Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gyventi su vyru, kai jo nekenti?

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 12, 11:51)
Oj, tai LT uzauges vyras supranta, kad privalo butinai atitikti standarta ir daryti "kazka vyrisko", bet siukstu ne gaminti valgyti, nes tada bus boba. Dar jie zino, kad reikia neverkti, o nesugebant tvarkytis su emocijomis, geriau jas skandinti butelyje, nei kreiptis i psichologa. Sprendziant is LT vyru savizudybiu statistikos, sitas patyriarchalinis modelis nedaro vyru laimingais.

Ok, paimkim vyrą kulinarą, kuris tik gamina šedevrus, toje srityje profas. Prakiūra pas jį namuose stogas. Tai sakote, kad norma, kad jis sėdės ir verks, o po to kreipsis į psichologą? biggrin.gif Arba norma, kad pribėgs jo žmona-kyborgas ir ims viena stogą lopyti? bigsmile.gif
Visgi, tikriausiai realybėje tada samdys kažką? Ką jis samdys? Moterį? g.gif Abejoju. Į duris pasibels statybininkas vyras.
O normaliu atveju, kaip ir Raselėuogelė rašė, būtų labai malonu, kad tas kulinaras dar ir išmanytų kažką daugiau technikoje, ūkiškuose darbuose, nes visgi jis vyras ir tokie darbai labiau dera vyrams. Nes gaunasi kažkoks iškrypęs pasaulis, kai visiškai susikeičiama vaidmenimis ir ištrūkus sagai vyras griebia ir siuva, o pagedus santechnikai žmona puola ir taiso lotuliukas.gif
Atsakyti
Del asmenines higienos problemu a nera, taip pat ir su drabuziu skalbimu. Problema tame, kad jis isskalautus, bet suplisusius drabuzius uzsideda ir eina sau. Man ismesti neduoda, o nauju drabuziu as uz ji gi nenupirksiu. Gali vaikscioti su dzinsais, striuke ir t.t. suplisusi, purvina.
Gali eiti su mumis pasivaikscioti su purvinais batais ant kurio purvas kaba. As jam valiau anksciau, bet gi nedarysi to uz jo kiekviena diena, tiesiog uzkniso, kas toks nevala. As jau nekalbu apie pacius drabuzius, nuperka kokioj maximoj ar ptizmoj ir gerai jam. O tai, kad pvz. Batai to 2 men jau nekaip atrodo, jam dzin.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 12, 11:56)
O jums niekaip nesigauna atskirti darbu, kuriu negalite atlikti del fiziniu savybiu ir tu, kuriuos gali daryti abi lytis? As pvz niekaip negaliu slapintis atsitsojus, bet galiu ijungti ismustus saugiklius ir dirbti darba, kuri jus laikote vyrisku. Vyras gali maitinti kudyki is buteliuko, kame beda?
Ta vienisa moteris taip isaukleta, kad ji to, ano negali, nemokes, nesugebes, nes ji moteris. Butu uzaugusi Svedijoje, suvoktu save kaip lygia vyrui, galincia suvokti i kuria puse varztai atsisuka, tai kazin ar jusu tevuko sauktusi taip pat daznai. LT moterims skiepijamas stereotipinis poziuris nuo pat mazumes, tai ir uzauga savim abejodamos, varzto bijodamos, nes vis kalama i galva, kad cia tik vyras sita sugeba.

Emigruokite į Švediją, tada sėkmės, akivaizdu, kad ten geriau realizuositės kaip moteris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 05 12, 11:00)
Mes čia visos gimę ir augę praeitam šimtmety, tai nematau reikalo jį ignoruoti  mirksiukas.gif Ir apie moterų karjerą nieko prieš neturiu- pati ją dariau, padariau ir suvokiau kaip tai nereikšminga  ax.gif O kasdienę namų ruošą priėmu kaip eilinę neišvengiamybę, su kuria susigyvenama (arba ne) dar paauglystėje. Išvirti valgyt, sumest rūbus į skalbenkę ar perbraukt dulkes- man nėra DARBAS. Tai tiesiog elementarūs veiksmai, kuriuos atlieku su malonumu pasileidus radiją kada noriu ir kaip noriu. Jeigu kitos dar būdamos mergaitėmis namie to niekada nedarė ir neįprato, tai dėčiau minusą jų mamoms  mirksiukas.gif

Dariau, ipratau - nepamegau. Man tai yra darbas, kuri dalinuosi su tuose paciuose namuose gyvenanciu asmeniu.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 05 12, 11:02)
Ok, paimkim vyrą kulinarą, kuris tik gamina šedevrus, toje srityje profas. Prakiūra pas jį namuose stogas. Tai sakote, kad norma, kad jis sėdės ir verks, o po to kreipsis į psichologą? biggrin.gif Arba norma, kad pribėgs jo žmona-kyborgas ir ims viena stogą lopyti? bigsmile.gif
Visgi, tikriausiai realybėje tada samdys kažką? Ką jis samdys? Moterį? g.gif Abejoju. Į duris pasibels statybininkas vyras.
O normaliu atveju, kaip ir Raselėuogelė rašė, būtų labai malonu, kad tas kulinaras dar ir išmanytų kažką daugiau technikoje, ūkiškuose darbuose, nes visgi jis vyras ir tokie darbai labiau dera vyrams. Nes gaunasi kažkoks iškrypęs pasaulis, kai visiškai susikeičiama vaidmenimis ir ištrūkus sagai vyras griebia ir siuva, o pagedus santechnikai žmona puola ir taiso lotuliukas.gif

O kas pasake, kad tokie darbai labiau dera vyrams? smile.gif As ofise su kolega vyru sedziu, bet kai jis turi problemu su savo kompu, tai mane kviecia. rolleyes.gif

Jums tai labai norisi gyventi taip, kaip jusu proseneliai gyveno. Bet kokie neatitikimai ju sukurtoms normoms, jau baisus iskrypimas.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 05 12, 11:04)
Emigruokite į Švediją, tada sėkmės, akivaizdu, kad ten geriau realizuositės kaip moteris smile.gif

Jau emigravau, tik ne i Svedija. Situo klausimu man tikrai geriau uzsienyje gyventi, sutinku su jumis. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 05 12, 12:00)
Mes čia visos gimę ir augę praeitam šimtmety, tai nematau reikalo jį ignoruoti  mirksiukas.gif Ir apie moterų karjerą nieko prieš neturiu- pati ją dariau, padariau ir suvokiau kaip tai nereikšminga  ax.gif O kasdienę namų ruošą priėmu kaip eilinę neišvengiamybę, su kuria susigyvenama (arba ne) dar paauglystėje. Išvirti valgyt, sumest rūbus į skalbenkę ar perbraukt dulkes- man nėra DARBAS. Tai tiesiog elementarūs veiksmai, kuriuos atlieku su malonumu pasileidus radiją kada noriu ir kaip noriu. Jeigu kitos dar būdamos mergaitėmis namie to niekada nedarė ir neįprato, tai dėčiau minusą jų mamoms  mirksiukas.gif
P.S. apie sportą. O kas šeimai iš to, kad vyras tik sportuos laisvalaikiu?  g.gif Suprantu jeigu tai profesija ir pragyvenimo šaltinis, bet jeigu tik sau ir dėl savęs?  g.gif Ar man reiktų tokio vyro raumenis į puodą įdėt ir išvirt iš jų vaikams sriubą?  biggrin.gif Man nereiktų tokio vyro, kuris po darbo tik į sporto salę varo raumenų pumpuot, o namie kriauklė 2 sav. užsikišus  biggrin.gif
jeigu vyras uzdirba sriubai ir santechnikui, neturetumet rupintis, kad laisvalaikiu sportuoja. o jus sau laiko ne kiek neturit ir nenorit tureti, laisvo nuo darbu, ir kai nereik dulkiu sluostyt? g.gif
QUOTE(Monteverte @ 2016 05 12, 12:02)
o KAM geriau nuo to, kad vyras pats kazka sutaisys, o ne iskvies meistra? jeigu tik uzdirba ant to meistro, tai valio, man butu visiskai dzin.
o gal jo moteris moka ta ciaupa sutaisyt, tai ir meistro nereiks - ir kas blogo nutiks? vyriska karuna nukris?
Atsakyti
Tiesa sakant, kai paskaiciau Charizma30 pirmini posta, tai man pasidare silpna, nes pamaniau, kad cia MB tycia kazka papostino apie mane. (tvarkos aspektu)
Bet per daug kas nesutampa.

Vakare su zmona pasisnekejom tai ji pareiske, kad parasytu lygiai ta pati. Aisku mano situacija kitokia, as tiesiog ipratau rengtis bet kaip ir atrodyti bet kaip, nes tai kazkada buvo budas parodyti vyriskuma ir totalu nesiskaityma su aplinka. (Jus su manimi nesiskaitos o as su jumis ir nieko jus man nepadarysit)

parduotuvese zmones net rodydavo pirstais, kaip i kokia valkata. O man tai patiko.
Darbe irgi taip atrodziau, viska buvo nurasoma mano specialybei (dirbu IT) Tuo tarpu kiti vyrai darbe vaiksciojo su idealiai sutvarkytais kostiumais.

Paskui pripratau ir jau pasidare nepaprastai sunku pasitvarkyt, juk visuomet paprasciau iseiti i gatve taip kaip sedejai.
Perejau i kita darba tai ten uzsakovai pareiske pastaba virsininkui, kad jei jo darbuotojai atrodys kaip valkatos, tai anuliuos uzsakymus. Virsininkas nupirko T maikes ir liepe visiems nesiot (cia del manes)

Ka daro zmona. Ji tiesiog visus tuo rubus suplysusius ismeta o jei bandau rengtis tai kategoriskai pastato salygas. Tipo jei as pagal save, tai normalus gyvenimas baigsis cia ir dabar.

Manau reikia tiesiog bandyti suprasti, kalbetis, bet NENUSILEISTI ten kur nepriimtina ir reikalai keisis i gera
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 12, 10:51)
Sprendziant is LT vyru savizudybiu statistikos, sitas patyriarchalinis modelis nedaro vyru laimingais.

Šiandieninė statistika, kad 30 proc. pagal naujoviškus modelius augintų vyrukų dėl psichikos sutrikimų netinkami net armijai- irgi neguodžia. Ir beje, ne dėl modelių kažkokių žmonės žudosi, o dėl šnapso. Kai smegenys pragertos -jokie modeliai negalioja.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2016 05 12, 11:14)
jeigu vyras uzdirba sriubai ir santechnikui, neturetumet rupintis, kad laisvalaikiu sportuoja. o jus sau laiko ne kiek neturit ir nenorit tureti, laisvo nuo darbu, ir kai nereik dulkiu sluostyt?  g.gif
o KAM geriau nuo to, kad vyras pats kazka sutaisys, o ne iskvies meistra? jeigu tik uzdirba ant to meistro, tai valio, man butu visiskai dzin.
o gal jo moteris moka ta ciaupa sutaisyt, tai ir meistro nereiks - ir kas blogo nutiks? vyriska karuna nukris?

As tai nesuprantu kokiose bakuzese cia visos gyvena, kad namuose viskas genda. Stogas kiura, kriaukle kasdien uzsikisus. biggrin.gif Jeigu noreciau, kad vyras uzsiiminedamas "vyriskais" darbais sugaistu tiek laiko, kiek as "moteriskais", tai tureciau tycia istisai viska gadint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 12 gegužės 2016 - 11:21
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 05 12, 12:14)
Ka daro zmona. Ji tiesiog visus tuo rubus suplysusius ismeta o jei bandau rengtis tai kategoriskai pastato salygas. Tipo jei as pagal save, tai normalus gyvenimas baigsis cia ir dabar.

Manau reikia tiesiog bandyti suprasti, kalbetis, bet NENUSILEISTI ten kur nepriimtina ir reikalai keisis i gera
norit pasakyti, kad jeigu nesirengsi normaliai, tai zmona issiskirs? gasdina tik. bet gerai, kad jus toks lengvai perkalbamas. biggrin.gif buna ir kietakakciu.
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 05 12, 12:15)
Šiandieninė statistika, kad  30 proc. pagal naujoviškus modelius augintų vyrukų dėl psichikos sutrikimų netinkami net armijai- irgi neguodžia. Ir beje, ne dėl modelių kažkokių žmonės žudosi, o dėl šnapso. Kai smegenys pragertos -jokie modeliai negalioja.
zudosi del snapso, o snapsas del modeliu. vyrai neverkia, vyrams rodyt jausmu negalima, vyrai ta ir ana. geda kam ir pasakyti, kad tau kazkas sunku, geriau prisigerti ir su virve i miska. taip daug vyriskiau.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 12, 12:17)
As tai nesuprantu kokiose bakuzese cia visos gyvena, kad namuose viskas genda. Stogas kiura, kriaukle kasdien uzsikisus.  biggrin.gif Jeigu noreciau, kad vyras uzsiiminedamas "vyriskais" darbas sugaistu tiek laiko, kiek as "moteriskais", tai tureciau tycia istisai viska gadint.
matyt pas jas netikri vyrai, kad neuzdirba pakankamai ant geros buitines technikos r santechnikos, tai paskui belieka vyriskuma irodineti nuolat kanors taisant. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 05 12, 11:15)
Šiandieninė statistika, kad  30 proc. pagal naujoviškus modelius augintų vyrukų dėl psichikos sutrikimų netinkami net armijai- irgi neguodžia. Ir beje, ne dėl modelių kažkokių žmonės žudosi, o dėl šnapso. Kai smegenys pragertos -jokie modeliai negalioja.

Jeigu jus sita statistika is LT paemete, tai padarete neteisingas isvadas. Lietuvoje nera jokio naujovisko modelio. Labai aiskus, patriarchalinis auklejimas. Tai ir paklauskite saves, ko jus taip laikotes jo isikibusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 12 gegužės 2016 - 11:22
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 05 12, 11:13)
Dariau, ipratau - nepamegau. Man tai yra darbas, kuri dalinuosi su tuose paciuose namuose gyvenanciu asmeniu.

O kai pati ryte, vakare prausiatės irgi kviečiat vyrą į pagalbą? Man švarūs namai- tai mano asmeninės higienos dalis. Ir dabar skaitydama pradedu džiaugtis kad mama taip augino ir auklėjo, bent jau netapau vištgaidžiu kažkokiu ar terminatorium, kuri nebeskirtų vyriškų darbų nuo moteriškų biggrin.gif Aš geriau liksiu prie savo supratimo nes man taip gerai, o jūs galit taisyt kranus ir tvarkyt stogus jeigu taip patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2016 05 12, 11:23)
O kai pati ryte, vakare prausiatės irgi kviečiat vyrą į pagalbą? Man švarūs namai- tai mano asmeninės higienos dalis. Ir dabar skaitydama pradedu džiaugtis kad mama taip augino ir auklėjo, bent jau netapau vištgaidžiu kažkokiu ar terminatorium, kuri nebeskirtų vyriškų darbų nuo moteriškų biggrin.gif Aš geriau liksiu prie savo supratimo nes man taip gerai, o jūs galit taisyt kranus ir tvarkyt stogus jeigu taip patinka  biggrin.gif

Na jei namuose as gyvenu ne viena, tai ne MANO, o MUSU mirksiukas.gif.

Tai zinoma, kad jus liksit prie savo supratimo ir dar vaikus isauklesit pagal ta pati sukirpima. Po to Monteverte juos kaip pvz ims ir pasakos, kad cia gamta taip surede.
Atsakyti