Įkraunama...
Įkraunama...

Kartu susiplanavusių 2014-2016 m. pašnekesiai

Idomus straipsnis pagal ka rinktis lovyte.. kam dar aktualu 4u.gif
http://www.tevu-darz...aip-issirinkti/
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Karamele, smagu, kad užsukai 4u.gif mb vis manęs klausia, ką darysim, jei pas mus bus rankinukas thumbup.gif nu bus tai nešiosim.. ką jau padarysi rolleyes.gif o tau gal tikrai nešioklė praverstų? 4u.gif

Vakare, už negalavimus 4u.gif

PD, puiki lovytė thumbup.gif

Norėčiau į abu filmus.. reikės kokią dieną nueit turbūt, kai sveikesnė jausiuos rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena.

QUOTE(Romy @ 2016 09 25, 08:52)
Finna, perlipom I kita kedute 8 menesiu. Realiai butume dar men ar max du galeje sena naudot, kol be striukes at kombio. Po to jau fiziskai vaiko neimontuosi  I ja.
---
Bet vezim dar nugara I eisma ir fix su dirzais.
Vezti su bariuku dar per mazas. Skesta dar tokiose kaip Cybex Pallas.

Aišku, ačiū 4u.gif O kaip telpa jam kojos, kai nugara į eismą? Aš irgi norėčiau vežioti nugara į eismą, kiek tik įmanoma ilgiau, nes ženkliai saugiau taip, ypač nelaimės atveju, taip tikrai daug mažesnė tikimybė sunkiai galvos traumai ir pan. Bet mūsiškis jau dabar sunkiai su tom kojom išsitenka. Aišku, didžiąją dalį laiko būna sulenkęs, išskėtęs į šonus, bet kartais, o ypač, kai supyksta biggrin.gif įremia kojas į atlošą, dar ir apspardo, netelpa kojos jam taip, jei normaliai ištiesus. Ta kaip jūsų kėdutė gal aukštesnė, kaip aš įsivaizduoju, negu tos visai mažiukų, gal tada dar iš viršau žemyn šiek tiek nuleistos kojos sutaupo vietos g.gif
---
Žinau, kad su buomeliais skęsta dar tokie, užtai ir sakau, kad arba reiktų dar tarpinės kėdutės, arba be jo vežioti. O kai kurios kėdutės be jo netinka.

QUOTE(amberr. @ 2016 09 25, 09:31)
poto nuejom i filma ,,Bridzitos Dzouns kudikis'' NESTUKEM ir net tik must watch as manau.. NEREALUS FILMAS!! tiek C vit prigaminau.. omg 

Kai sakiau tau, kad einam į kiną, į šitą ir ėjom. Mums irgi patiko labai, prisijuokėm, daug kas dabar taip buvo pažįstama biggrin.gif
Tik Rene mane irgi švelniai tariant nustebino, baisokai atrodo taip veidą išsidarkius schmoll.gif

QUOTE(-Vakare- @ 2016 09 25, 09:44)
man kazkaip nesaugu visa kita atrodo

-Vakare-, jeigu daugiau pasidomėtum apie kėdutes, pažiūrinėtum testus, bandymus ir t.t., pamatytum, kad kėdutės su buomeliais ("staliukais") yra saugesnės, ir už kai kurias kėdutes žymiai 4u.gif

Už blogą savijautą 4u.gif

QUOTE(Pikų*dama @ 2016 09 25, 10:07)
Finna, kaip fainai, kad mažiukas miega vežymėlyje ir gali paskaityti,  mano vienai draugei miegodavo  bet tik tuomet, kai vežimas juda pirmyn. Galėjo tik pasvajoti apie skaitymą ant suoliuko.  Ką skaitai?

Jeigu gerai įminga, tada gali vežimėlis ir stovėti. Jeigu nemiega, tada reikia tik važiuoti, kad nešauktų smile.gif Šalia manęs ant kito suoliuko sėdinti mama irgi kasdien skaito, o vežimą koja judina pirmyn atgal ir dar turi vieną laisvą ranką puodeliui su kava biggrin.gif
Skaitau bet ką, dabar daugiausiai grožinę literatūrą noriu atgriebti smile.gif Dabar dar liko keli puslapiai "Kaip užauginti žmogų", tada artimiausioje eilėje laukia "Miniatiūristas", "Paskutinės apeigos", "Skraisčių miestas", "Po šafraniniu mėnuliu", draugė dar davė "Žmonių karalienė", liepė būtinai paskaityt, tai kol kas artimiausiu metu bus šitos smile.gif Mano artimiausios draugės labai skaitančios, tai mes su jomis prieš perkant knygas pasitariam, ką perkam, ir kuri, kad nesusidubliuotų, o po to mainomės ir viena kitai rekomenduojam smile.gif

---
caramelcandy, smagu, kad jūs taip gerai gyvenat thumbup.gif Užsuk dažniau, pasigedom tavęs 4u.gif

Aš skaitau kartais jūsų postus apie vaikus "rankinukus" ir kartais toms mamoms truputį pavydžiu. Rimtai smile.gif Taip norėčiau kartais savo mažiuką prisiglaudus nešioti, kai kada atrodo nešiočiau ir nešiočiau taip wub.gif Bet mano nešiojimą jis sunkiai pripažįsta. Nuo pat mažens taip buvo, kad, kai jį paimdavau ir priglausdavau, jis iškart pradėdavo kaip geniukas baksnoti ir ieško (.)(.). Kiti, kai neša ok, labai mėgsta į priekį atsuktą kai nešioji (taip ir su mano nešiojimu "sutinka"), bet atvirkščiai man sudėtinga, nes greitai nešiojimas baigiasi smile.gif Tik visai neseniai, pasinaudojau kitų žindančių mamų patarimais, tiesa, tie patarimai visai ne tam skirti, jie buvo skirti vaikams, kurie neima krūties, kuriems tuo metu krūties streikas ir pan, bet ir aš pradėjau po truputį taip darant nešioti (tik būtina sąlyga, kad turi būti ką tik stipriai pavalgęs tongue.gif )- spyruokliuojant po visą butą, linguojant, šokant ir pan. Jau dabar matosi pažanga, jau nebebaksnoja iškart, palaukia, kartais jau ir visai netrumpai smile.gif Aš dėl to jo viena ir maudyti vonioje negalėjau, nes visi maudymai baigdavosi pakibimu ant (.)(.)- aš tada gulėdavau vandeny, jis ant manęs ir valgydavo, tai tokios ir maudynės. Su MB visiškai kitaip, užtai beveik vien jis ir maudo.
Atsakyti
Yra tokiu keduciu kaip BSafe, kur Jos atsitraukia atgal ir gali vaziuot nugara I eisma iki 4metu.
Dabar musiskiui kojos telpa. Kai netilps gauss vaziuot pilnai sedimoje padetyje, arba sukryziuotom kojom, arba sodinsim jau Veidu I eisma 😄. Svarbiausia, kad galvyte neissikistu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romy: 25 rugsėjo 2016 - 12:43
QUOTE(*Skotuke* @ 2016 09 23, 08:38)
Labai greitai prisiduodu, sianakt 02:55 gime musu lelyte Paula 3348g ir 51cm wub.gif

Sveikinu!!!! Aukite stiprios!
Papildyta:
QUOTE(*F_M* @ 2016 09 23, 09:47)

Del panevezio, sesuo ir broliene gimde, jokiu epiduru nedare, broliene gerokai iskankino.

Aš labai nenorėjau gimdyti Panevėžy, bet sakiau bus kaip bus... Patingėjau į Kauną važiuoti, nes apgalvojau, kad papildomas stresas... Tai man ne tik epidūro nedavė, bet ir viena pamaina laukė kada ateis kita... Nuo 11val nuleido vandenis ir "užstimuliavo" mane tik prieš pat kitai pamainai ateinant. Taip nuo 11 iki 18h nieko iki galo pas mane nevyko, tik nerealūs, dažni, varginantys sąrėmiai, apie paruošiamuosius ir neišsimiegojimą net nebekalbu. Kai jau atėjo nauja pamaina, atsuko lašinę stipriau, vaikutis nuslinko žemyn ir liko tik stūmimas.. Kita pora pirmąjai mamainai davė pinigų (mes nedavėm) tai ta pora pagimdė prie pirmosios pamainos, nors jai atsidarymas 11h buvo 4cm o man sakė geri 6cm. abi kartu išėjom į gimdyklas.
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 09 25, 01:13)
Iš pradžių labiausiai norėjome Pallas, bet tada reiktų dar tarpinės kėdutės tarp Cloud Q ir jos, nes kg vienaip rašo, kas kaip ir tiktų teoriškai, o realybė kitokia smile.gif

o kodel reikia tarpine kedutes? g.gif
kaip man dabar susizinot ar ta kedute tvirtinama ir dirzais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgine... @ 2016 09 25, 14:05)
Kita pora pirmąjai mamainai davė pinigų (mes nedavėm) tai ta pora pagimdė prie pirmosios pamainos, nors jai atsidarymas 11h buvo 4cm o man sakė geri 6cm. abi kartu išėjom į gimdyklas.

Siaubas.. nabage unsure.gif nu va ir dar vienas irodymas, kad labai daznai yra skirtumas, kai duodi pinigu ir kai ne verysad.gif Nors kaip sako Finna, gal tiesiog fiziologija tokia.. biski ne taip nuskaiciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amberr.: 25 rugsėjo 2016 - 13:50
Jurgine..., truputį liūdna skaityti kokius neigiamus įspūdžius tau paliko gimdymas unsure.gif Suprantu ką nori pasakyti 4u.gif Dėl skatinimo ypač, nes deja deja, labai daug kur dabar (ne tik LT, draugė dirbanti UK irgi sako, nebegaliu žiūrėt kiek jie ten daug moterų skatina be reikalo, tiesiog) skatinama norint "pataikyti" laiką, t.y. arba padaryti taip, kad tavo pamainai pagimdytų, arba, kad liktų kitai verysad.gif Taip, skatinimas kartais labai reikalingas, bet jei jis būtų daromas laikantis tikrų indikacijų, jų būtų ženkliai mažiau ir nelašintų tokiai didelei daliai moterų taip neatsakingai, kaip kokio vandens doh.gif
Dėl pinigų tik nesutinku, nors gal man klaidingai pasirodė, kad nori pasakyti, jog, kadangi kita pora susimokėjo, tai jiems dėl to viskas buvo greičiau. Nes jeigu gyd yra normalus, jis niekada nedarys taip, kaip negerai, nepaisant nieko, duosi tu jam kažką ar neduosi. Kartais žmonės labai klaidingai galvoja, kad jeigu duodi, tai jau kažkoks stebuklas įvyks ir gyd netgi galbūt padarys tai, ko šiaip nesugeba smile.gif Man pvz duok, kad ir milijoną ir liepk pakeisti širdies vožtuvą, nu niekaip gerai nepadaryčiau, gali ir daugiau negu milijoną duoti smile.gif Ir šiaip, mes esam gana riboti žmonės, nieko kito, apart savo darbo dirbti nemokam ir negalim (labai sudėtinga būtų, jei tektų įgyti kažkokią kitą profesiją), todėl lengvabūdiškai licencijos praradimu ir pacientų neturėjimu (o šiais informacijos laikais, jeigu labai nesąmones darai, labai nesunku jų netekti), nerizikuoja niekas. Suprantu, kad galbūt iš šono kai kada ir atrodo kitaip. Jau tiek metų sukuosi tame, nei karto nemačiau, kad dėl pinigų buvimo ar nebuvimo būtų daroma kažkas ne taip, kaip priklauso. Būna, kad daro ne taip kaip priklauso, ne taip kaip reikia, kartais ir visai blogai, bet taip būna dėl neišmanymo, dėl nežinojimo, įgūdžių neturėjimo, nesitobulinimo, galų gale, kaip ir bet kuriam kitam darbe, ir mes klaidų pridarom visokių. Bet ne dėl to, kad sąmoningai kenktų, kad tik pacientui blogiau būtų, kad žinotų "va tau, kad nesumokėjai". O gimdymas toks jau dalykas, kad nemažai lemia ir moters fiziologija, anatomija, vaikučio tam tikri niuansai, daugybė kitų veiksnių.Ne visada gali nulemti ir įtakoti kaip bus. Juk ir čia pilna merginų pvz, kai vienų veikla progresuoja labai greitai, greitai kakleliai veriasi ir t.t., o kitai tuo tarpu net ir su daugiau cm tuo pačiu matavimo metu, gali viskas užtrukti žymiai ilgiau, nes taip yra, visos esam labai skirtingos. Man pvz irgi kaklelis vėrėsi siaubingai lėtai (iki epidūro, be jo nežinau kiek būtų tekę laukti, jei niekas būtų nepakitę ir viskas būtų ėję tokia eiga, kaip buvo nuo nakties- su žiauriai audringais sąrėmiais, vis trumpėjančiais intervalais ir vos vos besiveriančiu kakleliu).

jauniute, dėl tarpinės kėdutės turėjau omeny tai, kad jeigu pirkčiau tokią, kuri tinkama naudoti tik su buomeliu ("staliuku"), tuomet reiktų kitos tarpe šitos leliukiškos, kurią dabar naudojame, ir tos naujos. Nes jie dar ilgai būna per maži tokiai kėdutei, tas buomelis tokiems neretai ir ties veidu būna (nepaisant to, kas prie kėdutės etiketėje parašyta, kokiems kg tinkama). Tas, aišku, dar ir nuo vaiko sudėjimo priklauso, bet aš kiek žinau kas turi su buomeliais (apie Pallas daugiausiai kalbu, nes pas mus šitų visi gerbėjai smile.gif ), be metų net minties nėra sodinti į tokias, nes "paskęsta" jie jose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 25 rugsėjo 2016 - 13:58
QUOTE(Pikų*dama @ 2016 09 25, 11:07)

mano vienai draugei miegodavo  bet tik tuomet, kai vežimas juda pirmyn. Galėjo tik pasvajoti apie skaitymą ant suoliuko  unsure.gif  Ką skaitai?  ax.gif

pa smane taip, as negaliu ne minutelei prisesti ant suolelio, nes jei ir atsisedus stumdysiu vezima, vistiek jaucia kazkaip ir labai pyksta, todel turiu buti nuolatiniam judejime arba bent jau stovint veziot kad pilnai matytu, ir visiskai visiskai nesvarbu ar miega mano vaikinas ar nemiega smile.gif
bet as pasiemu skaitiniu ir nuo vieno aikstes galo iki kitos eidama skaitau biggrin.gif o ka daryti, kazkaip nors biski apsisviest ir neatitrukt nuo pasaulio noris, o kada nera 4u.gif

caramelcandy, mano maziukas irgi rankinukas visiskas 4u.gif irgi vyro laukiu kaip isganymo po darbo, o nugara mano jau labai labai pasedus, nes mano maziukas sveria virs 8 kg, sunku labai nesiot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2016 09 25, 13:21)
Skaitau bet ką, dabar daugiausiai grožinę literatūrą noriu atgriebti smile.gif Dabar dar liko keli puslapiai "Kaip užauginti žmogų", tada artimiausioje eilėje laukia "Miniatiūristas", "Paskutinės apeigos", "Skraisčių miestas", "Po šafraniniu mėnuliu", draugė dar davė "Žmonių karalienė", liepė būtinai paskaityt, tai kol kas artimiausiu metu bus šitos smile.gif Mano artimiausios draugės labai skaitančios, tai mes su jomis prieš perkant knygas pasitariam, ką perkam, ir kuri, kad nesusidubliuotų, o po to mainomės ir viena kitai rekomenduojam smile.gif

As ,,Kaip uzauginti zmogu'' dabar pradejau.. thumbup.gif ,,Paskutines apeigos'' baigineju.. labai patinka.. ir kibsiu i pribuvejos tas dalis visas thumbup.gif
Gera ideja su drauge thumbup.gif thumbup.gif
Kas moterys pas jus pietums? Pas mus vistienos krutinele su virtom bulvem ir kopustu salotom thumbup.gif tarkuot vargas, bet kaip man skanuuuuuuuuu
Atsakyti
QUOTE(amberr. @ 2016 09 25, 14:49)

Kas moterys pas jus pietums? Pas mus vistienos krutinele su virtom bulvem ir kopustu salotom  thumbup.gif tarkuot vargas, bet kaip man skanuuuuuuuuu

niekas, vel liksiu be pietu, mb ka tik pareiske kad iseis su draugu, tai apie kazkoki gaminima ne kalbos nera schmoll.gif
Atsakyti
Jainiute, jei is leliukiskos iskart lipsit I Pallas, beveik tikra, kad bus per didele. Tas baras Jiems taip aukstas ir neoatogu.
Jeigu butent Cybex nori, tai tarpinis variants Sirona arba Juno.
Atsakyti