QUOTE(Čiolienė @ 2016 09 25, 15:03)
Davus KYSI lengviau pagimdoma?

nepykit, bet truputi juokingai skamba.. Esu grieztai pries kysius ir vis svajoju, kada lietuviai pagaliau isbris is to.... Tikrai graudi situacija
QUOTE(HappyAngel @ 2016 09 25, 15:19)
Išvis kaip galima lyginti dvi skirtingas moteris, du skirtingus organizmus, dvi skirtingas asmenybes, du skirtingus gimdymus ir teigti, kad toji, kuri davė pinigų personalui, gimdė lengviau nei ta, kuri nedavė? Kas išmatavo tą lengvumą? Ir ką kitaip darė pinigų gavęs personalas? Iškentė sąrėmius už gimdyvę? Išstūmė? Na, nepykit, bet juokingai skamba... Tuo pačiu ir liūdnai, nes vis dar sėdime sovietiniame kyšių mąstyme...
Tik aš gyd "užsisakiau" kaip tu sakai

Bet ne dėl to, jog tikėjausi, jog už mane pagimdys ar kažkas bus lengviau. Dėl to, kad norėjau jaustis ramiai, kad šalia esantis žmogus yra profesionalas kaip reta. Lengvumas man buvo tik tas, kad žinojau, jog galiu būti tik pacientė, kad nereikia kontroliuoti, nereikia įrodinėti kaip, ką ir kodėl noriu, kad darytų ir pan. Užtai ir gimdymo plano neturėjau ir jo nereikėjo, nes tas žmogus dirba taip, kaip surašytum viską papunkčiui kaip idealiausiu atveju norėtum, kad būtų

Jeigu būčiau žinojusi, kad atvažiavusi gimdyti, būčiau radusi gyd, kuris dirba tikrai naujais metodais, daug tobulinasi, pamiršęs prieštvaninius laikus ir jų metodikas, nedaro kaip patogiau ir geriau jam, neskatina be reikalo, būčiau galėjusi ir "neužsisakinėti". Bet labiausiai bijojau to, kad nuvažiavusi pamatysiu, kad šiandien budi ne tas, su kuriuo galima jaustis ramiai ir saugiai (mažai tokių, bet visgi baisu būtų buvę pataikyti). Ypač, kai žinau tą virtuvę ir kai kurių darbo metodus stipriai iš kitos pusės.
O dėl sovietinio mąstymo ir kyšių sistemos, aš irgi labai tikiuosi, kad tas bus išgyvendinta. Ne tik iš sveikatos sistemos. Gal ne viena karta turės pasikeisti, bet vistiek, jau matosi vilties, kai kur ir labai. Nes pvz mano kolegos, kurie jauni, jau visiškai kitoks mūsų požiūris, visai. Tas yra ne tik apie mediciną kalbant, apie policiją, taip pat kitas vietas, kur tas dar vis labai gaju. Kad tik tų senienų (plačiąja prasme) kuo greičiau neliktų