Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

Gražuolis, kur gi ne :wub:

O dar kai žydi tokiu bjauriu metu, tai dar ir drąsuolis. :4u:

O man labai labai patiko Zeus( Klez), beveik tokio pat grožio kai cypliukas.

Nei vieno, nei kito augalo pavidalu neturiu,tik vaikuojamais lapais. :unsure:

a4ee742d8b49.jpg

Atsakyti
Oho, septynlapio žiedo dar neturėjau smile.gif
Atsakyti
Vidam, gražuolis DS-Cyplionok wub.gif
Ir Zeus, kai auginau, gražumo tai buvo dailus, bet labai nervino greit nubyrantys žiedai. Ne vienas lenkiukas turi šį trūkumą, man jis reikšmingas, noriu ilgiau gėrėtis žiedais ant stiebų, o ne rinkti nuo palangių....

Nemoku naujoj versijoj cituot, nekartojant cituojamo posto nuotraukos, ir vienaip, ir kitaip bandžiau, kol galiausiai pasirinkau seną versiją. Nelimpa man naujoji ir dėl blankumo, kai kurie elementai - tokių spalvų, kad prastesnio regėjimo žmogus gali ir visai jų nematyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 05 gruodžio 2016 - 19:12

Sveikinu visas bendramintes su gražiausia metų švente.Būkit sveikos, linksmos, laimingos sulaukusios Šv.Kalėdų ir Saulės sugrįžimo.

Linkiu ir kitais metais neišsibarstyti ir visoms gražiai bendrauti. Labai džiaugiuosi dėka jūsų  susipažinus su šiais nuostabiais augalais.Ačiū, kad esate. a110.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 25 gruodžio 2016 - 11:02
Na va ir sulaukėm dienų ilgėjimo 4u.gif Kaip sekasi žiemoti jūsų augintinėms ir augintiniams ?
Pas mane viskas gerai kol kas, strepsiukai visi sveiki auga kaip pasiutę biggrin.gif Namuose šilta, ant palangių irgi tai ir nesiilsi. Mažieji išaugo savo stiklinaites, šiemet nesulauksiu sausio pabaigos teks anksčiau užsiimti persodinimu.
Kaip laikosi achimenės nežinau, dar nei karto nelaisčiau...nesugalvoju ar laistyt ar ne g.gif Pagalvoju kaip išsilaiko iškastos kokioje dėžutėje, tai maniškės vazonuose turėtų išsilaikyti. Bus matyt...
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 12 29, 21:16)
Kaip sekasi žiemoti jūsų augintinėms ir augintiniams ?

Pas mane viskas gerai kol kas, strepsiukai visi sveiki auga kaip pasiutę  biggrin.gif Namuose šilta, ant palangių irgi tai ir nesiilsi. Mažieji išaugo savo stiklinaites, šiemet nesulauksiu sausio pabaigos teks anksčiau užsiimti persodinimu.

Kaip laikosi achimenės nežinau, dar nei karto nelaisčiau...nesugalvoju ar laistyt ar ne  g.gif Pagalvoju kaip išsilaiko iškastos kokioje dėžutėje, tai maniškės vazonuose turėtų išsilaikyti. Bus matyt...

Kažkaip vis dar gyvenam. Įsigijau VaT selekcijos - pirmą kartą gyvenime mačiau taip gražiai išaugintus vaikus. Aikčiojau kaip mažvaikė. Tai dabar laukiu - ar tos veislės tikrai tokios beprobleminės ir tokiom gražiom skrotelėm auga ar tiesiog augintoja-selekcininkė stebukladarė. Taip pat dar vieną seną svajonę įveikiau - gavau Kabanovos/Trofimenko keletą naujienų mažučiais liesučiais fragmentukais. Pačių naujausių nebuvo, bet mums ir ne pačios naujausios naujos smile.gif. Tai dabar bijau, kad nesupūdyčiau ir labai tikiuos, kad pasiseks - bent ankstesnės jų veislės buvo nesunkiai auginamos, gal ne tobulos, bet ir be didelių pričiūdų. Tiesa, jų visos veislės gavo pradžią KT-. Ir šaunuolės merginos pradėjo kolumnėjų selekciją wub.gif

Achimenes iškastas kiek aš žinau laiko zip-paketuose, juose neišdžiūsta. Vazonėliuose aš palaistydavau pora kartų. Bet man per anksti sudygdavo. Tai ir nežinau ką atsakyt į tą klausimą - laistyt ar ne - gali būt, kad palaisčius išprovokuosit sužėlimą per anksti ir teks sodint. Gali būt ir kad mirtinai sudžius. Dar aišku priklauso nuo to, kur jas laikot. Jei rūsy drėgmė kaip pas mane vos ne 100 proc - tai ten niekad niekas nesudžius, jei bute ir net ne kokiam maišely - tai ką aš žinau, gali baigtis ne kaip. Tiesiog reikia stebėt - patikrint, jeigu jos dūšiai brangios. O jeigu palikt "kaip bus taip bus" - tai tada kažkaip vis tiek bus. Arba gėlių, arba daugiau vietos.
Atsakyti
Rusma, džiugu kad įsigijot naujienų 4u.gif Man irgi šiemet labai smagu, juk tiek naujokų pražys wub.gif Strepsų žiedų visada laukiu, bet aišku dar neaugintų ir gyvai nematytų labiau.
Achimenės žiemoja namuose, tamsiame bordačioke. Jei mirtų kai kurių būtų gaila, kai kurių nelabai. Nes nekilo ranka nei vienos veislės išmesti ir visas palikau. Pernai buvau numetusi ir pamiršusi, tai peržiemojo geriausiai.

Išverčiau porą iš dubenėlių, bet nesimato šonuose...arba nėra rizomų arba vidury gniužulo, tai nedraskiau. O jau sausumėlis doh.gif Ko gero supurkšiu, nors šiek tiek drėgmės gaus.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 12 30, 09:33)

Išverčiau  porą iš dubenėlių, bet nesimato šonuose...arba nėra rizomų arba vidury gniužulo, tai nedraskiau. O jau sausumėlis doh.gif Ko gero supurkšiu, nors šiek tiek drėgmės gaus.

bus vidury, prie pagrindinio stiebo ir aukštokai. Kuo naujesnės ir gražesnės - tuo mažiau rizomų (arba daugiau, bet smulkių, irgi prie stiebo). Per šonus nevirsdavo, ypač jeigu stipriai tręštos ir/arba trąšus substratas, tada iš viso šaknų mažai, paviršinės tik ir rizomos prie paviršiaus. Bet aš niekad neauginau to, ką pramoniniu būdu varo tarkim Dibley, gal senos stiprios veislės, kaip ir tos violetinės-pramoninėms, po visą vazoną bujoja.

Na, aš labai norėjau KT-Amber Room. Deja, nėra. Iš kitos pusės - gal ir gerai, lieka dar ko norėt biggrin.gif

Džiugaus žiedų laukimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 12 30, 10:00)
bus vidury, prie pagrindinio stiebo ir aukštokai. Kuo naujesnės ir gražesnės - tuo mažiau rizomų (arba daugiau, bet smulkių, irgi prie stiebo).

Atsiminiau, tikrai taip. Prie pat stiebo buvo krūvelės. Prie vazonėlių kraštų kolerijų gyvačiukės buvo.
Užėjo toks noras kurią nors išlukštenti, kad nežinau kaip jį nugalėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 12 30, 10:20)
Užėjo toks noras kurią nors išlukštenti, kad nežinau kaip jį nugalėti  biggrin.gif

tai nieko joms neatsitiks išlukštenus, gi dauguma išlukštena dar rudenį. Tik grynų plikų saujos į polietileną kišti negalima (jos prigarina vandens ir sudygsta viena į kitą, belieka tik mest). Reikia įdėti kokio nors drėgmės sugėrėjo - sausų durpių ar vermikulito, ir užsegus nebegaruoja, pačios rizomos neperdžiūsta. Plius tada jau nagai nebeniežti, nes matosi kas vyksta, ramiau gyvenasi.

kai jau jų nebemylėjau išbandžiau viską, kuo pati netikėjau - gal kam bus aktualu - sužėlusias nepasodintas, jei per anksti sodinti, galima apskabyti kaip bulves - atželia, perlaužus didelę rizomą išauga iš abiejų dalių po augalą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 30 gruodžio 2016 - 11:51
QUOTE(rusma @ 2016 12 30, 11:46)
tai nieko joms neatsitiks išlukštenus, gi dauguma išlukštena dar rudenį.

Lukštenti nelukštenau, bet perlaužiau kupstą apžiūrėti. Viskas ten gerai, neišdžiuvusios thumbup.gif Taip kad ir ateityje laikysiu ten kur augo. Sudrėkinau paviršių su purkštuku ir nejudinsiu iki sodinimo. Paskaitysiu kada jau galima jas žadinti.
Va kokiose dėžutėse įsitaisiusios
vartotojo įkelta nuotrauka

Pernai pasodintas mažutis daigelis, užaugino vieną rizomytę, vargšiukė, buvo pusiau paviršuje

Ir Aurora Charm apžiūrėta smile.gif Kažkokios labai baltos rizomos kaip nesubrendusios.

Atsakyti
Šaunios saugyklos 4u.gif

Dėl baltumo - tai kai kurios būna baltos, kai kurios tamsesnės. Kažin, ar čia dėl subrendimo, gali būti veislės savybė. O dėl žadinimo - tai jos mane žadindavo, o ne aš jas biggrin.gif

Aš tai nuo ankstaus ryto kariauju su sanpaulijų žalingais įpročiais - žydi prie lapo neatskirti vaikai šiltnamiukuose, ir santykinai daug jų žydi. Išskinu, o jie vėl žydi. Tuo pačiu atskyrinėjimui prisirinkau. Bus darbelio, tik kad rankos neprieina taip greitai, kaip norėtųsi smile.gif Bet jau jaučiu pavasario trauką, nebesisėdi biggrin.gif
Atsakyti