Baigiant šitą vandens temą
Pagal klasifikaciją - vokiškais matavimo vienetais
Minkštas
06
Vidutinio
kietumo
711
Vidutinis
1217Kietas
1734
Labai kietas
3150
NEPAINIOJAM SĄVOKŲ - rūgštys vandens NEMINKŠTINA, jos jį rūgština.
Įrodymas. Paimu Vilniaus vandens iš krano. Matuoju kietumą - jis yra 13 vokiškų vienetų (gėlavandenėms žuvims, jeigu jos be spec. pričiūdų - 8-20 yra norma, pagal skalę - vanduo vidutinis, ties žemesne riba, TAIGI NEKIETAS
Ph yra 7,6
Įpilu vyno acto, riebiai, ant 200 ml - apie šaukštelį.
Kartoju testą - parūgštinto vandens kietumas - tas pats - 13 vokiškų laipsnių. Ph mano testas NEBERODO (jis yra mažiau nei 6, dabar tokio, kuris rodytų vertes iki 6 - neturiu. Faktas, kad jis labai rūgštus.
Taigi nuspręskit, ko jums reikia - ar rūgštaus vandens (prasmės nežinau, kam tą daryti augalams, pati terpė pakankamai rūgšti ir nuo trąšų dar parūgštėja) ar minkštinti nekietą vandenį (jis nuo rūgšties nesuminkštės).
Normalus tas vanduo

Laistykit ir džiaukitės

Lietuvos vidurkis kietumo nurodoma 18 vokiškų vienetų. Tai matyt, yra kur daugiau, yra kur mažiau.
Vidam, juostelės netikslios. Testas lašeliais apie 7-8 eur. Ieškoti pas žuvininkus

, kiekvienam parametrui skirtingi testai.