Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

Sveikos, su artėjančiais Naujais, su grįžtančia šviesa!  :4u: Mano didžioji dalis augaliukų galuojasi, nes seniai reikėjo persodint, bet metų pabaigą taip užvertė darbais, kad grįžusi tik palaistydavau augintinius, o persodinimą atidėliojau... Gal šį savaitgalį užsiimsiu, nes švęsti niekaip ir niekur neketinu.

Rusma, kieno ta VaT selekcija, kuo patraukė dėmesį? Vidam, šaunu, kad pas tave gerai auga strepsiukai ir viduržiemį. 

Mano kai kurie augintiniai nuvylė - porą bristoliukų nusigalavo jauno amžiaus. Iš msėklų augintos smitiantos, nors nuo spalio pabaigos auga po lempomis, nesukrovė žiedų, na, bet užaugino rizomų, lauksiu kitąmet žydėjimo. Kai kurios "senės" užsispyrusiai nenori miegot  :hmm: Nebežinau, kad jos guls ir kada kitą sezoną kelsis...

Visos achimenės - zip-paketuose, kartais peržiūriu, viskas būtų gerai, tik kelių veislių porą rizomyčių jau su mažais daigeliais (nors laikau tamsiai ir vėsokai - prie pat balkono durų). Rusma, ačiū už info, gal bandysiu tuos daigelius nulaužyti. Kolerijos nemiega, bet ir nėra gražios - apdžiūvusiais lapais, kai kurios turi vieną kitą žiedą, kai kurios - su naujais pumpurais, kurie nežinia, ar išsiskleis žiemą. Taigi visiško štilio nėra, kai kas po truputį vyksta  :B 

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 12 30, 18:02)
didžioji dalis augaliukų galuojasi, nes seniai reikėjo persodint, bet metų pabaigą taip užvertė darbais

Rusma, kieno ta VaT selekcija, kuo patraukė dėmesį?

tai persodinimas ir ilgėjančios dienos ištaisys padėtį 4u.gif

Tatjanos Valkovos. Kuo dėmesį patraukė - greičiausiai analogijomis (VaT sanpaulijos yra labai vertinamos ir populiarios). Streptokarpų išvedus nelabai daug. Jie arba labai dideliais žiedais, arba išskirtinių tamsių spalvų. Aišku, jau nieko tuo nenustebinsi, žiedai visų panašūs, bet aš noriu rasti lengvai auginamas naujesnes, retesnes veisles. Nebenoriu kaprizingų. Sanpaulytės jos galima sakyti fantastiškos, o kaip strepsai - pamatysim.

Va tokie pavyzdėliai VaT selekcijos:
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

O, kokie gražūs tie tamsesni  :wub: Arabeska ypač  :wub:  :wub:​ 

Atsakyti
su ateinanciais naujais visas newyear.gif mano strepsai intensyviai jau pumpuruojasi,seniai,va ir ziedu jau sulaukiau

DS Aprel

7035

siandien gal koki 10 persodinau,nekaip beatrode.
Atsakyti

Paprastas, toks klasikinis, bet labai fainas DS-Aprel  :super:​ 

Atsakyti
Sveikos sulaukusios 2017 metų newyear.gif Būkit sveikos, laimingos, ištvermingos augindamos mūsų gražuolius smile.gif Gražių jums žiedų ir šilto bendravimo smile.gif
Atsakyti
Su Naujais newyear.gif
Laimingų ir džiaugsmingų metų.
Atsakyti

h015.gif Su Naujaisias Metais, su naujais darbais, su naujomis svajonėmis.

Atsakyti

Tegul geri linkėjimai jums pačioms keleriopai sugrįžta  :dovana:​ 

Atsakyti
sveikos visos smile.gif su naujais!

mane sausio 1 pasveikino pirmas ziedukas uzsimiegojes smile.gif

man darbe pablokavo svetaine tai nebeuzeinu verysad.gif matyt pastebejo, kad pasededavau cia biggrin.gif
Atsakyti

Pasinaudodama rusmos patarimu, šiandien nuskabiau achimenių rizomoms ūgliukus, bet kai kurių veislių atžalos buvo jau nemažos :huh2: Tikiuosi, kad viskas bus gerai, juk bulvių daigiukus nuskabius, po kurios laiko vėl atželia. Ir smitikodonija labai jau skuba vegetacijon  :D 

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 01 11, 19:23)
<p>Pasinaudodama <strong>rusmos</strong> patarimu, šiandien nuskabiau achimenių rizomoms ūgliukus, bet kai kurių veislių atžalos buvo jau nemažos huh.gif

Patarimas buvo rusaičių forume perskaitytas. Paeksperimentavus juo nenusivyliau - atžėlė ir neprireikė sausio vidury sodint, vis kiek pasistūmė laikas į pavasarį. Aišku, galima buvo sodint. Bet vargas tokiu laiku pasodintiems augaliukams be papildomo apšvietimo - tįsta.
Atsakyti