QUOTE(melsvaižalia @ 2016 06 08, 16:17)
labas, rožininkės

Aš tai tik šiaip kelias roželes turiu, pernai dar pora pasisodinau, bet nusimanymo nelabai... auga jo pas mane spartietiškai - vienos miršta, kitos bujoja, kad net... Ir niekaip nesuprantu kada ir nuo ko purkšt - vis pražioplinu... Šiemet nupurškiau vario sulfatu ir neperseniai - topazu. bet va viena rožė džiūt, suktis ir gelst puolė. Kaži, kas jai? ir kada, kuo Jūs purškiat? (tinklalapiuose, žinoma, galiu perskaityt - ką ir darau, be abejo, tik kad jie skirtingai labai rekomenduoja - klausiu paprastū praktikų-rožių augintojų/mylėtojų)
Ačiū, jei nepatingėsit atsakyt
Sveiki

Nesvarbu, kelios rožės ar daug, prižiūrėti vistiek reikia, jei norime turėti gražias ir sveikas

Rimti rožininkai, su kuriais teko pabendrauti, rekomenduoja purkšti rožes keletą kartų per sezoną profilaktiškai bei pastebėjus ligų požymius. Geriausi preparatai, kuriuos rožių augintojai turėtų turėti tai previkuras, candit, efektorius. Parduotuvėse ne visus galima gauti, reikia kreiptis į pardavėjus, užsiimančius chemikalų prekyba. Šiaip, galima naudoti ir score, topaz (sako, kad tie ne tokie efektyvūs

). Nuo vabaliukų ir kirmėliukų galima naudoti chemiją, bet rožininkės žino ir ekologiškų būdų jiems sunaikinti.
Vario sulfatu ir aš purškiau ankstyvą pavasarį, topazas irgi tinka, bet dar turite pakartoti purškimą fungicidais. Gerai apžiūrėkite ar nėra kenkėjų.