Įkraunama...
Įkraunama...

Kartu susiplanavusių 2014-2016 m. pašnekesiai

QUOTE(Finna @ 2016 09 24, 13:46)

Aš to lopšiuko irgi norėjau pradžioje, kol nepagalvojau kiek trumpai jį naudotumėm. Ir dabar, jau realiai turėdama vaiką, suprantu, kad daugiau kaip 3mėn. jo panaudoję nebūtume.
Esu girdėjusi, kad kiti naudoja ir ilgiau, bet jeigu nori saugiai, tai to neįsivaizduoju, imeldutia minėtų nei 6, nei 8mėn. juo labiau. Nors esu mačiusi darbe, kai atveža vaikus iškritusius, tai gal taip ir naudoja kai kurie, svarbu vaikas tepa smile.gif Jie gi labai trumpai ramiai paguldyti guli, greitai pradeda vartytis, kilnotis ir t.t. ir tada jau visiškai nebesaugu lopšiuke laikyti.
---
imeldutia, su pirkiniais 4u.gif Labai įdomu dėl naujo lovytės mechanizmo, kuo jis žymiai geresnis negu buvęs anksčiau?
Kai mes tokią pačia turim, tikrai įdomu kas ten taip labai kitaip dabar?
---
Kai kėdutes rinkomės mes (kalbu tik apie Cloud Q, kitokių nežiūrėjom), irgi buvo ir naujos kolekcijos, ir senos (o ta sena tai buvo ne 2016m., o 2015m. smile.gif ). Tai jos visiškai absoliučiai nesiskyrė visai niekuo, tik spalvomis. Kai kurios man buvo net gražesnės 2015m, tik, kad jos turėjo smulkių defektų ir buvo iš ekspozicijos, todėl jų nepirkom. O taip jokio skirtumo tie kolekcijos metai, nes ant kėdutės niekuo tas neatsispindi, tik tiek, kad spalvos vienų metų vienokios, kitų metų kitokios. Spalva mums irgi labai esminės reikšmės neturėjo, tik norėjau, kad nebūtų tepli (dėl to nepirkome tos oranžinės, nes ji ko gero viena tepliausių, neskaitant visai baltų Cybex kėdučių ir kas tokią turi dėl praktiškumo nepatarė), ir, kad nebūtų kokia rožinė ar pan. (kad tiktų abiems lytims smile.gif ). Man patiko ir smėlio spalvos, ir pilka, ir juoda. MB gražiausia buvo Royal Blue, tokią ir pirkom. Ji ir mergaitei puikiai tiktų smile.gif Dabar jau dairomės kitos kėdutės, MB labiau renka, tai rodė kažkokią baltą su raudonu, bet šį kartą turbūt jo skonio nežiūrėsim. Visiškai nesvarbu, kad skalbiasi užvalkalai, vistiek nelabai įsivaizduoju kaip su vaiku tokią kėdutę naudoti, kad ji žmoniškai atrodytų biggrin.gif

Na mes neplanuojam labai ilgai to lopšiuko naudot.. puikiai suprantu, kad čia žiauriai trumpalaikis dalykas, bet tiesiog labai norėjau.. labai gražu man wub.gif tai va išpildžiau grynai savo užgaidą.. kad ir kokia nepraktiška ji būtų biggrin.gif
---
Šiaip minėjo, kad tuo nepatogiu mechanizmu lovytės nelabai ilgai buvo.. tai jūs gal nusipirkot dar su tuo patogesniu 4u.gif šiaip jie anksčiau kažkada bendradarbiaudavo su slovėnais.. tada kažkas ten nutiko, kad tų lovyčių gamybą perėmė Treppy (austrai). Jie iš pradžių dėjo tą patogųjį mechanizmą, po to pradėjo gamint paprastą.. tas paprastas, tai kai kilnojamos dalies šonuose tokie pypsiukai išlindę ir juos kiekvieną kartą keliant ar leidžiant vis reikia paspaust iš abiejų šonų.. o patogesnis yra su tokiais plastikiniais fiksatoriais viršuj.. nu va tokie, kaip šitoj foto matosi..
http://www.part.lt/p...f5461610627.png
Tai tiek dėl to mechanizmo.. o dabar, prieš porą savaičių sakė vėl pradėjo dirbt su slovėnais.. pas juos vėl tas patogusis mechanizmas ir pats medžio apdirbimas visiškai kitoks, nei Treppy.. abi ekspozicijoj stovi, tai galima pačiupinėt ir palygint.. ryyyškiai skiriasi rolleyes.gif sakė Treppy nebesiveš daugiau.. tik kad slovėnai mažiau spalvų gamina.. baltas, kremines ir natūralios spalvos.. Treppy dar buvo tamsiai ruda ir pilka..
---
Dėl kėdučių, tai žinau, kad ta nauja kolekcija tik spalva ir skirsis.. bet sakė naujoj kolekcijoj daugiau spalvų, tai kadangi mes dar neskubam, tai palauksim.. šiaip mėlynos ir mes norėjom thumbup.gif pardavėjas sakė, kad visiškai neperkama spalva, bet jei mes norim, gali užsakyt ir per 3 dienas iš vokiečių atkeliautų.. dar ką minėjo, tai kad naujoj kolekcijoj bus žymiai daugiau džinsinio audinio spalvų, o tų paprastų jau mažiau, nes džinsinio audinio pardavimai sakė didesni.. tai va ir pažiūrėsim, ar visgi liksim ties ta ryškia mėlyna, ar naujoj kolekcijoj kažką nužiūrėsim dar gražesnio ax.gif tipo naujoj kolekcijoj irgi yra mėlyna, bet tokia tamsesnė, sodresnė.. gal dar gražiau atrodys wub.gif
Atsakyti
imeldutia, mūsų lovytė irgi su tais plastmasiniais kur foto įdėjai, jei tik tame ten visas patogumas, tai nežinau smile.gif man tas smulkmena tokia atrodo, nes realybėje to krašto kasdien nekilnoji. Nuo pat pradžių buvo su "nuvažiavusiu" žemyn šonu. kai tapo nebesaugu, kai pradėjo vartytis, pakėliau šiek tiek, per gerą sprindį, kad neiškristų.
Mums tos džinsinės medžiagos kaip tik labai nepatiko. Jums patiko?
Čiupinėjant jos, lyginant su standartinėmis, pasirodė šiurkščios (standartinių tokia švelni, maloni medžiaga), nemalonios tokios. Be to, mūsų skoniui ir negražios tokios. Mes tik palietę jas, iškart žinojom, kad tų kaip džinsinių tikrai nepirksim, nes mažiukas gimė šiltu laiku, buvo, kad daug labai ir nuogom kojytėm, rankytėm lietėsi prie jos, nesinorėjo, kad tokia nemaloni ji būtų. Nors sakė ir man konsultantai, kad parduoda jų daug, o kodėl nežino, sako, gal, kad su ta medžiaga kažkiek mažiau prakaituoja. Bet jei mums šiltu metu laiku nedaug prakaitavo, trumpose kelionėse visai ne, ilgesnėse puikiai užtekdavo plono mažo medvilninio vystykliuko patiesimo (be to, yra ir minkšti, švelnūs įdėkliukai tam, bet mes irgi nepirkom jo, nes nepasirodė nei, kad reikalinga, nei, kad apsimoka, kažkiek virš 30eu kainavo), šaltu tas visai neaktualu. Nebent kažkam gražios jos, tada dar dėl grožio gal.

QUOTE(De Paris @ 2016 09 24, 13:53)
Nebesiskatinu  biggrin.gif  nes ananasas ne itin skanus, plius nesu jo megeja. Speneliu ir nebemasazuoju, palieku viska mazei. Kada nores tada ateis. Tik pats pernesiojimo faktas neramina, blogos mintys lenda i galva. Zinau zinau.. smile.gif bet... baimes akys dideles. Mielu noru vaziuociau dabar i ligonine ir sakyciau pjaukit. Nes nesijauciu rami. Jei tik nejauciu maziukes darosi neramu...

Su tuo pernešiojimu irgi labai sąlyginis dalykas. Realiai tie visi terminai nustatomi apytiksliai, pagal ciklus, kurie retai kada visiškai identiški ir t.t., todėl beveik iš akies, galima sakyti smile.gif Niekas tiksliai nežino kada įvyksta apvaisinimas, implantacija ir t.t. Todėl daug kas apie tą pernešiojimą kalba irgi labai atsargiai, nes žino, kad 40sav. nėra joks deadline'as. Gali jau ir 39sav būti jau visiškai kaip 40sav. (o gal tiek ir yra, kas ten iš tiesų žino), ir atvirkščiai, gali ir 41sav būti visiškai ne joks ne pernešiotas, tik skaičiai čia tokie smile.gif kad būtų susitarimas nors koks nors, maždaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 24 rugsėjo 2016 - 14:43
As suprantu..
Bet mano 21os dienos terminas nustatytas pagal echo. Pagal mmm terminas buvo 15d.
Atsakyti
Pagal echo dažniausiai galima nustatyti n skirtingų terminų, kas porą dienų matuojant, vis kitaip gali atrodyti smile.gif Taip yra todėl, kad jie gi neauga tolygiai, vienodai kasdien. Gali būti vienu metu, kad vienaip atrodo, kitu, kad kitaip, vienu, kad vienu laiku tokį laiką atitinka, kitu jau kitokį. Man pagal echo (ir tuo laikotarpiu, kai skaitosi tiksliausias tas nustatytas, jei echo galima apskritai laikyti tiksliu smile.gif ), data buvo gegužės 15d., pagal mmm 26d. (buvo dar ir kitokių tame tarpe, bet šitos buvo laikomos pagrindinėmis). Mes su gyd vadovavomės ne šešėliu mokslu, o seniausiu metodu, kuris laikomas vienaip ar kitaip tikslesniu, aišku tas tikslumas irgi sąlyginis, nes mano ciklai buvo reguliarūs, labai panašūs ir t.t., o jeigu jie skirtingi, jeigu trukmė skiriasi ir pan, ir čia apie tikslumą mažai kalbos smile.gif Mažiukas gimė 29d (3d. po mmm termino), jokių pernešiojimo požymių nebuvo. O pagal echo atrodytų, kad 2sav. pernešiotas turėjo kaip ir būti smile.gif o turbūt pagal echo taip tuo metu atrodė, kadangi iš pradžių jis didesnis būdavo vis, todėl pagal lenteles daugiau laiko atitiko. Po to augo vėl tai vienaip, tai kitaip ir būdavo, kad vieną kartą būdavo didesnis, kitą kartą jau nebetraukdavo iki to "didesnis, vyresnis" ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 24 rugsėjo 2016 - 14:36
Pagal mmm as vadovautis negaliu, nes galejo taip buti, kad mano ovuliacija buvo velyva ir as pastojau veliau. Nt teigiamas buvo gerokai veluojant mmm. Pirmojo echo metu puslyte mate tik vaginaliniu budu. Ir tada paminejo, kad pastojimas velyvas. Ir gimdymo data nustate pagal 12 sav echo. Tik pagal ta savaite cia nustato termina jei pagal mmm netinka. Veliau datos niekas nekoreguoja. Butent del vaisiaus augimo skirtumu.
Tai va tokia mano situacija.
Atsakyti
Taip, suprantu, Bet vaisiaus augimo skirtumai gali būti ir tą 12sav. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 09 24, 12:38)
Taip, suprantu, Bet vaisiaus augimo skirtumai gali būti ir tą 12sav. smile.gif

Na taip, bet pradzioj vistiek daug maz visi vienodai auga.
Tai koks teisingiausias mano terminas? biggrin.gif
Atsakyti
De Paris, tame ir esmė, kad neaišku niekas su tais terminais biggrin.gif tą ir noriu pasakyti, kad visų ant vieno kurpaliaus neužmausi, ne visi auga vienodai pagal nustatytus laikus, tuo metu galiojančias lenteles, diagramas ir t.t. Ir, kad tiksliai mes nieko nežinom smile.gif

Čia kaip ir po vaiko gimimo, prasideda nauji matavimai su svoriais, ūgiais ir kitom lentelėm doh.gif Pvz vienas per mėnesį priauga 400g, kitas 800g, o dar kitas 1,6kg. Tai dabar kuris geriau ar blogiau? Vienas atitinka lentelę, kitas ne. Mėnesių visiems tiek pat, ar blogai tam, kuris netelpa į "normą", kuri nurodyta tam laikui, ar kitas tikrai viršija, jei išeina iš ribų, kur surašyti skaičiai lentelėje? Daug niuansų. Tik ką noriu pasakyti, kad ne viską lentelės ir diagramos žino tiksliai smile.gif
Atsakyti
Na taip.. Mano sunus i jokias normas netelpa. Jam 10 metu, o drabuziai 7-8 metu. Ir nuo pat gimimo taip buvo.
Zodziu, neaisku kada as gimdysiu, laukiam biggrin.gif

Atveza siuntini, o mb nera. Deze sake itin sunki. Teks vairuotojo prasyti, kad atnestu iki buto.
Atsakyti
Sese su savo kaimyne darys cepelinus. Skambino man paklausti kaip daryti lotuliukas.gif
Dabar pati kaip ju noreciau...
Atsakyti
O tai tau neduos? smile.gif

Aš irgi norėčiau cepelino dabar biggrin.gif Bet šiandien kepsiu tik vištieną su daržovėm, iki cepelinų man toli biggrin.gif
Atsakyti
Finna, iš esmės tas patogumas tikrai smulkmena, bet kai galėjom rinktis iš abiejų variantų, tai ir rinkomės patogesnį thumbup.gif ir pati suprantu, kad mažai ten to kilnojimo bus 4u.gif
O kėdučių tas džinsinis audinys mums visai patiko.. kažkaip tokio dalyko norisi tvirtesnės medžiagos.. aišku, vasarą gal maloniau ta švelni medžiagytė, bet žiemą kaip ir nėra skirtumo.. o ir vaizdas mums gražesnis ax.gif bet dar neapsisprendėm galutinai.. pažiūrėsim katalogą ir tada jau spręsim, ar naujos, ar senos kolekcijos ir paprastos ar džinsinės medžiagos 4u.gif

Dėl tų terminų tai man irgi visai neaišku.. pagal mm būtų 11.21, pagal 12 sav. echo 11.23, o pagal mano skaičiavimą pagal numanomą ovuliaciją - 11.28. Tai va toks savaitės intervalas thumbup.gif į dekretą išleidinėjo pagal mm terminą (ištikro pagal echo, bet porą dienų paankstinom, tai taip netyčia gavos pagal mm) ir tada darant echo sakė, kad kleckas kažkur savaite mažesnis, nei turėtų būt.. tai realiai gaunasi, kad atitiko mano pačios paskaičiuotą datą pagal numanomą ovuliaciją.. todėl turiu tokią nuojautą, kad pagal oficialų terminą pernešiosiu biggrin.gif pati sau esu nusiteikus, kad iki 11.28 neskaičiuosiu jokio pernešiojimo ax.gif
Atsakyti