Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atsisakyti skolinti pinigus?

Nemėgstu skolinti ir dar labiau nemėgstu pati skolintis.Tada jau geriau pasiimti paskolą iš banko,sumoki procentus,bet niekam ačiū nereikia sakyt.Juk dabar visokių ten kreditinių kortelių galima gauti,įmanoma išsisukt.Aišku,kitas dalykas,jei neturi darbo,tada sunkiau...
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 08 25, 11:47)
Gerai,kad vakar ir neskolinau tam tipui. Nuojauta turjau,kad reiks man ju kitur.
Nes siandien paskambino mano geriausia drauge, jai beda ir reikia pinigu. Nu va. jai paskolinsiu. Ji man kaip sesuo. Be to zinau,kad nepaves niekada.

Ale, Mamulia, tu cia, ziuriu, kaip koks bankas, jei ne vienas, tai kitas kita diena apsireiskia. Ir visad pinigeliai tvarkingai sugrizta?
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 08 24, 11:54)
Jo rasau pasiteisinimo sms ir mastau, o kodel as teisinuosi???? teisnuosi,kad as uzdirbau,kad turiu ir kad ju reikia pacia? graudziai juokinga biggrin.gif

Laaaabai pazistama situacija... sad.gif
Na jau "n" kartu masciau,kad tai jau paskutinis kartas,nu vsio dabar tai paskutinis kartas.Bet po to vistiek seka kitas ir dar kitas,nors ir ne visos skolos dar grazintos doh.gif Viena stambesne sumele bandau jau 3,5 metu susigrazint skambineju,vazineju ieskau o jie taip slepiasi is gedos ,juodai atsibodo gaudyt, jau is pazistamu virstam priesais,jauciu,kad greit reiks imtis rimtesniu priemoniu mad.gif . Bet dabar visus laisvus ,neinvestuotus dzengius i terminuota indeli ir jokiu skolinimu,nes pries nutraukiant sutarti reikia rasyti prasyma pries savaite,o beto visi priaugusieji procentai dingsta,tai jau beveik iseitis neskolinti ir meluot nereikia.Nes jei zmogus zino,kad turi o varai ,kad vos turi ka valgyt nusipirkt kazkaip neapsivercia liezuvis.O[/B][B] beto negali zinoti,gali viskas apsiversti ir apsikeisti rolem,pinigai laaaaaabai slidus dalykas.O smulkesnes sumeles skolinu su malonumu toms kurios laiku grazina...Na ar galima neduot kai zmogus praso ,zinai ,kad jam tikrai reikia ,na pasakai ,kad kitur pabandytu jei neras tada tegu kreipiasi.O kai zmogus sukaupes drasa(o jos isvaizduoju tikrai reikia)skambina vel...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolanta26: 01 spalio 2004 - 08:01
QUOTE (vija @ 2004 09 24, 14:21)
QUOTE (mamulia @ 2004 08 25, 11:47)
Gerai,kad vakar ir neskolinau tam tipui. Nuojauta turjau,kad reiks man ju kitur.
Nes siandien paskambino mano geriausia drauge, jai beda ir reikia pinigu. Nu va. jai paskolinsiu. Ji man kaip sesuo. Be to zinau,kad nepaves niekada.

Ale, Mamulia, tu cia, ziuriu, kaip koks bankas, jei ne vienas, tai kitas kita diena apsireiskia. Ir visad pinigeliai tvarkingai sugrizta?

Taip. Nes neskolinu tiems del kuriu abejoju. Sunku buna rast svaria priezasti del ko neskolinu ir kvailai jauciuot atsakydama ne.
Atsakyti
Aš tai irgi nekolinu, nes esu nukentėjusi nuo to. Kartą paskolinau 200 (atrodo), tai iki šiol negražina, o ir kontaktai su ta panele nutrūkę. Tai dabar skolinu tik mamai ir geriausiai draugei paskolinčiau jei jai reikėtų. O daugiau niekam neskolinu, pati nesiskolinu ir kažkaip paskutiniu metu niekas ir neprašo skolintis... ohmy.gif
Atsakyti
.............Nori susipykti su giminem ir artimiausiais draugais-paskolink pinigu,cia kaip pirstu i aki! nono.gif
Atsakyti
MAMULIAA, paskolinsi paskum ir man pinigu, nu kaip drauge grazins?? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

P.S. Cia pratybos, dabar galvok kaip man atsakyt laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Labiausia reik isvengti skolinti draugams. Cia panasiai, kaip "druzba - druzboi, sluzba - sluzboi". O jei skolini reik koki popiereli suraryt. Isivaizduoju, kaip sunku atsakyt draugui, bet juk galima ka nors sugalvot.
Atsakyti
QUOTE(Arvira @ 2004 09 05, 18:15)
Jo tie skolinimai man peilis,nes mano vyrelis l.megsta skolint ir kaip visada tiems,kurie negrazina-praktiskai dovanoja -geriau labdaros organizacija isteiktu biggrin.gif Sako jei nori susipykt su draugu tai paskolink jam pinigu
  doh.gif

Ir pas mus panaši situacija. Kai susipažinau su vyru, buvo toks niekam niekada nesakantis "ne", jei kas prašo paskolint, skolina, ;jei jo mama paverkdavo, jog neturi pinigų į kokį balių eit, duodavo. O ir pagalbos prašantiem neatsakydavo. Aš kažkaip žiūriu, kad juo naudojasi. Prašo ką nors padaryti tik dėl to, kad tingi, kad nemalonu, neįdomu ir šiaip o kam daryt, jei JAM paskambinsi ir padarys. O kai pačiam vyrui bėda ištiko, net pats brolis nepadėjo, nes pasakė, kad dabar miegu blink.gif Taigi sakau pažiūrėk kas darosi. Visi taip įprato, kad JIS padarys jei tik paprašysi ir kas įdomu, to net nebevertina. Taip turi būti, jokio dėkingumo, jokio skolos jausmo. Tai dabar kovoju su šiuo vyro įpročiu. Aš už tai, kad padėt žmonėm, jei bėda, bet kad skolint pinigus kokiam tūsui ar naujiem batam, o mum dėl to prasčiau valgyt, na jau ne. Na ir užsivedžiau 4u.gif
Atsakyti
Ir aš išvis toks žmogus, kad pagalbos prašyti nemėgstu. Jei jau prašau, vadinasi kitaip niekaip neišsiverčiu. Ir suprantu kai kiti žmonės tik dėl rimtų bėdų prašo pagalbos.
Atsakyti
Jau kaip nemėgstu skolintis schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Tam yra bankas - jei reikia stambesniam reikalui - imi vartojimo paskolą ir tiek. O dėl skolinimo ir "gerų" draugų esu tiek nukentėjusi, kad doh.gif Palaipsniui išmokau pasakyt ne. Pirmas kartas buvo, kai iš tiesų paskolinau beveik paskutinius pinigus, kuriuos žadėjo už savaitės grąžint, o grąžino ... už metų doh.gif Teko prašyti tėvų, nes būtume nudvėsę iš bado. Va tada viskas manyje apsivertė. Paprasčiausiai sakau "Negaliu". Žinoma, yra žmonių, kuries skolinu be jokių abejonių - keliems geriausiems draugams, bendradarbiams. Žmonės protingi, visada aptariam kada gražins, jei didesnę suma - per kelis kartus. Ir iki šiol nebuvo problemų. Dabar būna situacijų, kai reikia ar norisi kokio nors daikto, garsiai svarstai, kada gi tą algą išmokės, žiūrėk, vienas ar kitas bendradarbis sako: "Aš galiu paskolinti porą šimtų", kitas šimtą biggrin.gif
Atsakyti
Savo tevams as galiu skolinti perdaug negalvodama, ar jie kada tai grazins. As ir taip jiems uz viska skolinga, be to, tai mano tevai, kurie mane augino, valgydino, ugde.Sazine nekiltu is tevu prasyti. Zinoma, jei butu visai striuka, ziureciau, kad ir man butu uz ka valgyti, bet pas mus seimoj ir paskutiniais dalijamasi. O vyro pusej taip - paskolink ir pamatysi tikra zmogaus veida. Nes vos paskolindavom, dingdavo visi sveciavimaisi, skambuciai ir t.t. Zmones jausdavosi ipareigoti ir nemaloniai. O mes irgi - netenki pinigu ir dar giminiu. Tuo labiau, kad kai mums buvo pinigu trukumas, tai gerai teko galvas pasukti, kaip ju prasimanyt. Geriausi draugai galvom pakinksedavo ir padusadavo, koks sunkus tas gyvenimas. schmoll.gif Uztat jau keli metai niekieno neprasau paskolint, jei prireikia. Nereikia savo bedom dziuginti kitu. Verciau pasispaust ir gyvent oriai. Bet ir patys niekam nebedalijam. Net elgetom. Buvo vienakart atvejas, kai vakare vaiksciojom senamiesty ir sutikom ta ryskiaspalve rozyte..Na, vilnietes, zinot ja ..Mes jai visada aukodavom. Viena kart smulkiu neturejom, o stambesniu banknotu negalim sau leist atiduot...Tai ji mus kiaulem isvadino.. blink.gif blink.gif Basta su aukom..
Atsakyti