Įkraunama...
Įkraunama...

Priemonės sportavimui namuose

Vaikstau i sporto sale, bet noreciau nusipirkti treniruokli ir i namus, nes kartais tyngisi eiti i sale, tai galeciau pasportuoti namuose g.gif
Girdejau nuomones is savo draugiu, kad nusipirkusios treniruokli jonenaudoja blink.gif nesuprantu kodel ax.gif
Atsakyti
na del to nenaudojimo tai nemazai tiesos yra. Mano mama labai norejo treniruoklio i namus, tai visi susimetem ir gimtadienio proga pries pora metu padovanojom toki kaska tarp dviracio ir slidziu, kur dar ir rankos kartu mankstinasi. Na mama sportavo gal menesi g.gif dabar tik vieta namuose uzima, dar sportininkai-anukai neblogai ji aplauze pastaruoju metu, tai jau tik ismesti ir belieka lotuliukas.gif Kodel nustojo sportuot, tai nepasakysiu, bet itariu kad tiesiog tingedavo... ir kaip ne keista,mama pradejo vaiksciot i sporto kluba. Jau antri metai netingi nueit 3-4 kartus per savaite is pat ryto, gal treniruoklis paskatino lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš kartais sportuoju namuose (arba kur nors lauke), kartais sporto klube, bet net nekyla mintis pirkti kokį nors rimtesnį treniruoklį sportavimui namuose, nes žinau, kad tikrai nesportuosiu. Galiu namuose patampyti hantelius, gumą, pabandyti susidėlioti a la programą visam kūnui, galiu išeiti į lauką ir apibėgti vieną kitą ratą, pavažinėti dviračiu, bet pusvalandį ar valandą dusinti tą patį treniruoklį - niekaip schmoll.gif Man tokia monotonija užmuštų bet kokį norą sportuoti. Tai ir neperku. Net nematau prasmės - koks gi turėtų būti, kad treniruotų visas kūno dalis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bezdžionė @ 2007 06 04, 15:19)
Aš kartais sportuoju namuose (arba kur nors lauke), kartais sporto klube, bet net nekyla mintis pirkti kokį nors rimtesnį treniruoklį sportavimui namuose, nes žinau, kad tikrai nesportuosiu. Galiu namuose patampyti hantelius, gumą, pabandyti susidėlioti a la programą visam kūnui, galiu išeiti į lauką ir apibėgti vieną kitą ratą, pavažinėti dviračiu, bet pusvalandį ar valandą dusinti tą patį treniruoklį - niekaip schmoll.gif  Man tokia monotonija užmuštų bet kokį norą sportuoti. Tai ir neperku. Net nematau prasmės - koks gi turėtų būti, kad treniruotų visas kūno dalis g.gif

na kiekvienam savo.... o man man betikslis atrodo kazko patampymas, pabandymas susideliot a la programa, kuri net neaisku gera ji ar ne ...... ir toks blaskymasis gaunasi, islekiau palaksciau, nusibodo, dabar jau dviraciu minsiu..... siaip tai as to net sportu nevadinu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2007 06 04, 16:38)
na kiekvienam savo.... o man man betikslis atrodo kazko patampymas, pabandymas susideliot a la programa, kuri net neaisku gera ji ar ne ...... ir toks blaskymasis gaunasi, islekiau palaksciau, nusibodo, dabar jau dviraciu minsiu..... siaip tai as to net sportu nevadinu wink.gif

Na taip, kiekvienam savo ax.gif

Kai sportu domiesi ne pirmus ir ne antrus metus iš eilės, kai kas atrodo daug paprasčiau - ir tas blaškymasis savo sistemą turi (savaitė - 2 dienas kardio (patikėk, čia tiks ir bėgimas, ir dviratis, ir... šokių treniruotė - ko tą dieną labiau nori wink.gif , 2-3 dienas - jėgos pratimai, nors viena - tempimui, lankstumui (joga, pilatesas ar pan.), 1-2 dienos - poilsiui); ir programas dėliojant trenerį konsultacijai rasi, jei norėsi, ir pakankamai rimtesnės literatūros yra negu forumai. O šiaip dėl programų - retai kuriam klube ją sudėlios gerai, reikia domėtis pačiai, nes daugumos klubų programos - "paste - copy" lygio, o trenerių, kurie tikrai sudarinėja geras programas lipdydami kūną proporcingai ne tiek ir daug, jei tikėsim tais, kurie rimtai sportuoja ir dalyvauja varžybose - ant rankų pirštų lengvai suskaičiuosi bet kuriam didesniam mieste.

O sportu aš to ir pati nevadinu - neturiu tikslo lipti ant podiumo kaip fitneso atstovė tongue.gif Tiesiog renkuosi aktyvesnį gyvenimo būdą ir nieko daugiau smile.gif Bei įvairiapusį kūno treniravimą smile.gif Ir mėgstu matyti rezultatus smile.gif

O va vieno treniruoklio metų metais dusinti niekaip negalėčiau schmoll.gif Matyt, čia jau rimtas sportas, o aš jam tikrai nesubrendau per statistiškai didesnę savo gyvenimo dalį lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o kodel treniruoklsi negali buti viena is sudedamuju treniruociu daliu? Ir kodel jis dusinamas. lygiai taip pat tada dusinamos ir gumos ir ganteliai, lygiai taip pat ir dusiniesi stadione begiodamas..... beje pries pusmeti vos nepadariau klaidos, prisiskaiciau nuomoniu kad treniruokois stovi nenaudojamas, koks jis nereikalingas betikslis ir kaip smagu sportuoti taip be nieko ir is tiesu apniko abejones.... o va dabar "dusinu" as ji su dideliu malonumu tongue.gif .... nereikia gumu tampyti, kvailai kraipytis, po parka lakstyti, kur surpatingieji gyventojai sunelius sikina wink.gif ...... beje as tai vadinu sportu namuose (tie kas i klubus vaiksto irgi sportuoja, o ant scenos is man zinomu nei vienas nesiruosia) wink.gif .. ir kas planuoja pirkti treniruokli turi valios bei ryzto ji "dusinti" tegu neskaito tokiu nuomoniu.... o as su treniruokliu daug svorio numeciau, formos grazeja mano, kunas stangreja.... ir niekada nesirinkciau nieko kito...... beje ir pilvo preso pratimukus padaryti niekas netrukdo net turint treniruokli.... o va slaunys, rankos kojos viskas juda ant teniruoklio, papildomu pratimu nebereikia wink.gif
ir rezultatus matau ir nemenkus.. wink.gif ...

zinai galiu kalbeti tavo zodziais is savo poziciju.. lotuliukas.gif

va turiu treniruokli, vakarais paminu ir tikrai neisivaidzuoju jeigu reiktu istisai man dusintis su gumomis, ganteliais, lekti i lauka lakstyti, susidarineti programas.... o kadangi as laaabai megstu matyti rezultatus ir tiksliai zinau kurios mano raumenu grupes juda, galiu prisitaikyti treniruokli sau pagal poreikius, o va treneriais as nepasitikiu, jie prastas programas sudarineja, vienetai yra geru lotuliukas.gif lotuliukas.gif

taigi diskusija baigiu.... nes ji betiksle.... nesubrendau as dar stripinejimui namuose pagal profesionalia savo sudaryta programa (nes kiti gi nieko neismano)
Atsakyti
Apsiprašau, jei įžeidžiau - tikrai neturėjau tokio tikslo. Tik norėjau pasidalinti savo nuomone ir informacija, kurią sukaupiau gal per gerą intensyvaus mėgėjiško sportavimo dešimtmetį.

Gal kada nors ir aš ramiai minsiu kokį treniruoklį, bet dabar tikrai nenoriu smile.gif

Gerai man ir sporto klubai, kai yra laiko/noro bei sportas namuose be treniruoklio, kai nusibosta klubai, ir stadionas, maloniai primenantis lengvosios atletikos treniruotes, kurioms atiduota keleri metai smile.gif

Paprasčiausiai siūlau neprisirišti prie vieno treniruoklio, nes nauda bus ne tokia didelė - reikėtų rinktis ir pratimus su savo svoriu, ir laisvuosius svorius, ir keisti kardio krūvio priemones ... - reikia įvairovės, nes kūnas pripranta prie monotoniško krūvio smile.gif

Plėtojant temą (atsiprašau dar kartą, tikrai ne diskusiją su Saga), kartais žmones pagauna euforija - nusipirksiu - ir viskas bus. Ne, nebus, reikės dirbti pastoviai, metų metais, ir visai nesvarbu, ar su treniruokliu, ar be, klube ar savarankiškai - svarbu pažinti savo kūną ir jausti malonumą sportuojant, pasirenkant tai, ko labiausiai reikia smile.gif

P.s. to Saga
Malonu, kad baigei savo pradėtą diskusiją - iš pradžių aš tik išsakiau savo nuomonę temoje, o ne atsakiau į Tavo post'ą. Sėkmės sportuojant!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 05 birželio 2007 - 10:37
QUOTE(SuperMama @ 2007 03 14, 13:11)
Aš jau turiu, bet dar nesu sportavusi. Vakar tik surinkau.
Pirkau ne kaip savarankišką treniruoklį, o kaip priedą po eliptinio.
Tai dabar ruošiuosi 35 min. su eliptiniu sportuoti, apšilti, o tada su easy shaper atskiras raumėnų grupes mankštinti dar 25-30 minučių.

na tai kaip SuperMama ,kokie atsiliepimai apie easy shaper?
Atsakyti
Gal galit pasidalint metodika, kaip mankštinatės su espanderiu? Skaičiau, kad labai padeda stiprinti kaulus. Štai ištrauka: "Kai artinasi menopauzė, kaulai pradeda irti 10% per metus greičiau. Reikia nukreipti įtampą į kaulus, padedančiais išlaikyti kaulų tankumą. Tinka svarmenys arba elastinė juosta. Atsparumo treniruotės metu pasipriešinimas arba įtampa sukeliama kūne sunkia elastine juosta (gumos tempimas) arba laisvu svoriu. Tai verčia kūną, o ypač kaulus, prisitaikyti prie papildomo krūvio ir sustiprėti".
Atsakyti
as asmeniskai jei pirkciau treniruokli,tai tik begimo takeli. thumbup.gif thumbup.gif
o siaip vistiek smagiau klube.bet namie aisku patogiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2007 07 14, 12:44)
Gal galit pasidalint metodika, kaip mankštinatės su espanderiu? Skaičiau, kad labai padeda stiprinti kaulus. Štai ištrauka: "Kai artinasi menopauzė, kaulai pradeda irti 10% per metus greičiau. Reikia nukreipti įtampą į kaulus, padedančiais išlaikyti kaulų tankumą. Tinka svarmenys arba elastinė juosta. Atsparumo treniruotės metu pasipriešinimas arba įtampa sukeliama kūne sunkia elastine juosta (gumos tempimas) arba laisvu svoriu. Tai verčia kūną, o ypač kaulus, prisitaikyti prie papildomo krūvio ir sustiprėti".

Kas yra espanderis?
Svarmenys arba elastinė guma tikrai puikus pasirinkimas, kodėl Tu jų nenori? Ir pratimų tikrai nemažai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bezdžionė @ 2007 07 16, 07:44)
Kas yra espanderis?
Svarmenys arba elastinė guma tikrai puikus pasirinkimas, kodėl Tu jų nenori? Ir pratimų tikrai nemažai... ax.gif

drinks_cheers.gif Elastinė guma labai tiktų. O kur ją gaut? Tik sporto prekių parduotuvėj? Žiūrėjau MAXIMOSE - nėra. Reiks SENUKUOSE paieškot.
Atsakyti