Įkraunama...
Įkraunama...

Kartu susiplanavusių 2014-2016 m. pašnekesiai

QUOTE(De Paris @ 2016 09 24, 09:58)
sako i pabaiga nestumo nukrenta svoris, "aha" doh.gif jau +14 kg.

anyta buvo cerkvej pasimelsti uz mane doh.gif. nu tai dar tegul misias uzperka doh.gif
jau mane erzinti mamu visokios nesamones pradeda.

siandien arba rytoj gausim siuntini is Lt, parvaziuoja mano laptopas, siaubas kaip as jo pasiilgau  thumbup.gif  ir siaip visko gausim.

Tos paskutines dienos kazkoks kosmaras su tais klausimais visu ir patarimais doh.gif
Vel gimdyt negali turi siuntinio sulaukti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemonte @ 2016 09 24, 08:06)
Tos paskutines dienos kazkoks kosmaras su tais klausimais visu ir patarimais doh.gif
Vel gimdyt negali turi siuntinio sulaukti smile.gif

jaunimas tai nesikisa, laukia ir tiek, bet mamos kokiu nesamoniu prikalba doh.gif nieko nuostabos kai ju laikais viskas kitaip budavo. jos gi abi pensininkes, poziuris kitas.
anytai graziai trumpai atrasau, o mamai tai pasakau 'nenusikalbek'.

gimdyti ir rytoj negaliu nes mb dirbs biggrin.gif aisku jei jau prasides tai neis i darba, cia ir taip aisku, bet uz tas 2 dienas pinigai geri rolleyes.gif
ai jauciu sulauksiu antradienio kai i ligonine reikes vaziuoti biggrin.gif
Papildyta:
paziurejau saraseli tai auma pernesiojo 6 dienas 4u.gif
Papildyta:
Skotukeeee, kaip jus? wub.gif
Atsakyti
Labas visoms, kol princese saldziai miega trumpai uzbegu, didelis didelis aciu uz sveikinimus wub.gif
Susitikimas buvo isties greitas, 9vakare pradejau jausti smarkius saremius, puse 12 atvaziavom i GN, patikrino buvo tik 2cm ir "santurus" saremiai pagal akusere, daktare vistiek nusprende i gimdykla siusti nes veikla jau prasidejo, po patikros saremiai tik stiprejo, ant koju vos istovejau, tad nutarem daryt epidura, tik pries tai reik nuleist vandenis, galvojau isprotesiu nuo skausmo (saremiu ne kirpimo), vandenukai buvo siek tiek zalsvi, suleidus epidura jis pradejo veikti labai greitai, po suleidimo tik du saremiai buvo skausmungi, kiti tik silpo, bet neilgam, uz valandos pradejau jausti saremius, bet nugaroj ties uodegikauliu, sake gali taip buti, visos jaucia skirtingai, bet suleido dar vaistu, po pusvalandzio pradejo kratyti drebulys, kuo toliau tuo smarkiau, vos prasnekejau kaip krate (ne epiduro pasekme, o gimdymo eigos kaip aiskino daktare), ir uzejo didelis didelis nuolatinis spaudimas nuo uodegikaulio, vaistai jau nebepadejo, patikrino jau 6cm, siaip ne taip iskenciau dar gal 20 min, jau galvojau pradesiu stumt, nors visos daktares sake dar ne, laikyk dar anksti, bet jau nebegalejau kenteti, daktare patikrino kakleli- pilnas atsidarymas! Greitai pradejo ruostis antram etapui, per kelis stumimus gime musu lelyte, beveik neplysau tik siek tiek itruko kaip nubrozdinimas. Taigi apibendrinant viska atvaziavom puse 12, apie puse 1 nuleido vandenis prie 2,5 cm, o 02:55 pasauli isvydo musu stebuklas, visas veiksmas ivyko zaibo greiciu, nors buvo tragiskai skausminga ir sunku, dziaugiuosi kad viskas ivyko taip greitai, kiekviena minute verta musu dziaugsmo gulincio salia manes wub.gif
Atsakyti
oj Skotuke, uz tuos skausmus 4u.gif bet lelyte viska atperka wub.gif ramiu nakteliu jums wub.gif
ir susigraudinau ir issigandau to kas manes dar laukia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(De Paris @ 2016 09 24, 11:52)
oj Skotuke, uz tuos skausmus  4u.gif  bet lelyte viska atperka  wub.gif  ramiu nakteliu jums  wub.gif
ir susigraudinau ir issigandau to kas manes dar laukia  blush2.gif

Aciu wub.gif 4u.gif nesigasdink, kiekvienai visi potyriai skirtingi mirksiukas.gif as kadangi sasyska niekada skausmo nepernesdavau, nuo mm skausmo alpdavau kartais blush2.gif bet tai ka atlaikiau cia, save laikau didvyre, galvojau su dievais kalbet pradesiu, bet viskas taip zaibiskai ivyko, kad nebuvo kada galvot ir issigasti smile.gif
Na dabar tavo eile mamyt tongue.gif laikom kumscius thumbup.gif

Dabar visi trys mokomes vieni is kitu, Mb labai padeda, jei ne jis turbut buciau neatlaikius, vien del jo labai stengiausi, nes paziurejus i ji buvo galima matyti kaip jam sunku ir baisu dalyvauti gimdyme ir matyti mane tokia, pirma nakti ir ryta pats vienas rupinosi dukryte, as tik pamautindavau, nes labai nusilpus buvau, ryte nualpau keliaujant i wc, ot strioko vyrui privariau doh.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Tikėjausi rasti naujienų, kai jau tiek priplepėta ax.gif

Skotuke, nors ir skausmingai, bet vistiek labai greit susisukot thumbup.gif kaip tau su maitinimu sekasi? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, kas dar mane pamena 4u.gif
Labai smagu matyti, kad jau tiek pažįstamų nickų supuoja savo stebuklėlius wub.gif sveikinu visas!

Prisiminiau, kad dar kai laukiausi, buvau pažadėjusi parašyti atsiliepimą apie Roan Maritta vežimėlį blush2.gif nors ir pirkom ne naują ir jau patys ketvirtą mėnesį naudojam, bet nusiskundimų neturim. Mūsų didčkiui jis erdvus, šiltas ir svarbiausia pravažus...
Atsakyti
QUOTE(caramelcandy @ 2016 09 24, 11:51)
Sveikos, kas dar mane pamena  4u.gif
Labai smagu matyti, kad jau tiek pažįstamų nickų supuoja savo stebuklėlius  wub.gif  sveikinu visas!

Prisiminiau, kad dar kai laukiausi, buvau pažadėjusi parašyti atsiliepimą apie Roan Maritta vežimėlį  blush2.gif nors ir pirkom ne naują ir jau patys ketvirtą mėnesį naudojam, bet nusiskundimų neturim. Mūsų didčkiui jis erdvus, šiltas ir svarbiausia pravažus...

Karamele!!!! Kaip jum sekasi? bigsmile.gif

Skotuke, greutai ir tik su mazu nubrozdinimu thumbup.gif manau daugumos svajone toks gimdymas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos ax.gif

Mes su MB vakar kaip smagiai pavakarojom wub.gif , į kiną nuėjom, po to sushi pavalgėm, pasivėžinom po naktinį miestą kaip senais laikais biggrin.gif
Ir mažiukas po kelių siaubingų naktų gerai miegojo, nebeverkė nei karto (jau dieną vakar pastebėjau, kad nebėra ir tepaliukui tokio poreikio, nebeužeina verkimo priepuoliai, kai griebia sau už veido ir pan.).

Aš to lopšiuko irgi norėjau pradžioje, kol nepagalvojau kiek trumpai jį naudotumėm. Ir dabar, jau realiai turėdama vaiką, suprantu, kad daugiau kaip 3mėn. jo panaudoję nebūtume.
Esu girdėjusi, kad kiti naudoja ir ilgiau, bet jeigu nori saugiai, tai to neįsivaizduoju, imeldutia minėtų nei 6, nei 8mėn. juo labiau. Nors esu mačiusi darbe, kai atveža vaikus iškritusius, tai gal taip ir naudoja kai kurie, svarbu vaikas tepa smile.gif Jie gi labai trumpai ramiai paguldyti guli, greitai pradeda vartytis, kilnotis ir t.t. ir tada jau visiškai nebesaugu lopšiuke laikyti.

imeldutia, su pirkiniais 4u.gif Labai įdomu dėl naujo lovytės mechanizmo, kuo jis žymiai geresnis negu buvęs anksčiau?
Kai mes tokią pačia turim, tikrai įdomu kas ten taip labai kitaip dabar?

Kai kėdutes rinkomės mes (kalbu tik apie Cloud Q, kitokių nežiūrėjom), irgi buvo ir naujos kolekcijos, ir senos (o ta sena tai buvo ne 2016m., o 2015m. smile.gif ). Tai jos visiškai absoliučiai nesiskyrė visai niekuo, tik spalvomis. Kai kurios man buvo net gražesnės 2015m, tik, kad jos turėjo smulkių defektų ir buvo iš ekspozicijos, todėl jų nepirkom. O taip jokio skirtumo tie kolekcijos metai, nes ant kėdutės niekuo tas neatsispindi, tik tiek, kad spalvos vienų metų vienokios, kitų metų kitokios. Spalva mums irgi labai esminės reikšmės neturėjo, tik norėjau, kad nebūtų tepli (dėl to nepirkome tos oranžinės, nes ji ko gero viena tepliausių, neskaitant visai baltų Cybex kėdučių ir kas tokią turi dėl praktiškumo nepatarė), ir, kad nebūtų kokia rožinė ar pan. (kad tiktų abiems lytims smile.gif ). Man patiko ir smėlio spalvos, ir pilka, ir juoda. MB gražiausia buvo Royal Blue, tokią ir pirkom. Ji ir mergaitei puikiai tiktų smile.gif Dabar jau dairomės kitos kėdutės, MB labiau renka, tai rodė kažkokią baltą su raudonu, bet šį kartą turbūt jo skonio nežiūrėsim. Visiškai nesvarbu, kad skalbiasi užvalkalai, vistiek nelabai įsivaizduoju kaip su vaiku tokią kėdutę naudoti, kad ji žmoniškai atrodytų biggrin.gif

Apie ligonines ir palatas. Visi žmonės skirtingi, todėl aš tik iš savo pozicijos parašysiu. Man buvo labai svarbu, kad MB būtų šalia visada, visą parą, visur. Kaip MB tas buvo svarbu, net nekalbu, nežinau net, tiesą sakant, kaip būtų buvę, jei būtume negavę privačios palatos, nes jis net minties neturėjo kitokios, kad galėtų nors kiek būti kažkur kitur nei su mumis kartu. Kad vyras visada gali būti ir kitoje palatoje, bendroje, ne visada taip būna (pvz kaip jauniutes atveju). Jeigu kitai mamai tas būtų trukdę, nepatikę ir pan., būtų jos vyro nebuvę ten visąlaik. Kitas dalykas, mano nuomone, net nėra ką lyginti buvimo bendroje ir buvimo atskirai tik trise, kur jautiesi kaip namie (aplinka įrengta kaip namie, vienas, pvz MB, atsikėlęs pusryčius daro, arbatą verda, kitas, t.y. aš, su mažiuku sukibę nuolatos nuogais (.)(.), nes žindė pradžioje tikrai vos ne ištisai, visą parą). Aišku ir kiti patogumai, kur wc už kelių žingsnių, visiškai atskiras nuo visų, dušas už kelių žingsnių ir tik tavo, ir t.t. TV tik galėjo nebūti, nes taip nei karto ir neįjungėm biggrin.gif Daugiau visais privalumais naudojomės, kurie tik buvo.
Dėl maitinimo ir buvimo tarp kitų, vėlgi nuo žmogaus priklauso. Aš pvz nesu iš tų mamų, kurios bet kur vidury miesto, traukia nuogus (.)(.), nes tai natūralu ir pan. Taip, tai natūralu, bet man ir labai asmeniška. Man dar yra ir taip, kad vos ne kasdien savo su mažiuku buvimo vietose sutinku tai grupiokų, tai klasiokų, tai kolegų iš darbo ir t.t. Ir dėl to nesmagiai jausčiausi. Nors maitinu vaiką visiškai pagal poreikį, kada tik jis nori ir kur tik nori, bet visada tam šalia turiu prisidengimą (skraistę), nes prie kitų akių taip negalėčiau. Būnant palatoje kartu su kitais, kai tu ne šiaip pažindai kaip dabar 10min., kai jau greitai pavalgo ir nebereikia kabojimo po valandą su pertraukomis vos po 20min., bet tai darai praktiškai visąlaik prie svetimų žmonių, sunkiai įsivaizduoju. Turiu draugę, kuriai žindymo pradžia ir buvo tokia, su svetimais žmonėmis šalia, dėl ko ji normaliai maitinti negalėjo, sunku labai buvo, iš to radosi daug problemų, o didžiausia ta, kad prireikė net ir mišinukų, dėl ko po to reikėjo pavargti vos ne du mėnesius, kol viskas susitaisė į taip, kaip turi būti. Ir ji pati taip dabar sako, taip galvoja, kad jeigu ta pradžia būtų buvusi kitokia, jei būtų buvę jie atskirai, viskas būtų buvę kitaip.

QUOTE(Pikų*dama @ 2016 09 24, 08:13)
mes siandien i vestuves vaziuojam. Pamenu keliau foto sukneliu, tai su tokiu oru-tik melyna, apie rozine net kalbos negalejo buti  biggrin.gif  pas jus irgi pila ?

Pas mus gražus oras, saulė šviečia, laipsnių +17. Nors man šaltoka, kai laipsnių tik tiek. Aš ir taip mėgstu didelę šilumą. Ir jei lauke ilgai būnu (o nuo mažiuko gimimo būnu labai daug), sušalu vistiek dabar dažnai. Neseniai pakeičiau buvimo lauke taktiką, seniau eidavau po daugiau nei 10km, bet jau visur tiek apvaikščiojau, kad tie patys vaizdai nusibodo, dabar einu į parką netoliese, įsitaisau ant suoliuko ir knygą skaitau, žiūriu ir kitos mamos tą patį daro, tai jau vakar net juokėmės su viena, kad visos jau ir po savo suoliuką turi, nes vis taip gaunasi, kad ant tų pačių sėdam, visos su atverstom knygom, vežimėliai šalia thumbup.gif ). O dėl knygų skaitymo kaip mano širdis atsigavo wub.gif Aš visada buva didelė skaitovė, rydavau knygas dar nuo tada, kai net į mokyklą nėjau, nei vienos namie neturėjom mano neskaitytos. Mokslų metu, kurie truko 100 metų tongue.gif teko nemažai apleisti šitą pomėgį, nors tada skaičiau ir dar daugiau, bet ne grožinę literatūrą. O dabar tas laikas, kai vėl galiu atsigriebti, kai vėl galiu suskaityti po knygą per dieną, dvi wub.gif

PD, gerai, kad pas jus toks oras, man ta mėlyna suknelė irgi buvo gražesnė tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 24 rugsėjo 2016 - 13:02
De Paris, jau maniau, kad ateisiu šiandien ir rasiu iš tavęs žinių smile.gif Vienaip ar kitaip, nebeilgai 4u.gif Pagal liniuotę tau šiandien 40w3d, aš mažiuką lygiai tiek išnešiojau wub.gif
Sakai skatiniesi biggrin.gif Galiu nuraminti, kad nepadės tongue.gif Aš ananasus mėgstu ir visą nėštumą juos valgiau, su MB skatinomės nuo-iki visai paskutinių dienų (ne dėl to, kad skatintis smile.gif ), tas irgi nieko visai nepaveikė. Spenelių dirginimas galėtų turėti reikšmę, bet, kad turėtų, juos tiek reiktų trinti, kad nutrintum iki nežinau ko smile.gif
Žodžiu, ramiai lauk dienos, kurią mergaitė pati pasirinko, kad norėtų, jog tada būtų jos gimtadienis smile.gif

Dėl šampano pritariu toms, kurios sakė, kad ne. Aš irgi negalėčiau, niekaip, nei gurkšnio (o ypač dar žinant, kad ir jis niekuo nepadeda) schmoll.gif Dabar, kai maitinu, prieš tai dar nėštumas, gaunasi jau virš metų, kai nei lašo nieko neragavau. Irgi yra vienas kitas paklausęs, ar nesinori kartais, ar pan. Aš kažkaip nei nepagalvoju apie tai. Dabar yra taip, kad maitinu. Kol maitinsiu (o maitinsiu dar tikrai), žinau, kad nei lašo, nei gurkšnio nieko nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 24 rugsėjo 2016 - 13:15
QUOTE(De Paris @ 2016 09 24, 11:27)
paziurejau saraseli tai auma pernesiojo 6 dienas  4u.gif

Aš stengiausi ramiai reaguoti, juo labiau patirties su lelių neskubėjimais buvo. Pirmas 10 dienų po termino gimė, antras po 4, na ir sesė neatsiliko 6 pratempė tongue.gif .
Sūnus dešimtmetis irgi spirgėjo, kada gi sesės gimtadienis. Tai pasakiau, kad vaikai renkasi patys gimimo dieną, kad ir jis pats turėjo gimti liepos 16, o gimė 20, nes matyt skaičius gražesnis pasirodė, tai ir sesė renkasi biggrin.gif . Tokio paaiškinimo pakako. O suaugusiems atsakydavau, kad nežinau kada, bet 23 kūdikis tikrai bus, nes terminas 13, o pernešioti leidžia dešimt dienų. Ir daugiau jokių komentarų.
Tai ir tavo mažiukė sprendžia, kada čia atkeliauti 4u.gif .

QUOTE(*Skotuke* @ 2016 09 24, 11:47)
Labas visoms, kol princese saldziai miega trumpai uzbegu, didelis didelis aciu uz sveikinimus wub.gif

Vadinasi linkusi į greitus gimdymus turbūt. Antras leliukas spėju tiek nekankins ir ateis dar greičiau. Nes negali taikyti visiems, taisyklių čia nėra, bet pirmas gimdymas, sakau iš savo varpinės, sunkiausias buvo.

Atsakyti
Nebesiskatinu biggrin.gif nes ananasas ne itin skanus, plius nesu jo megeja. Speneliu ir nebemasazuoju, palieku viska mazei. Kada nores tada ateis. Tik pats pernesiojimo faktas neramina, blogos mintys lenda i galva. Zinau zinau.. smile.gif bet... baimes akys dideles. Mielu noru vaziuociau dabar i ligonine ir sakyciau pjaukit. Nes nesijauciu rami. Jei tik nejauciu maziukes darosi neramu...

Vakar sese nudaze plaukus, dabar issitiesinau. Pasiruosus jei ka biggrin.gif
Susitvarkuau, kruvas priskalbiau, dabar ilsiuosi ir valgau avietes.
Lauke oras nerealus. Noriu kur nors vaziuoti. Pakalbinsiu mb kai gris.
Atsakyti