QUOTE(Vidam @ 2016 12 29, 21:16)
Kaip sekasi žiemoti jūsų augintinėms ir augintiniams ?
Pas mane viskas gerai kol kas, strepsiukai visi sveiki auga kaip pasiutę

Namuose šilta, ant palangių irgi tai ir nesiilsi. Mažieji išaugo savo stiklinaites, šiemet nesulauksiu sausio pabaigos teks anksčiau užsiimti persodinimu.
Kaip laikosi achimenės nežinau, dar nei karto nelaisčiau...nesugalvoju ar laistyt ar ne

Pagalvoju kaip išsilaiko iškastos kokioje dėžutėje, tai maniškės vazonuose turėtų išsilaikyti. Bus matyt...
Kažkaip vis dar gyvenam. Įsigijau VaT selekcijos - pirmą kartą gyvenime mačiau taip gražiai išaugintus vaikus. Aikčiojau kaip mažvaikė. Tai dabar laukiu - ar tos veislės tikrai tokios beprobleminės ir tokiom gražiom skrotelėm auga ar tiesiog augintoja-selekcininkė stebukladarė. Taip pat dar vieną seną svajonę įveikiau - gavau Kabanovos/Trofimenko keletą naujienų mažučiais liesučiais fragmentukais. Pačių naujausių nebuvo, bet mums ir ne pačios naujausios naujos

. Tai dabar bijau, kad nesupūdyčiau ir labai tikiuos, kad pasiseks - bent ankstesnės jų veislės buvo nesunkiai auginamos, gal ne tobulos, bet ir be didelių pričiūdų. Tiesa, jų visos veislės gavo pradžią KT-. Ir šaunuolės merginos pradėjo kolumnėjų selekciją
Achimenes iškastas kiek aš žinau laiko zip-paketuose, juose neišdžiūsta. Vazonėliuose aš palaistydavau pora kartų. Bet man per anksti sudygdavo. Tai ir nežinau ką atsakyt į tą klausimą - laistyt ar ne - gali būt, kad palaisčius išprovokuosit sužėlimą per anksti ir teks sodint. Gali būt ir kad mirtinai sudžius. Dar aišku priklauso nuo to, kur jas laikot. Jei rūsy drėgmė kaip pas mane vos ne 100 proc - tai ten niekad niekas nesudžius, jei bute ir net ne kokiam maišely - tai ką aš žinau, gali baigtis ne kaip. Tiesiog reikia stebėt - patikrint, jeigu jos dūšiai brangios. O jeigu palikt "kaip bus taip bus" - tai tada kažkaip vis tiek bus. Arba gėlių, arba daugiau vietos.