*Skotuke*, aš dažnai ir pati pagalvoju, ir mamoms, kurios sako, kad vaikas nenori imti mišinio, kad nenori gerti visai vandenuko (čia kalbu apie tuos atvejus, kai mamos visaip, net ir apgaule

bando įkišti to vandens visai kelių mėnesių kūdikėliams), sakau, kad vaikai yra dar nesugadinti, jie turi dar tokius tikrus visa ko pajautimus, ir kartais yra žymiai protingesni už mus, tikrai tikrai, reikia jų labai paklausyti
Dėl mišinuko, įsivaizduoju, kad tas turbūt gana sunku psichologiškai- imti ir mesti. Aš ne taip seniai ir vienai draugei sakiau (kurios pradžia vieno personalo dėka irgi buvo visiškai neteisinga

)- mesk, kam jo dar reikia, sako- baisu kažkaip, nors pati jau suprantu, kad jo nebereikia. Ir dar ilgokai ji tą mišinį vis duodavo po vieną kartą per parą, kol aplinkybės nesusiklostė savaime taip, kad reikėjo išvykti, pasigaminti mišinį nebuvo galimybės, ir savaime viskas išsisprendė.
Man dar labai įdomu, kaip ligoninėje vaikui davė mišinį? Per sistemą, su taurele?
Ir kaip tu pati duodi?
Kad krūtys tuštesnės bus, t.y., kai viskas tuoj susinormalizuos (kai susireguliuoja paklausa su pasiūla, kai pradeda gamintis tiek, kiek būtent tam vaikučiui reikia, jos ir tampa nebe tokios "prisirpusios" kaip pačioje pradžioje

), tik džiaugsiesi. Dažnai šitoje vietoje irgi mamos klaidingai galvoja, kad jei jau jos nebe pritvinkę, nebe tokios "pilnos", reiškia jau ir pieno mažai. Irgi visiška nesąmonė. Juo labiau, kai žinai, jog pienas ir vaikui valgant gaminasi, kitas tik eigoje "atbėga". Juk krūtys tai nėra kibiriukai, kur pritvinksta, prisipildo, o po to reikia ištuštinti

O tas pritvinkimo jausmas, tas sunkumas, tai eina jisai sau, gerai, kad greitai ir praeina, jeigu visą laiką taip būtų, būtų labai ne kas
Kur fotografuositės?

O aš dar kartą, kaip kokia senolė, vėl paburbėsiu

, kad tos, kurios dar turit laiko (nes su naujagimiu ar kūdikiu ant rankų info jau ženkliai sunkiau ieškoti, ypač, kai jos prisireikia staigiai, vidury nakties, kai šalia nebus kas tikrai gerai išmano ir pataria ir pan.), eikit į normalius žindymo kursus (ko beveik LT nėra, bet vistiek, kas ieško, tas ir randa), kur mokslu paremta informacija, o ne kur
palelekina, kad gims, pridės, maitinsit ir bus viskas gražu ir
rūžava, nes ne taip jau dažnai taip būna. Daug domėkitės, skaitykit, rinkit ir kaupkit teisingą info, nes ji bus aukso vertės. Ypač, kai užklups kokie nesklandumai (o jie beveik neabejotinai užklups), kai jus bandys suklaidinti, kai bandys (tie bandymai nebūtinai iš blogos valios, dažniausiai iš nežinojimo, nesidomėjimo kas naujo pasikeitė nuo sovietinių laikų ir t.t., bet vistiek rezultatas toks pats liūdnas) išmušti iš teisingų vėžių, nes tas praktiškai neįmanoma, kai labai daug žinai, kai žinai kas kaip būna, kodėl ir kada, kai esi užtikrinta tuo, ką darai

Šitas dalykas iš tiesų yra vienas verčiausių, jeigu ne pats vertingiausias, į ką reikia daug ir labai daug investuoti (ne pinigais turiu omeny) nėštumo metu