Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

QUOTE(ausrazs @ 2017 02 12, 16:37)
Oho, 10 standartų - nemažai vietos reikės  rolleyes.gif

Ania...O tai pas mane tos dideliais žiedais ne standartai? Eisiu paskaityti kas kaip, kad paskui nebūtų strioko biggrin.gif
Matai sumasčiau kad man sanpaulijos ne visos patinka, o ir strepsiu manau tokių atsiras, o dar ir achimenių yra. Taip kad noriu kažkaip praretinti ir pasipildyti neturėtomis gražiomis Pelargonijos iškeliaus į lauką, ruduo dar toli...

Iš neturėjimo ką veikti maudau sanpaulijas, kai kuriuos lapukus su muilu, reikia pasiruošti pavasariui, kol nėra žiedų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 02 12, 18:27)
O tai pas mane tos dideliais žiedais ne standartai?

Manau, kad standartai. Va, ką tik persodinau vieną savo standartą, tai jo vietoj du nedideli strepsai tilptų. Turiu omenyje, kad sanpaulijų skrotelės išsidėsto beveik horizontaliai, tai ir vietos gerokai užima
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 02 12, 19:46)
Manau, kad standartai.

Greičiausiai standartai, nes daugiau nelabai yra kam būti - yra mikro mini (nežinau ar kas Lietuvoje be manęs jų turi, nebent gal Austelė kokią vieną kitą, visumoj nepaplitę, kai pirmą kartą pamačiau - pačiai šokas buvo biggrin.gif - nematytas augalas, nepanašus į sanpauliją pasirodė), mini, pusiau mini, standartai ir dideli standartai (šių taip pat labai mažai palyginus, pas mane lyg ir iš viso nėra, sąmoningai nepirkdavau, jeigu prie aprašymo būdavo nurodyta. Treilerio stambiažiedžio iš viso nesu mačius, nežinau ar tokių apskritai yra.

Maža kas ten ką rašo - apie kai kuriuos strepsius irgi rašo, kad lapai apie metrą. Ar pas ką nors tokie užauga, jeigu auga ne Jenikejevo šiltnamyje biggrin.gif ? Na, apdrožiau dvi apatines eiles lapų ir įgilinau tas senesnes skroteles, nes man labai didelės ne itin patinka, bet ir pačios ne visos veislės auga didelės, virš 9-uko ribų ne taip ir plačiai pasiduoda į šonus. O žinant, kaip Vidam bliūdukus mėgsta, tai turbūt pas ją streptokarpai už sanpaulijas vietos užima daugiau.

Su tuo stambiažiediškumu - padariau išvadą, kad žiedų dydis turbūt irgi kartais į sportus nueina. Sanpaulija AV Tango pražydo, man nepatiko, nedideli žiedai, spalva tokia fui... Antras vaikas pražydo - tas pats. Jau galvojau mesiu aš likusius. Pasižiūriu - vos nenualpau - žiedas tokio dydžio, kad per visą mano delną, didesnio gyvenime nebuvau mačiusi. O vaikutis mažas, prie lapo. Likau apšalus, visiškai. Labai įdomūs augalai jos, daug įdomesni už streptokarpus man asmeniškai paskutiniu metu wub.gif
Atsakyti
Rusma zinok kaip man su tavo lapuku buvo,papasakosiu,jei pameni rudeni gavau is taves toki maza lapuka ds zvaigzde,numerine,tai va,apziurejau,kad mazas,nesiryzau patrumpint ir toki isodinau.Tupejo jis kelis menesius,netaip senai paziurejus nustebau,vietoj vaiku ziedas ruosias zydet,galvoju trauksiu lauk ji,pats vos pajudintas tas lapukas iskrito,pas ji praktiskai saknu ir nebuvo,bet zieda suraityt sumaste,na gavo per ausi,nukirpau,ir vel ikisau i zeme,lygu prigijo,ziuresiu kas bus toliau. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2017 02 13, 08:58)
Rusma zinok kaip man su tavo lapuku buvo

mano galva tai kotus strepsų lapams visada reikia nukirpt, kai kotų nesodinu, tai ir stebuklų nepasitaikė. Bet su sanpaulijom kariauju - nu kaip jos mane knisa, kai lapai žydi, o vaikai tokio dydžio, kad atskirt negalima, tai negaliu. Bet jeigu pasodini lapą be koto, tarkim pjautą pusiau, tai vaikučiai silpnučiai tokie išauga. Ir taip negerai, ir anaip negerai...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 02 13, 08:17)
Greičiausiai standartai, nes daugiau nelabai yra kam būti - yra mikro mini

Na, apdrožiau dvi apatines eiles lapų ir įgilinau tas senesnes skroteles, nes man labai didelės ne itin patinka, bet ir pačios ne visos veislės auga didelės, virš 9-uko ribų

Maniškės visos auga aštuntukuose, persodinau vėl į tuos pačius, pamažinus šiek tiek šaknis ir apatinės eilės lapus nuėmusi, nes peržiūrėjau yotube apie persodinimą. Juk man pirmi metai sanpaulijų persodinimas. Su strepsais tai viskas aišku, o su jomis dar tik mokausi.
Pas mane tų tikrų miniukų net ir nėra, kur mačiau kad sanpaulija suaugusi žydi ir laisvai telpa ant degtukų dėžutės.
Išmatavau, tai maniškės didžiausios apie 20 cm lapija. Man žiedai 4 cm jau skaitosi dideli, o jei dar didesni, tai būtų iš vis liuks. Lauksiu kol rusma atidarys turgelį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 02 13, 09:17)

Išmatavau, tai maniškės didžiausios apie 20 cm lapija. Man žiedai 4 cm jau skaitosi dideli, o jei dar didesni, tai būtų iš vis liuks. Lauksiu kol rusma atidarys turgelį  mirksiukas.gif

tai sakau, man tos visos skaitytos istorijos apie 40 cm skersmens skrotelę nepasitvirtino - taip, jeigu taip nori, tai kai kurias gal ir galima taip užaugint, kad didelė būtų, bet jeigu nenori - kažkaip sprendi. Teoriškai, nuo 40 cm - jau didelis standartas. Gali būti iki 60 cm. - na niekad tokios nemačiau biggrin.gif, kaip ir strepso su lapais 1,2 m.

O žiedai skaitosi labai dideli tada, kai dantų krapštukas ant žiedo telpa. Tokių nedaug yra, bet yra biggrin.gif Jeigu kur pamatau tokios veislės nuotrauką su krapštuku, man jos žūtbūtinai reikia, gali būti bet kokios spalvos. Pamatysit - paskųskit man, aš jos irgi norėsiu, jeigu dar neturiu 4u.gif

Šalta turgeliams dar. Labai šiemet ta žiema psichologiškai užsitęsė, kai pripratę buvom prie balų vasarį... na bet gal kaip nors išsinešdins.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 02 13, 10:06)

O žiedai skaitosi labai dideli tada, kai dantų krapštukas ant žiedo telpa. Tokių nedaug yra, bet yra  biggrin.gif Jeigu kur pamatau tokios veislės nuotrauką su krapštuku, man jos žūtbūtinai reikia, gali būti bet kokios spalvos.

Oi apie tokio didumo net nepagalvojau, net nežinojau kad tokių yra. Būtų įdomu nors pamatyti gyvai.
Man gražu ir treileriai kai matau nuotraukose apsikrovusius žiedais, bet nemoku aš jų auginti. Gal kada ir gausis, o dabar priželia, išgnaibau, tai nepatinka, suvargsta, ir vėl iš naujo šaknydinu. Vargo vakarienė man su jais biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės, 4u.gif seniai pas Jus buvau smile.gif
Silvija pasibėdavojo dėl salotinių lapų, daug esu išbandžiusi įvairių trąšų,vis ieškojau-norėjau kad trąšos vienodai tiktų ir suaugusiems strepsams ir vaikučiams, beveik metai laiko dabar laistau su ""Kemira"" (ružavos granulės -pas mus pervardintos ""Baltic Agro"" pavadinimu )
Tirpalą ruošiu taip:
100gr trąšų ištirpinu 1 litre vandens, naudoju:
Kiekvieno laistymo metu 5 ml tirpalo įpylu į 1 litro vandens
Man patinka tuo, kad tinka ir fitiliniam ir įprastiniam laistymui, lapai tikrai nesalotėja , pas mane auga durpėse-perlite, mišinys vienodas tiek vaikučiams tiek dičkiams
Atsakyti
Klivija2, ačiū už rekomendacijas, reiktų bandyt, nes neseniai persodinti, o jau salotėja unsure.gif Tačiau kaip atsirinkti, nes Baltic Agro rožinių granulių gali būti ne vienos. Gal gali įdėti etiketės pavyzdį? Ačiū. Iš jūsų dovanoto fragmento užaugo du vaikučiai, dar nelabai dideli, bet jau kokie salotiniai! Na, kaip dažnai būna pas mane... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 15 vasario 2017 - 20:13
ausrazs atsimeni aš pernai tau rodžiau skystas trąšas BalticAgro tokį didelį butelį ? Tai va, pas mane irgi visi žalutėliai šiemet. Aš kai pernai pamačiau pas vieną pelargoniją, net maniau kad ten rožė, tiek apsipilusi žiedais, tai paklausiau kuo tręšia. Todėl ir pati nusipirkau, ten rožinis skystis, nei tirpint nereikia. Šiandien viena parašė kad maximoj 30% nuolaida, yra universalių ir žydinčiom. Gal ir pas mus yra.
Papildyta:
Klivija vėl auginat durpėse? Juk buvot perėjus ant keramzito lig tai?
Atsakyti
Paprastos universalios trąšos daržovėms, gėlėms, braškėms--tik granulėmis, skystų trąšų nenaudoju.
Nenufotkinsiu , pakuote išmečiau, o tirpalą laikau plastikiniame butelyje nuo vandens, tirpalas negenda , iš karto naudoju visą pakelį granulių, jų ten apie 200gr

Strepsių veislių pas mane daug, iš pradžių prisiskaičius interneto ir forumų ruošdavau atskirus žemės mišinius vaikučiams , atskirus dičkiams, tas pats buvo ir su trąšomis, vienas naudojau tik vaikams , kitas tik suaugusiems žydintiems strepsams, dar kitokias tik sėdintiems strepsams ant fitilio-kol pajutau-kad visas tas trąšų kaitaliojimas sunkina-alina , man reikėjo vienų trąšų kurios tiktų visoms gėlėms ir vieno žemės mišinio tinkančio visokio amžiaus strepsiams..
Kiek išbandžiau apsistojau ties buvusia Kemira.
Su ja auginau ir samanose, ir keramzite-strepsiai auga lb gerai,

Keramzite dabar neauginu, strepsiai sunkūs, neatlaiko pusiausvyros vazonėliai virsta į vieną ar į kitą pusę, būtinai reikia dėti į talpą akmenį- svorį, dar ir katiną storą ir netikusį turiu, kuris būtinai kiekvieną dieną nuversdavo kažką nuo palangės-keramzitas išsitaškydavo letenos pagalba po visą kambarį, kol surinkdavau prisiburbėdavau --tai vienintelis trūkumas auginant keramzite.
Atsakyti