Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

Apklausa: Kas JUMS galėtų padėti/padeda, kad jaustumėtės geriau? (67 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 27, 21:34)
Tu tiek smailų naudoji, kad depresija pernelyg neįtikėtinai atrodytų iš šono (prašau nepriimt asmeniškai, juk "matomės" tik iš teksto).

as ir realiame gyvenime esu labai emocianali mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 27, 20:08)
Kaip suprantu, jei ligų neieškai, tai nėra hipochondrija.

Tau tikrai i hipochondrija nepanasu. Buna net jei ka ir skauda, kai tai realiai suvokiama ir zinoma nuo ko ir ramiai priimama, tai tiesiog skausmas. Hipochondrija -psichologinis apsedimas, ligos isivaizduojamos, nuo kiekvieno krepstelejimo ar sudurimo kune begama guglint ir visas ligas sau prisitaikyt. Nu ir pas gydytojus lakstyt.
Kazkas klause kaip gydoma. Turbut sudetinga tiesiog gydyt, cia kompleksinis dalykas, atsirandantis su depresija ar nerimu, kitais dalykais. Psichologiniai metodai tiesiog perkeldinet demesi i isorinius dalykus ir nustot knistis mintimis savo kune. Arba lengvesnej formoj dar suveikia kuriam laikui tyrimu pasidarymas ir gydytojo pasakymas kad sveika. Bent man taip buvo.
Papildyta:
QUOTE(Bestygė @ 2016 02 27, 07:42)

Kaip tai ką veikti???? Knygų knygynuos galima įsigyt, o ten važiuoju dėl krūvos dominančių renginių - apie knygas, kultūrą, literatūrą, knygų pristatymų, susitikimų su autoriais. O kiek muzikos bus - visa LT muzikuojanti žvaigždžių padangė smile.gif Tik spėk eiti. Yra visa programa internete. Net spektakliai vyksta ir t.t.

Jo, renginiu labai daug. Bet as irgi tu miniu nemegstu. Seniau viskas smagiau budavo, kai nebuvo tiek masiska. Bet kaip tu turi jegu menui vartot:) man siuo metu viskas tiek nebeidomu, mazai kas pritraukia.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 27, 21:34)
Tu tiek smailų naudoji, kad depresija pernelyg neįtikėtinai atrodytų iš šono (prašau nepriimt asmeniškai, juk "matomės" tik iš teksto).

Aš irgi tai pastebėjau, ir kad smailai visi linksmi labai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 27, 20:08)
Aš to vis tiek niekaip negaliu suprast, nes man taip nebūna ir atrodo neįmanoma MANO atveju, nors pati nerimauju. smile.gif
Tai pati sau aiškinu, kaip tiesiog žmonių skirtumus. Gal valios, charakterio, temperamento, ar dar kokio bieso.
Ar buvai mugėj?
Kaip šeimoj reikalai?  unsure.gif
Tranxenas yra raminamieji, ne AD. O dėl rekomendacijų pritariu - jei lankomės pas gydytojus, geriau jų ir klausyti, o ne forumiečių
Pirmąkart išgirdau tokį terminą, kaip hipochondrija. Paguglinau. Pati jausdavau, kažkiek ir tebejaučiu psichosomatinius pojūčius. Tai baisūs, kankinantys jausmai. Tik man nieko neskauda, išskyrus dūšią ir visi kiti pojūčiai visad aiškiai jaučiau, kad tai psichologiniai (skerdimas viduje, tarsi vandens pylimas ant pečių, šarvai ant nugaros ir pan. nesąmonės). Kaip suprantu, jei ligų neieškai, tai nėra hipochondrija. Paguodžiau save, kad bent to nėr...

Buvau. Šeimoj prastai.Vyras vel geria. Zodziu.... Dekui, kad domies.....
QUOTE(kliomba @ 2016 02 27, 21:06)
Tau tikrai i hipochondrija nepanasu. Buna net jei ka ir skauda, kai tai realiai suvokiama ir zinoma nuo ko ir ramiai priimama, tai tiesiog skausmas. Hipochondrija -psichologinis apsedimas, ligos isivaizduojamos, nuo kiekvieno krepstelejimo ar sudurimo kune begama guglint ir visas ligas sau prisitaikyt. Nu ir pas gydytojus lakstyt.
Kazkas klause kaip gydoma. Turbut sudetinga tiesiog gydyt, cia kompleksinis dalykas, atsirandantis su depresija ar nerimu, kitais dalykais. Psichologiniai metodai tiesiog perkeldinet demesi i isorinius dalykus ir nustot knistis mintimis savo kune. Arba lengvesnej formoj dar suveikia kuriam laikui tyrimu pasidarymas ir gydytojo pasakymas kad sveika. Bent man taip buvo.
Papildyta:
Jo, renginiu labai daug. Bet as irgi tu miniu nemegstu. Seniau viskas smagiau budavo, kai nebuvo tiek masiska. Bet kaip tu turi jegu menui vartot:)  man siuo metu viskas tiek nebeidomu, mazai kas pritraukia.

Tikrai taip.Pries gal 12 metu pirma karta buvau.Kai studijuot atvaziavau.Mes ten pragyvendavom su kursioke. Kol gulejau ligoninej, per 11 paru perskaiciau gal 20 puslapiu.Kai nerimas, emocijos, nesiskaiyo.O is meno, kol nera visai jau amba, man terspiskai filmai veikia. Man patinka verkti, skaudeti. Kai sukrecia mane.Nors ir sunku istverti.Neseniai skalvijoj buvau trumpametraziuose filmuose (2015 m.nominuoti),du is penkiu labai sukrete, zmoniu mazai buvo. Savo eilej viena sedejau, leidau sau verkti.Kaip gera, kad galejau neslopint. O siaip is knygu muges isvijo klaiki muzika muzikos saleje, nerimas nuo jos sukilo.To triuksmo kalimas girdejosi net kino salej (bandziau filma apie zydu poeta ziuret). Taigi labai jautri esu visiems dirgikliams. Visai patiko nuosirdus, ramus, harmoningas grupes "Esatis" muzikavimas.
P.S. Kuo toliau, tuo labiau zaviuos Parulskio talentu, tikrumu, nekomformistiskumu.

Isbuvau nuo ryto iki 17.30.Ir be raminamu.Spaudziu sau letena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bestygė: 27 vasario 2016 - 21:27
Kaip faina buvo,kaip pries20 metu kai vazinedavau i koncertus 😊
Atsakyti
QUOTE(Bestygė @ 2016 02 27, 22:22)

Isbuvau nuo ryto iki 17.30.Ir be raminamu.Spaudziu sau letena.

blink.gif Jaučiuos visiškas kelmas. Nes man ir ramybės būsenoj tiek išbūt būtų kančia.

Man neramu neramu neramu... Taip staiga paaiškėjo darbe, kad turėsiu vairuot... Senbuvės, jaučiu, nepamiršę, kaip kone prieš ketvertą m čia rypavau dėl teisių, kurias išlaikiau iš n-tojo karto. IŠLAIKIAU. Bet. Esu ŽIAURIAI NEĮTIKĖTINAI negabi vairavimui. Dabar jau ir pamiršus būsiu turėtas įgūdžių užuomazgas...
Porą k. ketinau pirkt automobilį, bet nesėkmingai. Po to užmečiau ir apsiraminau. Dabar pati neturiu už ką ir pirkt.
Žodžiu, bus ir gėda, ir baisu. Kad tik žmogaus nenukalčiau. verysad.gif O antra, kai automobilis NE SAVO, irgi būtų labai nemalonu jį sumaitot... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 28, 09:44)
blink.gif Jaučiuos visiškas kelmas. Nes man ir ramybės būsenoj tiek išbūt būtų kančia.

Man neramu neramu neramu... Taip staiga paaiškėjo darbe, kad turėsiu vairuot... Senbuvės, jaučiu, nepamiršę, kaip kone prieš ketvertą m čia rypavau dėl teisių, kurias išlaikiau iš n-tojo karto. IŠLAIKIAU. Bet. Esu ŽIAURIAI NEĮTIKĖTINAI negabi vairavimui. Dabar jau ir pamiršus būsiu turėtas įgūdžių užuomazgas...
Porą k. ketinau pirkt automobilį, bet nesėkmingai. Po to užmečiau ir apsiraminau. Dabar pati neturiu už ką ir pirkt.
Žodžiu, bus ir gėda, ir baisu. Kad tik žmogaus nenukalčiau.  verysad.gif  O antra, kai automobilis NE SAVO, irgi būtų labai nemalonu jį sumaitot...  verysad.gif

victory.gif vaziuosi ir nuvaziuosi smile.gif as siandien ryte turejau npas drauges mama nueit,vakar galvoju dieve kaip toki kelia as nueisiu,kaip as ja pamaitinsiu aaaaaa kaip buvo baisu ,nu ir ka matsikeliau ryte,isgeriau tranxena (bet ryte neveikikia) verysad.gif ir nuejau,taip kad nuvaziuosi ir tu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama liala @ 2016 02 28, 10:07)
victory.gif vaziuosi ir nuvaziuosi  smile.gif as siandien ryte turejau npas drauges mama nueit,vakar galvoju dieve kaip toki kelia as nueisiu,kaip as ja pamaitinsiu aaaaaa kaip buvo baisu ,nu ir ka matsikeliau ryte,isgeriau tranxena (bet ryte neveikikia)  verysad.gif  ir nuejau,taip kad nuvaziuosi ir tu  mirksiukas.gif

labai jau džiugi tu... netinka čia ir neguodžia pasakymas "važiuosi ir nuvažiuosi", nes buvusiame darbe turiu ne kokios patirties su tuo.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 28, 10:10)
labai jau džiugi tu... netinka čia ir neguodžia pasakymas "važiuosi ir nuvažiuosi", nes buvusiame darbe turiu ne kokios patirties su tuo.

antra karta taip juk negali nutikt... sutinki? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama liala @ 2016 02 28, 10:25)
antra karta taip juk negali nutikt... sutinki?  g.gif

nesąmonė. todėl ir stresuoju. tada dar buvau po kursų ir pan., o dabar nevairavau ne vienierius metus išvis. todėl nesėkmės ar nelaimės tikimybė kur kas didesnė. nesvarbu. čia daug aiškint reikėtų kas ir kaip. pasisakiau, nes stresuoju.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 02 28, 10:28)
nesąmonė. todėl ir stresuoju. tada dar buvau po kursų ir pan., o dabar nevairavau ne vienierius metus išvis. todėl nesėkmės ar nelaimės tikimybė kur kas didesnė. nesvarbu. čia daug aiškint reikėtų kas ir kaip. pasisakiau, nes stresuoju.

puikiai tave suprantu verysad.gif
Atsakyti
Night, o neįmanoma išvengt to vairavimo? Jei, pvz., neturėtum teisių, išmestų dabar tave? Kadangi pati buvau žiauriai neįtikėtinai negabi tam reikalui, tai puikiai žinau, kaip tragiškai vairuojama pirmus kartus po tokių pertraukų.
O jei neįmanoma išvengt, bent porai kartų instruktorių pasiimk, kad nors minimaliai įprastum. Nes čia ne juokas ir reikia realiai žiūrėt į situaciją, be perdėto pozityvumo. Mašiną lengvai nudaužt ne taip baisu būtų, jei Kasko draudimą ji turėtų. Tuo galėtų darbdaviai pasirūpint, jei jau niekaip neišsiverčia be vairuojančios darbuotojos.
Atsakyti