Nemėgstu skolinti ir dar labiau nemėgstu pati skolintis.Tada jau geriau pasiimti paskolą iš banko,sumoki procentus,bet niekam ačiū nereikia sakyt.Juk dabar visokių ten kreditinių kortelių galima gauti,įmanoma išsisukt.Aišku,kitas dalykas,jei neturi darbo,tada sunkiau...
QUOTE (mamulia @ 2004 08 25, 11:47) |
Gerai,kad vakar ir neskolinau tam tipui. Nuojauta turjau,kad reiks man ju kitur. Nes siandien paskambino mano geriausia drauge, jai beda ir reikia pinigu. Nu va. jai paskolinsiu. Ji man kaip sesuo. Be to zinau,kad nepaves niekada. |
Ale, Mamulia, tu cia, ziuriu, kaip koks bankas, jei ne vienas, tai kitas kita diena apsireiskia. Ir visad pinigeliai tvarkingai sugrizta?
QUOTE (mamulia @ 2004 08 24, 11:54) |
Jo rasau pasiteisinimo sms ir mastau, o kodel as teisinuosi???? teisnuosi,kad as uzdirbau,kad turiu ir kad ju reikia pacia? graudziai juokinga ![]() |
Laaaabai pazistama situacija...

Na jau "n" kartu masciau,kad tai jau paskutinis kartas,nu vsio dabar tai paskutinis kartas.Bet po to vistiek seka kitas ir dar kitas,nors ir ne visos skolos dar grazintos

QUOTE (vija @ 2004 09 24, 14:21) | ||
Ale, Mamulia, tu cia, ziuriu, kaip koks bankas, jei ne vienas, tai kitas kita diena apsireiskia. Ir visad pinigeliai tvarkingai sugrizta? |
Taip. Nes neskolinu tiems del kuriu abejoju. Sunku buna rast svaria priezasti del ko neskolinu ir kvailai jauciuot atsakydama ne.
Aš tai irgi nekolinu, nes esu nukentėjusi nuo to. Kartą paskolinau 200 (atrodo), tai iki šiol negražina, o ir kontaktai su ta panele nutrūkę. Tai dabar skolinu tik mamai ir geriausiai draugei paskolinčiau jei jai reikėtų. O daugiau niekam neskolinu, pati nesiskolinu ir kažkaip paskutiniu metu niekas ir neprašo skolintis...

.............Nori susipykti su giminem ir artimiausiais draugais-paskolink pinigu,cia kaip pirstu i aki!

Labiausia reik isvengti skolinti draugams. Cia panasiai, kaip "druzba - druzboi, sluzba - sluzboi". O jei skolini reik koki popiereli suraryt. Isivaizduoju, kaip sunku atsakyt draugui, bet juk galima ka nors sugalvot.
QUOTE(Arvira @ 2004 09 05, 18:15)
Jo tie skolinimai man peilis,nes mano vyrelis l.megsta skolint ir kaip visada tiems,kurie negrazina-praktiskai dovanoja -geriau labdaros organizacija isteiktu
Sako jei nori susipykt su draugu tai paskolink jam pinigu

Ir pas mus panaši situacija. Kai susipažinau su vyru, buvo toks niekam niekada nesakantis "ne", jei kas prašo paskolint, skolina, ;jei jo mama paverkdavo, jog neturi pinigų į kokį balių eit, duodavo. O ir pagalbos prašantiem neatsakydavo. Aš kažkaip žiūriu, kad juo naudojasi. Prašo ką nors padaryti tik dėl to, kad tingi, kad nemalonu, neįdomu ir šiaip o kam daryt, jei JAM paskambinsi ir padarys. O kai pačiam vyrui bėda ištiko, net pats brolis nepadėjo, nes pasakė, kad dabar miegu

Jau kaip nemėgstu skolintis
Tam yra bankas - jei reikia stambesniam reikalui - imi vartojimo paskolą ir tiek. O dėl skolinimo ir "gerų" draugų esu tiek nukentėjusi, kad
Palaipsniui išmokau pasakyt ne. Pirmas kartas buvo, kai iš tiesų paskolinau beveik paskutinius pinigus, kuriuos žadėjo už savaitės grąžint, o grąžino ... už metų
Teko prašyti tėvų, nes būtume nudvėsę iš bado. Va tada viskas manyje apsivertė. Paprasčiausiai sakau "Negaliu". Žinoma, yra žmonių, kuries skolinu be jokių abejonių - keliems geriausiems draugams, bendradarbiams. Žmonės protingi, visada aptariam kada gražins, jei didesnę suma - per kelis kartus. Ir iki šiol nebuvo problemų. Dabar būna situacijų, kai reikia ar norisi kokio nors daikto, garsiai svarstai, kada gi tą algą išmokės, žiūrėk, vienas ar kitas bendradarbis sako: "Aš galiu paskolinti porą šimtų", kitas šimtą

Savo tevams as galiu skolinti perdaug negalvodama, ar jie kada tai grazins. As ir taip jiems uz viska skolinga, be to, tai mano tevai, kurie mane augino, valgydino, ugde.Sazine nekiltu is tevu prasyti. Zinoma, jei butu visai striuka, ziureciau, kad ir man butu uz ka valgyti, bet pas mus seimoj ir paskutiniais dalijamasi. O vyro pusej taip - paskolink ir pamatysi tikra zmogaus veida. Nes vos paskolindavom, dingdavo visi sveciavimaisi, skambuciai ir t.t. Zmones jausdavosi ipareigoti ir nemaloniai. O mes irgi - netenki pinigu ir dar giminiu. Tuo labiau, kad kai mums buvo pinigu trukumas, tai gerai teko galvas pasukti, kaip ju prasimanyt. Geriausi draugai galvom pakinksedavo ir padusadavo, koks sunkus tas gyvenimas.
Uztat jau keli metai niekieno neprasau paskolint, jei prireikia. Nereikia savo bedom dziuginti kitu. Verciau pasispaust ir gyvent oriai. Bet ir patys niekam nebedalijam. Net elgetom. Buvo vienakart atvejas, kai vakare vaiksciojom senamiesty ir sutikom ta ryskiaspalve rozyte..Na, vilnietes, zinot ja ..Mes jai visada aukodavom. Viena kart smulkiu neturejom, o stambesniu banknotu negalim sau leist atiduot...Tai ji mus kiaulem isvadino..
Basta su aukom..