Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 29

QUOTE(Juodai @ 2016 02 18, 20:23)
Norma.
Papildyta:

Na ne, nesuvarė  biggrin.gif .  Labiau pergyvenau dėl mažosios dailininkės, kuri kaip tyčia su kokiu juodos ar kitos ryškios spalvos flomasteriu vis nuo lapo "nuslysdavo"  doh.gif ... Vienąkart išties buvau išsigandus, kai didoką kampą "papuošė" juodais skrituliais blink.gif .... bet su spoiritu nusivalė puikiai thumbup.gif , tiksliau ne su spiritu, o su "Žalgiriu", ir dar kvepėjo paskui  biggrin.gif .
Bet, kaip žinia, jo stalviršis yra iš plokštės, tai jos praskėlimo rizika yra. Iš esmė ji smūgius geriau atlaiko, nei prieš tai turėtas masyvo stalas, tačiau masyvui niekas nenutinka, tik mielos duobutės lieka. O plokštė jau liktų praskelta, reiktų špakliuoti su kuom nors turbūt  g.gif .

Beje, žadu jį keisti. Mums reikia didesnio ir kitos spalvos. Bet iš esmės balta spalva esu patenkinta: visi trupiniai matosi, skirtingai nei ant mano stalviršio  doh.gif - nusivalai ir psio. O stalviršio gebėjimas maskuoti mane užknisa  gun_bandana.gif ... Visai keisčiau jį į baltą smile.gif .

As galvojau uzdengti ji organiniu stiklu, bet blogumas tas kad jis didinasi i ovalu, tai norint naudoti iskleista tektu nuimineti stikla ir kazkur padeti..
o kas tas "Žalgiriu" tai neisivaizduoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2016 02 19, 09:42)
As galvojau uzdengti ji organiniu stiklu, bet blogumas tas kad jis didinasi i ovalu, tai norint naudoti iskleista tektu nuimineti stikla ir kazkur padeti..
o kas tas "Žalgiriu" tai neisivaizduoju smile.gif

Aš Jūsų vietoj nedėčiau stiklo schmoll.gif . Juo labiau, kad jį tektų nuiminėti. Aj, juk nieko nėra amžino (stilko taip pat mirksiukas.gif ).
Kad geriau įsivaizduotumėt, pristatau - "Žalgiris" biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(rimancius @ 2016 02 18, 22:46)
Ai dar klausimėlis. Ar prie atskirai montuojamos orkaitės reikia kokio garų nuvedimo ar panašiai?

Garų nuvedimo nereikia. smile.gif Spintelės gylis yra apie 56 cm, o orkaitės mažesnis maždaug 5 cm. Tad ta lentyna ant kurios bus dedama orkaitė yra daroma irgi apie 5 cm trumpesnė sienos pusėje. Tokiu būdu už orkaitės susidaro erdvė šilumai išsiskaidyti.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 02 19, 01:28)
Kalbate apie įmontuojamus šviestuvus lubose? O pakabinamos spitelės bus toje virtuvės dalyje? Jei bus, tai geriausias apšvietimas yra po spintelėmis. Jei pakabinamų spintelių nebus, tai reikia skaičiuoti taip, kad apšviestų stalviršį, o ne Jūsų nugarą - kadangi stalviršis įprastai būna 60cm gylio, tai taikyčiau kažkur per vidurį, t.y. 30cm nuo sienos.

Pakabinamos spinteles bus. Ir frezuojamas ledinis apsvietimas. Virs salia stovincio valgomojo stalo bus pakabinamas sviestuvas. Tai gal tuomet 55 cm nuo sienos??? kad ir virtuves zona apsviestu ir siek tiek darbastali. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gammy @ 2016 02 19, 11:53)
Pakabinamos spinteles bus. Ir frezuojamas ledinis apsvietimas. Virs salia stovincio valgomojo stalo bus pakabinamas sviestuvas. Tai gal tuomet 55 cm nuo sienos??? kad ir virtuves zona apsviestu ir siek tiek darbastali. g.gif

aš to apšvietimo virš spintelių visai nenaudoju, pakanka virš darbastalio. Visiškai nenaudingas ir nereikalingas apšvietimas, o jei dar šalia bus šviestuvas virš stalo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mascara @ 2016 02 19, 13:27)
aš to apšvietimo virš spintelių visai nenaudoju, pakanka virš darbastalio. Visiškai nenaudingas ir nereikalingas apšvietimas, o jei dar šalia bus šviestuvas virš stalo  ax.gif

tai tuomet 90 cm butu geriau? rolleyes.gif nors virsutiniu spinteliu turini kazin ar apsvies per toki atstuma g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gammy: 19 vasario 2016 - 12:42
QUOTE(Gammy @ 2016 02 19, 12:53)

Tai kam tas apšvietimas ten reikalingas? Darbastalis bus apšviestas, pietų stalas irgi, kam tą virtuvės zoną apšviesti? Nedaryčiau (ir nesu ir nebuvau pasidarius) visai tokio.
Atsakyti
Ateinu, kad nuramintumet doh.gif Issibetonavom grindis, tai aisku ateina kaimynai ar kokie draugai paziuret, pamato laida vidury grindu, tai suzino, kad planuoju sala.
user posted image

Ir visi kaip susitare kartoja, kad be sansu sutalpint - arba sala arba valgomojo stalas. Na. vyras nuo seniai abejojo mano sutalpinimu, tai ir jis taip paabejoja. Nu bliamba, persimatavau dar karta po betonavimo, paisau vizualizacijas, nu aisku ne šikarnai, bet man lyg ir telpa.
Kadangi lieka metalines sijos (matyti nuotraukoje), tai jos nori nenori atskiria ir aiskiai nubrezia erdves virtuve+valgomojo ir svetaine. Virtuves+valgomojo zona yra 4.53cm, svetainei lieka 34,7mAr tikrai sutilpsiu?

user posted image

man gaunasi tokie plocio atstumai nuo virtuves spinteliu:
spinteles 60cm
nuo spinteliu iki salos 90cm
salos plotis 80cm
nuo salos iki valgomojo stalo 94cm
valgomasis stalas 76cm
prie valgomojos stalos kedes nuos svetaines puses kai pritraukotos prie satlo, tai ju nugareles dar telpa iki siju, jas atitraukus jau iseistu uz siju i svetaines puse g.gif

Atsakyti
QUOTE(Gammy @ 2016 02 19, 13:41)
tai tuomet 90 cm butu geriau? rolleyes.gif nors virsutiniu spinteliu turini kazin ar apsvies per toki atstuma g.gif

Argi tam turiniui apšviesti reikalingas papildomas apšvietimas? Aš viską puikiai matau vien tik nuo apšvietimo po pakabinamom spintelėm.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 02 19, 13:42)
Tai kam tas apšvietimas ten reikalingas? Darbastalis bus apšviestas, pietų stalas irgi, kam tą virtuvės zoną apšviesti? Nedaryčiau (ir nesu ir nebuvau pasidarius) visai tokio.

nes tai bus virtuve kartu su svetaine, svetaines puseje tik vienas sviestuvas pakabinamas. Virtuves puseje virs stalo, ir ledinis. Todel mastome dar del bendro apsvietimo ir virtuves zonoje. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 02 19, 12:43)
Argi tam turiniui apšviesti reikalingas papildomas apšvietimas? Aš viską puikiai matau vien tik nuo apšvietimo po pakabinamom spintelėm.

na, pas mane dabartinej virtuvej po spintelem esantis apsvietimas aisku gerai apsviecia darbastali, dirbti labai gerai, bet jei norisi kad virtuvej butu sviesu, tai man tikrai jo nepakanka ir tarkim pakabinamu vidaus jau apytamsis gaunasi.
jau turi degti centrini apsvietima virtuveje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 19, 13:43)
Ateinu, kad nuramintumet doh.gif 

Susistaykit vizulkoj svetainės baldus ir pasimatuokit atstumus. Pagal tai, ką išmatavot kol kas man viskas normaliai atrodo. Visai neįpareigoja ta metalinė sija Jūsų daryti iki pat jos virtuvės-valgomojo zoną. Juk stalas stumdomas, kilnojamas yra, galima jį dar kiek stumtelti link virtuvės. Galų gale apskritai galima jį pasukti ir atremti galu į salą.
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 19, 13:43)
Virtuves+valgomojo zona yra 4.53cm, svetainei lieka 34,7mAr tikrai sutilpsiu?

Čia tikriausia suklydote, svetainei 3,47m lieka?
Na pagalvokit logiškai - dviem zonom skiriate truputį daugiau, nei vienai zonai - ar tai neatrodo normalu? Svetainėj juk tik sėdėsit, o virtuvėj-valgomajam visas judesys wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(Gammy @ 2016 02 19, 13:45)
nes tai bus virtuve kartu su svetaine, svetaines puseje tik vienas sviestuvas pakabinamas. Virtuves puseje virs stalo, ir ledinis. Todel mastome dar del bendro apsvietimo ir virtuves zonoje. blush2.gif

Tai kokio dydžio Jūsų patalpa? Kaip atrodo planas? Jei abejojate, kad neužteks jai bendrm apšvietimui dviejų pakabinamų šviestuvų, tai darykit dar tą papildomą įmontuojamų šviestuviukų apšvietimą, tik nesuprantu, kodėl jį reikia rišti prie virtuvės spintelių? Įkelkit planą su matmenimis, gal išeis ką padėlioti.
Atsakyti