei anksčiau-valio, bet reik būti nusiteikus 6 mėnesiams.
Mano mažesnysis, kuriam yra bėdú su pilvo, beje, kasdien vis mažiau, irgi kakoja nereguliariai. Būna ir 4 kartus dienoj. Ir abu mano vaikai visada kakoja skystai, na to niekaip nepavadinsi "kietai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 22 sausio 2016 - 16:04
QUOTE(Lock @ 2016 01 22, 16:04)
Krown, užjaučiu dėl pilvukú bėdú!
Mums neurologė sakė, kad pilvú klausimai susitvarko iki 6 men, jei anksčiau-valio, bet reik būti nusiteikus 6 mėnesiams.
Mano mažesnysis, kuriam yra bėdú su pilvo, beje, kasdien vis mažiau, irgi kakoja nereguliariai. Būna ir 4 kartus dienoj. Ir abu mano vaikai visada kakoja skystai, na to niekaip nepavadinsi "kietai".

Tai kur nesusitvarkys nuo 6 men. kai primaitinti pradedi biggrin.gif na kol ji gali valgyti ir nekencia skausmu tai ok, man tinka 4u.gif ryt jau bandysiu grizti prie pienuko + misinys, paziuresim kaip reaguos. Matyt busiu kazka labai jau suvalgius, kas jai netiko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2016 01 22, 16:40)
Tai kur nesusitvarkys nuo 6 men. kai primaitinti pradedi  biggrin.gif  na kol ji gali valgyti ir nekencia skausmu tai ok, man tinka  4u.gif  ryt jau bandysiu grizti prie pienuko + misinys, paziuresim kaip reaguos. Matyt busiu kazka labai jau suvalgius, kas jai netiko  blush2.gif

Krown tikrai primaitinant apsitvarko viskas, ir mums refliuksai visi ir pan.baigesi!vaikui lyg gereja tik koseja dar stiprokai.. O as isisirgau 37.6 ryte jau vien sukyla 6 ryto kelisus vaistus gert saltis taip purte.. Gal cia mums tas gripas siemetinis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edena: 22 sausio 2016 - 17:04
O kada kaži geriau pradėt tuos primaitinimus. Man gydytoja sakė, kad nuo 5 mėn jau turėsiu vaikams duoti paragauti. Sakau, ar ne nuo 6 mėn, sako, nuo 6 jau valgysit, o nuo 5 ragausit. Na viena vertus visai laukiu to primaitinimo, toks naujas etapas, pokyčiai rutinoje, tada greičiau visi refliuksai susitvarkys. Ber PSO rekomendacija primaitinėt nuo 6 mėn yra. Dar girdėjau kalbant per tv medikę, kad primaitinti reikia tada, kai vaikas pilnai sėdi. Kaip jūs darėt? Ir kaip tá atlikti, jei vaikas nesėdi?
Maniškiai valgo mp, kartais mišinio, bet yra nemaži, valgo daug.
Atsakyti
Aš jau savo daviau šiandien bulvių košytės paragauti. Visai normaliai suregavo, žiūrėsim kaip bus toliau. Pradedu primaitinimą, nes reikia daugiau svorio priaugti.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2016 01 22, 22:12)
Dar girdėjau kalbant per tv medikę, kad primaitinti reikia tada, kai vaikas pilnai sėdi. Kaip jūs darėt? Ir kaip tá atlikti, jei vaikas nesėdi?

As pradzioj maitinau supynej, o nuo 5 men nusipirkom maitinimo kedute su pusiau gulima padetim tai joje.

As del pilvuko bedu primaitint pradejau 4,5. Ir nesigailiu, nes neskubedama ivedinejau viska.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2016 01 22, 22:12)
O kada kaži geriau pradėt tuos primaitinimus. Man gydytoja sakė, kad nuo 5 mėn jau turėsiu vaikams duoti paragauti. Sakau, ar ne nuo 6 mėn, sako, nuo 6 jau valgysit, o nuo 5 ragausit. Na viena vertus visai laukiu to primaitinimo, toks naujas etapas, pokyčiai rutinoje, tada greičiau visi refliuksai susitvarkys. Ber PSO rekomendacija primaitinėt nuo 6 mėn yra. Dar girdėjau kalbant per tv medikę, kad primaitinti reikia tada, kai vaikas pilnai sėdi. Kaip jūs darėt? Ir kaip tá atlikti, jei vaikas nesėdi?

Na as tai manyciau kad primaitinti reiktu tada kada vaikas tam pasiruoses yra. Mums irgi gyd sake pradeti ragauti kai vaikam suejo 4 men, nu ir ka, didziausias sh buvo.. Paragaut tai paragaus, idesi ta sauksta su kose ar darzovem i burna, pasiraukys, pavadalos burnoj kaip koki kaki , va ir paragavo, bet dar nereiskia kad vaikas valgyt prades sekmingai. Maniskiams tuo ir baigesi viskas su tuo paragavimu, o kuo toliau tuo blogiau dares. Nieko jie nevalgydavo, pasak gyd kasdien turetu suvalgyt vis daugiau, o jie nieko. Mergyte isvis pradejo protestuot, verkt, ciaupt lupas vis ta sauksta prie lupu prikisdavau. O berniukas tai kokius 2-3 tuos vaikiskus saukstukus 'suvalgydavo' bet irgi atzagariais dantim..Tai pakankinau vaikus 2 savaites, pamaciau kad jiems visai neidomu tas maistas ir meciau ta reikala. Ir vel pradejom nuo 6 menesiu. Tai galiu pasakyt kad maniskis berniukas valgyt normaliai pradejo gal tik va kokia savaite, o mergyte dabar jau ziojas ir suvalgo irgi po kelis saukstukus, irgi tik va savaite su biskiu. Iki tol dar vis ciaupdavos ir nepriimdavo maisto. toks vaizdas ir jausmas kad jie tik dabar pagaliau pasiruose valgyt. O jiems jau netoli 8 men.. Na bet aisku maniskiai cia turbut vieninteliai tokie velyvi, dauguma sekmingai isivaziavo nuo 4-5 men. Taciau vistiek patariu atsizvelgt i vaika o ne tai ka gyd sako. Vaikas turi kazkokius zenklus rodyt kad yra pasiruoses valgymui- stebet susidomejes kaip suauge valgo, ziotis kartu, ar ant pienuko ar misinuko 'nebeistempti' jau tiek kiek seniau 'istempdavo'. Nu arba kazkokios medicinines priezastys turi buti- svoris blogai auga, ar bedos su pilvuku. Visur raso kad vaiko zarnynas iki 6 menesiu dar nera iki galo pasiruoses kietam maistui, tai jei pradesit ankciau reik atsargiai. Duot vaikui tik po viena produkta ir stebet 3 dienas duodant ta pati, kaip jis reaguoja ir pan.. Na zodziu zaidimo daug smile.gif 4u.gif
Atsakyti
As pradzioj irgi norejau greiciau pradeti primaitinti, atrode irgi kazkoks naujas etapas, o dabar galvoju kaip patogu budavo- paduodi buteli ir ramu biggrin.gif o cia virti ruosti, tada maitinti, visi purskimai su kosem burnoj- viskas aplink nupeckiotan nuterliota. Rubus praktiskai po kiekvieno maitinimo turiu pakeist, o kartais ir vaika ismaudyt. Seilinukus jei uzdedu, tuoj pat nusiplesia, o valgant butinai reikia kumsti i burna isikist, tada aisku akis pasikasyt su kosiuota ranka, arba kisi saukstuka su kose vaikui prie burnytes o jis taukst su ranka per ta saukstuka ir nuskrido kose uz dvieju metru ir nusileido ant kokio grazaus brangaus daigto biggrin.gif Na zodziu, patikek, bus momentu kai galvosi kaip gera buvo kai dar nebuvo tu primaitinimu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti