Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

Tikrai - visai nenoriu gležnų, ištįsusių augalų  :)​ 

Atsakyti
Sveikos gesnerijinių mylėtojos 4u.gif
Ką veikiat, ar dar ilsitės?

Aš jau laukiu pavasario,po truputį ruošiuosi. Vakar ir šiandien persodinėjau strepsiukus, net nesulaukiau jauno mėnulio, užėjo noras ir viskas. Dar liko peržiūrėti lopšelinukus ir jei reiks kai ką persodinti. Laabai trūksta saulės, tai laukiu žiedų nors toli šviečia kol pilnumoje pražys. Bet dienos greitai bėga, kaip nors sulauksim mirksiukas.gif

O achimenės ir kolerijos giliai įmigusios, be pavasario turbūt nekiš nosių smile.gif
Atsakyti
Užmiršau vakar parašyti, kad persodindama neradau nei vieno šakninio skydmario thumbup.gif Reiškia paliejimas actara yra tikrai veiksmingas. Po paliejimo nepersodinau kaip kad yra rekomenduojama. Ir laisčiau tik vieną kartą.

Šiandien, po pasikalbėjimo su Silvija, labai parūpo achimenės, negaliu iškentėti ir eisiu lukštenti iš vazonėlių. Labiausiai rūpi ar ką išaugino gautos dvasnelės .
Atsakyti
Tai visos dar miegat, nesidarbuojat nei viena mirksiukas.gif O aš dirbu, ruošiuosi pavasariui smile.gif

Išlukštenau visus augalėlius, rezultatu esu patenkinta smile.gif
Achimenių nebuvo tokių kurios būtų tuščios,visos kažkiek užauginusios. Iš dvasnelių tik vienos vazoniukas buvo tuščias, (gaila nes turėjo būti melsva). Kitų mažytės rizomytės - viena ar kelios, bet vis kažkas yra. Tikiuosi kad sudygs.
Smitikodonija net du vazonėlius priaugino, kolerijų irgi pilni vazonai.Pernai Sunshine išdalinau,pasilikusi buvau vieną, tai pergyvenau kad tik išliktų, bet šaunuolė priaugino belekiek biggrin.gif

Pakeičiau žemę, subėriau rizomas, užbėriau substrato ir tegu sau kiurkso, kai ateis laikas - prabus ir sudygs.

Va koks vaizdelis wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti

Miegam,miegam, o ką daugiau viekti. Na galima būtų nueiti rūsin gloksių ir achimenių pažiūrėti.Bet gi kaip tingiu. :hmm:

Pas mane persodinėjimui ir atskyrinėjimui per sausa, per tamsu, per šilta.Laukiu nors vasario mėn. Na dar katalogus pasižiūrinėju ir einu, einu, einu laistytuvą nusitvėrus.Laistau ir laistyti nespėju.

Derlius, o gal sodmenys, net nežinau kaip pavadinti, labai įspūdingai atrodo. :wub: Jau kaip supratau, jos atbudo ir startuoja augti. :hmm:

Atsakyti

Ir as jau persodinau. Jau lauksim ziedu. Galvoju kad senes jau uz kokio menesio zydes 🙂

Atsakyti
Na va, ne aš viena žadinu saviškius smile.gif Šiemet radiatoriai stipriai karšti, galvojau kad stepsiukai vargs, tačiau pasirodo jiems visai patiko.

Lisitėja, o kas jų klausė ar jau prabudo ir pasiruošę augti biggrin.gif Buvo išpurtyti ir turės keltis smile.gif Dar palaikysiu dėžutėse tamsoje, o tada reiks laisvinti joms vietą, kuri šiuo metu užimta. O dar kai vasarį parsinešiu pelargonijas...Oi oi oi ir kaip tą pulką susimažinti g.gif Susimažini, o rudeniop žiūri kad jų dar daugiau atsiradę negu buvo smile.gif
Atsakyti
Vidam, gerai pasidarbavai, šaunuolė good.gif Rizomos susodintos gana tankiai, jei kiekvienas augalas išaugins po krūvelė rizomų, susispies gana ankštai, bet gal tai nėra blogai.

Mano dauguma rizomų aplaužytais daigais, nes norėjo vegetuoti gana anksti. Bet kai kurių nelaužiau, mąstau, gal kelias sodinti dabar - pabandymui, kas iš to išeis biggrin.gif
Atsakyti
oj vidam kokia tu bagota,as be zado bigsmile.gif
Papildyta:
mano du strepasi zydi,kiti tebemiega,jau taip laukiu pavasario,ne tas zodis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 01 21, 20:01)
Rizomos susodintos gana tankiai

Oi ne, jos nesusodintos. Kurgi tiek susodint biggrin.gif Čia tik laikinai, sodinsiu po tris, o svyrančių smulkiažiedžių, po kokias keturias. Aš tai jau tikrai nelaužysiu, kai sudygs, tai galės ir augti. Mačiau yra jau sprogstančių mirksiukas.gif Mano pernai pasodintos vasario 2d.
Papildyta:
Silvija, kur tavo sąrašėlis? Nes jau kaimynės užpuolė, tai paskui nedejuok kad neliko biggrin.gif
Atsakyti
tuoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 01 21, 22:00)
Oi ne, jos nesusodintos.

Aaa, pamaniau, kad išdėliojai vazonuose ir beliko tik žemėmis užbert biggrin.gif
Atsakyti