Ačiū, jei nepatingėsit atsakyt
labas, rožininkės
Aš tai tik šiaip kelias roželes turiu, pernai dar pora pasisodinau, bet nusimanymo nelabai... auga jo pas mane spartietiškai - vienos miršta, kitos bujoja, kad net... Ir niekaip nesuprantu kada ir nuo ko purkšt - vis pražioplinu... Šiemet nupurškiau vario sulfatu ir neperseniai - topazu. bet va viena rožė džiūt, suktis ir gelst puolė. Kaži, kas jai? ir kada, kuo Jūs purškiat? (tinklalapiuose, žinoma, galiu perskaityt - ką ir darau, be abejo, tik kad jie skirtingai labai rekomenduoja - klausiu paprastū praktikų-rožių augintojų/mylėtojų)
QUOTE(diuni @ 2016 06 08, 06:50)
O gal kas auginat Artemį...gal galit savo nuomone pasidalinti apie jį, gal be reikalo aš jo taip norėjau ir noriu...gal ir neverta jo pirkti antrąkart , gal kokią kitą geriau
Aš irgi jos labai norėjau ir dabar jau trečią vasarą džiaugiuosi ja. Ir žydi gražiai, ir neserga beveik. Tik pas mane žiemos švelnios palyginus su LT, tai po žiemos netekčių nėra.
QUOTE(melsvaižalia @ 2016 06 08, 16:17)
labas, rožininkės
Aš tai tik šiaip kelias roželes turiu, pernai dar pora pasisodinau, bet nusimanymo nelabai... auga jo pas mane spartietiškai - vienos miršta, kitos bujoja, kad net... Ir niekaip nesuprantu kada ir nuo ko purkšt - vis pražioplinu... Šiemet nupurškiau vario sulfatu ir neperseniai - topazu. bet va viena rožė džiūt, suktis ir gelst puolė. Kaži, kas jai? ir kada, kuo Jūs purškiat? (tinklalapiuose, žinoma, galiu perskaityt - ką ir darau, be abejo, tik kad jie skirtingai labai rekomenduoja - klausiu paprastū praktikų-rožių augintojų/mylėtojų)
Purškiu priklausomai nuo to kas yra rožei: liga ar kenkėjai. Kol nežinojau kas yra, ieškojau pagal paveiksliukus google arba aprašymus. Arba galima purkšti profilaktiškai.
QUOTE(melsvaižalia @ 2016 06 08, 16:17)
labas, rožininkės
Sveiki
Vario sulfatu ir aš purškiau ankstyvą pavasarį, topazas irgi tinka, bet dar turite pakartoti purškimą fungicidais. Gerai apžiūrėkite ar nėra kenkėjų.
QUOTE(Linetax @ 2016 06 08, 21:36)
previkuras, candit, efektorius.
candit ir efektoriaus prekyboje lyg ir nebera, klausiau, sake seni laikai
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2016 06 08, 21:36)
mano rozynui is vis jie kaip svestas vanduo.. veltui darbas kaip as sakau..
QUOTE(Linetax @ 2016 06 08, 22:36)
Sveiki
Nesvarbu, kelios rožės ar daug, prižiūrėti vistiek reikia, jei norime turėti gražias ir sveikas
Rimti rožininkai, su kuriais teko pabendrauti, rekomenduoja purkšti rožes keletą kartų per sezoną profilaktiškai bei pastebėjus ligų požymius.
Priežiūra reikalinga kiekvienam augalui. Bet keli purškimai per sezoną visgi daugoka. Jei augalui tinka sąlygos, neturėtų reikėti jį su chemija nuolat palaikyti
Pirmieji žiedai šiemet.
Maximinė neaiški
grazu
QUOTE(b.kite @ 2016 06 09, 13:02)
čia aplamai mano pirmoji angliška rožė, džiaugiuosi kaip pirmokas
truputelis mano vaizdu.

is arciau ziedas, labai juos megsta grambuoliai...

zydejimas jau isibegeja
labai smagu jau ir kai kurios jau nuzydejo, nes prazydo geguzes gale.. trumpai, bet ispudingai zydejo.
dar savaite kita ir jau skendesim zieduose
Graziu ziedu visoms!
Papildyta:
man taip pat labai patinka angliskos rozes

is arciau ziedas, labai juos megsta grambuoliai...

zydejimas jau isibegeja
dar savaite kita ir jau skendesim zieduose
Graziu ziedu visoms!
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2016 06 09, 12:10)
čia aplamai mano pirmoji angliška rožė, džiaugiuosi kaip pirmokas
pernai iš sibirikos pirkau
man taip pat labai patinka angliskos rozes
Nuostabios
dar parašykite pavadinimus ypač pirmoji parūpo
QUOTE(b.kite)
Graziu ziedu visoms!
Niu gi kad grazu
Tai jau kad tavo balsas i dangu nueitu
Man dziaugsmo siems metams pakanka kad visos pasodintos prigijo.. Kitas dziaugsmo etapas bus pirmi ziedai o tada matyt spygas laikysiu kad ir pirma ziema istvertu tuo nudziugindamos dar karta..
Jau kaip laukiu roziu kvapo dvelkimo kieme