QUOTE(Vidam @ 2017 02 18, 21:46)
Reiškia nepažiūrėjai filmuko kur Klivija įdėjo nuorodą
Patikrinus nustatyta, kad vanduo kietas tiek virintas tiek iš čiaupo, nes nusidažė mėlynai. Aš jau trepsiu kaip noriu išbandyti

Rytoj lėksiu kopūsto ir tikrinsiu iš čiaupo, virintą ir parsinešiu iš kaimynės kur turi tuos brangius filtrus susidėjusi. Bet gerti koks jis neskanus fuuiii
Papildyta:
ausrazs, gerai kad parašei. Einu dėti į šaldyklį buteliuką- irgi patikrinsiu
Mes gi testus turim, Vilniaus vanduo nekietas, bet šiek tiek kietesnis nei Dzūkijos balų

. Po virinimo efektas mažas, nes ta kietumo rūšis, kuri suyra virinant labai menka, todėl ir atrodo, kad spalva nepakitusi. Ką rodo Pavelo kopūstas - ph ar kietumą - mįslė ir man, nes greičiau, kad ph, o tada daro prielaidą - kad mažas ph=minkštas vanduo, o deja deja, dirbtinai būna kitaip - Vilniaus vanduo minkštas (pagal kietumo rodiklius, skaičiukas santykinai mažas), bet šarminis (ph virš 7). Jeigu kada bus ūpo, pasikalbėsiu su Pavelu ta tema - kas iš tikrųjų blogiau - kai ph ar Kh rodikliai netenkina.
Kiek žinau iš akvariumistų kietu vandeniu Šiaurės Lietuva kartais skundžiasi, o kas pas jus gausis iš to filtro - labai įdomu, ar skirsis nuo vandentiekio. Filtrus apžiūrinėjau dėl akvariumo vandens, bet paskui priėmėm sprendimą, kad pirksim paprastesnes žuvis ir nesičiūdysim su jokiais kietumais, ph ir pan, ir metėm tą reikalą. O dėl gėlių ir vandens jau seniai sakiau - tikrai paskutinis klausimas, dėl kurio sukčiau galvą yra vandentiekio vandens kokybė - man aktualu, kad nitratų nebūtų, o jų atvirų telkinių vandenyje dažniausiai yra, vandentiekio - ne.
O kas dėl Pavelo filmuko - tai taip, jis kalba bendrai apie visus augalus, aš sakiau lygiai tą patį. Amidinis azotas nėra kažkoks blogis - kai kur jis reikalingas, nes lėčiau suyra iki augalo įsavinamų medžiagų. O kai suyra jo sukaupti klodai masiškai (kai karšta ir gausiau užlaistom kaip pvz.), nunuodija strepsus - procesas nekontroliuojams, baigiasi šaknų netekimu ir/arba rudu puviniu per centriuką. Lygiai tą patį efektą galima pasiekti ir su nitratiniu, jeigu užpilti per daug/per dažnai.
Amoniakinis įsavinamas iš karto ir jeigu nepadauginsi koncentracijos, niekas ten nenudegs. Iš čia ir išvada - visos gėlės kaip gėlės, o strepsai - kaip ne visos

. Nors bandot mane įtikinti, kad eilinės ir ne kitaip. Pusė dienos šokdinau pernai pavasarį vienos firmos vadybininką, visus katalogus perskaitė, paskui jau kartu juos skaitėm, kol galutinai įsitikinau, kad to, ko man teoriškai reikia streptokarpams, apskritai nėra

. Galiu tik pasirinkt panašių
į temą ir jas pakaitaliot.