Įkraunama...
Įkraunama...

Kartu susiplanavusių 2014-2016 m. pašnekesiai

QUOTE(imeldutia @ 2016 09 28, 11:15)

uzsispyrus, aš taip ir supratau, kad jie ten kaip įmonė, nes daug visokių vežimų mačiau prifotkinta pas juos thumbup.gif parašyk, kai atsakymą žinosi 4u.gif

Butinai thumbup.gif drinks_cheers.gif
Dar uzklausiau kokie defektai yra, nes kazkas ten parasyta kad yra nezymus defektas, bet niekaip nesuprantu kas per defektas lotuliukas.gif Verciausi ir i anglu kalba puslapi ir per verteja is lenku kalbos verciausi nu ir nesuprantu lotuliukas.gif Tai tiesiogiai uzklausiau, gal aiskiau atsakys 4u.gif
Atsakyti
Eguta, jau planuojat vel? bigsmile.gif

Beje kazkada vienoj temoj bendravom su mergina, ji berods Norvegijoj gimde, jai reikejo saremiaut beveik 3 nepilnas paras ir tik tada buvo nuspresta ka nors daryti... zmogus jau buvo visai issekes 4u.gif
Atsakyti
Kas per velnias, kodel neleidzia cituoti. Paspaudus cituoti neatsiranda tekstas zinutej, kai atsakineji help.gif
Jauniute as gimdziau Norvegijoj. Jie labai uz tai kad viskas vyktu naturaliai, bet tikrai ziuri ir priziuri. As tai nerealiai patenkinta ir jeigu dar kada teks rinktis kur gimdyti tai neabejotinai rinkciaus Norvegija. Aisku kiekviena situacija labai individuali.
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2016 09 28, 12:55)
Butinai  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Dar uzklausiau kokie defektai yra, nes kazkas ten parasyta kad yra nezymus defektas, bet niekaip nesuprantu kas per defektas  lotuliukas.gif Verciausi ir i anglu kalba puslapi ir per verteja is lenku kalbos verciausi nu ir nesuprantu  lotuliukas.gif Tai tiesiogiai uzklausiau, gal aiskiau atsakys  4u.gif

jei reik pagalbos su lenku k, rasyk 4u.gif
grizusi is paskaiteles mielai padesiu ax.gif
Atsakyti
DeParis, oi, atsimenu tą jausmą, kai akyse po epidūro pasidaro šviesu thumbup.gif Aš po to irgi iškart beveik užmigau, ir gerai, nes labai reikėjo poilsio, sunkus dar darbas laukė smile.gif Be to, ir po to jau mažiuku iškart reikėjo rūpintis, tai ne miegas irgi galvoje buvo wub.gif

*Skotuke*, jau HA su Vakare taip gražiai viską surašė, kad nebeturiu ką pridurti. Noriu tik šiek tiek gal ir piktokai, bet pasakyti, nu iš kur jūs ištraukiat tas nesąmones apie per liesą pieną, neprivalgymą ar pan.? Apie per liesą pieną išvis net kalbos nėra, nebūna tokio. Apie neprivalgymą irgi tada reikia kalbėti apie objektyvius požymius- iš ko tas sprendžiama, ar tikrai yra tie požymiai? Jeigu sprendžiama iš to, kad valgo ilgai, kad zirzia, kad atrodo vis negana ir pan., tas nieko nesako visai. Ir išvis iš kur tas įsitikinimas, kad jei vaikas verkia, tai jau vien tik iš alkio. Daug kam kažkodėl naujiena, bet vaikai daugybę poreikių turi ir būti sočiam yra tik vienas iš jų. Be verkimo apie kitus papasakoti, jie kol kas neturi galimybės smile.gif Labai gerai HA papasakojo apie dienos informaciją, įspūdžius ir pan (vėliau dar prasidės ir naujai išmoktų dalykų, pvz apsiversti, atsisėsti ir pan. apdorojimas). Man tai ką tu rašai, labiausiai panašu į augimo šuolį, todėl tik pritarsiu jau pasisakiusioms, kad kuo daugiau oda su oda kontakto, kuo daugiau ir dažniau duoti žįsti, pasitikėti savimi ir vaiku (kad jūs abu galit- tu, kad neabejotinai turi pieno, o jis, kad moka valgyti ir yra pajėgus tą daryti). Viskas tik iš šono kartais atrodo taip sudėtinga, o iš tiesų, labai paprasta. Čia beveik ir visa sėkmės paslaptis smile.gif Sėkmės, šaunuolė, kad nepasidavei 4u.gif Ypač, kai tau taip sugadino pradžią unsure.gif Bet pradžioje pasitaiko ne taip jau mažai kam tai vienokių, tai kitokių, tai tikrų, tai kažkieno išgalvotų bėdų. Svrabiausia nepasimesti, gerai įsivažiuoti (ką tu ir darai thumbup.gif ) ir labai greitai pamirši, net kas pradžioj ten buvo mirksiukas.gif

Mano mažiukas pvz jau dabar, kai įgudęs ir išmokęs, dieną pavalgo dažniausiai per maždaug 10min. Bet prieš naktį (o dabar, kai dantys, ir naktimis panašiai) valgo ir 40min, ir valandą. Aš nesuku sau dėl to visai galvos, kad gal neužtenka pieno išvis nei karto mintis net tokia nekilo, nes žinau, kad, krūtimi maitinamam kūdikiui, valgymas nėra vien tiktai valgymas smile.gif

Jau nebeduodi mišinio?

Dėl traškėjimo, sunku pasakyti, kai nematai. Geriausia būtų rodyti gyd, kad apžiūrėtų, gyvai žiūrint kitaip viskas atrodo, svarbu ir kurių vietų tas traškejimas, ir pan. Bet dažniausiai viskas būna ok, normalu, mažiukų dar ir sąnariukai, ir kauliukai labai paslankūs, minkšti, ir kauliukų jie turi šiek tiek daugiau (vėliau suauga) ir t.t. Jeigu jau labai bus neramu ir nepraeis, aš ortopedui traumatologui parodyčiau, bet irgi tik dėl to, kad pasakytų, jog viskas gerai biggrin.gif Jeigu kada norėsi ar reikės, galėsiu parekomenduoti, pas ką geriau eiti, nes yra čia pas mus tokių, kurie, gal tiksliau ir daugiau kurios, paniką kelia be reikalo, vaikus bereikalingai įtvarais apdalina ir pan. doh.gif Čia reikia rimto žmogaus, kuris ir stažuojasi dažnai, ir info vis atnaujina, ir kur daug su visokiais sudėtingais dalykais dirba ir pan., ir "netryznioja" tada, kai iš tikrųjų nereikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 28 rugsėjo 2016 - 12:32
Nesicituoja.... huh.gif

Ačiū mamytės už patarimus, vienai ir nuprotėt galima, kai nežinai ką daryti, ar gerai darai.. Taip šaunu, kad visada galima sulaukti pagalbos mūsų namučiuose wub.gif wub.gif
Krūtinė iš ties patuštėjo gerokai, iš po nakties tik pilnesnė jaučiasi unsure.gif

Imeldute, dar kartą paroje gauna šiek tiek , bet pamažu pastebiu, kad nelabai noriai jį ima, jei viskas pavyks manau nebereikės mums jo smile.gif beje ačiū už namučius 4u.gif

De Paris nu ir šaunuolė tu, šitiek atsilaikei 4u.gif stipri labai esi 4u.gif

Rytoj keliaujam į fotosesiją princesės wub.gif wub.gif
Atsakyti
De Paris, laikykis, planiukes irgi su tavim! Jau nebedaug liko! Visos geros mintys ir linkejimai tau! smile.gif
Atsakyti
*Skotuke*, aš dažnai ir pati pagalvoju, ir mamoms, kurios sako, kad vaikas nenori imti mišinio, kad nenori gerti visai vandenuko (čia kalbu apie tuos atvejus, kai mamos visaip, net ir apgaule doh.gif bando įkišti to vandens visai kelių mėnesių kūdikėliams), sakau, kad vaikai yra dar nesugadinti, jie turi dar tokius tikrus visa ko pajautimus, ir kartais yra žymiai protingesni už mus, tikrai tikrai, reikia jų labai paklausyti smile.gif
Dėl mišinuko, įsivaizduoju, kad tas turbūt gana sunku psichologiškai- imti ir mesti. Aš ne taip seniai ir vienai draugei sakiau (kurios pradžia vieno personalo dėka irgi buvo visiškai neteisinga verysad.gif )- mesk, kam jo dar reikia, sako- baisu kažkaip, nors pati jau suprantu, kad jo nebereikia. Ir dar ilgokai ji tą mišinį vis duodavo po vieną kartą per parą, kol aplinkybės nesusiklostė savaime taip, kad reikėjo išvykti, pasigaminti mišinį nebuvo galimybės, ir savaime viskas išsisprendė.

Man dar labai įdomu, kaip ligoninėje vaikui davė mišinį? Per sistemą, su taurele?
Ir kaip tu pati duodi?

Kad krūtys tuštesnės bus, t.y., kai viskas tuoj susinormalizuos (kai susireguliuoja paklausa su pasiūla, kai pradeda gamintis tiek, kiek būtent tam vaikučiui reikia, jos ir tampa nebe tokios "prisirpusios" kaip pačioje pradžioje biggrin.gif ), tik džiaugsiesi. Dažnai šitoje vietoje irgi mamos klaidingai galvoja, kad jei jau jos nebe pritvinkę, nebe tokios "pilnos", reiškia jau ir pieno mažai. Irgi visiška nesąmonė. Juo labiau, kai žinai, jog pienas ir vaikui valgant gaminasi, kitas tik eigoje "atbėga". Juk krūtys tai nėra kibiriukai, kur pritvinksta, prisipildo, o po to reikia ištuštinti biggrin.gif O tas pritvinkimo jausmas, tas sunkumas, tai eina jisai sau, gerai, kad greitai ir praeina, jeigu visą laiką taip būtų, būtų labai ne kas smile.gif
Kur fotografuositės? smile.gif

O aš dar kartą, kaip kokia senolė, vėl paburbėsiu biggrin.gif , kad tos, kurios dar turit laiko (nes su naujagimiu ar kūdikiu ant rankų info jau ženkliai sunkiau ieškoti, ypač, kai jos prisireikia staigiai, vidury nakties, kai šalia nebus kas tikrai gerai išmano ir pataria ir pan.), eikit į normalius žindymo kursus (ko beveik LT nėra, bet vistiek, kas ieško, tas ir randa), kur mokslu paremta informacija, o ne kur palelekina, kad gims, pridės, maitinsit ir bus viskas gražu ir rūžava, nes ne taip jau dažnai taip būna. Daug domėkitės, skaitykit, rinkit ir kaupkit teisingą info, nes ji bus aukso vertės. Ypač, kai užklups kokie nesklandumai (o jie beveik neabejotinai užklups), kai jus bandys suklaidinti, kai bandys (tie bandymai nebūtinai iš blogos valios, dažniausiai iš nežinojimo, nesidomėjimo kas naujo pasikeitė nuo sovietinių laikų ir t.t., bet vistiek rezultatas toks pats liūdnas) išmušti iš teisingų vėžių, nes tas praktiškai neįmanoma, kai labai daug žinai, kai žinai kas kaip būna, kodėl ir kada, kai esi užtikrinta tuo, ką darai 4u.gif Šitas dalykas iš tiesų yra vienas verčiausių, jeigu ne pats vertingiausias, į ką reikia daug ir labai daug investuoti (ne pinigais turiu omeny) nėštumo metu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 28 rugsėjo 2016 - 13:07
QUOTE(uzsispyrus @ 2016 09 28, 11:55)
Butinai  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Dar uzklausiau kokie defektai yra, nes kazkas ten parasyta kad yra nezymus defektas, bet niekaip nesuprantu kas per defektas  lotuliukas.gif Verciausi ir i anglu kalba puslapi ir per verteja is lenku kalbos verciausi nu ir nesuprantu  lotuliukas.gif Tai tiesiogiai uzklausiau, gal aiskiau atsakys  4u.gif

Parasyk gal isversiu is lenku kaip lenke esu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2016 09 28, 12:09)
Eguta, jau planuojat vel?  bigsmile.gif

aga happy.gif ax.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif

De paris šaunuolė tu, pailsėk kol veikia epidūra 4u.gif
man ji labai padėjo, irgi miegojau tuo laiku.. bent kažkiek poilsio..
na, ir pagalvok, šiandien jau susitiksi su savo mažyte, kančios baigsis ir aplankys tave ramybė.. jau greit greit wub.gif

Skotuke džiaugiuos dėl tavęs, jog situacija gerėja! taip ir toliau, mamuk wub.gif su laiku viską sužinosi ir išmoksi 4u.gif

man pačiai, po 5 savaičių ištiko krizė (bet ne pieno) kad šian lėkiau pas žindymo konsultantę blush2.gif
džiaugiuosi, jog viskas gerai, pieno turiu, apžioja puikiai, tad su maitinimu problemų nėra, gal to ir tereikėjo man.. nes kartais tie aplinkinių komentarai paveikia net stipriausius..
dukrytė mūsų vis nerimsta, labai kankina pilvelis, plius pora pastarųjų dienų laabai daug žindė, susinervinus spjovė krūtį, verkė ir vėl griebė, mažai miegojo, labai nervinga buvo, spėju prie to dar prisidėjo skiepuko reakcija (iškilo pūlinukas ir jau sprogo), žinant dar, kad per pirmąjį mėn. priaugom 550gr (kitiems tas laabai mažai), iškart man: o tikrai turi pieno? o gal per liesas? nee, tavo pienas tikrai per liesas, daugiau valgyk! (nors nušišauk po tokių komentarų).

O neskaitant tų kelių bemiegių naktų, labai džiaugiuosi savo dukrytė, augam, dairomės, jau kai pažiūrės tokiu protingu žvilgsniu bandydama kažką pasakyti.. wub.gif
Atsakyti
Šiandien kaip tik buvau žindymo paskaitoj, atrodo taip viskas aišku, sudėlioja visus taškus ant i, belieka sulaukti mažylio wub.gif
Pilnai suprantu kai gimus kūdikiui ir ištikus problemoms galvoje pradeda suktis įvairios mintys, nors informacija surinkta nėštumo laikotarpiu buvo aiški ir informatyvi, staiga viskas apsiverčia, plius iš vežių išmuša aplinkinių komentarai dėl pieno, jo trūkumo ir panašiai. Džiugu tikrai, kad yra tokios grupės kaip ši, nes daug pozityvumo galima pasisemti būtent iš patyrusių mamų smile.gif

Šiandien buvau pirmą kartą baseine, gėris ne kitaip thumbup.gif
Atsakyti