Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 29

QUOTE(Juodai @ 2016 02 19, 12:51)
Susistaykit vizulkoj svetainės baldus ir pasimatuokit atstumus. Pagal tai, ką išmatavot kol kas man viskas normaliai atrodo. Visai neįpareigoja ta metalinė sija Jūsų daryti iki pat jos virtuvės-valgomojo zoną. Juk stalas stumdomas, kilnojamas yra, galima jį dar kiek stumtelti link virtuvės.  Galų gale apskritai galima jį pasukti ir atremti galu į salą.

Čia tikriausia suklydote, svetainei 3,47m lieka?
Na pagalvokit logiškai - dviem zonom skiriate truputį daugiau, nei vienai zonai - ar tai neatrodo normalu? Svetainėj juk tik sėdėsit, o virtuvėj-valgomajam visas judesys wink.gif.

ups, kalbeli ne ten padejau, tikrai lieka 3,47m. Man svetainei lyg ir uztenka. Galvoju kampine sofa, staliuka ir lieka siena Tv zonai, kur darsyiu kokia su spintelem, kad dar kazak pasidet. daugiau jokiu skeciju, indauju ar kazko nedarysiu g.gif
Valgomasis stalas man pristumtas galu kazkaip nesiziuri, buvau taip pasipaisius g.gif be to, man reikia apsvietima susideliot, tai paskui durnai atrodys tas stumdymas, kai sviestuvas liks sone, tai reikia kazkaip dabar nusprest
na mazdaug taip isivaziduoju issideliot, sokiams erdviu nelieka, bet kita vertus ka su tom tusciom erdvem daryt ax.gif
user posted image
nors as ne dvynis, bet kazkaip man pirmas toks 'projekats" nama susideliot, nes nesu meniskos dushios, ir kai kiti taip tvirtai kazka pakomentuoja, isdurnina, ir vel pradedu abejot g.gif Nors toki vaizda del baldu ir zonu isdestymo jau senai turiu galvoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 19, 14:09)

Nu man čia viskas puikiai telpa, gal kiek stalą galima būtų link salos stumtelt.
Be salos atsirastų daug laisvos nejaukios vietos. Kai bus rimti šokiai, pasistumsit stalą link sienos, arba link salos, kavos staliuką prie terasos lango - ir ko ne šokių salė? biggrin.gif

Beje, puikiai darotės vizulkas thumbup.gif . Siekit savo svajonės, nes paskui gailėsitės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 19 vasario 2016 - 13:26
O man visgi kilo dvejonė dėl tos salos tilpimo. Vizulkoj atrodo viskas telpa, bet realybej baisu, kad nebūtų erdvė kaip baldų sandėlis. Čia būtų dabar labai palanku realiam kambary pasidėliot kažkokius lakštus, kaip jau buvot pasidėliojus putplastį, realiai įvertint atstumus. Man pvz krenta į akis pačiam kampe pastatyta sofa. Nepamenu, kuri vieta yra išėjimas į terasą?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 02 19, 13:22)
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 19, 14:09)

Nu man čia viskas puikiai telpa, gal kiek stalą galima būtų link salos stumtelt.
Be salos atsirastų daug laisvos nejaukios vietos.
Beje, puikiai darotės vizulkas thumbup.gif . Siekit savo svajonės, nes paskui gailėsitės.

Turejau ir be salos pasidarius, tai tikrai erdve tustoka tada gaunasi. Ir tada lyg truksta kazko. nes jei svetaine didinti, i virtuves puse, tai kazkaip minkstas kampas kirstu saramas. O kai buna kambary, tai tos saramos atrodo taip ir atskiria erdves.

na, su vizulkom uzstringu kartais, pvz dabar kakza padariau, kad durys ne iki zemes pasidaro ir nerandu ka nuimt doh.gif tai gaunasi ne durys, o anga su dideliu speknsksciu doh.gif ir zinoma baldu ismatavimu ne visad tokiu, kokiu noriu yra g.gif

QUOTE(Tanite @ 2016 02 19, 13:58)
O man visgi kilo dvejonė dėl tos salos tilpimo. Vizulkoj atrodo viskas telpa, bet realybej baisu, kad nebūtų erdvė kaip baldų sandėlis. Čia būtų dabar labai palanku realiam kambary pasidėliot kažkokius lakštus, kaip jau buvot pasidėliojus putplastį, realiai įvertint atstumus. Man pvz krenta į akis pačiam kampe pastatyta sofa. Nepamenu, kuri vieta yra išėjimas į terasą?

Isejimas i terasa ten kur didelis langas, 'takas" palei krosnele pro TV spinta i ta dideli langa. Durys i terasa nuo TV puses.
tai va taipo sudeliojus ur tas praejimas atrodo gan laisvas i terasa, nereiks stumdytis. g.gif
cia ir kampas gan didelis idetas 208x308
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 19 vasario 2016 - 14:51
QUOTE(Gammy @ 2016 02 19, 12:41)
tai tuomet 90 cm butu geriau? rolleyes.gif nors virsutiniu spinteliu turini kazin ar apsvies per toki atstuma g.gif

pas mane apie 80 cm nuo sienos, nieko gero biggrin.gif daug geriau apšviečia svetainės šviestuvas už kelių metrų, virš spintelių tikrai nenaudoju ir jums nesiūlau daryt smile.gif
bendrą erdvę puikiai apšvies šviestuvas virš stalo.

QUOTE(Juodai @ 2016 02 19, 12:42)
Tai kam tas apšvietimas ten reikalingas? Darbastalis bus apšviestas, pietų stalas irgi, kam tą virtuvės zoną apšviesti? Nedaryčiau (ir nesu ir nebuvau pasidarius) visai tokio.

drinks_cheers.gif daugiau tokių nesąmonių nedaryčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 19, 13:09)
ups, kalbeli ne ten padejau, tikrai lieka 3,47m. Man svetainei lyg ir uztenka. Galvoju kampine sofa, staliuka ir lieka siena Tv zonai, kur darsyiu kokia su spintelem, kad dar kazak pasidet. daugiau jokiu skeciju, indauju ar kazko nedarysiu g.gif
Valgomasis stalas man pristumtas galu kazkaip nesiziuri, buvau taip pasipaisius g.gif  be to, man reikia apsvietima susideliot, tai paskui durnai atrodys tas stumdymas, kai sviestuvas liks sone, tai reikia kazkaip dabar nusprest
na mazdaug taip isivaziduoju issideliot, sokiams erdviu nelieka, bet kita vertus ka su tom tusciom erdvem daryt ax.gif
user posted image
nors as ne dvynis, bet kazkaip man pirmas toks 'projekats" nama susideliot, nes nesu meniskos dushios, ir kai kiti taip tvirtai kazka pakomentuoja, isdurnina, ir vel pradedu abejot g.gif  Nors toki vaizda del baldu ir zonu isdestymo jau senai turiu galvoje 4u.gif

O kokia Jūsų salos paskirtis? Virtuvė tikrai nemaža atrodo, tad darbastalio daugiau nei pakankamai, kriauklė ir kaitlentė taip pat ne ant salos. Kaip spintelė daiktams susidėti? Serviravimo baras per balius? Aš nedaryčiau, bet gal todėl, kad viskas man turi turėti tikrai rimtą paskirtį doh.gif O dėl vietos, tai pasibandykite ar susėsite patogiai prie stalo visa šeima, plius dėl salos papildomas atstumas nuo virtuvės iki stalo, o jei nebūtų salos, tai labai patogiai viskas būtų ax.gif Pas mane 3 vaikai, kurie mėgsta prie virtuvės stalo savo veikla užsiimti, dažnai lankosi svečiai ir tt, tad ir stalą rinkausi atitinkamo dydžio (2x1,05 neišskleistas, o išskleistas 3x105), kad nereikėtų grūstis ir viskas ant jo tilptų. Žinoma, čia mano nuomonė, kuri remiasi mūsų šeimos įpročiais 4u.gif Beje, o dėl salės, tai su vaikais erdvės niekad nebus per daug biggrin.gif Bent jau su maniškiais doh.gif Mūsų svetainė su valgomuoju (virtuvė atskirai) bus 47 kvadratų ir aš jau pergyvenu, kad vietos truks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2016 02 19, 16:31)
O kokia Jūsų salos paskirtis?

Tiksliai nepamenu, bet man rodos ta sala atsirado tuomet, kai bandžiau parodyti, kad nėra būtuna daryti didelę L formos virtuvę. Man Žydriausia atveju idealiausia būtų dviejų eilių virtuvė, kurią kažkada ir siūliau:

user posted image

Čia braižyta buvo pagal plano matmenis, realybėj gal kažkas koregavosi.
Mano pamatavimai kažkur tokie tuomet buvo:

user posted image

Bet gavosi taip, kad šeimininkė užsinorėjo ir salos, ir grįžo prie kampinės virtuvės... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 19 vasario 2016 - 15:54
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 19, 12:43)
man gaunasi tokie plocio atstumai nuo virtuves spinteliu:
spinteles 60cm
nuo spinteliu iki salos 90cm
salos plotis 80cm
nuo salos iki valgomojo stalo 94cm
valgomasis stalas 76cm
prie valgomojos stalos kedes nuos svetaines puses kai pritraukotos prie satlo, tai ju nugareles dar telpa iki siju, jas atitraukus jau iseistu uz siju i svetaines puse g.gif

as suprantu Jusu nora tureti sala, bet manyciau mazai vietos visgi jai pas jus.. Pas mane panasi situacija- virtuves su baru ir valgomojo stalu ilgis 5.20, noriu is baro daryti sala, bet idealiam variantui truksta kokio pusmetrio...
kas man labiausiai uzkliuvo- stalo plotis 76 cm- valgomojo stalui tai labai mazai - normalias 30cm skersmens lekstes susidejus vienam pries kita lieka 15 cm unsure.gif bet jei 6 zmones suseda- tai nelieka vietos daugiau niekam pasideti- nei sriubos dubeniui, nei salotoms nei uzkandziams ir t.t. o sala prie kurios nesedesite - 80 cm? ar nesigaus taip, kad neturesite nei vienos patogios vietos pasisedejimui?

As dar pasikartosiu su klausimu- ar niekas nesusidure su pakelta auksciau indaplove? apie toki dalyka sneku:
user posted image
nesutariame su meistrais,kaip reiktu imontuojama graziai padaryti...
Eitu laika atgal pasukti, tai geriau ne orkaite kelciau auksciau, o indaplove- labai patiko pora dienu pasinaudojus smile.gif tikrai rekomenduoju visoms kurios dar tik planavimo stadijoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 02 19, 15:50)
Tiksliai nepamenu, bet man rodos ta sala atsirado tuomet, kai bandžiau parodyti, kad nėra būtuna daryti didelę L formos virtuvę. Man Žydriausia atveju idealiausia būtų dviejų eilių virtuvė, kurią kažkada ir siūliau:

user posted image

Čia braižyta buvo pagal plano matmenis, realybėj gal kažkas koregavosi.
Mano pamatavimai kažkur tokie tuomet buvo:

user posted image

Bet gavosi taip, kad šeimininkė užsinorėjo ir salos, ir grįžo prie kampinės virtuvės...  biggrin.gif

Tikrai as irgi Jums siulau arba dvieju eiliu, arba kampine... Kartu viskas nesiziuri..
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2016 02 19, 15:31)
O kokia Jūsų salos paskirtis?  Mūsų svetainė su valgomuoju (virtuvė atskirai) bus 47 kvadratų ir aš jau pergyvenu, kad vietos truks  doh.gif

Salos paskirtis - siek tiek norėjosi atskirti virtuves erdve, kad valgomasis stalas nebūtų grynai virtuvėje. Kita vertus, norisi arčiau šeimos ir matyti vaikus, tai ant salo galima sumuštinius kept, pjaustyt ir pan. Jei salos nėra, darai viską nugara į svetainę smile.gif
Svečiai mane mažiausiai domina, nes jų kol kas nedažnai turim.

QUOTE(Juodai @ 2016 02 19, 15:50)

Bet gavosi taip, kad šeimininkė užsinorėjo ir salos, ir grįžo prie kampinės virtuvės...  biggrin.gif

Taip, cia g.gif mano virtuve. Matmenys liko panasus, gal kokie 5-10cm nebent sumazejo, nes projekte parodyta 808, o realiai pamatavus yra 800 cm ilgis. tai as buvau davus tikriausiai projekto matmenis g.gif
Prie kampines grizau del to, kad....... jei vistik realiai deliojant matytusi, kad sala netelpa, lieku su normalia kampine virtuve. Nes ta abejone ar nebus sugrusta, vis dar lieka unsure.gif
Be to, man truksta labiausiai ilgio kambariop, kampas to ilgio kaip ir nesumazina.
Ir kanalizacija pasakiau padaryt kaip tik tuo metu, kai 2 dienom buvau apsigalvojus i kampine, paskui vel sugrizau lyg prie 2 eilių, bet kanalizacija isvesta dabar biski ne ten., kur reiktu 2 eiliu virtuvei (gautusi per 2 spinteliu viduri) ir grindininis sildymas dabar jau padarytas ten ir po saldytuvu (taikyta kampjnei virtuvei) sildymas nevyniotas.

QUOTE(neinzy @ 2016 02 19, 16:02)
as suprantu Jusu nora tureti sala, bet manyciau mazai vietos visgi jai pas jus.. kas man labiausiai uzkliuvo- stalo plotis 76 cm- valgomojo stalui tai labai mazai - normalias 30cm skersmens lekstes susidejus vienam pries kita lieka 15 cm  unsure.gif bet jei 6 zmones suseda- tai nelieka vietos daugiau niekam pasideti- nei sriubos dubeniui, nei salotoms nei uzkandziams ir t.t.  o sala prie kurios nesedesite - 80 cm? ar nesigaus taip, kad neturesite nei vienos patogios vietos pasisedejimui?

Toki stala radau baldu pasirinkime. pasimatavau savo, dabar sedim prie 58cm plocio stalo, aisku sedim tik is vienos puses nes stalas prie lango, tai uzdejau ta 76 ir man pasirode gan platus. Paziurejau, kad daug stalu yra 80cm plocio g.gif
Nu bliamba, butu dar papildomas metras, tai atrodo viskas Ok, o dabar jau beveik visi metai negaliu apsisprest doh.gif doh.gif doh.gif O kuo toliau, tuo apsisprendimo galimybes mazes, nes komunikacijos prien kazko derinamos ir paskui nebus ka keist

QUOTE(kristinka_2010 @ 2016 02 19, 16:09)
Tikrai as irgi Jums siulau arba dvieju eiliu, arba kampine... Kartu viskas nesiziuri..

Nu mastau dar. gal prie progos reims dar nuvaziuot susideliot. as pati matau, kad vos vos, bet vis atrodo kad sutilpsiu

aisku jei rinktis sala ar stala., tai be kalbu valgomasis stalas butu.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2016 02 19, 17:23)
Nu mastau dar. gal prie progos reims dar nuvaziuot susideliot.

Būtinai nuvažiavę susidėliokit. Aplipdykit ant grindų lipnia juosta baldų kontūrus, jei turite, pridėkite baldų vietoje kokių dėžių, kad tūrį normaliai pajaustumėte. Tuomet ir pamatysit, telpa sala, ar ne. Pati tai nuspręsit. O mums čia žiūrint viskas atrodo ant ribos, tai kaip kas norim, taip ir patempiam - į vieną pusę, kad telpa, arba į kitą pusę - kad netelpa wink.gif.
Labai gerai, kad savo poreikius iškeliat aukščiau visokių svečių, taip ir toliau thumbup.gif .
Atsakyti
klausimėlis dėl blizgis dažytos MDF naudojimu, labiau domina ilgaamžiškumo klausimas, nusidaužymas. Gal kuri tokiai jau patirties turit pakankamai kad pasidalint. Nesu apsisprendusi dėl fasado, tai dedu db visus + ir - doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti