Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

labas, rožininkės 4u.gif Aš tai tik šiaip kelias roželes turiu, pernai dar pora pasisodinau, bet nusimanymo nelabai... auga jo pas mane spartietiškai - vienos miršta, kitos bujoja, kad net... Ir niekaip nesuprantu kada ir nuo ko purkšt - vis pražioplinu... Šiemet nupurškiau vario sulfatu ir neperseniai - topazu. bet va viena rožė džiūt, suktis ir gelst puolė. Kaži, kas jai? ir kada, kuo Jūs purškiat? (tinklalapiuose, žinoma, galiu perskaityt - ką ir darau, be abejo, tik kad jie skirtingai labai rekomenduoja - klausiu paprastū praktikų-rožių augintojų/mylėtojų)
Ačiū, jei nepatingėsit atsakyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 06 08, 06:50)
4u.gif o , tikrai gerai paaugusi... 4u.gif
O gal kas auginat Artemį...gal galit savo nuomone pasidalinti apie jį, gal be reikalo aš jo taip norėjau ir noriu...gal ir neverta jo pirkti antrąkart , gal kokią kitą geriau g.gif

Aš irgi jos labai norėjau ir dabar jau trečią vasarą džiaugiuosi ja. Ir žydi gražiai, ir neserga beveik. Tik pas mane žiemos švelnios palyginus su LT, tai po žiemos netekčių nėra.

QUOTE(melsvaižalia @ 2016 06 08, 16:17)
labas, rožininkės 4u.gif  Aš tai tik šiaip kelias roželes turiu, pernai dar pora pasisodinau, bet nusimanymo nelabai... auga jo pas mane spartietiškai - vienos miršta, kitos bujoja, kad net...  Ir niekaip nesuprantu kada ir nuo ko purkšt - vis pražioplinu... Šiemet nupurškiau  vario  sulfatu ir neperseniai - topazu. bet va viena rožė džiūt, suktis ir gelst puolė. Kaži, kas jai? ir kada, kuo Jūs purškiat? (tinklalapiuose, žinoma, galiu perskaityt - ką ir darau, be abejo, tik kad jie skirtingai labai rekomenduoja - klausiu paprastū praktikų-rožių augintojų/mylėtojų)

Purškiu priklausomai nuo to kas yra rožei: liga ar kenkėjai. Kol nežinojau kas yra, ieškojau pagal paveiksliukus google arba aprašymus. Arba galima purkšti profilaktiškai.
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2016 06 08, 16:17)
labas, rožininkės 4u.gif  Aš tai tik šiaip kelias roželes turiu, pernai dar pora pasisodinau, bet nusimanymo nelabai... auga jo pas mane spartietiškai - vienos miršta, kitos bujoja, kad net...  Ir niekaip nesuprantu kada ir nuo ko purkšt - vis pražioplinu... Šiemet nupurškiau  vario  sulfatu ir neperseniai - topazu. bet va viena rožė džiūt, suktis ir gelst puolė. Kaži, kas jai? ir kada, kuo Jūs purškiat? (tinklalapiuose, žinoma, galiu perskaityt - ką ir darau, be abejo, tik kad jie skirtingai labai rekomenduoja - klausiu paprastū praktikų-rožių augintojų/mylėtojų)

Sveiki 4u.gif Nesvarbu, kelios rožės ar daug, prižiūrėti vistiek reikia, jei norime turėti gražias ir sveikas smile.gif Rimti rožininkai, su kuriais teko pabendrauti, rekomenduoja purkšti rožes keletą kartų per sezoną profilaktiškai bei pastebėjus ligų požymius. Geriausi preparatai, kuriuos rožių augintojai turėtų turėti tai previkuras, candit, efektorius. Parduotuvėse ne visus galima gauti, reikia kreiptis į pardavėjus, užsiimančius chemikalų prekyba. Šiaip, galima naudoti ir score, topaz (sako, kad tie ne tokie efektyvūs g.gif ). Nuo vabaliukų ir kirmėliukų galima naudoti chemiją, bet rožininkės žino ir ekologiškų būdų jiems sunaikinti.
Vario sulfatu ir aš purškiau ankstyvą pavasarį, topazas irgi tinka, bet dar turite pakartoti purškimą fungicidais. Gerai apžiūrėkite ar nėra kenkėjų.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2016 06 08, 21:36)
previkuras, candit, efektorius.

candit ir efektoriaus prekyboje lyg ir nebera, klausiau, sake seni laikai smile.gif kazko naujo jau dabar reikia ieskoti..
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2016 06 08, 21:36)
Šiaip, galima naudoti ir score, topaz (sako, kad tie ne tokie efektyvūs  g.gif ).

mano rozynui is vis jie kaip svestas vanduo.. veltui darbas kaip as sakau..
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2016 06 08, 22:36)
Sveiki  4u.gif Nesvarbu, kelios rožės ar daug, prižiūrėti vistiek reikia, jei norime turėti gražias ir sveikas  smile.gif  Rimti rožininkai, su kuriais teko pabendrauti, rekomenduoja  purkšti rožes keletą kartų per sezoną profilaktiškai bei pastebėjus ligų požymius.

Priežiūra reikalinga kiekvienam augalui. Bet keli purškimai per sezoną visgi daugoka. Jei augalui tinka sąlygos, neturėtų reikėti jį su chemija nuolat palaikyti g.gif Rožės man patinka. Bet nesu fanatikė. Jeigu joms sąlygos netiks ir neaugs, ieškosiu, kuo pakeisti.

Pirmieji žiedai šiemet.
Maximinė neaiški
user posted image
Atsakyti
Ačiū smile.gif ne baisiai aiškiau, bet esmę supratau.... eisiu ligos ieškot....
Atsakyti
Pirmasis žiedas "Jubilee celebration"

user posted image
user posted image
[/quote]
Atsakyti
grazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 06 09, 13:02)

čia aplamai mano pirmoji angliška rožė, džiaugiuosi kaip pirmokas wub.gif pernai iš sibirikos pirkau
Atsakyti
truputelis mano vaizdu.
user posted image
is arciau ziedas, labai juos megsta grambuoliai... sad.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
zydejimas jau isibegeja smile.gif labai smagu jau ir kai kurios jau nuzydejo, nes prazydo geguzes gale.. trumpai, bet ispudingai zydejo.
dar savaite kita ir jau skendesim zieduose smile.gif

Graziu ziedu visoms!
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2016 06 09, 12:10)
čia aplamai mano pirmoji angliška rožė, džiaugiuosi kaip pirmokas  wub.gif pernai iš sibirikos pirkau

man taip pat labai patinka angliskos rozes
Atsakyti
Nuostabios wub.gif dar parašykite pavadinimus ypač pirmoji parūpo
Atsakyti
QUOTE(b.kite)
Graziu ziedu visoms!

Niu gi kad grazu wub.gif wub.gif wub.gif
Tai jau kad tavo balsas i dangu nueitu biggrin.gif ne visas tokie ziedynai siuo metu dziugina bet nieko mes dar savo zieduku sulauksim ax.gif jei ne siemet tai kitamet rolleyes.gif
Man dziaugsmo siems metams pakanka kad visos pasodintos prigijo.. Kitas dziaugsmo etapas bus pirmi ziedai o tada matyt spygas laikysiu kad ir pirma ziema istvertu tuo nudziugindamos dar karta.. smile.gif
Jau kaip laukiu roziu kvapo dvelkimo kieme wub.gif
Atsakyti