Sveikos
Mes su MB vakar kaip smagiai pavakarojom

, į kiną nuėjom, po to sushi pavalgėm, pasivėžinom po naktinį miestą kaip senais laikais
Ir mažiukas po kelių siaubingų naktų gerai miegojo, nebeverkė nei karto (jau dieną vakar pastebėjau, kad nebėra ir tepaliukui tokio poreikio, nebeužeina verkimo priepuoliai, kai griebia sau už veido ir pan.).
Aš to lopšiuko irgi norėjau pradžioje, kol nepagalvojau kiek trumpai jį naudotumėm. Ir dabar, jau realiai turėdama vaiką, suprantu, kad daugiau kaip 3mėn. jo panaudoję nebūtume.
Esu girdėjusi, kad kiti naudoja ir ilgiau, bet jeigu nori saugiai, tai to neįsivaizduoju,
imeldutia minėtų nei 6, nei 8mėn. juo labiau. Nors esu mačiusi darbe, kai atveža vaikus iškritusius, tai gal taip ir naudoja kai kurie, svarbu vaikas tepa

Jie gi labai trumpai ramiai paguldyti guli, greitai pradeda vartytis, kilnotis ir t.t. ir tada jau visiškai nebesaugu lopšiuke laikyti.
imeldutia, su pirkiniais

Labai įdomu dėl naujo lovytės mechanizmo, kuo jis žymiai geresnis negu buvęs anksčiau?
Kai mes tokią pačia turim, tikrai įdomu kas ten taip labai kitaip dabar?
Kai kėdutes rinkomės mes (kalbu tik apie Cloud Q, kitokių nežiūrėjom), irgi buvo ir naujos kolekcijos, ir senos (o ta sena tai buvo ne 2016m., o 2015m.

). Tai jos visiškai absoliučiai nesiskyrė visai niekuo, tik spalvomis. Kai kurios man buvo net gražesnės 2015m, tik, kad jos turėjo smulkių defektų ir buvo iš ekspozicijos, todėl jų nepirkom. O taip jokio skirtumo tie kolekcijos metai, nes ant kėdutės niekuo tas neatsispindi, tik tiek, kad spalvos vienų metų vienokios, kitų metų kitokios. Spalva mums irgi labai esminės reikšmės neturėjo, tik norėjau, kad nebūtų tepli (dėl to nepirkome tos oranžinės, nes ji ko gero viena tepliausių, neskaitant visai baltų Cybex kėdučių ir kas tokią turi dėl praktiškumo nepatarė), ir, kad nebūtų kokia rožinė ar pan. (kad tiktų abiems lytims

). Man patiko ir smėlio spalvos, ir pilka, ir juoda. MB gražiausia buvo Royal Blue, tokią ir pirkom. Ji ir mergaitei puikiai tiktų

Dabar jau dairomės kitos kėdutės, MB labiau renka, tai rodė kažkokią baltą su raudonu, bet šį kartą turbūt jo skonio nežiūrėsim. Visiškai nesvarbu, kad skalbiasi užvalkalai, vistiek nelabai įsivaizduoju kaip su vaiku tokią kėdutę naudoti, kad ji žmoniškai atrodytų
Apie ligonines ir palatas. Visi žmonės skirtingi, todėl aš tik iš savo pozicijos parašysiu. Man buvo labai svarbu, kad MB būtų šalia visada, visą parą, visur. Kaip MB tas buvo svarbu, net nekalbu, nežinau net, tiesą sakant, kaip būtų buvę, jei būtume negavę privačios palatos, nes jis net minties neturėjo kitokios, kad galėtų nors kiek būti kažkur kitur nei su mumis kartu. Kad vyras visada gali būti ir kitoje palatoje, bendroje, ne visada taip būna (pvz kaip jauniutes atveju). Jeigu kitai mamai tas būtų trukdę, nepatikę ir pan., būtų jos vyro nebuvę ten visąlaik. Kitas dalykas, mano nuomone, net nėra ką lyginti buvimo bendroje ir buvimo atskirai tik trise, kur jautiesi kaip namie (aplinka įrengta kaip namie, vienas, pvz MB, atsikėlęs pusryčius daro, arbatą verda, kitas, t.y. aš, su mažiuku sukibę nuolatos nuogais (.)(.), nes žindė pradžioje tikrai vos ne ištisai, visą parą). Aišku ir kiti patogumai, kur wc už kelių žingsnių, visiškai atskiras nuo visų, dušas už kelių žingsnių ir tik tavo, ir t.t. TV tik galėjo nebūti, nes taip nei karto ir neįjungėm

Daugiau visais privalumais naudojomės, kurie tik buvo.
Dėl maitinimo ir buvimo tarp kitų, vėlgi nuo žmogaus priklauso. Aš pvz nesu iš tų mamų, kurios bet kur vidury miesto, traukia nuogus (.)(.), nes tai natūralu ir pan. Taip, tai natūralu, bet man ir labai asmeniška. Man dar yra ir taip, kad vos ne kasdien savo su mažiuku buvimo vietose sutinku tai grupiokų, tai klasiokų, tai kolegų iš darbo ir t.t. Ir dėl to nesmagiai jausčiausi. Nors maitinu vaiką visiškai pagal poreikį, kada tik jis nori ir kur tik nori, bet visada tam šalia turiu prisidengimą (skraistę), nes prie kitų akių taip negalėčiau. Būnant palatoje kartu su kitais, kai tu ne šiaip pažindai kaip dabar 10min., kai jau greitai pavalgo ir nebereikia kabojimo po valandą su pertraukomis vos po 20min., bet tai darai praktiškai visąlaik prie svetimų žmonių, sunkiai įsivaizduoju. Turiu draugę, kuriai žindymo pradžia ir buvo tokia, su svetimais žmonėmis šalia, dėl ko ji normaliai maitinti negalėjo, sunku labai buvo, iš to radosi daug problemų, o didžiausia ta, kad prireikė net ir mišinukų, dėl ko po to reikėjo pavargti vos ne du mėnesius, kol viskas susitaisė į taip, kaip turi būti. Ir ji pati taip dabar sako, taip galvoja, kad jeigu ta pradžia būtų buvusi kitokia, jei būtų buvę jie atskirai, viskas būtų buvę kitaip.
QUOTE(Pikų*dama @ 2016 09 24, 08:13)
mes siandien i vestuves vaziuojam. Pamenu keliau foto sukneliu, tai su tokiu oru-tik melyna, apie rozine net kalbos negalejo buti

pas jus irgi pila ?
Pas mus gražus oras, saulė šviečia, laipsnių +17. Nors man šaltoka, kai laipsnių tik tiek. Aš ir taip mėgstu didelę šilumą. Ir jei lauke ilgai būnu (o nuo mažiuko gimimo būnu labai daug), sušalu vistiek dabar dažnai. Neseniai pakeičiau buvimo lauke taktiką, seniau eidavau po daugiau nei 10km, bet jau visur tiek apvaikščiojau, kad tie patys vaizdai nusibodo, dabar einu į parką netoliese, įsitaisau ant suoliuko ir knygą skaitau, žiūriu ir kitos mamos tą patį daro, tai jau vakar net juokėmės su viena, kad visos jau ir po savo suoliuką turi, nes vis taip gaunasi, kad ant tų pačių sėdam, visos su atverstom knygom, vežimėliai šalia

). O dėl knygų skaitymo kaip mano širdis atsigavo

Aš visada buva didelė skaitovė, rydavau knygas dar nuo tada, kai net į mokyklą nėjau, nei vienos namie neturėjom mano neskaitytos. Mokslų metu, kurie truko 100 metų

teko nemažai apleisti šitą pomėgį, nors tada skaičiau ir dar daugiau, bet ne grožinę literatūrą. O dabar tas laikas, kai vėl galiu atsigriebti, kai vėl galiu suskaityti po knygą per dieną, dvi
PD, gerai, kad pas jus toks oras, man ta mėlyna suknelė irgi buvo gražesnė